Liverpool lar seg ikke stoppe

Livestudio
Foto: Afp

Vi har liten tro på et godtgående Norwich skaper trøbbel for Liverpool. Sjekk lørdagens tippetips.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: En vinner fra Berlin
Oddstips 2: Newcastle-oppturen fortsetter
Premier League: Oversikt over skader og karantener
V75 Bergen: 38 millioner til alenevinner

Lørdagskupongen er i sin helhet viet engelsk fotball. Fire kamper er hentet fra Premiere League, mens de resterende åtte kampene alle er hentet fra Championship. Bonuspotten er kommet opp i 3,8 millioner kroner og utbetales som kjent kun ved fulltid, dersom en spiller er alene om å ha tolv rette.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Liverpool - Norwich
Liverpool burde slått Manchester United sist lørdag, men til tross for at Steven Gerrard sendte de rødkledde i ledelsen midtveis i andre omgang, kom Manchester United i velkjent stil tilbake og utlignet ni minutter senere. Dermed er Liverpool på femteplass, åtte poeng bak ledende Manchester City. Men har brukbar kontakt med teten. 2-2-0 er fasiten hjemme på Anfield. Lucas Leiva soner en kamps karantene lørdag, noe som kan bety at Jordan Henderson er tilbake i startelleveren. Både Daniel Agger og Glen Johnson er helt friske nå og mannskapsmessig ser det veldig bra ut for Liverpool om dagen.

Nyopprykkede Norwich har avansert helt opp til niendeplass etter tre seire på sine fire siste ligakamper. Rystet Manchester United i forrige bortekamp og var uheldige som ikke fikk med seg poeng fra den kampen. 1-1-2 er tallene utenfor Carrow Road. Forsvarsspillerne Elliot Ward og Daniel Ayala er fremdeles skadet, likeså Zak Whitebread og James Vaughan. Spissen Stev Morison er imidlertid friskmeldt.

Ingen tilsvarende oppgjør mellom lagene siden 2004/05-sesongen. Liverpool er normalt svært solide hjemme på Anfield, og til tross for at vi har sansen for dette Norwich-laget tror vi Liverpool tar alle tre poengene her. H.

2. Newcastle - Wigan
Hjemmelaget ligger på en sensasjonell fjerdeplass og etter åtte ligakamper har fortsatt ikke The Magpies tapt en ligakamp denne sesongen. Ingen hadde forventninger til Newcastle denne sesongen, men det er åpenbart at manager Alan Pardew har gjort en solid jobb. Mannskapsmessig ser det tilnærmet perfekt ut nå som franske Hatem Ben Arfa også er tilbake for fullt. Forsvarsspilleren Mike Williamson er faktisk eneste spiller på skadelisten. 2-2-0 er tallene for Newcastle hjemme.

Wigan er spådd en strevsom sesong og ligger nest sist etter åtte serierunder, og har således "innfridd". 1-3 tap hjemme for formløse Bolton sist helg, bar ikke bud om bedring for Wigan. Lørdag returnerer i det minste svært viktige Hugo Rodallega etter skadefravær, men en svale gjør som kjent ingen sommer. Heller ikke Wigan sliter med nevneverdige fravær.

3-2-0 på de fem siste tilsvarende. Formsterke Newcastle får nok en reaksjon straks. Vi tror ikke den kommer mot middelmådige Wigan lørdag og tror Newcastle tar tre nye poeng. H.

3. Aston Villa - West Bromwich
Hett lokaloppgjør i Birmingham, der hjemmelaget skal reise seg igjen etter å ha blitt påført sitt første ligatap i sesongen borte mot Manchester City sist helg. 2-5-1 er totaltallene for Aston Villa, som har hatt et overkommelig program i sesonginnledningen og ikke overbevist spillemessig. Forsvarsspilleren James Collins er tilbake etter å ha mistet kampen mot City. Nathan Delfouneso (a) og Jermaine Jenas (m) er fortsatt uaktuelle.

Variabel sesonginnledning av West Bromwich. Var presset mot Wolverhampton sist søndag, men har matchvinnere og vant tilslutt 2-0. Totaltstatsen viser 2-2-4 og det gir en foreløpig tolvteplass. 1-1-2 både hjemme og borte faktisk. Roy Hodgson har ellers minimale problemer med mannskapet sitt.

3-2-0 på de fem siste tilsvarende oppgjørene, men vi sitter med en følelse av at West Bromwich kan få noe ut av denne kampen og synes helgardering er nødvendig her. HUB.

4. Bolton - Sunderland
Etter bunnsolide 4-0 borte mot Queens Park Rangers i sesongpremieren, røk Bolton på seks strake tap (møtte Manchester City, Manchester United, Liverpool, Norwich, Arsenal og Chelsea) og når man ser bort fra Norwich så har motstanden altså vært steintøff. I den sammenheng var det kanskje ikke så overraskende at Bolton tok en sterk og fortjent 3-1 seier borte mot Wigan sist lørdag. Fire strake tap på hjemmebane til nå, men de to borteseirene gjør at Bolton har to lag bak seg. Manager Owen Colye har svært få skadebekymringer å hanskes med.

Sunderland var rangert høyt på forhåndstipsene i mange medier, men sesongstarten har vært meget skuffende. Kun seks poeng er hanket inn på de åtte første kampene, og kun målforskjellen holder laget foran Bolton. 1-3-4 er fasiten totalt, seieren kom hjemme mot Stoke (4-0). Borte står laget med 0-2-2, og det er ikke overraskende om Steve Bruce må gå dersom det blir tap lørdag. Bruce har brukt mange penger på spillerkjøp, uten at laget presterer. Phil Bardsley (f) og Nicklas Bendtner (a) returnerer begge etter karantene. Titus Bramble er suspendert på ubestemt tid, mens Craig Gordon og Fraizer Campbell er skadet på ubestemt tid.

1-1-2 på de fire siste tilsvarende kampene. Vi tror Bolton spilte på seg nødvendig selvtillit sist helg og har liten tro på at Bolton går på sitt femte strake hjemmetap. U-faren er derimot tilstede. HU.

5. Middlesbrough - Derby
Det måtte komme er en kjent frase i idrettsverdenen, og i dette tilfelle snakker vi om Middlesbroughs første tap for sesongen som kom borte mot Nottingham Forest tirsdag (0-2). Ellers har som kjent sesongstarten til Boro vært svært oppløftende med foreløpig tredjeplass og 5-6-1 totalt. Det er tvilsomt om Middlesbrough kommer til å havne så høyt, men en god sesongstart gir uansett selvtillit. Den skotske landslagsmannen Barry Robson (m) er suspendert lørdag. Rhys Williams (f) og Matthew Bates (f) mistet begge tirsdagskampen mot Nottingham Forest og er også tvilsomme lørdag. Et par andre spillere er også usikre for Tony Mowbrays lag som har snodige 1-5-0 på eget gress.

Også lørdagens motstander Derby har hatt en overraskende sterk sesongstart og ligger på fjerdeplass, med samme antall poeng som Middlesbrough (21 poeng). Ledet to ganger borte mot Reading tirsdag, men måtte nøye seg med poengdeling (2-2). Ingen seire på sine fire siste ligakamper (0-3-1) og vi aner en dalende formkurve for Nigel Cloughs lag som står med 3-1-2 borte. Spissene Steven Davies (toppscorer) og Nathan Tyson er begge på skadelisten, i tillegg til et par andre spillere.

To lag som trolig har overprestert som møtes her. Vi tror hjemmebanefordelen avgjør, men gir Derby en viss poengsjanse. HU

6. Leicester - Millwall
Ustabil start av opprykksfavoritten Leicester som foreløpig kun er på niendeplass. Gjorde i det minste jobben hjemme mot Watford onsdag (seier 2-0), og trolig er Leicester litt på gang nå. Hjemme står laget med 4-0-2, bortetallene er ikke bedre enn 1-4-1. Ingen nye skader etter midtukens kamp og dermed ser det bra ut for Sven Gøran Eriksson lag, som lørdag spiller sin tredje kamp på sju dager.

Motstander Millwall har hatt en svak start på sesongen og ligger tredje sist med skarve ni poeng. Kun en seier er hanket inn og den kom så langt tilbake som i den andre serierunden. Totalt er tallene 1-6-5, borte viser tallene svake 0-2-4. Mannskapsmessig ser det ikke spesielt ille ut.

5-1-1 på de sju siste tilsvarende oppgjørene. Hardtsatsende Leicester har som nevnt variert hittil, men dette er en kamp hjemmelaget skal vinne. H.

7. Hull - Watford
Brukbar sesongstart av hjemmelaget som ligger på tolvteplass etter 5-3-3 på de elleve første ligakampene. Formen er utmerket med 4-3-0 på de siste sju kampene. Martyn Waghorn (a) er friskmeldt og manager Nigel Pearson har et noenlunde intakt mannskap. Nick Barmby er usikker, sammen med Martin Pusic. 3-0-2 hjemme, seirene er kommet i de tre siste hjemmekampene.

Tre strake tap for Watford nå og 0-8 i målprotokollen, og dermed er Watford falt til 21. plass på tabellen med sine ti poeng. 1-3-2 er tallene på bortebane. Innlånte Michael Kightly debuterte sist helg, men ble nær sagt som vanlig skadet onsdag. Wolverhampton-spilleren har stort sett vært skadet de siste to årene. For øvrig er det få skadeproblemer.

Det står 2-1-0 på de tre siste tilsvarende oppgjørene. Championship er en lunefull liga, og selv om dette ser ut som en grei hjemmeseier, slenger vi på en halvgardering. HU.

8. Cardiff - Barnsley
Kun ett poeng på de tre siste kampene for Cardiff, som til tross for 3-2 ledelse kvarteret før slutt borte mot Peterborough endte opp med 3-4 tap. Har dermed falt ned til trettende plass på tabellen med sine 17 poeng, men det er kun fire poeng opp til West Ham på andreplass. Hjemme i Wales har laget 3-2-1. Kenny Miller (den skotske landslagsspissen) er tilbake etter noen kampers skadefravær. Spisskollega Rudy Gestede ble skadet tirsdag og er uaktuell.

Til tross for en del skadeproblemer tok Barnsley en sterk og viktig hjemmeseier mot Burnley onsdag (2-0) og det førte laget opp på femtende plass med sine femten poeng. Totaltallene er 3-6-3, så hadde Barnsley vært flinkere til å avgjøre sine kamper kunne laget vært enda høyere. Fortsatt er fem-seks spillere på skadelisten, men nykommeren Craig Davies (spiss fra Chesterfield) var tilbake tirsdag.

3-2-1 på de seks siste tilsvarende oppgjørene. Cardiff er ikke til å stole på om dagen og også her tyr vi til halvgardering. HU.

9. Blackpool - Nottingham Forest
Fire minutter på overtid fullførte Blackpool snuoperasjonen hjemme mot Doncaster tirsdag og vant 2-1. Ellers har Ian Holloways mannskap vært variable og de siste seks kampene viser 2-2-2. Hjemme i Blackpool står laget med 4-1-1 og det gir laget en foreløpig åttendeplass, kun to poeng bak West Ham på andreplass. Tenåringen Thomas Ince scoret begge målene som innbytter tirsdag og kan bli belønnet med startplass lørdag. Nyankomne LuaLua er også aktuell. På skadefronten ser det bra ut.

Nottingham Forest fikk nesten umiddelbart betalt for sitt managerbytte og slo Middlesbrough 2-0 hjemme tirsdag (det var trolig midtukens beste spill). Steve Cotterill som tidligere trente Portsmouth kan gjøre suksess med Forest. Til tross for tre poeng tirsdag er Forest helt nede på 20.plass med sine elleve poeng. Chris Cohen, Dexter Blackstock, Garath McCleary (alle kne), Paul Anderson (hamstring) og George Boateng er som tidligere på skadelisten, men Forest pådro seg ingen nye skader tirsdag.

Helskummel kamp dette og vi værer mer suksess for Nottingham Forest. HUB.

10. Coventry - Burnley
Hjemmelaget har kommet seg opp i knestående etter en svak start på sesongen og 1-4-1 på de siste seks ligakampene er godkjent. Det gir en foreløpig nittendeplass med elleve poeng. Hjemme i Coventry har laget 2-3-0 på sine fem siste kamper. En utligning på overtid sikret ett sterkt poeng borte mot Leeds tirsdag. Spissen Cody McDonald som ankom fra Norwich før sesongen er endelig friskmeldt. Gode Gary McSheffrey er også aktuell.

Burnley har etter to strake seire, måttet tåle null poeng i sine to siste og reiser til Coventry med en tropp på bare seksten spillere. Stallen er tynn og forsøkene på lånemarkedet har foreløpig ikke ført frem. Fire-fem spillere er fortsatt på skadelisten. Svak kamp borte mot Barnsley tirsdag og fortjent 0-2 tap. Totalen ellers viser 3-3-5 og bortetallene er svake (0-3-4).

Snodige 4-0-5 på de ni siste tilsvarende oppgjørene. Lørdag har vi svært god tro at formsterke Coventry tar seg av et slitent Burnley. H.

11. Portsmouth - Doncaster
Ingen pangstart på sesongen for Erik Huseklepp og Portsmouth og spekulasjonen rundt manager Steve Cotteril og hans avgang til Nottingham Forest har neppe vært positivt. Helt nede på attendeplass nå etter bortetapet mot Ipswich tirsdag. Ti av tolv poeng er tatt hjemme i Portsmouth (3-1-2), så det er ingen tvil om at bortestatsen må bedres om det skal bli tabellklatring. Benjani er usikker lørdag etter at Erik Huseklepps spisskollega måtte forlate banen tirsdag. Dog var gode Dave Kitson tilbake tirsdag, så det betyr trolig lite.

Doncaster var uheldig tirsdag og måtte altså tåle seiersmålet i mot fire minutter på overtid borte mot Blackpool. Åtte poeng gir foreløpig nest siste plass og Doncaster må nok belage seg på en kamp for å overleve. Skadeproblemene er fortsatt betydelige, men goalgetter Billy Sharp er frisk. 1-0-5 er tallene på bortebane.

2-3 endte tilsvarende oppgjør sist sesong. Nå bør Portsmouth slå tilbake og vi tror på en viktig trepoenger for Portsmouth lørdag. H.

12. Ipswich - Crystal Palace
To lag i knallform møtes i denne kampen og begge lagene har hanket inn ti poeng på sine fire siste ligakamper. Hjemmelaget Ipswich er dermed helt opp på sjetteplass, kun ett poeng bak West Ham på andreplass. Hjemme er de siste tre vunnet, totalt er tallene 4-0-2 hjemme på Portman Road. Forsvarsspilleren Ibrahima Sonko er usikker. Det er eventuelt dårlig nytt for et Ipswich-forsvar som kun har tre baklengsmål på sine seks siste ligakamper. Også spissen Jason Scotland er usikker.

Crystal Palace ser ut til å få en langt mer trivelig sesong enn sist sesong og har avansert helt opp til femteplass på tabellen, med samme poengsum som Ipswich. Ingen nye skader for Palace, der Jonathan Parr ser ut til å ha sikret seg en plass i startelleveren. Borte står Palace med 3-0-3, de to siste er begge vunnet.

Meget spesielle 2-1-5 på de åtte siste tilsvarende og i dette møtet mellom to av Championships desiderte formlag må vi bruke alle tegn. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 22.10.2011 15:55
1. Liverpool - Norwich H
2. Newcastle - Wigan H
3. Aston Villa - West Bromwich U
4. Bolton - Sunderland H U
5. Middlesbrough - Derby H U
6. Leicester - Millwall H
7. Hull - Watford H U
8. Cardiff - Barnsley H U
9. Blackpool - Nottingham Fore H U B
10. Coventry - Burnley H
11. Portsmouth - Doncaster H
12. Ipswich - Crystal Palace H U

432-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 22.10.2011 15:55
1. Liverpool - Norwich H
2. Newcastle - Wigan H
3. Aston Villa - West Bromwich H U B
4. Bolton - Sunderland H U
5. Middlesbrough - Derby H U
6. Leicester - Millwall H
7. Hull - Watford H U
8. Cardiff - Barnsley H U
9. Blackpool - Nottingham Fore H U B
10. Coventry - Burnley H
11. Portsmouth - Doncaster H
12. Ipswich - Crystal Palace H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus