Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool kan feile igjen

Mot Zenit St. Petersburg har de hver fall en returkamp å rette det opp på.

Sportspills meny torsdag
V4 Gävle: Samspilt duo
Lunsjtrav Leangen: Solhus har full kontroll
V65 Åby: Udinese i Gøteborg!
Oddstips 1:Kan Ole Einar virkelig vinne?
Oddstips 2: Liverpool kan feile igjen
Oddstips 3: Moa ryker i Moskva

Skiskyting og alpint innleder dagen på langoddsen, og vi finner en betydelig ishockey-meny. Men dette er først og fremst en Europa League-kveld, med 1/16-finaler klokken 19 og 21.

Dagens langskudd
196. Levante - Olympiakos B 3,10

Europa League, 1/16-finale, kamp 1 av 2. Her er det all grunn til å stusse på oddssettingen. Olympiakos er det klart beste laget i Hellas denne sesongen, og de hadde flere gode øyeblikk i Champions League selv om det ikke holdt til avansement fra en gruppe der Arsenal og Schalke var hakket bedre. Men Olympiakos vant bortekampen mot Montpellier, og de er så overlegne i gresk superliga nå (leder med 15 poeng) at de skal ha overskudd til å stille sterkt i alle EL-kampene. Da kan de vinne bortekamper, de trenger ikke spekulere i reservelag her og toppet lag i returen hvis reservene feilet.

Levante har vært gode hittil i Europa League, men det begynner å bli en stund siden gruppespillet og formen hjemme i La Liga er ikke god. 1-0-4 på de fem siste og baklengsmål i alle spilte i 2013. Her blir vi ikke overrasket om Mitroglou header inn kampens eneste scoring på overtid, gjerne mot spillets gang, slik Olympiakos gjorde det i Champions League. 3,10 på borteseier er et aktuelt langskudd.

200. Bate - Fenerbahce B 2,50
Europa League, 1/16-finale, kamp 1 av 2. Det var trist å se hviterusserne legge seg for Lille i den siste hjemmekampen i Champions League-gruppespillet. BATE hadde tydeligvis gitt opp, sjansen for å gå videre i CL var så liten, 3. plassen var nærmest i boks, og nå er de her i Europa League. Nå er det midt på vinteren, BATE vant den hviterussiske serien enda en gang i slutten av november 2012, og neste sesong starter ikke før nærmere april. Fenerbache, et av de bedre tyrkiske lagene og som virkelig herjet i sin EL-gruppe, kan fint vinne dette og 2,50 er spennende odds.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens avslag
204. Sparta Praha - Chelsea B 1,55

Europa League, 1/16-finale, kamp 1 av 2. Er det mulig at Chelsea overvurderes en smule her? De regjerende Champions League-mesterne har tatt heisen ned til Europa League og vi er litt usikre på hvor hardt de går til verks i dette første oppgjøret. Chelsea gjør trolig ikke mer enn nødvendig her, og uavgjort vil være greit før returen. Sparta Praha er sterke hjemme og spiller med stor selvtillit, og de vil gjerne vise seg frem mot et av verdens mest kjente lag. I våre øyne er det ingen verdi i 1,55 på bortefavoritten.

Dagens spill
I dag utfordrer vi påstanden om at lag utenfor hjemlig ligasesong spiller dårlig. Lagene vi satser på er for så vidt i sesong, de er i Europa League-sesong, men det begynner å bli en stund siden gruppespillet. Derfor har de russiske, ukrainske og tsjekkiske klubbene vært på treningsleirer og brukt vinteren på å forberede seg. Apropos vinter, en annen påstand man ofte hører er at lag fra syd og vest i Europa ikke takler kulden i nordøst og spiller dårlig i minusgrader langt hjemmefra. Shakthar Donetsk og Borussia Dortmund motbeviste langt på vei begge disse påstandene i Champions League i går, begge lag leverte en god kamp og holdt høyt nivå.

Vi lanserer en singel og en dobbel til Europa League i dag, samt et par langskudd dere finner lenger opp i artikkelen. Dessuten kommer vi med et oddstips til dagens skiskyting.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

166. Zenit St. Petersburg - Liverpool
Europa League, 1/16-finale, kamp 1 av 2. Zenit ble nummer tre i sin CL-gruppe, bak Malaga og Milan, og ble flyttet over i en turnering de har gode tradisjoner i, hvis vi tar med resultater fra forgjengeren UEFA-cupen. Zenit tapte hjemme for Milan og borte for Malaga og Anderlecht i CL, og da holdt det akkurat ikke til avansement. De vant faktisk bare to kamper, hjemmekampen mot Anderlecht og den betydningsløse siste kampen borte mot Milan, som ville ta 2. plassen uansett. Zenit tok vinterferie i russisk Premier League med 1-1 mot Anzhi den 10. desember, og starter opp igjen 9. mars.

Vladimir Bystrov (m) er suspendert. Laget er skadefritt. På hjemmesiden sin forteller de at Luis Neto (f) er kommet fra Siena, den tredje portugiseren i klubben der Danny og Bruno Alves spiller fra før.

Liverpool har vært gode i Premier League den siste tiden, og mandag spilte de en god kamp hjemme mot West Bromwich og vant alle andre statistikker enn antall mål. 0-2 ble det på Anfield, etter at Gerrard brant straffe og diverse andre sjanser ble kastet bort eller annullert. Akkurat den oppladningen man ikke håpet på til torsdagens kamp. 9. plass i Premier League og én seier på de fem siste rundene viser at Liverpool sliter med dårlig uttelling, og det spørs om de spiller i Europa neste år hvis det fortsetter slik. I EL-gruppespillet prioriterte manager Rodgers kynisk og tapte alt som ikke måtte vinnes, noe som gjorde jobben lett for oddsspillerne. Herfra og ut kreves det mer dersom man ønsker å få til noe. Men det spørs om ikke hjemmekampen mot Swansea søndag surrer i bakhodet allerede.

Sturridge (a) og Coutinho (m) kan ikke spille Europa League for Liverpool. Bare Kelly og Flanagan er ute med skader. Resten av troppen har reist til Russland.

Vi tror ikke Liverpool vinner dette, manager Rodgers stiller antagelig et blandet lag og krysser fingrene for uavgjort eller i det minste knepent tap med scoring. Russerne er utenfor sesong, men holder generelt høyt nivå. 2,15 for hjemmeseier frister, når vi vet at Liverpool feiler med jevne med mellomrom og har en returkamp å eventuelt hente seg inn på. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 17.55.

166. Zenit St. Petersburg - Liverpool 2,15 3,10 2,85

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Kommentarer til denne saken