Denne ukens lørdagskupong består av finalen i Champions League, tre kamper fra OBOS-ligaen, seks fra PostNord-ligaen og to fra Toppserien. Bonuspotten har steget til ca. 1,8 millioner kroner. Innleveringsfristen er kl. 14.55.

1. Manchester City - Inter
Spilles på nøytral bane, Atatürk Olimpiyat, Istanbul.
Manchester City jakter "The Treble", og etter at serien og FA-cupen nå er vunnet kan de gjennomføre hattricket med å slå Inter lørdag kveld. Det er ikke mye negativt å si om formen til Pep Guardiolas mannskap som rader opp seire. De bremset litt helt på slutten av Premier League etter at gullet var sikret, men 6-1-1 siste åtte der er likevel sterkt. FA-cupen ble vunnet forrige helg med 2-1 over byrivalen Manchester United, og Manchester City har fortsatt ikke tapt en eneste kamp i årets Champions League hvor de slo ut Real Madrid med saftige 5-1 sammenlagt over to kamper i semifinalen. De virker også ganske alle mann alle på skadefronten, og med en like sulten Erling Braut Haaland på topp skal de ha gode muligheter til nok et trofe.

For de er store favoritter her mot Inter, selv om Inter virkelig har begynt å finne formen nå i de siste kampene sine. Tar man med alle turneringer så har Inter vunnet 11 av de siste 12 kampene, hvor kun Napoli på bortebane ble for tøft. Etter 6-0-1 siste sju i serien knep de til slutt bronsen bak Napoli og Lazio, og for to uker siden tok de også hjem seieren i cupfinalen med 2-1 over Fiorentina. I semifinalen her i Champions League tok de seg forbi rivalen Milan etter to seire med 1-0 og 2-0, og dermed er også de proppet med selvtillit foran lørdagens finale, hvor brasilianske Dalbert er eneste fravær.

To lag i nydelig form, men vi tror Manchester City er det beste laget i Europa denne sesongen. H.

2. Jerv - Raufoss
Jerv med en noe spesiell formkurve. To seire på de tre første, før de tapte tre på rad. Så spilte de tre uavgjorte kamper på rad, før de begynte å vinne igjen. To cupkamper (Mandalskameratene og Arendal) og to seriekamper (Hødd og Sandnes Ulf) ble alle vunnet, og når man kanskje trodde at Jerv var i siget så smalt cupbomben i Oslo når de røk ut med 1-3 for Kjelsås denne uken. Alt i alt får man vel si at det er ganske midt på treet, og en 9.plass på tabellen med 15 poeng viser også det. De har slitt litt på hjemmebane hittil, men åtte poeng på seks kamper er heller ikke krise.

Raufoss med en litt motsatt kurve, og de sliter en del fra sin 13.plass og ti poeng. For de er kun målforskjellen unna nedrykk nå, etter at de står med 0-3-4 på de sju siste i serien. 1-1 hjemme mot Fredrikstad sist ga håp om lysere tider, og etter en litt overraskende nedsabling av Mjøndalen på bortebane i cupen denne uken (0-4) er det lov å håpe at formen har snudd. Fire poeng på seks bortekamper så langt i år.

Jerv ujevne, men skal ha muligheter her. Raufoss uten seier i de sju siste i serien, men slo altså Mjøndalen hele 4-0 borte i cupen nylig. Vi prøver HU.

3. Kristiansund - Moss
Det vil seg ikke helt for Kristiansund nå, selv om de har kommet seg mye siden den fatale starten de fikk. For med tap for både Fredrikstad og Start i de to første seriekampene havnet de tidlig på feil fot, men de slo hardt tilbake med 5-3-0 i de åtte neste. 2-2 hjemme mot Skeid nest sist var noe skuffende, og sist tapte de 0-2 borte for KFUM. De hang meget bra med i cupen hjemme mot rivalen Molde, men også der kom de til slutt for kort med 0-1. Dermed må Kristiansund håpe å slå tilbake her mot Moss om de skal klare å forbedre sin 5.plass og 18 poeng. Med 13 poeng på seks hjemmekamper er de seriens beste hjemmelag.

Moss har gjort manges tips til skamme, for de fleste trodde Moss skulle få det tøft i år. Men Moss begynte bra de, og med 16 poeng på elleve kamper er de faktisk med i kampen fra sin 8.plass. Kun fem poeng opp til Kongsvinger i tet, og Thomas Myhre har fått til underverker etter at han kom til klubben for et par år siden. To strake bortetap i serien for KFUM (2-4) og Ranheim (1-2), før de også tapte 0-2 borte for Sogndal i cupen tidligere i uken. Kun tre poeng etter fem bortekamper viser at de helt klart trives best hjemme på Melløs.

Seriens beste hjemmelag mot et av de svakeste bortelagene i Moss. Det bør bli en H.

4. Mjøndalen - Sogndal
Ujevn start på sesongen for bruntrøyene fra Mjøndalen. 14 poeng på 11 kamper er helt ok det, men de varierer veldig i prestasjon. Og med seks poeng opp til playoff fra sin 10.plass begynner det vel å haste litt med å finne balansen. 2-1 borte over Hødd sist var fin, men de tapte 1-3 for Sandnes Ulf i sin siste hjemmekamp i serien og tidligere denne uken røk de på en gigasmell hjemme for Raufoss i cupen med hele 0-4. Nei, Mjøndalen er ikke enkle å spå enn så lenge.

Da er Sogndal noe greiere. De presterer jevnt over bra, mye bedre enn de gjorde i fjor. 4-0-2 siste seks er godt levert nå, og Sogndal ligger pent plassert oppe på en sterk andreplass med 20 poeng. Dog er det meget jevnt, og det skiller kun fem poeng mellom de åtte første lagene, så egentlig betyr tabellplasseringen ganske lite enn så lenge. Bra også i cupen, hvor de har slått ut Førde, Lysekloster og Moss på veien til en 1/8-delsfinale. Klart best hjemme så langt, mens de står med sju poeng på seks bortekamper.

Tett og vrien kamp. Mjøndalen er variable, mens Sogndal er jevne men trives best hjemme. Vi tror mest på poengdeling, men spiller UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren i en på papiret jevn kamp.

5. Egersund - Flekkerøy
Egersund med en nydelig innledning på sesongen hvor de allerede har fått seg en luke i toppen. Ingen tap og 7-1-0 gir 22 poeng, og de har seks poeng ned til Arendal etter borteseieren 1-0 over Grorud sist. Kanskje blir dette endelig året hvor Egersund rykker opp etter å ha prøvd hardt og trofast i lang tid. 3-1-0 og ti poeng på fire hjemmekamper, hvor det kun er andreplasserte Arendal som klarte uavgjort 3-3.

Flekkerøy er tabelljumbo med usle fire poeng. Fin sesong i fjor med en sterk fjerdeplass, men i år ser det igjen meget vrient ut. Kun tre scorede mål på de åtte første kampene, og selv om de ikke har mer enn tre poeng opp til Ørn Horten over streken ser man en klar tendens allerede med 1-1-6. 0-4 borte for Brattvåg i deres siste bortekamp, og de har enda ikke klart å sette inn et eneste bortemål denne sesongen.

Topp mot bunn. Her skal det være en klink H, enkelt og greit.

6. Vard Haugesund - Grorud
Ganske så fin form på Vard Haugesund som sto med 3-1-1 på de fem siste i serien før de tre siste kampene deres alle har vært cupkamper. Og med 3-1 over Egersund, 3-1 over Bryne og tap 1-4 for Strømsgodset så må man kunne si at det ble en ganske så sterk cupsesong for Vard Haugesund. De er ikke bedre enn nummer åtte i serien med ti poeng, men etter at de begynte med to tap har de bedret seg gradvis hele veien. Seks poeng på fire hjemmekamper er helt på det jevne.

Grorud rykket ned foran denne sesongen, og de hadde nok ønsket seg en noe bedre start på tilværelsen i PostNord-ligaen. For kun seks scoringer på åtte kamper og en 7.plass med elleve poeng er ikke helt godkjent, og opp til ledende Egersund er det allerede elleve poeng. De røk også ut fra cupen med 1-2 hjemme for Raufoss, og dermed har det vært en seriestart uten den særlige "brodden". Plussen får være at sju poeng og 4-3 i målforskjell på bortebane er ganske så godkjent etter fire kamper.

Noe tricky kamp, men Vard Haugesund har vist seg ganske så gode på eget gress. Dog har Grorud holdt det ganske jevnt på bortebane, og her dekker vi opp. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

7. Lyn - Træff
Lyn rykket endelig opp igjen forrige sesong, og mange var spente på hvordan det skulle gå for Lyn i PostNord-ligaen. Det vi kan si er at det iallfall ikke er noen mellomting når Lyn spiller, for enten så vinner de, eller så taper de. Ingen poengdelinger de åtte første kampene, og med 5-0-3 ligger faktisk Osloklubben såpass høyt som en 3.plass med 15 poeng. De har heller ikke mer enn poenget opp til Arendal på andre, så enn så lenge har de levert sine saker meget bra i en ganske så jevn avdeling. Tre seire på de fire siste nå i serien, og de holdt også Vålerenga til en knepent 1-2 tap i cupen forrige uke. Seks poeng etter tre hjemmekamper er heller ikke så ille, så får man se om det holder hele veien inn.

Træff kommer fra en fin sesong i fjor hvor de endte opp som nummer seks. Og nummer seks er nøyaktig hvor de ligger også denne sesongen, hvor 13 poeng ikke er mer enn tre poeng unna Arendal på kvalik med 16. 15 baklengs er dog alt for mange, hvor det kun er Vålerenga 2 som har sluppet inn flere mål i hele avdelingen. Fin hjemmeseier 2-0 over Kjelsås sist, etter at de tapte 0-2 borte for Egersund nest sist. Seks poeng på fire bortekamper er helt kurant det, for Træff er som regel klart best hjemme.

Lyn blir små favoritter hjemme, men vi dobler uansett opp med HU.

8. Alta - Junkeren
Alta med 12 poeng etter åtte kamper. Fin borteseier 2-1 over Kvik Halden sist, etter at de tapte borte for Sotra nest sist. Som alltid har Alta vært klart bedre når de får spille hjemme, og etter tre oppgjør oppe i nord står de med full pott og ni poeng. De kjempet bra i cupen tidligere denne uken mot Tromsø, men måtte likevel gi tapt med 0-1.

Junkeren med ni poeng på åtte kamper etter opprykket. Det har vist seg noe tøffere i PostNord enn nede i 3.divisjon, men de ligger fortsatt så vidt på trygg grunn med sine ni poeng og en 11.plass. Tre poeng har de ned til Gjøvik-Lyn under streken, men med 0-2-3 siste fem tar det ikke lang tid før de havner under den magiske grensen om de ikke begynner å skjerpe seg litt. Faktisk helt kurant borte så langt med seks poeng på fire kamper.

Alta er som alltid meget sterke på hjemmebane. H.

9. Bærum - Kvik Halden
Bærum henger helt ok med i PostNord med sin 5.plass og 13 poeng. Luken opp til suverene Levanger er allerede elleve poeng, og Tromsdalen på andre er også seks poeng foran. 19 scorede mål er fint, men 18 baklengs blir litt for mange. De har faktisk scoret like mange som ledende Levanger, men så har det kommet 15 flere baklengs og det sier vel sitt om hvor problemet ligger. De var ganske nære en skalp i cupen sist mot HamKam hvor de ledet 1-0 til det gjensto åtte minutter, da HamKam utlignet til 1-1. I ekstraomgangene kom det to baklengs til og Bærum tapte dermed 1-3. Fire poeng på fire hjemmekamper denne sesongen.

Kvik Halden nede på 9.plassen med ni poeng. De er mye mer tighte i sitt spill enn hjemmelaget, hvor 11-13 i målforskjell er klart mer defensivt. To strake tap for Ull/Kisa (0-1) og Alta (1-2) i de to siste, og kun tre poeng på fire bortekamper er ikke noe særlig å slå seg på brystet for.

Vi liker ikke helt denne kampen, og tar en enkel utvei med HUB.

10. Strømmen - Stjørdals-Blink
Strømmen helt på det jevne i PostNord så langt, hvor de etter seieren 2-0 over Ullern sist ligger på en sjetteplass med 12 poeng. De har allerede en luke på sju poeng opp til Tromsdalen på kvalik, mens det er seks poeng ned til lagene under streken. Det er helt hjemme de leverer klart best, hvor ni poeng og 3-0-1 på fire kamper er mer enn godkjent.

Stjørdals-Blink har ikke levert sånn all verdens i seriespillet etter nedrykket, hvor de er nede på en 8.plass med ni poeng. Det er kun tre poeng over nedrykksstreken, og det er det som bør være fokus i år. Men, i cupen har de slått meget bra fra seg, hvor de etter å slått ut både Rana, Rosenborg og Ull/Kisa nå skal møte Vålerenga på hjemmebane i slutten av juni. Kun spilte tre bortekamper så langt, hvor 1-1-1 er helt middels.

Strømmen er klart best hjemme, og vi tror ikke de taper her. HU.

11. Vålerenga - Brann
Vålerenga klarte kun 1-1 borte mot Avaldsnes sist, og ettersom trønderne i Rosenborg vant sin kamp minket luken nedover litt hvor Vålerenga med 36 poeng nå har sju poeng ned til Rosenborg. 5-1-0 siste seks viser likevel hvor overlegne de virker denne sesongen, og her hjemme har de vært feilfri med 7-0-0 og flotte 26-4 i målforskjell.

Brann havnet dårlig på det fra start, og de regjerende mesterne har måtte glemme tanken om seriegull allerede. Med 18 poeng er de nummer fem, og de siste kampene har heller ikke vært særlig gode med 0-2 borte for Rosenborg før de kun spilte 0-0 hjemme mot Stabæk sist. 2-1-4 siste sju er ganske så svakt, og det er mye som ikke stemmer for mesterne fra forrige sesong. For så vidt ganske ok borte med 11 poeng på sju kamper, men denne blir tøff.

Vålerenga virker klart bedre enn bergenserne i år. H.

12. Avaldsnes - LSK Kvinner
Avaldsnes er fortsatt nederst med sine ni poeng på tolv kamper, men man skal så absolutt ikke kimse av hva de klarer å utrette her på hjemmebane. For de kommer fra 1-1 her hjemme mot serieleder Vålerenga, hvor Vålerenga trengte et selvmål for å klare å score. Og Avaldsnes har hentet seks av sine ni poeng her hjemme de, hvor de faktisk har klart uavgjort mot både Vålerenga, Rosenborg og Brann i løpet av de fire siste.

LSK Kvinner mye bedre enn i fjor, og selv om de tapte 1-2 hjemme for Rosenborg sist har de fortsatt tredjeplassen med 24 poeng: Det er fem poeng ned til Røa på fjerde, mens de har fem poeng opp til Rosenborg på andre. 4-0-1 siste fem viser bra form, og her borte står de med ti poeng på seks kamper.

LSK blir favoritter, men Avaldsnes har klart seg overraskende bra mot topplagene på eget gress. B på 96-rekkeren og UB på 432-rekkeren.

Sportspills 96-rekker:
1. Manchester City - Inter H

2. Jerv - Raufoss HU

3. Kristiansund - Moss H

4. Mjøndalen - Sogndal UB

5. Egersund - Flekkerøy H

6. Vard Haugesund - Grorud HU

7. Lyn - Træff HU

8. Alta - Junkeren H

9. Bærum - Kvik Halden HUB

10. Strømmen - Stjørdals-Blink HU

11. Vålerenga - Brann H

12. Avaldsnes - LSK Kvinner B

Sportspills 432-rekker:
1. Manchester City - Inter H

2. Jerv - Raufoss HU

3. Kristiansund - Moss H

4. Mjøndalen - Sogndal HUB

5. Egersund - Flekkerøy H

6. Vard Haugesund - Grorud HUB

7. Lyn - Træff HU

8. Alta - Junkeren H

9. Bærum - Kvik Halden HUB

10. Strømmen - Stjørdals-Blink HU

11. Vålerenga - Brann H

12. Avaldsnes - LSK Kvinner UB