*Nettavisen* Sportspill.

Lyst på 12 rette i kveld?

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove (Scanpix)

Da bør du helgardere Aalesund - RBK. Sjekk dagens tippetips.

16.06.11 12:14

Sportspills meny torsdag:
Oddstips 1: Mye god odds i Tippeligaen
Oddstips 2: Norsk Tipping ser for skjevt
Skaderapport: Disse er skadet i Tippeligaen
Nyttig: Lesernes oddstips torsdag
Travtips Klosterskogen: Kolle i dytten
Travtips Bergen: Samlebonger i vest

Galopp Øvrevoll: Topphoppa banker alle?

Midtukekupongen avvikles på en torsdag og det spilles fotball i Tippeligaen og Adeccoligaen. Mer kan vi ikke be om, og med 3.000.000 i bonuspotten kan det være duket for store premier på en utfordrende kupong.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Viking - Brann
Er det et Viking i fritt fall vi er vitner til? Tre strake tap, mot Aalesund, Haugesund og Tromsø, gjør at det ser mørkere ut enn på lenge, og Viking ligger helt sist. Før sesongen så de sterke nok ut til å kunne kjempe i toppen, men noe er galt. Sportsdirektør Egil Østenstad mistet motet og sa opp jobben, han hadde gjort sitt beste uten at det hadde hjulpet. Det er mange runder siden vi sa det første gang, men det er litt vanskelig å se hvilke grep trener Hareide egentlig gjør for å få skuta på rett kjøl. Vi venter i spenning.

André Danielsen har en leddbåndskade som gjør at han ventelig er ute i fire uker. Ingelsten (a) er ute for sesongen, Sokolowski (m) og Knarvik (m) er også skadet, mens Bjarnason (m) spiller U21-fotball for Island. Når i tillegg viktige brikker som Berisha og Nevland er suspendert, ser ikke dette spesielt bra ut.

Brann har tapt sine to siste bortekamper, mot ligaens sterkeste hjemmelag Tromsø og Strømsgodset, men ellers har de vunnet mye i mai og juni, både i cup og liga. Forrige runde stilte man uten et par av de største profilene, men vant vestlandsoppgjøret mot Sogndal 2-0.

Lagnyheter fra Branns hjemmeside: Erik Mjelde pådro seg en kneskade mot Tromsø på bortebane, men har hatt en svært rask og god rekonvalens og er med i troppen, Nicolás Mezquida er også tilbake for fullt. Keeper Piotr Leciejewski, som gikk av banen med skade mot Sogndal forrige runde, er også friskmeldt og med i Brann-troppen som møter siddisene torsdag kveld. Kim Ojo, som sonet karantene mot Sogndal forrige runde, er også tilbake og klar for vestlandsderbyet. Brann-troppen er med andre ord skadefri. Juninho brakk tåen nylig, og ettersom tiden han trenger på å komme tilbake er identisk med kontraktslengden, har spissen forlatt Brann og dratt hjem til Brasil. Rodolph Austin er eneste fra A-troppen som ikke er aktuell for denne kampen, ettersom han og Jamaica er klar for kvartfinale i Gold Cup.

Brann har hatt noe lengre hviletid siden forrige kamp, siden de spilte mot Sogndal den 10. juni, mens Viking var i aksjon på mandag, tre dager senere. Skade- og fraværssituasjonen gjør at vi gir Brann noe bedre sjanser i dette vestlandsderbyet, og hvorfor skulle de ikke vinne? Viking er nede for telling, og da bør Brann med Ojo, Mjelde og alle gutta på plass gripe dagen og gå for seier. Det kan de klare. UB i kamp 1.

Sarpsborg 08 - Stabæk
Sarpsborg hjemme på stadion er normalt en sikker H, men 2-4 for Lillestrøm i forrige hjemmekamp var en stygg ripe i lakken. På mandag gjorde man mye godt igjen ved å klare 1-1 i østfoldderbyet mot Fredrikstad. Sarpsborg har 4-0-1 og målscore 10-4 på hjemmebane, sterkt av et nyopprykket lag med begrensede ressurser.

Tobias Henanger er fortsatt ute med skade, mens Berat Jusufi, som var usikker på mandag, endte med å sitte på benken. Slik tror vi situasjonen blir i dag også. Michael Røn er tilbake fra suspensjon, men det meldes om noe usikkerhet rundt Hoås, Wiig og Røn på grunn av småskader og sykdom. Dette bør sjekkes nærmere kampstart, for det har ikke lykkes oss å få det bekreftet i skrivende stund.

Stabæk har sluttet å spille uavgjort, noe som gjør tippingen enklere. På hjemmebane forventes det at de skal føre kampene og vinne, men her svikter de ganske ofte. De trives tilsynelatende bedre som bortelag. Illustrerende nok tapte man ufortjent 1-2 hjemme for Aalesund på mandag, etter å ha vunnet 4-2 borte mot Start runden før. Stabæk har sterke 4-0-1 på bortebane, de har kun tapt i Molde.

Det er bortimot skadefritt hos Stabæk.

Vi tror mest på hjemmelaget, men nyere historie viser at alle Stabæks kamper må garderes HB, og da gjør vi det. HB i kamp 2.

Sogndal - Haugesund
Sogndal tapte mot Vålerenga, og de tapte mot Brann på mandag. Den gode perioden deres varte i seks kamper, som ga tre flotte seire i cupen og 7 meget viktige poeng i Tippeligaen. De kunne og burde tatt poeng mot VIF også, men Sogndal er et bunnlag ikke bare fordi laget er litt svakere enn mange andre, de har også uflaks. Men når det er sagt, så ser Sogndals defensiv meget sterk ut og det kommer den sikkert til å fortsette med, de mangler bare en notorisk måltyv på topp før dette kunne gått veien. 0,5 scorede mål per kamp holder dessverre ikke i Tippeligaen, det er dette som gjør Sogndal og Viking til bunnlag.

Veteranen Eirik Bakke (m/a) måtte gi seg mot Brann på fredag, og om han er klar igjen vet vi ikke. Andre på skadelisten skal være Furebotn (m), Næss Lund (f), Røed (f) og Valsvik (f).

Haugesund har slitt med skader den siste tiden, skjønt "slitt" er feil ord, for de har vunnet uansett. Selv da det sto til som verst slo man like greit Molde 5-0. Siden har man slått Viking 2-0, mens bortekamper den siste tiden har gitt cupseier i over Randaberg og tre poeng på Lerkendal. Haugesund er fortsatt ikke noe stort bortelag, til tross for sjokkseieren over trønderne, de har bare 1-0-3 og målscore 1-8 på bortebane.

Skadesituasjonen ser litt lysere ut nå, da Jacob Sørensen er friskmeldt etter strekkskaden og Trygve Nygaard er tilbake, men Are Tronseth, Juska Savolainen, Svein Ove Eike, Jarle Steinsland, Eirik Mæland, Ole Kristian Kråkmo og Joakim Våge Nilsen er fortsatt uaktuelle eller usikre, selv om flere nærmer seg kampform og Eike og Kråkmo skal bli å finne på benken, ifølge Haugesund Avis.

Vi tar også med Haugesund Avis sitt bud på en startoppstilling:

Kristiansen – Pozniak, Skjerve, Nordberg, Andreassen – Bamberg, Nygaard, Bangura, Søderlund – Djurdjic, Sørum.
I så fall starter disse på benken: Øvernes, Kråkmo, Sørensen, Anyora, Eike og Ulland Andersen.

Haugesund skal være det beste laget på Fosshaugane i dag, selv med de fraværene de har. De har slått Molde 5-0 med de samme fraværene pluss noen til, så vi kan ikke la bortelagets skadesituasjon diktere en H her. Men bortelaget Haugesund viser ikke det samme selvsikre spillet som hjemmelaget Haugesund, så Sogndal kan fort bli det førende laget i dag. Om Sogndal i så fall scorer et mål eller et selvmål, slik de gjorde mot VIF, er vanskelig å si. Vi tror på en avgjørelse og markerer HB i kamp 3.

Start - Fredrikstad
Start svever litt i løse luften for tiden, med besvarte men likevel ubesvarte spørsmål rundt trener og sportslige resultater. 2-4 mot Stabæk og 1-5 i Molde i de to siste spilte er svake resultater og Start faller på tabellen. Men i motsetning til andre klubber som sliter litt, prøver hvertfall Stats trener Tørum å ta grep, i form av nye formasjoner og å teste ut spillere i nye posisjoner. Uten at det har virket foreløpig.

Birger Madsen sliter fortsatt med ettervirkningene etter den langvarige sykdommen, og det kan ta lang tid før han er tilbake for fullt. Priske har skadet kneet. Rolf Daniel Vikstøl returnerer fra suspensjon.

Fredrikstad har tapt sine to siste bortekamper, 1-2 i Molde og 0-1 mot Godset. På mandag ble det 1-1 i derbyet mot Sarpsborg 08 foran et fullsatt stadion. 4-2-4 på de ti første rundene må være godkjent av et nyopprykket lag, som riktignok er godt kjent med toppfotball.

Fredrikstad blir noen prosent svakere av at Borges (a) er borte på landslagsoppdrag, og det er han fortsatt. I dag er også Jabbie (m) suspendert, mens Valencia (m) er skadet.

Start har slitt med det defensive i de to siste kampene, og det er på tide at man strammer opp forsvarslinja og holder buret rent for en gangs skyld. Om Start og Tørum er i stand til å klare det skal vi ikke banne på, men noe sier oss at Start vil vise seg fra en bedre side på hjemmebane i dag enn de gjorde i Molde på mandag. Vi garderer for en uavgjort, for sikkerhets skyld og fordi Fredrikstad er et godt lag som har fått til mye på bortebane i starten av sesongen. HU i kamp 4.

Strømsgodset - Molde
Godset er stødige hjemme i Drammen og har 1-0 mot Brann og 1-0 mot Fredrikstad i sine to siste. Mot Fredrikstad bølget kampen frem og tilbake, og seieren var vel ikke av den overlegne sorten, men Godset har lang tradisjoner for å avgjøre hjemmekampene sine og gjorde det igjen. 5-1-0 på hjemmebane levner liten tvil, bare Tromsø har fått med seg noe herfra.

Godset har hatt god tid til trening og hvile frem mot dagens kamp, men André Hanssen (m) er ikke med. Dette er troppen, som skal kuttes ned til 18 mann etter hvert:

Lars Stubhaug, Adam Larsen Kwarasey, Glenn Andersen, Lars Sætra, Kim André Madsen, Krister Aunan, Alexander Aas, Muhamed Keita, Stefan Johansen, Øyvind Storflor, Jo Inge Berget, Ola Kamara, Fredrik Nordkvelle, Gustav M. Wikheim, Mohammed Abu, Eirik Markegård, Anders Ågnes Konradsen, Lars Christopher Vilsvik, Alfred Sankoh.

Molde vant hele 5-1 mot Start på mandag og spilte sin offensive, ballinnehav-pregede fotball med glans. Men hva skjedde runde før? Mot et redusert Haugesund kløner man det til og er sjanseløse i det som ble et 0-5 tap. Den så vi ikke komme, og resultatet får stå som et bevis på at det er små marginer som skiller suksess og fiasko for Solskjærs gutter. Med 2-1-2 på bortebane er man ganske gode på reise, alt i alt.

Børre Steenslid er ute i flere måneder etter skaden han pådro seg på La Manga. Det ser ut til at Emil Johansson og Christian Steen er usikre igjen.

Innbyrdes oppgjør forrige sesong:

13.09.2010 Strømsgodset - Molde 1 - 3
15.04.2010 Molde - Strømsgodset 3 - 2

Molde vant på Marienlyst forrige sesong, det var en av få bortekamper de vant og en av få hjemmekamper Godset tapte. Denne gangen er det et nytt Molde som kommer på besøk, med en trener som har en annen filosofi. - Av og til går man på en smell, sa Solskjær etter 0-5 i Haugesund. Vi tror det kommer en ny smell i Drammen, kanskje ikke 0-5, men hvertfall 0 poeng til Molde. H i kamp 5.

Tromsø - Lillestrøm
Tromsø skuffer ikke, de har 5-1-0 på hjemmebane og en målforskjell på 15-4 som bevis på at Tippeliagens mestscorende spiller gjennom tidene og det strammeste forsvaret finnes lengst i nord. Her vinner man også på dårlige dager, men det er sannelig lenge siden forrige dårlige dag. 4-0 over Brann og 3-1 over Viking, samt 3-0 over Glimt i cupen er de siste resultatene fra Alfheim.

Tromsø spilte ikke på mandag og kan stille uthvilt. Det rapporteres om nesten skadefri tropp, kun Ludvig Rinde er uaktuell.

Vi så hvordan det gikk med Lillestrøm da de møtte et velorganisert forsvar i Sogndal. De gule måltyvene fikk ikke så mye rom å boltre seg på, de fikk hvertfall ikke ballen i mål. I bortekampen etter lykkes Lillestrøm med en 4-2 seier i Sarpsborg, det var meget sterkt. Men her fikk det spillerommet Sogndal nektet dem, fortalt i grove trekk. Vi mener dette er relevant siden Lillestrøm nå skal opp mot den kanskje best organiserte og tetteste defensiven i ligaen. Her må de tenke nytt, ellers taper de 0-1. Lillestrøm er blant ligaens beste bortelag med sine 2-3-1 totalt.

Björn Bergmann Sigurdarson er opptatt med spill for Islands U21-landslag. Erling Knudtzon (leddbånd), Mathis Bolly (lyskeoperert), Youssef Sekour (korsbånd) og Edwin Eziyodawe er fortsatt ute. Stian Ringstad er suspendert, mens Lars-Kristian Eriksen returnerer fra suspensjon.

Innbyrdes oppgjør forrige sesong:

19.07.2010 Tromsø - Lillestrøm 0 - 0
21.03.2010 Lillestrøm - Tromsø 2 - 0

Å tippe mot Tromsø på Alfheim er ikke lurt. Lillestrøm klarte 0-0 her sist, og de er på sitt beste i stand til å klare det igjen, kanskje også vinne, men sjansene for hjemmeseier er mye større, mener vi. Folkerekkas 66 prosent på H i øyeblikket ser riktig ut. Vi går for H i kamp 6.

Aalesund - Rosenborg
Aalesund kan vise til imponerende resultater. De vinner også når det er fravær i laget og unggutta må ta ansvar. Trener Rekdal uttaler at han er meget fornøyd med laget som helhet og måten de med lite erfaring tar ansvar på. Sist dro man i land en 2-1 borteseier mot Stabæk, der ledermålet kom nærmest ut av blå. Aalesund har 4-0-1 på hjemmebane og er a poeng med ligalederne Tromsø og Strømsgodset. Formen er meget god.

Demar Phillips og Jason Morrison er opptatt med spill for Jamaicas landslag i Gold Cup i USA. Pablo Herrera blir ikke kvitt smertene i kneet og kan være ute to-tre uker til. Amund Skiri (lyske) og Lars Fuhre var usikre sist og de var ikke med i troppen viste det seg, så de kan godt være ute igjen. Fra før er målvakt Ole C. Rørvik ute med ryggskade.

Rosenborg blir vi ikke kloke på, og det er irriterende å bruke en helgardering i hver eneste RBK-kamp bare fordi man går og venter på at de skal vinne igjen mens de bare taper. En god periode i april og mai ga seire over Alvdal og Verdal i cupen, samt over Vålerenga og Molde i Tippeligaen, ellers har det bare vært sorgen. 3-3 mot Odd 30. mai og 1-1 mot Start runden før er de to siste spilte i ligaen. 2-3-4 totalt og tredje sisteplass hører ingensteds hjemme for de regjerende seriemestere. Når skal de finne frem den nødvendige selvtilliten og hente inn en spiller med stor nok kapasitet til å gjøre den jobben Annan gjorde forrige sesong? Og hva har Janne Jönsson egentlig gjort med det vi trodde var nasjonens fremste håp i Champions League-kvalifiseringen? Vi bare spør, har ingen svar, dessverre.

Jamtfall og Boti Goa er ute i lengre tid. Høiland (f) skal også være ute, og Lago ble forsinket med fly fra Sør-Amerika og spiller trolig ikke selv om han er i landet når kampen starter. Moldskred (a) er tilbake, men det er trolig Bakenga som starter på topp i kveld.

Innbyrdes oppgjør forrige sesong:

07.11.2010 Rosenborg - Aalesund 2 - 2
19.04.2010 Aalesund - Rosenborg 1 - 1

Rosenborg har så langt bare vunnet de antatt vanskelige kampene, så hvorfor ikke i kveld også. Men her er ingenting sikkert, dette kan Rekdal og formlaget Aalesund like gjerne vinne. HUB i kamp 7.

Asker - Sandefjord
Asker kjempet inn en fin 4-3 seier i Finnmarkshallen på mandag, og det står det respekt av da det ikke er lett å ta med seg alle poengene fra Alta. Nyopprykkede Asker, som mange trodde skulle slite i bunnen, har ennå ikke tapt og ligger på opprykksplass med sine 4-5-0 totalt. Man har lykkes med forsterkningene som ble hentet inn før sesongen, og Asker er et leit lag å møte da motstander meget sjelden kommer til klare målsjanser. 1-3-0 og målscore 3-2 er status etter fire spilte hjemme på Føyka.

Toppscorer Armin Sistek var skadet på mandag, men lagkameratene tok ansvar og ordnet fire mål. Sistek spiller neppe i dag heller, men ellers skal det være greit.

Sandefjord har byttet trener og gjør alt de kan for å melde seg på i opprykksstriden der de selv mener de hører hjemme. Men etter 4-0 hjemme over Randaberg ble det tap i Sandnes og bare 1-1 hjemme mot Bryne i en kamp de burde vunnet. De hadde ledelsen og initiativet, men ga fra seg begge deler. Fasit per i dag er 2-2-1 på de fem siste, og bare 0-1-3 på borte bane totalt, ganske så middels.

I angrepet er Saric ute på lang sikt, mens det er noe usikkerhet rundt Gulsvik.

I Alta gikk Asker meget offensivt ut mot slutten av kampen. De hadde kanskje ikke så mye valg siden de hadde mistet ledelsen sin, men dette er helt nye takter fra Asker og trener Gaute Larsen, som tidligere har dratt i land 1-0 seire eller ett poeng i form av 1-1- eller 0-0. Trener Larsen skal ha uttalt at han var lei av alle ettpoengerne og at det fikk briste eller bære da han la om formasjonen og gjorde bytter mot slutten. Om dette er et varig grep fra Larsen tviler vi på, for selv om det fungerte i Alta kan det slå feil neste gang. I dag tror på en jevn og målfattig kamp, og et nytt 1-0, 0-0 eller 1-1 resultat fra gjerrige Asker. HU i kamp 8.

Bodø/Glimt - Kongsvinger
Glimt har om ikke knukket koden, så hvertfall begynt å ta poeng jevnt og trutt. Det unge mannskapet fikk en tøff start, og sett i etterpåklokskapens lys er det kanskje ikke så rart at de trengte tid før spillet satt. 3-1-1 på de fem siste i serien gjør at Glimt nå ser klare ut til å ta steget opp over nedrykksstreken. 3-0 over Bryne i forrige hjemmekamp var et sterkt resultat, men også sesongens første hjemmeseier, og Glimt har 1-3-0 på Aspmyra totalt.

Det er tynt med skadeinfo fra nord, men vi vet at Imingen (f) og Berg (m) har vært ute en stund, mens Sakariassen (a) og Karlsen (m) trolig også står over, men dette er ikke bekreftet.

Kongsvinger har 1-1 mot Strømmen og 3-3 mot Ranheim i sine to siste. Man var ikke fornøyd med bare 1-1 mot Strømmen, for man styrte kampen og skapte klart mest, men mangler den definitive goalgetteren på topp som kunne sikret tre poeng. Kongsvinger ser ut til å kunne slå ganske godt fra seg hjemme på Gjemselund, mens 1-0-3 på bortebane ikke er godt nok.

Henry Joseph (f) var på landslagsamling for Tanzania nylig, småskadet og fikk ikke spille, og han ble benket forrige kamp for Kongsvinger også. Kanskje trenger han mer hvile før han er tilbake. Forsvarskollega Kai Olav Ryen er ute på lenger sikt med en alvorlig skade, mens Berg Hansen (m), Shindika (f) og Holmen Johansen (k) også kan være ute i dag.

Bodø/Glimt viser så gode takter for tiden at de bør vinne i dag også. Når Kongsvinger ikke makter å avgjøre jevne kamper på hjemmebane, skal det bli for vanskelig på Aspmyra. H i kamp 9.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Løv-Ham - Hødd
Løv-Ham får til lite for tiden. Den noe unge og tynne stallen synes å måtte velge mellom å legge hele laget i forsvar og håpe på 0-0, eller prøve å skape noe selv og da dessverre tape, som regel. De ledet borte mot Sundet sist, men tapte 1-3 til slutt. Før det røk man 1-2 hjemme mot Alta, og 0-2-3 på de fem siste gjør at man sakker akterut med tanke på å berge plassen. Å score bare 7 mål på de 10 første kampene er langt fra nok.

Det var et ungt og noe reservepreget mannskap Løv-Ham stilte i Nybergsund sist, og det er grunn til å tro at mange fortsatt er ute. Klubben sier ikke mer om skader på egen nettside enn at de kommer tilbake til saken ved en senere anledning, noe de ikke har gjort når dette skrives. De som mangler mener vi skal være målvakten Thorbjørnsen, Hansen (m), Olsen (f), Walde (m) og Økland (m). I dag er i tillegg Møvik (a) suspendert.

Hødd fortsetter å imponere og ligger på 4. plass på en jevn tabell. 3-6-1 totalt forteller at man er glad i å ta med seg ett poeng, og da spesielt i bortekampene (0-4-1 totalt). Sist ble det 0-0 mot Ranheim, før det 2-2 mot Randaberg. Hødd fører gjerne kampene og er på mange måter det beste laget, men derfra til å sette den avgjørende scoringen er det tydeligvis en lang og kronglete vei.

Man stilte et brukbart lag mot Ranheim, men Ørsal (m), Lid Kleppe (f) og Grodås (f) var ikke med og disse er nok ikke med i dag heller.

Så mye uavgjort som Hødd spiller for tiden, og med 0-4-1 på bortebane, må vi spørre oss hvorfor det ikke skal bli uavgjort denne gangen også. Løv-Ham sliter for tiden og må trolig stille med reserver igjen, så kanskje de akkurat denne runden vil være brukbart fornøyd med ett poeng, selv på hjemmebane. Vi tror B er nærmere enn H, men aller nærmest er U, og vi lar denne stå alene på 96-rekkeren og så ser vi om vi har råd til å gardere for borteseieren på det store systemet. U i kamp 10.

Ranheim - Sandnes Ulf
Ligaleder Ranheim la seg bakpå og tok med seg det ene poenget fra Høddvoll på mandag. De har blitt en slags uavgjortekspert med sitt ekstremt tette forsvar og vekslende vilje til å ofre krefter fremover. Men de vinner kamper også, slik de gjorde med 3-0 over Mjøndalen i forrige hjemmekamp. Ranheim har gått hele 16 kamper uten tap i ordinær tid, og topper tabellen med 4-6-0 totalt. Det er lite skader i laget, men solide Wangberg i midtforsvaret har returnert til Rosenborg.

Sandnes Ulf lykkes i blant på hjemmebane, der de har 4-0-2 hittil, mens bortestatistikken på 0-0-4 sier sitt. De har vunnet to hjemmekamper på rad nå, men det spørs vel om de klarer å ta med seg vinnerinstinktet helt til Trøndelag. Det skal være bortimot skadefritt mannskap for Sandnes Ulf.

Innbyrdes oppgjør forrige sesong:

01.08.2010 Sandnes Ulf - Ranheim 1 - 1
09.05.2010 Ranheim - Sandnes Ulf 3 - 1

Ranheim er noe så sjeldent som et stabilt, norsk fotballag på høyere nivåer, og det er ikke vanskelig å gi dem tillit mot et lag som ikke har tatt poeng på bortebane ennå. En viss U-fare er det alltid med Ranheim på banen, men her tror vi de tar alle poengene. H i kamp 11.

Strømmen - Mjøndalen
Strømmen har variert denne sesongen, og den sammenhengende gode perioden de viste forrige sesong har de ikke klart å gjenskape foreløpig. Sist knep de ett poeng på Gjemselund, men de tapte hjemmekampen mot Glimt runden før.

Fredrik Nilsen (f) stoppet nok en gang et skudd med ansiktet forrige runde, og sjanglet av banen. Han er sikkert bedre nå, men i et tett kampprogram er det mulig han trenger en pause. Ellers er Strøm-Pedersen (m) definitivt ute, mens Sadeh (m), Bjørnevik (f), Haugstad (a) og Monteiro (m) også sliter med ymse skader. Målvakten Duwayne Kerr er med det Jamaicanske landslaget.

Mjøndalen var veldig gode de første 5-6 rundene, men nå ser vi en tydlig tendens til at spillet ikke er like godt lenger. 0-0 hjemme mot Løv-Ham var skuffende, og det ble bare verre med 0-3 for Ranheim og 1-3 på hjemmebane mot HamKam nå sist. Mjøndalen har rett og slett falt i kvalitet spillemessig, de er inne i en svak periode, eller som de sier det selv: Det er noe som mangler hos de brune for tida. Så gjenstår det å se hva spillere og trener sammen kan finne på for å komme tilbake på vinnersporet.

Skadene er de samme som sist, nemlig at Bernstein (f) og Reinoso (f) er ute på lang sikt og målvakt Larsen også er ute.

Innbyrdes oppgjørforrige sesong:

26.09.2010 Strømmen - Mjøndalen 1 - 2
11.07.2010 Mjøndalen - Strømmen 0 - 0

Skummel kamp dette, for Strømmen kan når som helst ha en dårlig dag på jobb og Mjøndalen kan når som helst finne tilbake til taktene fra tidligere i sesongen. Det er også fravær hos hjemmelaget, kanskje ikke avgjørende fravær, for laget Strømmen stilte forrige runde spilte jevnt med Kongsvinger på Gjemselund. Vi lander på en hjemmeseier her, tross alt, men den føles ikke trygg. Men det Mjøndalen viste mot HamKam var svakt og vi får oss ikke til å bruke vår ene helgardering her. H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 16.06.2011 18:55
1. Viking - Brann U B
2. Sarpsborg 08 - Stabæk H B
3. Sogndal - Haugesund H B
4. Start - Fredrikstad H U
5. Strømsgodset - Molde H
6. Tromsø - Lillestrøm H
7. Aalesund - Rosenborg H U B
8. Asker - Sandefjord H U
9. Bodø/Glimt - Kongsvinger H
10. Løv-Ham - Hødd U
11. Ranheim - Sandnes Ulf H
12. Strømmen - Mjøndalen H

-

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 16.06.2011 18:55
1. Viking - Brann U B
2. Sarpsborg 08 - Stabæk H B
3. Sogndal - Haugesund H U B
4. Start - Fredrikstad H U B
5. Strømsgodset - Molde H
6. Tromsø - Lillestrøm H
7. Aalesund - Rosenborg H U B
8. Asker - Sandefjord H U
9. Bodø/Glimt - Kongsvinger H
10. Løv-Ham - Hødd U B
11. Ranheim - Sandnes Ulf H
12. Strømmen - Mjøndalen H

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.