Gå til sidens hovedinnhold

Lillestrøm kan gå på en ny smell

Det er ingen enkel oppgave Lillestrøm står overfor på Aspmyra i kveld og det kan ligge en cupsmell i luften. Sjekk våre tippetips.

Sportspills meny onsdag:
Oddstips 1: Brann sier takk for seg

Oddstips 2: Børven ut - Haugesund inn
V65 Bjerke: - Jeg vinner fra dødens

Det er altså duket for en fin cupkveld onsdag og fem av fjerderundekampene i den norske cupen spilles i kveld, i tillegg er det fire kvalifiseringskamper i E-cup der både Rosenborg og Stabæk skal ut i bortekamper. Midtukekupongen kompletteres av 2. divisjonsoppgjøret mellom Vard Haugesund og Egersund.

1. Bodø/Glimt - Lillestrøm
Mot et sterkt redusert Notodden innfridde Bodø/Glimt vårt oddstips lørdag og kunne returnere hjem til Bodø med solide 4-0. Avanserte dermed til tredjeplass på tabellen og med 21 poeng er det kun tre poeng opp til tetduoen Start og Ullensaker/Kisa på direkte opprykk. Hjemme på Aspmyra står laget med solide 4-1-0. Ledet tidlig 2-0 borte mot Alta i 3. runde, men ga bort ledelsen og måtte ha ekstraomganger for å avansere.

Lillestrøm fikk en etterlengtet opptur da laget vant 3-0 borte mot Ull/Kisa i tredje runde. Seriekampen hjemme mot Sandnes Ulf ble imidlertid et nytt tilbakeslag for LSK og i en svak kamp røk laget 1-3. All den tid Fredrikstad vant sin bortekamp mot Sogndal, er dermed Lillestrøm under streken med sine fattige elleve poeng. Espen Søgård er klar for sin gamle klubb igjen, men ikke spilleklar før 1. august. Lillestrøm står med 1-2-3 borte.

Vi kan ikke utelukke at Bodø/Glimt kan stelle i stand mer trøbbel for Lillestrøm i denne cupkampen. HUB.

2. Odd Grenland - FK Haugesund
Formløse Odd opp mot formsterke Haugesund. Odd var sjanseløse borte mot Molde lørdag og har nå svake 0-2-2 på sine fire siste seriekamper. Med 13 poeng er det kun ett poeng ned til Fredrikstad på kvalik og kun to poeng ned til Lillestrøm på direkte nedrykk. Meget moderate 1-3-1 hjemme i Skien. Måtte slite for å eliminere 2. divisjonslaget Raufoss i forrige runde (3-2). Forsvarssjef Morten Fevang rekker heller ikke denne kampen, det gjør heller ikke venstreback Lars Kristian Eriksen.

FK Haugesund måtte nøye seg med 1-1 i toppoppgjøret hjemme mot Tromsø lørdag kveld. Beholder dermed sin strålende tredjeplass med sine 24 poeng, fem poeng bak serieleder Strømsgodset. Står med oppsiktsvekkende gode 3-3-1 borte og er i ferd med å knekke koden på bortebane. Bunnsolide 8-2 hjemme mot Egersund i 3. runde og Haugesund har faktisk scoret 20 mål på de tre første cuprundene. Trygve Nygaard er nylig kreftoperert og ute i seks til åtte uker. Ellers er det ikke nevneverdige problemer.

Siste nytt fra Skien er at Torgeir Børven starter på benken i kveld for et Odd-lag som ikke viser form om dagen og fortsatt må unnvære Morten Fevang og Lars Kristian Eriksen. Med goalgetteren og sin klart beste spiss på benken fra start, synes vi ikke dette øker lagets sjanser. Godtgående Haugesund har feid inn 20 mål i de tre første cuprundene og gjorde en fin match hjemme mot Tromsø lørdag, selv om det ble poengdeling. Har altså kommet seg betydelig på bortebane denne sesongen og både Djurdjic og Søderlund kommer til å plage et svekket Odd-forsvar. Vi holder Haugesund som ørsmå favoritter i denne kampen all den tid Børven starter på benken. UB.

3. Start - Tromsø
Start overtok serieledelsen i Adeccoligaen etter 2-0 seier i toppoppgjøret hjemme mot Ullensaker/Kisa lørdag. Har til de grader levert sakene hjemme i Kristiansand (5-0-0), men 2-3-1 borte er litt for svakt. Tok en turbetont 1-0 seier borte mot Kongsvinger i den forrige runden. Espen Hoff er fortsatt ute med skade, men Espen Børufsen er tilbake.

