Arjen Robben har kunnet juble ofte dette mesterskapet. I dag møter han en såret brasiliansk bjørn.
Arjen Robben har kunnet juble ofte dette mesterskapet. I dag møter han en såret brasiliansk bjørn. Foto: Eddie Keogh (Reuters)

Lørdagskupongen byr på fotball fra alle nivåer

Alt fra bronsefinalen i VM til norsk tredjedivisjon er å finne på lørdagens tippekupong. Vi satser på å feire lørdagskvelden med tolv rette tippetegn!

Kommersielt

Oddstips 1: Brann fortsetter den gode trenden
Oddstips 2: Sogndal jakter femte strake hjemmeseier
Dagens VM-tips: Brasil må redde stumpene
Tippeligaen: Full oversikt over skader og karantener
V75 Jarlsberg: Goop kommer ikke forgjeves
V5 Jarlsberg: Vi spiller dobbeltbanker i V5-3
V65 Hagmyren: Børje byr på "norsk"banker"
V5 Klampenborg: Nesten-garanti for storutbetaling

Lørdagskupongen inneholder en fin blanding av kamper fra Tippeligaen, Allsvenskan, norsk tredjedivisjon samt bronsefinalen i VM.

Det er dermed god grunn til å håpe på solide utbetalinger denne lørdagen, og vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres nederst i saken.

1, Brasil - Nederland
Brasils kollaps i semifinalen mot Tyskland er etter alt å dømme tidenes bombe i moderne fotball. Tyskland ledet hele 5-0 etter en halvtime, og det var ikke et mål for lite for tyskerne når dommer Marco Rodriguez fant ut at nok fikk være nok, og blåste av kampen på 7-1 til Die Mannschaft.

Brasil spilte en utelukkende improvisert fotball, uten noen form for verken godt samspill offensiv eller med noen form for struktur defensivt. Noe man for øvrig har sett tegn på gjennom hele mesterskapet, uten at brasilianerne har blitt straffet for det. Taktisk smarte tyskere utnytte Brasils sløve defensive posisjoneringer maksimalt, og feide til slutt vertsnasjonen av banen.

I kveld vil nok hjemmelaget gjøre alt de makter for ikke å svikte sitt allerede sønderknuste publikum nok engang. Inngangen til kveldens kamp vil nok derfor være litt mer defensivt anlagt for å slippe lignende opplevelser som mot Tyskland.

Luiz Filipe Scolari er allerede en forhatt mann i Brasil, og vil etter alt å dømme få sparken uansett utfall i kveldens kamp. Han må ta på seg mye av skylden for at Brasil har fremstått så dårlig som de har gjort. Selv om mannskapet på ingen måte kan sammenlignes med tidligere storhetsperioder.

Startoppstillingen til kveldens kamp vil nok ikke være veldig annerledes enn tidligere i mesterskapet, men Scolari vil kanskje gjøre noen utskiftninger. Viktige Thiago Silva er garantert tilbake i midtforsvaret etter suspensjonen, mens Dani Alves antakeligvis er tilbake på høyreback for Maicon. Ellers kan spillere som Fred og Bernard fort vrakes etter begredelig innsats i semifinalen.

Neymar er naturligvis uaktuell grunnet ryggskaden han pådro seg i kvartfinalen.

Nederland måtte se seg slått av Argentina etter 120 jevne minutter og til slutt straffesparkkonkurranse. Kampen var særdeles jevnspilt, uten at noen av lagene kom til så altfor mange muligheter. Selv om begge lag hadde muligheten til å avgjøre i ekstraomgangene, var det ingenting å si på at kampen måtte avgjøres på straffer. Der gikk det som kjent argentinernes vei.

Louis van Gaal har ikke etterlatt noen tvil om at denne kampen er en kamp han helst ville ha sluppet å spille, og man kan derfor stille spørsmålstegn ved hvor mye motivasjon Nederland går inn i kveldens kamp med.

Vil nok mest sannsynlig slippe til en del spillere som hittil i mesterskapet har fått lite spilletid. Det kan bikke både positivt og negativt for hollenderne. En småsyk Robin van Persie vil nok mest sannsynlig stå over dagens kamp, ellers er det vanskelig å si hvem som er spilleklar etter kraftanstrengelsen for tre dager siden.

Har noe overraskende vært bedre defensivt enn offensivt dette mesterskapet, noe som er svært uvant for Nederland og være, men her kan van Gaals gutter slippe seg mer løs. Det kan åpne opp kampen betraktelig.

Det er i det hele tatt mange spørsmåltegn knyttet til dagens kamp, og startoppstillinger bør sjekkes på forhånd.

Et revansjelystent Brasil mot et Nederland som mentalt sett ble ferdig med turneringen på onsdag, bør likevel gjøre vertsnasjonen til knepne favoritter.

Det skal likevel sies at det er vanskelig å si hvor det brasilianske laget står mentalt bare dager etter den grusomme 1-7 fadesen, så garderinger anbefales på tippekupongen. HUB

2, Brann - Strømsgodset
Brann overrasket de fleste da de forrige helg tok en sterk seier borte mot Viking i Stavanger. Dermed tok bergenserne en etterlengtet trepoenger etter en tungt periode. Laget virket betydelig mer solid foran begge boksene, og seieren var til slutt fullt fortjent.

Imponerte også i cupkampen mot Ranheim på Brann Stadion uken, og etter en relativt lang tilvenningsprosess, ser det nå ut til at Rikard Norling har begynt å forstå seg mer på mekanismene i norsk fotball.

Har for øvrig en fryktelig hjemmeform denne sesongen, med kun en seier og fem tap, og bør begynne å plukke trepoengere også hjemme skal man komme seg vekk fra nedrykksspøkelset.

Må klare seg uten forsvarsspillerne Markus Jonsson, Vadim Demidov og Daniel Mosjov også i ettermiddag, men Jonas Grønners imponerende spill de siste kampene, sammen med rutinerte Erlend Hanstveit, har ikke savnet av de tre midtstopperne vært all verden.

I Strømsgodset har man hele tiden sagt at overgangen fra Ronny Deila til lagets nye trener, David Nielsen, har godt smertefritt. Likevel har ikke alt fungert som det pleier på banen etter at Deila tok turen over til Skottland, og storklubben Celtic. Det katastrofale bortetapet mot Lillestrøm (3-0), ble etterfulgt av en svak prestasjon hjemme mot Sandnes Ulf. Selv om det til slutt ble en knepen ettmålsseier.

Ligger fortsatt på andreplass, men nå er det ni poeng opp til serieleder Molde. (En kamp mindre spilt) Borteformen hittil denne sesongen er heller ingenting å skryte av, og David Nielsens menn har kun en seier på seks forsøk. 1-2-3. I tillegg sliter Godset med å produsere mål på fremmed gress. Kun seks hittil denne sesongen.

Må klare seg uten tre av sine antatt viktigste spillere i Jørgen Horn, Kim André Madsen og Lars-Christopher Vilsvik.

Har også en svært viktig kamp i Champions League-kvalifiseringen mot Steaua på torsdag. En kamp David Nielsen har antydet er av stor prioritet. Sånt stjeler naturligvis fokus.

Vi tror Brann tar en sårt tiltrengt hjemmeseier, og med det fortsetter oppturen etter sommerpausen. H

3, Bodø/Glimt - Odd
Bodø/Glimt viste imponerende form før sommerpausen, men etter en velfortjent ferie har nordlendigene åpnet høstsesongen på en skuffende måte. Bortetap mot Sandnes Ulf og Sarpsborg, samt en respektabel uavgjort hjemme mot Molde er fasit så langt.

Hjemmeformen er generelt god, og kun ett tap så langt i opprykkssesongen må sies å være mer enn godkjent. 3-3-1. Laget befinner seg for øyeblikket på en flott åttendeplass, men skal passe seg for å komme inn i en lengre dalende formsvikt.

Ruben Imingen er uaktuell, mens Vieux Sané og Kristian Brix må stå over grunnet karantene.

Odd har imponert så langt denne sesongen. Overraskende for noen, men Skienslaget har i det stille klart å bygge opp et solid mannskap, med en god blanding av gammelt og ungt. Dag Eilev Fagermo har gjort et imponerende stykke arbeid over lengre tid, noe Odd i disse dager høster gode frukter av.

Spilte 2-2 hjemme mot Vålerenga sist, og ligger på en fin fjerdeplass, bare to poeng bak Godset. Har flotte 4-2-0 på de siste seks, og tok seg videre til kvartfinalen i Cupen.

Borteformen er også god, og de er ubeseiret på de fire siste på fremmed gress. Har måttet gjøre noen rokkeringer i de bakre rekker etter at viktige Fredrik Semb Berget forlot moderklubben i sommer, men rutinerte Lars Kristian Eriksen har kommet inn i midtforsvaret på en forbilledlig måte.

Kan for øvrig stille et skadefritt mannskap.

Ser ikke bort i fra at det kan komme en borteseier her, men Bodø/Glimt er et sterkt hjemmelag. Åpent. HUB

4, Lillestrøm - Sarpsborg 08
Lillestrøm kom seg godt ned på jorda igjen etter forrige helgs bortetap mot svakt plasserte Start. I følge rapportene var tapet også helt fortjent, og laget gjorde en bleik forestilling.

Bør være revansjesugne i denne, og laget holder en godkjent sjetteplass på tabellen. Hjemme har laget fine 4-1-2, og sist kamp på Åråsen endte som kjent med et flott resultat mot Strømsgodset. Har også sterke 15-5 i målforskjell på Åråsen i år.

Kan stille med en skadefri tropp, men viktige Ohi Omoijuanfo må stå over grunnet tre gule kort.

Sarpsborg tok en høyst etterlengtet seier hjemme mot Bodø/Glimt sist. Det var lagets første seier i Tippeligaen siden fjerde mai. Er ligaens nest dårligste bortelag med 0-2-5 så langt, og kun en fantastisk vårsesong på Sarpsborg Stadion hindrer laget i å være helt i nedryksssumpen.

Har de siste dagene hatt noen utenomsportslige problemer, og det er visst klart at trener Brian Deane slutter i jobben etter sesongen. Noe av grunnen skal være misnøyen med at "Moi" ble solgt til Molde før sesongen, og at Samuel nå ble solgt til kinesisk toppfotball. 

Samuel gjorde for øvrig sin siste kamp for sarpingene sist helg, og er uaktuell i denne. I tillegg er den meget solide høyrebacken Jerémy Berthod uaktuell.

All fornuft tilsier hjemmeseier. H

5, Sandnes Ulf - Start
Sandnes Ulf overtok tabellbunnen sist helg etter at Brann tok en etterlengtet trepoenger. Fattige ti poeng, og bare to seire hittil i år er langt fra godt nok, og laget sliter stort med å score i motstanderens mål.

1-0 tapet mot Godset sist var akseptabelt, men angrepsspillet er langt fra oppløftende, og en scoring på de siste fem kampene er alarmerende.

Har brukbare 2-3-2 hjemme, og på Sandnes Stadion er laget gjerrige bakover. Anel Raskaj ute med karantene.

Start tok en viktig seier mot Lillestrøm sist, og trener Mons Ivar Mjelde var svært fornøyd med hvordan laget hans hadde respondert etter en svak periode. Det var undertegnede også. 

Er med den seieren nå fem poeng unna nedrykksstreken, og sørlendingene kan dermed senke skuldrene litt. Borteformen er brukbar med 2-1-4 totalt.

Gjør neppe noen endringer til dagens kamp, men viktige Espen Hoff er uaktull med skade, mens Zlatko Tripic må stå over grunnet karantene.

Åpent og målfattig, men gir hjemmelaget et lite favorittstempel. HU

6, Hasle Løren - Hauerseter SK
Norsk tredjedivisjon. Avdeling 2.
Hasle-Løren på sjetteplass etter tretten spilte kamper. Er med sine atten poeng for langt unna å kjempe om opprykk, og målet for resten av sesongen må bli å få en best mulig plassering. Har seks poeng opp til Lyn Toppfotball 2 på fjerdeplass.

Varierer en god del i prestasjonene, og tapte sist mot serieleder Ullern. Før det ble Røa slått 3-1 på bortebane. Har 3-1-2 på hjemmebane.

Hauerseter ligger på andreplass, to poeng bak Ullern. Formen brukbar, men fikk seg en solid smekk hjemme mot nevnte Ullern for to uker siden. Ullern ga seg ikke før det stod 4-0. Måtte deretter nøye seg med uavgjort mot Frigg på Friggfeltet sist helg.

3-2-1 på bortebane i år.

Åpent oppgjør, men Hauerseter SK skal ha best kapasitet. UB

7, Oldenborg - Romsås
Spennende oppgjør på nedre halvdel av tabellen. Vinneren tar et solid byks vekk fra nedrykksstriden.

Oldenborg med 3-0-5 på de siste åtte, og tok en viktig seier hjemme mot dumpekandidat Kjelsås 2 sist. Før det hadde laget en dårlig periode med flere hjemmetap på rappen. Motstanden var dog sterk.

Variable 3-1-3 og 7-15 i målforskjell hjemme i år. Ligger på niendeplass med seksten poeng, ett poeng over dagens motstander.

Romsås på plassen under, kun to poeng fra nedrykkstreken. Inne i en dårlig periode, og 1-7 tap hjemme for Lyn 2, ble etterfulgt av ny svak kamp mot Røa. 2-1-4 på bortebane, og laget slipper inn nesten tre mål i snitt per kamp.

Oldenborg skal være favoritter. H

8, Gran - Grue
Tredjedivisjon, avdeling 3
Gran på tiendeplass, to poeng over nedrykksstreken. Fine 3-1-1 hjemme. Verken scorer eller slipper inn mye mål, og har en hjemmekamp til gode. Tapte dog forrige hjemmekamp mot Lillehammer, og har tre strake tap.

Grue på sjetteplass, og er således litt i ingenmannsland. Oppover på tabellen er det litt for langt opp til å true de beste, mens nedrykksspøkelset ble skrinlagt for lenge siden.

Tapte forrige match hjemme mot Sander, men hadde før det en fin rekke med fem kamper uten tap. På bortebane har laget brukbare 2-2-2.

Vanskelig kamp å spå. HU

9, Ottestad - Lillehammer
Toppoppgjør mellom andre - og tredjeplassen i avdelingen. Ottestad kun to poeng fra serieleder Funnefoss/Vormsund, og har en meget sterk statistikk på hjemmebane i år. 5-1-0. Er også det laget som gjør mest mål i avdelingen.

Litt skrantende form med 2-1-2 på de fem siste. Spilte 2-2 hjemme mot serielederne sist. Hadde vært serieleder med seier i den kampen, men Funnefoss utlignet femten minuter før slutt.

Lillehammer poenget bak dagens motstander, og opplendingene har vist fantastisk form den siste tiden, og står med åtte strake seire i avdelingen. Har 3-1-1 på bortebane. Laget slipper også inn svært lite mål, og står med tolv innslupne på tolv kamper.

Helt åpen kamp. HUB

10, AIK - Kalmar FF
Toppkamp i Allsvenskan mellom tredje - og andreplassen. Begge lag i god form, og begge lag med mulighet til å legge press på serieleder Malmö med en eventuell seier. 

AIK med en kruttsterk 3-0 seier borte mot hjemmesterke Åtvidaberg sist, og laget er ubeseiret på de åtte siste kampene. 5-3-0. Har vist kjempeform på hjemmebane etter en noe skrantende start på sesongen. 4-1-2 totalt. 

Viktige Celso Borges er med i troppen igjen etter sin fantastiske prestasjon med Costa Rica i VM. Om han starter dagens kamp er likevel usikkert da han nettopp har ankommet Sverige. 

Kalmar er poenget foran dagens motstander, og har kun ett tap så langt denne sesongen. Det tapet kom mot Häcken for fire runder siden. Har ellers en solid bortestatistikk med 3-2-1 i år. Skal likevel sies at borteformen i det siste ikke har vært like imponerende. En svak prestasjon mot bunnlaget Halmstad var ikke betryggende sist.

Må klare seg uten Stefan Larsson, Melvin Platje og Ludvig Ohman, som alle er ute med skader.

Holder AIK som favoritter, men uavgjortfaren er stor. HU

11, Mjällby - Falkenberg
Mjällby plukker jevnt med poeng etter en fæl start på sesongen. Likevel blir gjerne en trepoenger etterfulgt av en dårlig kamp. Tapte 2-1 mot Kalmar sist i en kamp som må sies ha vært over middels godkjent.

Har ikke bedre enn 2-1-3 på hjemmebane i år, men slo Åtvidaberg i siste kamp før ferien. Ønsker nok å følge opp med en ny seier i ettermiddag, og motstanden er også vesentlig svakere.

Falkenberg med to poeng mer enn vertene, ligger på en tolvteplass. Har kun ett tap på de syv siste kampene, men spiller også mye uavgjort. 2-4-1. Har 1-1-4 på bortebane, og på disse kampene har laget kun scoret tre mål.

Mister viktige Carl Wede og Godsway Donyoh til denne grunnet karantene.

Lukter målfattig, og vi skulle gjerne ha gardert, men vi gir Mjällby tipset. H

12, Malmö FF - Åtvidaberg
Malmö fikk seg en solid smekk med uavgjortresultatet borte mot tabelljumbo Brommapojkarna sist. Det var ingen ønskelig start etter sommerpausen, men laget har fortsatt en fire poengs luke ned til Kalmar. 

Måtte i kampen mot Brommapojkarna klare seg uten lagets store stjerne, Guillermo Molin, som mest sannsynlig er ute resten av sesongen.

Har 3-2-1 på hjemmebane, og spiller som regel jevne kamper. Møter latviske Ventspils i Champions League-kvalifisering til uken, noe som naturligvis kan stjele litt fokus.

Åtvidaberg viser svært variabel form, og ble smadret av AIK på hjemmebane sist. Viser alt annet en overbevisende form, og spesielt på bortebane virker laget svært tafatt. 0-2-4 og 5-13 i målforskjell så langt.

Må klare seg uten stopperkjempen Alberis da Silva grunnet suspensjon i denne.

Malmö store favoritter, men på grunn av fokuset rundt Champions League-kvalifiseringen til uka skulle vi gjerne lagt på en U på tippekupongen hadde vi hatt flere garderinger. H   

96- rekker

1, Brasil - Nederland HU

2, Brann - Strømsgodset H

3, Bodø/Glimt - Odd HUB

4, Lillestrøm - Sarpsborg 08 H

5, Sandnes Ulf - Start H

6, Hasle-Løren - Hauserseter SK UB

7, Oldenborg - Romsås H

8, Gran - Grue HU

9, Ottestad - Lillehammer HB

10, AIK - Kalmar FF HU

11, Mjällby - Falkenberg H

12, Malmö FF - Åtvidaberg H

Klikk her for å levere dette spillet.

432 - rekker

1, Brasil - Nederland HUB

2, Brann - Strømsgodset H

3, Bodø/Glimt - Odd HUB

4, Lillestrøm - Sarpsborg 08 H

5, Sandnes Ulf - Start HU

6, Hasle-Løren - Hauserseter SK UB

7, Oldenborg - Romsås H

8, Gran - Grue HU

9, Ottestad - Lillehammer HUB

10, AIK - Kalmar FF HU

11, Mjällby - Falkenberg H

12, Malmö FF - Åtvidaberg H

Klikk her for å levere dette spillet.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus