Manchester City har ikke tapt en eneste kamp i Champions League denne sesongen, men tallene til Pep Guardiolas lag på bortebane i Europa er ikke særlig skremmende.

2,20 i odds på at Manchester City vinner Champions League-finalen på denne måten

De har spilt uavgjort i alle tre bortekampene i knockout-rundene. De spilte 1-1 mot RB Leipzig i åttendedelsfinalen, og i kvartfinalen spilte de 1-1 mot Bayern München på Allianz Arena. 1-1 ble også sluttresultatet i semifinalen mot Real Madrid på Santiago Bernabéu Stadion.

Ikke nok med det.

I gruppespillet endte de to siste bortekampene uavgjort. City spilte 0-0 mot både FC København og Borussia Dortmund.

Forrige gang Erling Braut Haaland og lagkameratene vant på bortebane i Europa var tilbake i september 2022. Da vant de 4-0 mot Sevilla og Haaland scoret to av målene.

Manchester City - Inter

Odds: Manchester City vinner og under 3,5 mål - 2,20 i odds

Kampstart lørdag 10. juni kl. 21.00

Spillestopp kl 20.59

Atatürk Olympic Stadium i Istanbul

Kampen kan sees på TV2 Play og TV2 Direkte

Vi tror Manchester City vinner og under 3,5 mål. Det spiller du på her til 2,20 i odds

Champions League-finalen spilles på Atatürk Olympic Stadium i Istanbul. Denne banen var arenaen for en av de mest dramatiske Champions League-finalene noensinne.

I 2005 lå Liverpool under 0-3 til pause mot AC Milan, men gjorde et episk comeback i andre omgang, hvor de scoret tre mål og vant finalen på straffespark. Lørdagens kamp blir neppe like dramatisk.

Manchester City jakter sitt første Champions League-trofé, og samtidig bli den andre engelske klubben i historien som vinner the treble. Den første klubben som vant Premier League. FA-cupen og Champions League var byrival Manchester United i 1999.

Live strømming av UEFA Champions League-finalen uten kostnad - se den her!

Pep Guardiolas lag tapte klubbens eneste Champions League-finale i 2021, men da hadde de ikke Erling Braut Haaland. Jærbuen er toppscorer i turneringen. Han har scoret 12 av Citys 31 Champions League-mål denne sesongen, og City er ubeseiret i de første tolv kampene i turneringen denne sesongen.

Inter kan ikke si det samme. De har tapt to kamper på veien til finalen. Begge tapene kom i gruppespillet mot Bayern München. De er ubeseiret i Champions League i 2023.

Men Manchester City er antakeligvis det beste laget i verden akkurat nå, og de vil by på utfordringer som Inter ikke har møtt tidligere denne sesongen.

Selv om City er gode, så er de ikke perfekt, særlig ikke bakover. De har sluppet inn mål i elleve av de siste 17 kampene i alle turneringer, og de har sluppet inn baklengs i seks av de siste syv bortekampene. Og den eneste borteseieren i Champions League denne sesongen kom tilbake i september mot Sevilla.

Tallene tyder på målfattig finale

Etter en svak periode i mars, har Inter scoret i 16 av 17 kamper i alle turneringer, og italienerne har scoret ni mål på seks knockout-kamper. Inter kan utnytte de defensive svakhetene hos the Citizens, og det er interessant å spille på at begge lag scorer. Det blir imidlertid ikke vårt hovedspill på kampen. Vi tror Manchester City endelig vinner Champions League. De har en solid tropp, og Guardiola har muligheten til å endre kampbildet med spillere som han har på benken.

Selv om City har sluppet inn en del mål, har de ikke hatt mer enn ett baklengs siden 4-2-seieren mot Tottenham i januar. De har sluppet inn nøyaktig ett mål i 17 av de siste 30 kampene siden den gang.

Tallene tyder ikke på noe målshow i Istanbul:

  • Det har vært scoret under 2,5 mål i de fire siste Champions League-finalene. Kun tre av de siste ti finalene har endt på over 3,5 mål.
  • Fem av de seks siste kampene til Inter mot engelske lag har endt med under 3,5 mål. Det er også interessant å registrere at det i kun én av bortekampene til Manchester City i Champions League denne sesongen har vært scoret fire mål eller flere.
  • Det ble scoret under 3,5 mål i de syv siste serierundene til Manchester City.
  • I elleve av de siste 13 kampene Manchester City har spilt mot italienske lag har det vært scoret under 3,5 mål.

City vant sin femte Premier League-tittel på seks sesonger i mai, så de vet hvordan de skal takle presset i store kamper.

Vi tror City vil fortsette å score mål, og Inter har ikke et godt nok lag til å slå dem, selv om italienerne vant generalprøven i helgen 1-0 borte mot Torino. Men de tapte hele tolv kamper denne sesongen.

City har til sammenligning kun tapt tre matcher i ligaen. Vi tror ikke snakket om the treble vil påvirke dem i nevneverdig grad. Pep Guardiolas lag kommer til å spille sitt spill, uansett hvem de møter. Det virker som Inter kommer til å spille i en 3-5-2-formasjon. Det kan fort bli en 5-3-2-formasjon for å stoppe kantspillerne til Manchester City. Vi tror City vinner the treble, men statistikken fra disse kampene tyder på at det neppe blir noen målfest i Tyrkia.

Vi tror Manchester City vinner og under 3,5 mål. Det spiller du på her til 2,20 i odds