Bra bortekamp av Tromsø mot Haugesund og TIL fikk med seg ett fortjent poeng (1-1). Men har ikke bedre enn 0-3-3 på fremmed gress og til tross for sølv i fjor så hadde ikke Tromsø bedre enn 4-5-6 på bortebane da. Tippeligaens mest typiske hjemmelag, får det altså ikke til å stemme på bortebane. Ligger på femteplass med sine 22 poeng, og 19 av disse er altså tatt hjemme på Alfheim.

Tromsø vant faktisk 6-1 i fjorårets seriekamp her i Kristiansand, de tre foregående har gitt 1-2-0. Vi kan ikke utelukke at Start skaper trøbbel for bortesvake Tromsø. HUB.

4. Strømsgodset - Mjøndalen
Vi været en mulig reaksjon for Godset hjemme mot Hønefoss lørdag, da laget skulle forsvare serieledelsen. Ronny Deilas menn så seg ikke tilbake og ga seg ikke før det stod 4-0 i målprotokollen. Beholdt dermed serieledelsen sin på ett poeng ned til Molde. Bunnsolide 6-1-0 hjemme på Marienlyst, men var i trøbbel i tredjerundekampen hjemme mot Notodden, der laget kom bakpå 0-2. Viste imidlertid moral og kom tilbake og vant kampen 3-2. Sterke 4-1-0 på de fem siste seriekampene.

Mjøndalen tok seg videre til denne runden etter å ha eliminert Hønefoss etter straffespark i tredje runde. Fikk åpenbart en reaksjon etten den bragden og røk 0-3 i hjemmemøtet med Sandefjord fire dager etterpå. Men reiste seg litt med 2-2 borte mot Strømmen lørdag. Er nede på 11. plass med sine 15 poeng og har svake 1-2-3 på bortebane.

Lagene møttes også i 3. runde i fjor på daværende Nedre Eiker, da vant Godset 2-1. Et noenlunde skjerpet Strømsgodset skal fikse dette. H.

5. Viking - Brann
Reprise på fjorårets kavrtfinale som også ble spilt på Viking stadion. Den kampen gikk til ekstraomganger og straffespark og der Brann-keeper Piotr Liewcwiske ble den store helten og sendte bergenserne videre.

Kjell Jonevret fikk sin debut som Viking-trener i hjemmemøtet med Rosenborg lørdag kveld, men til tross for en bra spillemessig gjennomført kamp av Vking stod det fæle 1-4 når dommeren blåste av. Det gir aldeles ikke et riktig bilde av den kampen, men de to siste Rosenborg-målene kom i sluttminuttene. Ligger på en svært skuffende 12. plass i serien med 14 poeng, det kun tre poeng ned til Lillestrøm under streken. Vant veldig greit 2-0 borte mot bergenslaget Åsane i den forrige runden. Hjemme i Stavanger står Viking med variable 3-0-3 i seriespillet. Indridi Sigurdsson måtte stå over RBK-kampen med karantene, her er det viktige Viking-kapteinen tilbake. Henri Anier og Erik Nevland rekker ikke denne kampen heller og dermed fortsetter Bjørn Anderssom spiss.

Et Brann-lag med bortimot toppet lag tok en oppskriftsmessig 2-0 ledelse i hjemmemøtet med Stabæk lørdag, men falt helt sammen i den andre omgangen og det hadde ikke vært noe å si på om Stabæk hadde fått med seg poeng. Bortsett fra den svært spesielle bortekampen mot Lillestrøm (seier 4-3) har Brann tapt samtlige fem øvrige bortekamper, tildels etter svake prestasjoner. Nest Sotra ble enkelt ekspedert med 3-0 i den forrige cuprunden. Kristoffer Barmen er fortsatt skadet, men han er samtidig det eneste fraværet for Brann.

Cup er fortsat cup, men det står 7-4-1 på de tolv siste tilsvarende oppgjørene i Stavanger. Vi har god tro på at Viking får sin revansje etter fjorårets kvartfinaletap og heiser Viking frem som en sikker-kandidat onsdag. H.

6. Hødd - Asker
Spilles torsdag. Vi hadde svært god tro på Hødd i tredjerundemøtet hjemme mot Sarpsborg 08 og lanserte laget som et friskt oddstips til flott odds (3,25). Dessverre for vårt tips stod det 1-1 etter ordinær tid, og det hjalp vårt oddstips lite at Hødd avgjorde i ekstraomgangene. 5-0 hjemme over Ham-Kam i den siste seriekampen før EM-pausen, har blitt etterfulgt av cupavansement mot Sarpsborg, 2-0 seier over Bærum i en hengekamp og lørdag ble det sterke 1-1 borte mot Ranheim. Hødd har med andre ord funnet formen.

Asker overrasket med å ta skalpen til storebror Stabæk i tredje runde. Overraskende fordi laget ikke har prestert i serien. Er faktisk helt nede på 8. plass i 2. divisjon avdeling 4 med fattige 14 poeng og har sju poeng opp til serieleder Senja. Variable 2-2-2 på fremmed gress i serien. Asker hadde 0-0 borte mot Frigg etter 60 minutter, men endte opp med 1-7 tap etter en total kollaps siste halvtimen søndag.

Hødd-trener Lars Arne Nilsen har endelig bortimot skadefritt mannskap og da kommer resultatene og Hødd vant begge oppgjørene i Adeccoligaen i fjor med 3-0. Et godtgående hjemmelag mot et Asker som kommer fra et fryktelig bortetap. Vi garderer ikke. H.

7. Sandefjord - Aalesund
Spilles torsdag. Hjemmelaget tok seg til denne runden etter en bejublet seier mot Vålerenga. Den kampen gikk til ekstraomganger og med en mann mer på banen, var det ikke overraskende at Sandefjord tilslutt vant 3-1. Fulgte opp med en råsterk 3-0 seier borte mot Mjøndalen fire dager senere, men skuffet stort med 1-2 tap hjemme for et redusert Tromsdalen lørdag. Har variert stort hittil og ligger på en skuffende 9. plass etter 4-3-4 på de elleve første seriekampene.

Aalesund burde vunnet hjemme mot Sogndal i hengekampen for halvannen uke siden, men utlignet først ett minutt før slutt da. Gjorde en bra bortekamp mot Vålerenga mandag kveld var nærmest tre poeng i 0-0 kampen der. Hadde få problemer med å slå Byåsen i forrige (endte 4-0), selv om det stod 0-0 til pause. Moderate 0-4-3 på bortebane i Tippeligaen.

1-2 og 0-1 i tilsvarende oppgjør i serien i 2009 og 2010. Heller ikke her utelukker vi en cupskrell. HB .

8. Vard Haugesund - Egersund
Spilles onsdag. Toppkamp i den svært jevne 2. divisjon avdeling 3 der det kun skiller sju poeng mellom serieleder Flekkerøy og Nest Sotra på 9. plass. Hjemmelaget er på 5. plass med 20 peong, mens Egersund innehar andreplassen med 23 poeng. Tre poengdelinger samt hjemmeseier mot Ålgård (3-0) på de fire siste for Vard, men tre av disse er spilt på bortebane. Fine 3-2-1 hjemme totalt sett.

Egersund er altså a poeng med serieleder Flekkerøy etter 7-2-3 totalt og fine 4-0-2 på bortebane. Viste fin moral ved å snu 0-1 til 2-1 seier hjemme mot Jerv søndag. Tre strake seire nå.

Eirik Ulland Andersen returnerer etter karantene for hjemmelaget som er tilnærmet skadefritt. Vi har god tro på at Vard tar denne hjemme i Haugesund, men utelukker ikke bortelaget helt. HU.

9. Jyväskylä - Stabæk
Europa League- kvalifisering. Spilles torsdag. JJK forsøker seg i europacupen for aller første gang. Er helt nede på 10. plass (kun tolv lag i toppdivisjonen i Finland der bare det nederste rykker ned) etter fem strake tap. Med 17 poeng er det fire poeng ned til tabelljumbo Jaro. Svært moderate 2-1-5 hjemme.

Et klart forbedret Stabæk-lag kom til Bergen etter seire mot Lillestrøm og Vålerenga, men kom tidlig bakpå 0-2 i den kampen etter grove forsvarsfeil. Reiste seg betydelig i den andre omgangen og det hadde ikke vært noe å si på om Stabøk hadde fått med seg poeng fra den kampen. Med kun sju poeng, er det likevel ikke mer enn seks poeng opp til Odd på sikker plass. Har deltatt i kvalik i både 2008, 2009 og 2010 uten videre suksess.

Særdeles vrien kamp å vurdere dette. Vi setter alle tegn. HUB.

10. Crusaders - Rosenborg
Europa League- kvalifisering. Spilles torsdag. Hjemmelaget avsluttet den nordirske ligaen 28. april. Meget laber statistikk i Europa med 1-4-17 på 22 kamper. 1-3 tap hjemme og 0-4 tap borte mot Fulham i fjor. Endte på 5. plass i seriespillet i Nord-Irland sist sesong. 9-6-5 på hjemmebane der.

Etter svake 0-4-1 på de fem siste, slo et effektivt Rosenborg-lag til med 4-1 borte mot Viking lørdag kveld i en jevnspilt kamp. Ledet to ganger borte mot Molde i cupmøtet sist onsdag, men tapte tilslutt svært fortjent 3-4 i en kamp Molde var klart best. Meget skuffende 0-0 hjemme og 1-2 tap borte for AEK Larnaca i kvalifiseringen sist sesong.

Et svakt nordirsk lag som er utenfor sesong, mot et Rosenborg-lag som ihvertfall fungerer godt offensivt for tiden. Dette bør RBK fikse. B.

11. Bohemians - Thor Akureryri
Europa League- kvalifisering. Spilles torsdag. Et eksotisk innslag på midtukekupongen mellom et lag fra Irland og et lag fra Island. Lenger unna topplagene i Europa kommer man neppe. Etter en tung sesong slo Bohemians til med en knallsterk 4-0 seier hjemme mot Shamrock Rovers fredag kveld. Er helt nede på 8. plass med sine 18 poeng, og har kun fem poeng ned til UCD under streken. Fredagens hjemmeseier var kun den andre for sesongen (2-2-3). Irene har røket på første hinder i de fire siste forsøkene, men nå er sjansen tilstede for avansement.

Thor Akureryri er med i europacupen for første gang. Holder til på nest øverste nivå på Island. Ustabil start i den hjemlige ligaen med 4-1-3 på de åtte første seriekampene og er på 4. plass med 13 poeng. Moderate 1-0-2 på bortebane.

Dette må være en topp sjanse for hjemmelaget. H.

12. St. Patricks - Vestmannaeyar
Europa League- kvalifisering. Spilles torsdag. Irske St. Patricks har kun ett tap på de 16 første seriekampene (8-7-1), men grunnet litt vel mange poengdelinger er laget på 2. plass, tre poeng bak serieleder Sligo Rovers. Møtte torsdagens motstander også i 1. kvalrunde i fjor. Da tapte laget 0-1 i bortekampen, men fikset avansement ved å vinne hjemmekampen 2-0. 5-2-1 hjemme i serien på åtte hjemmekamper hittil.

Vestmannaeyar hadde en tung start i hjemlig liga denne sommeren, med kun to poeng på de fem første. Men har slått tilbake med fire strake seire og ligegr på 4. plass med sine 14 poeng, seks poeng bak serieleder Hafnarfjordur. 2-0-3 på bortebane.

Det er ofte hjemmebanefordel som avgjør slike oppgjør og formsterke St. Patricks skal ha en bra sjanse til å vinne denne. HU.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 04.07.2012 17:55
1. Bodø/Glimt - Lillestrøm H U B
2. Odd - Haugesund B
3. Start - Tromsø U B
4. Strømsgodset - Mjøndalen H
5. Viking - Brann H
6. Hødd - Asker H
7. Sandefjord - Aalesund H B
8. Vard Haugesund - Egersund H U
9. JJK Jyväskylä - Stabæk H U
10. Crusaders FC - Rosenborg B
11. Bohemians Dubli - Thor Akureyri H
12. St. Patricks - IBV Vestmannaey H U

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 04.07.2012 17:55
1. Bodø/Glimt - Lillestrøm H U B
2. Odd - Haugesund U B
3. Start - Tromsø H U B
4. Strømsgodset - Mjøndalen H
5. Viking - Brann H
6. Hødd - Asker H
7. Sandefjord - Aalesund H B
8. Vard Haugesund - Egersund H U
9. JJK Jyväskylä - Stabæk H U B
10. Crusaders FC - Rosenborg B
11. Bohemians Dubli - Thor Akureyri H
12. St. Patricks - IBV Vestmannaey H U

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken