(Hesteguiden.com)

Macho lever opp til navnet

Macho viste fremgang sist og i kveld blir det seier. Sjekk våre V5-tips.

Kommersielt

Sportspills meny mandag:
Trav Leangen: Frakast på direkten?
V65 Bollnäs: Sverige hviler ikke

Oddstips 1: Tromsø slår tilbake
Oddstips 2: Kongsvinger tilbake på vinnersporet

Tippetips: Helnorsk tippekupong mandag

Etter en fantastisk travhelg på Solvalla, er det absolutt ingen grunn til hvile denne mandagen. Det starter med V4 fra Väggeryd (frist kl 12.20), fortsetter med ettermiddagstrav fra Leangen (innl.frist V5 kl 15.40) og avsluttes med V65 fra Bollnäs (innl.frist kl 19.08) og en svært spennende dobbel V5 fra Drammen (innl.frist kl 17.50 i V5-A og kl 18.55 i V5-B).

På Drammen travbane er det som kjent en ubetinget fordel med tetposisjonen og begge våre V5-bankere skal ha svært gode bud på nettopp den posisjonen i sine respektive løp.

Toppform og billig motstand
I A-spillet kommer bankeren direkte i V5-1A. Det er et løp for ungdomskusker og 3 Torpa Jo må nesten være syk eller galoppere seg bort for å tape her. Tredjespor bak startbilen betyr tetgaranti og Morten A. Pedersen er en lovende og flink kusk. Torpa Jo måtte nøye seg med andreplass i et V65-løp i Årjäng sist, men da var det bakspor og full vei. I kveld er det sprint og formen er det ingenting å utsetter på. Motstanden er ikke noe spesielt skarp og dette skal bare Torpa Jo vinne. Hesten blir megafavoritt, men det nok av utfordringer ellers i V5A-spillet, så det kan bli svært fine kroner uansett.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Tet og slutt?
2 Macho står med en seier i år. Det var på Momarken i påsken der vi bankerspilte hesten. Da vant hesten enkelt fra tet. Nest sist galopperte hesten seg bort fra en håpløs utgangsposisjon på Klosterskogen, mens hesten fullførte strålende fra køen sist i Bergen i et V75-løp. I kveld er forutsetningene tilnærmet perfekte. Spor to og sprint i Drammen høres ut som ønskemelodi for Macho og sammen med gjestekusk Thor Borg (Gunnar Austevoll har overraskende valgt Kendrick JR. som står leit til i bakspor), må dette være en ypperlig vinnersjanse. Når også 7 Sexy Dirty Money (holder neppe toppform heller) også står vrient til i spor sju bak startbilen og 11 Super Fest Boy står i spor elleve bak startbilen, ser dette veldig bra ut. Vi bankerspiller i V5-5B.
Rangering V5-5B/DD-2: 2 B: 10-7-11 C: 1-9-5-3-4-6-12-8

V5-2A - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
En voldsom utfordring venter spillerne i V5-2A. Femten varmblodshester på startstreken og laber kvalitet på hele gjengen. Skulle derimot 2 Made To Move holde seg på beina og kanskje også nå taktpinnen, kan løpet være over. Heisholt-hoppa har kun startet en gang og da vant hoppa enkelt fra tet på Klosterskogen. Har imidlertid ikke startet på femten måneder og formen er uviss selv om prøveløpet var bra. Klar favoritt i et ellers uoversiktlig løp.

3 Easyrunner fikk maks som treer på Bjerke sist, men tapte for to bra hester. Sammen med Eirik Høitomt kan dette bære rett til tet og Høitomt kan som kjent disponere underveis. 13 Nice Dream har skuffet noe i sine siste løp etter et oppløftende seiersløp tredje sist. Motstandsmessig er det ned to klasser i kveld og da skal hoppa tidlig på. 12 Dreamline er i brukbar fireårshoppe, men hun har foreløpig ikke orket å gjøre så mye selv. Med løp i kroppen er Dreamline uansett tidlig aktuell i disse billige omgivelsene.

Strekhestene 6 Taifon Lady (brukbar sist), 7 Never Walk Alone (i fremgang) og 1 Efficate (perfekt spor og kan være forbedret) skal også på bongen fra sine fine startspor på strekdistansen.
Rangering V5-2A: A: 2 B: 3-13-12 C: 6-7-1-9-5-10-8-15-14 D: 4-11

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-3A - Kaldblodshester. 2500 meter voltestart. Monteløp.
Liv Pedersen setter seg opp svært galopplystne, men akk så kapable 5 Danield i dette monteløpet. Distansen er et klart pluss kontra mange av konkurrentene og får Liv denne feilfritt rundt er det bra vinnersjanse.

