*Nettavisen* Sportspill.

Liverpool vil ha mer Wembley

Foto: NIGEL RODDIS (Reuters)

Liverpool vant ligacupfinalen og jager semifinaleplass i FA-cupen i kveld hjemme mot Stoke. Sjekk våre tippetips.

07.04.12 10:22

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Nå slår Cardiff tilbake

Oddstips 2: Uniteds overmenn får stryk

Dobbel V5 Klosterskogen: En banker av jern

Søndagens tippekupong består av kamper fra sju forskjellige europeiske nasjoner og flest kamper av det fransk Ligue 1 (tre kamper). To kamper er hentet fra England, en kvartfinale i FA-cupen og en kamp fra Premier League. Bonuspotten er fortsatt på 4,9 millioner kroner og dersom den ikke ryker søndag, skal det ut fem millioner kroner på midtukekupongen til uken.

I anledning at vi teller ned til Tippeliga-start inviterer vi deg til en konkurranse hvor du både kan vinne verdens beste mobiltelefon og en haug med Flax-lodd. Vi trekker ute en vinner som får en Samsung Galaxy Note, kalt verdens beste mobiltelefon av amobil, og 10 Flax-lodd. I tillegg trekker vi ut ytterlige 9 vinnere som også får 10 Flax-lodd.

Konkurransen
I 1991 fikk den øverste divisjonen i Norge navnet Tippeligaen, hvem vant den første sesongen?

A Rosenborg
B Vålerenga
C Viking

For å svare sender du ntkonk + bokstav på sms til 2242 (eksempelvis ntkonk A). Returmeldingen koster 1 krone. Mobilnummeret ditt vil kun bli brukt til å kontakte deg hvis du vinner en av premiene. Konkurransen går fram til 31. mars.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1. Liverpool – Stoke
Kvartfinale i FA-cupen. Liverpool hevet seg etter den slappe forestillingen mot Sunderland og vant fortjent 3-0 over Everton tirsdag. Med ti poeng opp til Champions League-plass er FA-cupen i praksis det eneste Liverpool har igjen å kjempe om denne sesongen. Glen Johnson og Daniel Agger er uaktuelle for Liverpool søndag , mens det er ventet at Craig Bellamy starter kampen.

Stoke stod med to strake trepoengere, men tapte 0-1 borte for Chelsea i helgen. Ligger på 13. plass med 36 poeng, seks færre enn det Liverpool har tatt. Ricardo Fuller er suspendert, mens Thomas Sørensen er tilbake som keeper (siden det er cup).

Lagene har møtt hverandre tre ganger denne sesongen. Liverpool vant 2-1 borte i ligacupen i oktober, mens seriekampen på Britannia i høst endte med 1-0 seier til Stoke. Returmøtet på Anfield i januar endte 0-0.

Vi tror Liverpool spilte på seg sårt tiltrengt selvtillit hjemme på Anfield med seieren over Everton onsdag og tror Liverpool tar seg greit til semifinale. H.

2. Newcastle – Norwich
Premier League. Newcastle tapte 1-2 mot Arsenal etter baklengsmål mot fem minutter på overtid mandag og har bare tatt to poeng på de siste fire kampene. Ligger på sjetteplass, åtte poeng bak Arsenal på Champions League-plass. Og er i ferd med å miste grepet om en topplassering. Selv med de beste spillerne tilgjengelig har Newcastle falt i form. 7-5-2 på hjemmebane. Cheick Tiote og Danny Simpson. er begge usikre for hjemmelaget til søndagens kamp, ellers er det ingen nye fravær.

Norwich har bare tatt ett poeng på de tre siste i serien og er også blitt slått ut av FA-cupen av Leicester. Nyopprykkede Norwich har med sine 36 poeng uansett gjort en flott sesong, selv om laget sliter for tiden. 4-4-6 på bortebane. Daniel Ayala, Marc Tierney og James Vaughan er fortsatt skadet for Norwich.

Nå skal det være dags for at Newcastle slår tilbake og vi har god tro på seier søndag. H.

3. Real Madrid – Malaga
Real vant 4-1 over CSKA Moskva onsdag og er klar for kvartfinalen i Champions League. Er uslåelige i serien om dagen og leder La Liga med 10 poeng på Barcelona. Elleve strake seire er meget imponerende og når tolv serierunder gjenstår, kan nesten ikke real rote dette til, selv om de har igjen Barcelona borte.

Malaga står med tre strake trepoengere og har klatret helt opp på den viktige fjerdeplassen som gir mulighet for Champions League-spill neste sesong. Opp til Valencia på bronse skiller det bare fire poeng. Den ambisiøse satsingen kan altså kaste av seg allerede i første forsøk, ikke minst siden Valencia har mistet formen.

4-3, 2-0 og 7-0 er resultatene fra de tre siste tilsvarende og det er fortsatt svært vrient å finne argumenter mot hjemmeseier for Real Madrid som kun har avgitt poeng hjemme mot Barcelona på de tretten første hjemmekampene i serien. H.

4. Athletic Bilbao – Valencia
Athletic imponerte i de to møtene med Manchester United i Europa League og gikk fortjent videre etter 2-1 på hjemmebane torsdag. Falt ned på 7. plass i ligaen etter å ha tapt 1-2 borte for Osasuna for en uke siden (ikke uventet for oss som hadde Osasuna som langskudd den dagen). Har hatt et steintøft kampprogram de siste månedene, men det er kun sju poeng opp til Valencia og tre poeng opp til Malaga på fjerde (CL-kvalik).

Valencia er også klar for kvartfinalen i Europa League etter å ha safet inn uavgjort borte mot PSV torsdag. I hjemlig liga er poengfangsten dårlig for tiden, Skuffet igjen med 2-2 hjemme mot Mallorca sist helg (etter å ha ledet 2-0). Har ikke bedre enn 2-5-3 på sine ti siste ligakamper og jages av mange klubber nå.

Athletic Bilbao må i kveld unnvære tankspissen Fernando Llorente, mens spissmakker (erstatning) Toquero er suspendert. I tillegg er den viktige forsvarsspilleren Fernando Amorebieta ute med karantene. Valencia på sin side må unnvære suspenderte Tino Costa.

Fraværene til hjemmelaget er svært betydningsfulle i kveld og kampene mot Manchester United har garantert tappet laget for energi. De to siste tilsvarende har begge endt med borteseier og bortesterke Valencia (5-5-3) må ha en flott sjanse til tre poeng i kveld. Vi spiller VAlencia på et av våre oddstips i dag, men på tippekupongen helgarderer vi. HUB.

5. Hannover – Köln
Hannover har bare tatt ett poeng på de tre siste seriekampene og ligger på 7. plass. Tolv poeng opp til Schalke på fjerdeplass og Champions League-kvalik, men kun tre poeng opp til Werder Bremen på sjetteplass som gir Europa League. Tok seg imidlertid enkelt videre i Europa League med til sammen 6-2 mot Standard Liege etter å ha vunnet hjemmekampen med 4-0 torsdag.

Köln tok en etterlengtet, viktig og dramatisk (tre røde kort) seier over Hertha Berlin forrige helg og fikk et pusterom fra nedrykksstriden. Ned til nevnte Hertha på den øverste nedrykksplassen skiller det nå fem poeng. Her må viktige Lukas Podolski sone karantene. Også Jajalo må sone etter sitt røde kort sist.

Hannover har sterke 6-6-0 på hjemmebane, mens Köln sliter med både fravær og borteformen (3-2-7). Moa avgjør? H.

6. FC København – Midtjylland
FCK har tatt fire poeng på de to kampene som er blitt spilt etter vinterpausen og leder serien med fire poeng på Nordsjælland. N'Doye ga laget ledelsen fire minutter på overtid i bortemøtet med Aalborg nest sist, men utrolig nok utlignet Aalborg ni minutter på overtid.

Midtjylland startet med hjemmetap for Lyngby etter vinterpausen, men slo tilbake med solide 4-1 mot formsterke Horsens . Ligger på tredjeplass, men det er hele ti poeng opp til ledende FCK. Klart best hjemme på Jylland (7-1-3), borte har laget svake 3-2-4.

Tre strake hjemmeseire i de tre siste tilsvarende oppgjørene. Ikke helt utenkelig at bortelaget kan knipe ett poeng. HU.

7. Academica – Pacos Ferreira
Fortsatt tungt for Academica Coimbra som står med 0-7-3 på de ti siste seriekampene. Men tok et flott bortepoeng mot sterke Porto sist helg (1-1). Det er 16 lag i den portugisiske toppserien, men det skiller kun seks poeng mellom Academica på 10. plass og Feirense som ligger sist. To lag rykker ned og på nest siste plass ligger Uniao Leiria med 18 poeng, så Academica har fem poeng ned til streken når åtte serierunder gjenstår.

Pacos Ferreira står med tre tap på de fire siste kampene, men hadde fortjent poeng hjemme mot Benfica forrige helg. Ligger på 12. plass med 21 poeng og har således kun tre poeng ned til streken. Står med svake 2-1-7 på bortebane, men har faktisk vunnet to av de tre siste bortekampene.

Det står 2-2-1 på de fem siste tilsvarende oppgjørene og dette ser åpent ut. HUB.

8. Vitoria Setubal – Maritimo
Hjemmelaget stod med tolv kamper på rad uten seier og med fem strake tap, før det har blitt to seire på de tre siste seriekampene. Ligger tredje sist med tjue poeng og har kun to poeng ned til nedrykksstreken. 4-3-3 er brukbare tall hjemme.

Maritimo ligger på en flott femteplass med 41 poeng (Europaligaplass) og har overrasket positivt denne sesongen. 25 av 41 poeng er tatt hjemme (8-1-2), men har brukbare 4-4-3 borte og er faktisk a poeng med Sporting Lisboa på fjerdeplass.

2-1-2 på de fem siste tilsvarende oppgjørene og vi klarer ikke å skille lagene. HUB.

9. Udinese – Napoli
Udinese ble torsdag slått ut av Europa League til tross for at det ble 2-1 hjemme mot Alkmaar. Spilte langt over en omgang med en mann mer i den kampen, med toppet mannskap. Da var det svært skuffende at laget ikke klarte bedre. Sist helg ble det 0-1 borte for tabelljumbo Novara og formen er altså høyst diskutabel for tiden. Med femteplass og 46 poeng er det likevel bare to poeng opp til Lazio op den gjeve tredjeplassen (CL-kvalik). Råsterke 10-3-1 på hjemmebane.

Voldsom skuffelse også for Napoli denne uken da laget røk ut mot Chelsea etter ekstraomganger. I serien har laget prestert bra med fem strake trepeongere. Har som Udinese 46 poeng og er altså for fullt med i kampen om tredjeplassen. 5-5-3 er bra tall på bortebane. Verken Hamsik eller Lavezzi starter kveldens kamp.

Vi tror mest på¨hjemmelaget som har vunnet de to siste tilsvarende med 3-1 og nøyer oss med halvgardering. HU.

10. Sochaux – Nice
Sochaux tok en særdeles viktige borteseier over Evian i helgen og den nye treneren Eric Hely fikk dermed en pangstart for tabelljumboen som stod med 0-4-9 på de tretten foregående seriekampene. Tross seieren forrige helg, ligger laget fortsatt sist med sine 24 poeng, men det er kun tre poeng opp til sikker plass. 3-4-6 på eget gress.

Det er jevnt i bunnen i denne ligaen, og Nice som ligger fem plasser over Sochaux har bare tatt tre poeng mer. Som vanlig er laget fra Rivieraen meget svake borte (1-3-9).

Sochaux har vunnet de fire siste tilsvarende og med fornyet selvtillit etter seieren sist helg er det bra vinnersjanse igjen. H.

11. Rennes – Toulouse
Mange jevnspilte kamper for hjemmelaget denne sesongen som står med 5-7-1 på hjemmebane. Sist helg ble de ny poengdeling på eget gress (1-1 mot Auxerre). Borte har faktisk Rennes kun en poengdeling (7-1-6). Ligger på femteplas med 44 poeng og henger med i kampen om det den svært viktige tredjeplassen og har kun tre poeng opp til Lille som har denne i øyeblikket.

Etter tre strake seire skuffet Toulouse en smule med 1-1 hjemme mot svake Lorient sist helg. Ligger a poeng med Rennes og har altså kun tre poeng opp til tredjeplassen. 4-4-5 på bortebane.

Det står faktisk 8-3-0 på de elleve siste tilsvarende oppgjørene, men Rennes spiller svært mye uavgjort denne sesongen på eget gress. HU.

12. Lille – Valenciennes
Med kun to poeng på de tre siste seriekampene er det nå tolv poeng (en kamp til gode) opp til serieleder PSG (kun 2-2 lørdag) og ti poeng opp til Montpellier 0-1 tap lørdag) på andreplass for Lille som innehar den viktige tredjeplassen (CL-kvalik). St. Etienne på fjerdeplass er kun ett poeng bak, mens Rennes, Toulouse og Lyon følger like bak der igjen. 6-5-2 på eget gress.

Etter 3-2-0 på de fem siste seriekampene røk Valenciennes 1-2 hjemme for St. Etienne sist lørdag. Ligger på ellevteplass med 31 poeng, men det er faktisk kun fire poeng ned til Dijon på 18.plass (tredje siste plass som gir nedrykk). 24 av 31 poeng er tatt hjemme, borte er Valenciennes som vanlig meget svake (1-4-9), men ingen av de tre siste bortekampene er tapt. Gode Pujol (a) er igjen havnet på skadelisten.

Fire strake hjemmeseire i de fire siste tilsvarende, men formen er usikker for hjemmelaget nå og vi dekker med poengdeling. HU.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 18.03.2012 16:55
1. Liverpool - Stoke H
2. Newcastle - Norwich H
3. Real Madrid - Malaga H
4. Athletic Bilbao - Valencia H U
5. Hannover 96 - Köln H
6. FC København - FC Midtjylland H U
7. Académica Coimb - Pacos Ferreira H U
8. Vitoria Setubal - Maritimo H U B
9. Udinese - Napoli H U
10. Sochaux - Nice H
11. Stade Rennes - Toulouse H U
12. Lille - Valenciennes H

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 18.03.2012 16:55
1. Liverpool - Stoke H
2. Newcastle - Norwich H
3. Real Madrid - Malaga H
4. Athletic Bilbao - Valencia H U B
5. Hannover 96 - Köln H
6. FC København - FC Midtjylland H U
7. Académica Coimb - Pacos Ferreira H U B
8. Vitoria Setubal - Maritimo H U B
9. Udinese - Napoli H U
10. Sochaux - Nice H
11. Stade Rennes - Toulouse H U
12. Lille - Valenciennes H U

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.