Foto: Hesteguiden.com

Liv på nytt seierstokt i Trondheim

Liv Pedersen innfridde med Bo Jular sist hun gjestet Leangen. Mandag heter seiersvåpenet Lobella B.B.. Sjekk våre travtips.

Kommersielt

Det er altså Leangen travbane som så mange ganger før som de skal friste de norske travspillerne på en mandag. Kvaliteten er klart stigende på løpene nå som våren nærmer seg og vi spiller to favoritter banker i hvert sitt V5-spill denne mandagen.

Klikk her for å se våre V5-tips til Leangen

Vi starter med den vi har aller mest tro og da er vi i V5-3B. Etter å ha sett 8 Lobella B.B lage hakkemat av konkurrentene i sitt første monteløp på Biri for tre uker siden, er det ingen grunn til å gå mot hoppa denne mandagen. Hun møtte klart bedre motstand på Biri enn det hun gjør her og da er det ingen grunn til å gardere. Liv Pedersen er en av Norges aller beste monteryttere og gjør sjelden feil. I dette feltet skal hoppa rett og slett vinne. Banker i B-spillet.
Rangering V5-3B: A: 8 B: 10-9 C: 7-5-3-2 D: 6-1-4

Klikk her for å se våre V5B-tips til Leangen

Blekken med mange muligheter
Jomar Blekkan har mange vinnermuligheter denne mandagen og blir trolig favoritt i de fire første V5-løpene. Aller best mulighet tror vi Blekkan har med 9 Solør Stegg i V5-1A. Han ikke rå på en meget opplagt Krusen i sin siste start, men gjorde et solid løp. Fjerde sist var hesten kanonbra og selv om han skuffet en smule i V75 tredje sist (stod vrient til den dagen) er storformen intakt. Med kun ni hester i dette feltet skal galopprisikoen være mindre og Solør Stegg har også virket stabil og fin i sine fire siste løp. I en interessant V5-A, velger vi å stole på Jomar Blekkan og Solør Stegg.
Rangering V5-1A: A: 9 B: 2-4 C: 1-8-3-6-7-5

V5-2A - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Han var folkebanker sist han startet 12 Glory Southwind og han blir trolig folkebanker igjen. Også sist stod han i spor tolv, da avanserte Blekkan tidlig til tet. Nå er det sprint og klart tøffere imot. Vi synes ikke Glory Southwind er en banker her, og han imponerte vel heller ikke noe spesielt sist.

Morten M. Ottersen tar med seg sin hederstraver 10 Global Jinx fra Biri og Enjoy Lavec-sønnen møter svært overkommelig motstand her. Global Jinx har vært i form i en evighet og dersom Ottersen er litt våken, må dette være en bra vinnersjanse. Det gikk voldsomme stallskrik på 5 Boggy Victoria forut for årsdebuten i et V75-løp på Leangen for en drøy måned siden. Da stod hoppa feil til, her er forutsetningene bedre.

1 Zlatan Liss kom flott tilbake etter galopp i seiersløpet til Glory Southwind sist og selv om svensken står hardt inne på pengene, skal han ikke undervurderes.
Rangering V5-2A: 12 B: 10-5-1 C: 9-11-8-6 D: 3-4-2-7

Annonse: Øivind Grøstad er som vanlig strålende forberedt til mandagens løp på Leangen

V5-3A - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Andre Henning Stensen setter seg opp bak den talentfulle fireåringen 6 Hongslo Gutten og med all respekt for den vanlige sjåføren Frank Westberg, det er en solid kuskeforsterkning. Vi setter hesten først, formen er strålende og han tåler å gjøre litt selv denne karen.