13 Gyllstjern galopperte seg bort i monte nest sist, men bekreftet form i et travløp sist da hesten holdt flott fra dødens. Notorisk ustabile 4 Sivfrøkna er tilbake i sitt vante galopphumør. Feilfritt vet vi at hoppa er god nok. 10 Seier Kongen vant enkelt i sin montedebut sammen med Siv Emilie Løvvold og kan utmerket godt vinne igjen.
Rangering V5-3A: A: 5 B: 13-4-10 C: 8-14-9-12-1-2-15-7-6-11-3

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 1700 meter autostart.
Uviss form til tross, det lukter tet for 5 Emilie Dreams som nå er havnet i trening hos Eirik Høitomt. Nå har ikke stallhestene til Høitomt prestert særlig godt i år, men som kjent så er teten i Drammen svært verdifull. Emilie Dreams bankerspilte vi i et V65-løp på Jarlsberg 18. mars med nesten identiske forutsetninger og da vant hoppa lett. I kveld er vinnertipset litt mer sjanseartet.

Kraftig forbedret var 7 Prins Trøjborg sist og kom den første seieren på norsk jord. Her er det en viss fare for dødens og startsporet er heller ikke som best. 6 Lavec Line er klart bedre enn raden og Anderssen-hoppa er normalt god nok til å vinne et slikt løp. 4 Black Pearl One var positiv i årsdebuten og kanskje enda bedre i kveld. Kan vinne. 3 Nyssia Va Bene er i form, men må ha det veldig servert for å vinne.

10 Aidensfield fullførte fullførte en langspurt bra sist og kan sitte der med hardkjør i front. 9 No More R.B. er på trippelen nesten hver gang, men mangler kanskje det lille ekstra.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 5 B: 7-6-4 C: 3-10-9-1-11-12-2 D: 8

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Hun er svært vrient å få feilfritt rundt, 5 Kapfrøkna, men gjorde et strålende løp etter galopp nest sist. Skulle Eirik Høitomt makte å få hoppa feilfritt rundt om, synes vi hoppa er svært spennende her i riktige omgivelser.

11 Wik Oda er ei flott treårshoppe. Kunne ikke svare en god Norheim Svenn i et bra treårsfelt sist, men holdt fint. Bakspor i Drammen er aldri enkelt og hoppa blir i overkant mye spilt mandag. 3 Lustra Tyra har støtt på bra motstand i det siste. Mandag synes vi oppgaven ser litt enklere ut og selv om hoppa ikke var helt på topp sist, synes vi hun skal tidlig på her.

6 Ty Li har ikke innfridd hittil i år, men på fart skal hun være blant de bedre her. 9 Sebina Stjerna har en flott rygg i startraske Balderina og skal ikke overses.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 5 B: 11-3-6 C: 9-12-2-4-7-10-8-2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-3B - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
Femten hester i en poengjakt der ingen av hestene ligner noen fremtidige stjerner. Vi gir et svært sjanseartet tips til 3 Takeover Lad som kanskje kan få teten her. Vallaken har gjort noen ålreite løp i år og i svært skrøpelige omgivelser kan hesten til Stallskriket-journalist Øyvind Brusletten ta karrierens første seier.

10 Qpid har trukket springspor på tillegg med voltespesialist Gunnar Austevoll. Qpid er uten tvil blant de bedre på kapasitet her og skal tidlig på. 5 Superclav er også blant de bedre på kapasitet og klarer Thor Borg å kjøre i trav med den sterke vallaken er han god nok til å runde alle her. 9 Never Mind har i motsetning til de fleste andre i dette løpet vunnet V75-løp. Selv med uviss form skal hoppa på her.

7 Evaporate kommer tilbake etter fire måneders pause. Lykkes Lars Anvar Kolle med å få sjuåringen avgårde fra et trangt startspor duger hesten normalt bra her.
Rangering V5-3B: A: 3 B: 10-5-9-7 C: 1-2-11-15-14-13-6-12-4-8

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-4B/DD-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Til tross for tre knallsterke løp på rappen inkludert en helenkel V65-seier på Jarlsberg i sin siste start blir ikke 5 Belmont favoritt i dette løpet. Belmont er i knallorden for dagen og var mektig på Bjerke nest sist. Belmont blir vår klare favoritt igjen.

Fireårshoppa 2 Happyliverafter rotet seg vekk med galopp i årsdebuten. Global Glide-hoppa er bra og kan vinne dette. Toppform er det også på 11 Spirit Of Forests og selv fra et kjelkete bakspor kan Engebretsen-hoppa vinne igjen. 4 Juliano Diamond kommer fra samme stall, men er svært ujevn i prestasjonene. Fint startspor trekker opp.

12 Deep Sea Dream var brenngod toer bak gode Umbriel i sin tredje siste start i fjor. I kveld kommer Offshore Dream-sønnen ut i årsdebut fra et lite hyggelig spor.
Rangering V5-4B/DD-2: A: 5 B: 2-11-4-12 C: 6-1-3-10-8-9-7

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus