Hvis et lag kan snu en kamp de ligger under med tre mål i Champions League, må det vel være Liverpool?

Anfield-laget vet alt om å stå opp fra de døde i store kamper. De gjorde det i Champions League-finalen på Ataturk Stadium i 2005. Da lå de under 0-3 etter første omgang, men slo tilbake i andre omgang og vant etter straffespark.

Her kan du spille på at Liverpool slår Real Madrid. Sjekk oddsen!

Men hvis Jurgen Klopps lag skal realisere drømmen om en romantisk retur til Istanbul for årets finale, må de gjenta bragden på Santiago Bernabeu onsdag kveld, etter å ha tapt 2-5 mot Real Madrid i den første 16-delsfinalen på Anfield.

Real Madrid er kjempefavoritter før onsdagens kamp i den spanske hovedstaden, men historien har vist at de helrøde fra Merseyside kan klare det umulige. Det vil i så fall ikke være første gang et lag har gjennomført et bemerkelsesverdig comeback i Champions League, og det ville faktisk ikke være det første comebacket Liverpool gjør mot et spansk lag. Bare spør Lionel Messi.

Men den gangen slo de tilbake på Anfield. Nå er de på Santiago Bernabeu.

Real Madrid har gått videre fra 26 av de siste 27 utslagskampene i Europa når de har vunnet den første kampen på bortebane. Den eneste gangen de ikke klarte det var mot Ajax i 2018-2019-sesongen. Da vant de 2-1 i Amsterdam, men tapte 1-4 hjemme.

Real Madrid - Liverpool

Odds: Liverpool vinner - 2,75 i odds

Kampstart onsdag 15. mars kl. 21.00

Spillestopp kl 20.59

Santiago Bernabéu Stadion

Kampen kan sees på TV2 Sport Premium 1

Vi tror Liverpool vinner. Det spiller du på her til 2,75 i odds

Etter å ha smadret Manchester United 7–0, kom Liverpool skikkelig ned på jorden igjen i helgen. De tapte 0-1 mot tabelljumbo Bournemouth. Det var de helrødes tiende bortetap denne sesongen. De tapte kun to bortebane i hele 2021-2022-sesongen.

Liverpool har kun sporadisk vist seg fra sin beste side denne sesongen, men hjemme har de iallfall vært vanskelige å slå. Jurgen Klopps lag har kun tapt én gang på Anfield i Premier League. Tapet kom mot Leeds i oktober.

Men på bortebane har de vært direkte svake.

De har tapt syv av 13 bortekamper i ligaen, og 10 av 19 bortekamper i alle turneringer, og de har fortsatt til gode å spille borte mot Manchester City og Chelsea.

Real Madrid på Bernabeu blir heller ingen lett oppgave.

Liverpools tap mot Bournemouth var andre gang denne sesongen at de tapte mot laget som lå på bunn av tabellen før kampen, og det var det fjerde tapet mot et lag i nedrykkssonen. Statistikken viser fortsatt at Merseyside-laget er fotballens svar på Robin Hood. De tar poeng fra de sterkeste lagene, men gir vekk poeng til de svakeste. Det blir ikke ligatitler av slikt.

Men det er tydelig at Liverpool fortsatt kan prestere på et veldig høyt nivå til tider – seire mot Manchester City og Manchester United beviser det – men Jurgen Klopps mannskap har problemer når de møter ligaens svakere lag. Dette problemet er ikke av ny dato.

Fire engelske lag har klart dette

Nå tror antakeligvis mange at Liverpool vil få bank i Spania, men vi tror ikke det. De møter et Real Madrid-lag som ikke har vært i særlig god form i det siste.

Los Blancos ydmyket Liverpool etter alle kunstens regler på Anfield, men de har kun vunnet én av de fire siste kampene. Real trenger heller ikke å vinne onsdagens kamp. Det gjør at vi tror Liverpool kan vinne i Madrid, men om de klarer å vinne med tre mål er en helt annen sak.

Manchester City, Chelsea og Arsenal venter Liverpool i de tre neste kampene etter landslagspausen, og de skal spille borte mot både Manchester City og Chelsea i løpet av fire dager. Men det trenger ikke å være så gale.

Best mot de beste

Igjen, kanskje det å spille sterkere lag vil passe Liverpool bedre. Resultatene tyder iallfall på det. De har tatt flere poeng når de har kunne legge seg litt bakpå og satser på kjappe kontringer. Da blir det ofte store rom til Mo Salah og Darwin Nunez.

Carlo Ancelotti har garantert merket seg dette, men på hjemmebane forventes det at Los Blancos skal styre kampen, og da kan det hende at Liverpool får de overgangsmulighetene de trenger.

Når det er sagt, så har Real kun sluppet inn 14 mål på de siste 21 hjemmekampene, og de har aldri sluppet inn mer enn ett mål i hver kamp. Forrige gang de slapp inn flere enn ett mål på Santiago Bernabéu var i 2-3-tapet mot Chelsea i april i 2022.

Statistikken er ikke lystig.

Liverpool har kun vunnet én av de siste åtte bortekampene i Spania, men det positive er at Liverpool har vunnet borte mot Real Madrid før. De er ett av kun fire engelske lag som har vunnet borte mot de spanske gigantene. De tre andre lagene er Manchester City, Arsenal og Chelsea. 1-0-seieren i Madrid kom i åttendedelsfinalen i Champions League i 2009. Det kan hende Liverpool vinner, men å gå videre virker som en nesten umulig oppgave.

Vi tror Liverpool vinner. Det spiller du på her til 2,75 i odds