4 Jærvsørappa er trolig hesten å hente fra strek. Fireårshoppa til Jomar Blekkan har fine fartsressurser, men hun går litt i rykk og napp og galopprisikoen er tilstede. 2 Slottelid Knerten er den tredje vi ser med vinnersjanse i dette løpet. Det kan være tet og eller lederrygg for Knerten her og da er ikke han dårlig. Vi stopper på disse tre i et ujevnt felt.
Rangering V5-3A: A: 6 B: 4-2 C: 7-5-1-8 D: 9-3

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Morten M. Ottersen har ikke bare med seg Global Jinx på hengeren fra Biri, han tar også med seg kapasitetshesten 12 Scoreandevileye. Det har vært en del plunder med denne vallaken, men når han fungerer går han noen saftige sisterunder. Står flott inne i dette amerikanerløpet og til tross for tolvtespor, setter vi hesten ganske klart først.

9 Wy Fi har trukket et greit startspor med tanke på ryggløp (noe vi mener er en fordel). Får Wy Fi ligge på rulle, har en en fin speed. 6 Come On Sandy holdt flott sist til tross for et tungt løp. Det kan bli trøbbel igjen fra et litt sjanseartet spor, klaffer det underveis er Nilsen-traveren tøff i sluttfasen.

11 Gjølmes Super vant lett fra tet sist, her blir løpsopplegget annerledes. 1 Adrian's News lignet ingen vinner 500 meter fra mål sist, men fant nye krefter nedover oppløpet og spurtet inn til seier. Tøffere mot nå, men fireåringen er under fin utvikling.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 12 B: 9-6-11 C: 1-10-4-2-8 D: 7-5-3

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Etter en strålende spurt sist setter vi 6 Urban Barsk først i dette sprintløpet. Luken kom for sent den dagen, men farten over mål var det lite å utsette på. Dersom kusk Arve Sjoner er litt mer offensiv her, kan det bli seier.

Nordlendingen 8 Urban Myth kan flytte beina fryktelig fort på en god dag og det er slett ikke utenkelig at Edvard Kristiansen klemmer til fra start her. 3 Delicious Avista overbeviste som vinner på Leangen for en måned siden, men møter klart skjerpet motstand her.

7 Zeus Blue Chip var uheldig inn i den første svingen sist og slo på en galopp. Reparerte bra i kulissene og kan sitte der mandag. 9 Hara Spirit henger for det meste med, men har i det minste et fint løp grunnlagsmessig her.
Rangering V5-5A/v5-2B: A: 6 B: 8-3-7 C: 9-1-11-12-5-4 D: 10-2

V5-4B - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Det måtte vel komme en reaksjon for 7 Crusow i den siste starten etter flere steintøffe løp. Nå har svensken fått hvilt seg i tre uker og da får vi trolig se en normalt opplagt Crusow mandag. Men slike opptredener som han hadde sist er et uromoment og vi garderer.

12 Nikoline Emm stod klar når Crusow sviktet sist og har blitt en Leangen-spesialist av dimensjoner. Mandag er startsporet iskaldt, men denne hoppa er bra. 11 Friendly Fire er også i form og når Sjoner-hesten får ryggløp speeder han fort. 10 Rock You er en annen svenske som kan være aktuell.
Rangering V5-4B: A: 7 B: 12-11-10 C: 5-6-1-3-9 D: 4-2-8

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Leangen

V5-5B - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
Løp i kroppen for vinnervillige 9 Bjørkekvikk og da er dette en helt naturlig favoritt i den avsluttende avdelingen i B-spillet. Holdt farten fint til fjerde i årsdebuten og er garantert klart forbedret med det løpet i kroppen.

10 Røste Mo har ikke vist særlig til form de siste månedene, men vi vet jo at denne dama kan en hel del. Nå setter Edvard Kristiansen seg opp i sulkyen og i et forholdsvis billig løp setter vi hoppa inn som andrevalg til tross for tillegg. 1 Dan Pål står litt tøft inne på pengene, men var så positiv i Leangen-debuten nest sist, at han skal krysses.

8 Spik Viktor går mest på det jevne for tiden og mangler kampglød. Var litt forbedret sist og kan være en gardering. Det kan også både 5 Møy Linsi og 7 Teigen Vinn være dersom de finner igjen formen de kan ha.
Rangering V5-5B: A: 9 B: 10-1 C: 8-5-7-12-4-3-11 D: 6-2

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus