Foto: Afp/Scanpix

Manchester City slår tilbake

Manchester City gikk på sitt første tap mandag. Søndag får Arsenal unngjelde. Sjekk våre tippetips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag
Oddstips 1: Vi tror på Bardal
Oddstips 2: Mer suksess for Håvard Nordtveit

Søndagskupongen består av kamper fra sju forskjellige ligaer og flest kamper er det fra La Liga i Spania og Ligue 1 i Frankrike som begge er representert med tre kamper på kupongen. Størst interesse er det selvsagt knyttet til toppoppgjøret fra England mellom Manchester City og Arsenal. Bonuspotten ble utløst på den meget vanskelig lørdagskupongen (vi klarte ni rette) og dermed er det ikke mer enn 300 000 kroner i bonuspotten denne søndagen. Innleveringsfrist er kl 16.55.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Manchester City - Arsenal
Etter 12-2-0 på de 14 første ligakampene kom Mamchester Citys første tap borte mot Chelsea tross en flott start på den kampen. Gael Clichy ble som kjent utvist i den kampen og soner følgelig karantene her. For øvrig er Aleksander Kolarov skadet. Hjemme i Manchester står City med prikkfrie 7-0-0 og formidable 24-4 i målforskjell.

Arsenal holder også koken etter en svak start på denne sesongen. Sterke 7-1-0 på de åtte siste ligakampene gjør at Arsenal har avansert til femteplass på tabellen, ni poeng etter serieleder City. Fortsatt en del skader i Arsenal-laget, men ingen nye. Jack Wilshere, Kieran Gibbs, Abou Diaby, Bacary Sagna, Carl Jenkinson og Andre Santos er alle ute. Borte står Arsenal med variable 3-1-3.

Det står 3-0-2 på de fem siste tilsvarende. Vi har svært god tro på at Manchester City setter skapet på plass igjen denne søndagen og garderer følgelig ikke. Vi tror City tar sin åttende strake hjemmeseier denne sesongen. H.

2. Valencia - Malaga
Valencia hadde tilsynelatende full kontroll i bortemøtet med real Betis sist lørdag. Ledet 1-0 da kampuret passerte nitti minutter, men to overtidsmål av hjemmelaget gjorde at Valencia ble påført sesongens tredje ligatap. De to øvrige er kommet borte mot Sevilla og hjemme for Real Madrid. For øvrig er hjemmestatistikken på Mestalla solid med 5-2-1. Ligger på tredjeplass med sine 30 poeng, ett poeng foran overraskelseslaget levante, men seks poeng ned til Sevilla på femte.

Ambisiøse Malaga har foreløpig hatt en sesong på det jevne. Er riktignok på sjetteplass, seks poeng bak Valencia, men har vel ikke helt innfridd. Skuffende bortetap mot Real Sociedad nest sist (2-3) og ingen opptur sist helg hjemme mot Osasuna heller med 1-1. Har tatt 16 av sine 24 poeng hjemme, borte er tallene svake 2-2-4, så det er fortsatt mye å jobbe med for trener Pellegrini.

Det står faktisk 7-3-0 på de ti siste tilsvarende oppgjørene, men årets utgave av Malaga er naturligvis av en helt annen standard. Valencia er imidlertid svært vrien å slå på Mestalla, men bortelaget kan knipe ett poeng. HU.

3. Racing Santander - Real Sociedad
Vrient oppgjør. Hjemmelaget står med fattige tretten poeng etter 15 serierunder, mens bortelaget Real Sociedad har 16 poeng og ligger på tolvteplass. Hjemmelaget har imidlertid vist klar bedring den siste tiden med fire poeng på sine to siste, samt flott upseier hjemme mot Rayo Vallecano onsdag. 2-3-2 er tallene på hjemmebane.

For Real Sociedad er har blitt fire kamper uten tap nå. Sterk borteseier tredje sist mot Betis, ble etterfulgt av en flott hjemmeseier mot Malaga. Sist ble det et sterkt bortepoeng mot Villarreal. Bortetallene er likevel ikke bedre enn 2-1-5.

To strake hjemmeseier i de to siste tilsvarende. Nå synes vi det ser åpent ut. HUB.

4. Osasuna - Villarreal
Osasuna er i utmerket form, men hadde nok marginenen med seg i bortemøtet med Malaga sist helg (endte 1-1). Har som alltid sin styrke hjemme i Pamplona, der laget er ubeseiret på de sju første kampene (4-3-0). Sjuendeplass sålangt er bra av Osasuna.

Skadeplagede Villarreal ble det første spanske laget i historien som ikke tok ett eneste poeng i gruppespillet i Champions League. I serien har det gått fryktelig dårlig og laget ligger fjerde sist med sine 15 poeng. Kun tre poeng er tatt på bortebane. Skadesituasjonen er imidlertid i bedring.

2-2-0 på de fire siste tilsvarende og hjemmelaget taper neppe denne gangen heller. HU.

5. Almeria - Sabadell
Segunda division. Fjorårets Primera-lag Almeria er inne i en tung periode med kun 0-3-2 på de fem siste seriekampene. Likefullt er laget på sjetteplass, etter en flott periode før det. Hjemme står laget uten tap, men spiller svært mye uavgjort 3-5-0.

Bortelaget Sabadell står uten seier på sine ni siste kamper (0-5-4). Ligger likefullt på 11.plass med sine 24 poeng i den sedvanlig svært jevne Segunda.

To lag som spiller svært mye uavgjort for tiden dette altså og på en svært utfordrende søndagskupong setter vi kryss. U.

6. Fenerbache - Trabzonspor
Etter at Galatasary gjorde jobben borte mot Orduspor fredag kveld (vant 2-0) har Fenerbache tre poeng opp til serieleder Galatasaray, men seier og tre poeng her vil føre laget opp a poeng med Galatasaray. Hjemme er varene levert med 5-2-0, men borte er det kun blitt ett poeng på de tre siste kampene.

Trabzonspor tapte skuffende 1-2 hjemme for Genclerbirligi onsdag er dermed tretten poeng bak ledende Galatasaray før denne kampen. Svært spesielle 2-5-0 på bortebane hittil, men formen er svak med kun 0-2-3 på de fem siste kampene.

Det står 2-3-0 på de fem siste tilsvarende og selv om bortelaget viser middels form er nok U-faren tilstede igjen. HU.

7. Borussia Mönchengladbach - Mainz
Stortalentet Marco Reus har mistet de to siste kampenee for hjemmelaget og dermed har Borussia kun tatt ett poeng på de to siste. Søndag er det nye tyske vidunderbarnet tilbake og det er naturligvis svært gledelig for hjemmelaget. Den godeste Reus har scoret ti ligamål allerede. heller ikke vår egen Håvard Nordtveit var med sist, men han er tilbake i startoppstillingen søndag. Med ett poeng på de to siste er Borussia Mönchengladbach falt nede til fjerdeplass, men det er kun ett poeng opp til Dortmund på andreplass før denne serierunden. Hjemme er laget ubeseiret med 5-3-0.

Mainz leverte en bra bortekamp mot Köln tirsdag og tok ett fortjent bortepoeng. Ligger på tolvteplass med sine 18 poeng og har vist seg vanskelig å slå på bortebane (1-5-1). Men har ikke levert spesielt bra hjemme (3-1-5). Har ingen sentrale fravær.

Det står 1-1-2 på de fire siste tilsvarende, men årets utgave av Borussia Mönchengladbach er nok av et annet kaliber. Med svært viktige og sentrale Marco Reus tilbake, tror vi hjemmelaget slår tilbake nå. H.

8. Ajaccio - Rennes
De neste tre kampene er alle hentet fra Ligue 1. Tabelljumbo Ajaccio har nå åtte poeng opp til sikker plass, selv om det ble poeng borte mot Nancy sist helg (2-2). Hadde tre poeng i lomma i den kampen, men fikk utligning imot tre minutter på overtid. Kun en kamp er vunnet etter 17 serierunder, og det blir det naturligvis nedrykk av. Skremmer ingen hjemme på Korsika med sine 1-2-5. Seieren kom i den femte serierunden mot Valenciennes (3-1).

Rennes skuffet med 0-0 hjemme mot bunnlaget Brest sist helg, men holder likevel en flott femteplass. Formen er variabel med 2-2-2 på de siste seks kampene. Også svært variabel borte med 5-0-4. Hjemme blir det nesten bare poengdelinger (3-5-0). Spilte Europa League så sent som torsdag og fikk trøbbel med reisen fra Madrid til Korsika. Med blant annet en tre timer lang busstur fra Bastia.

Slett ingen enkel kamp dette, ikke helt utenkelig at hjemmelaget kan få sin første seier på en evighet og vi dekker fullt ut. HUB.

9. Bordeaux - Sochaux
Etter en svak start på sesongen har hjemmelaget fått opp farten nå. Meget sterk poengdeling borte mot Marseille sist, og 3-3-1 på de siste sju gjør at laget har avansert til tiendeplass på tabellen. Med 20 poeng er det likevel hele tolv poeng opp til Lyon på fjerdeplass. Meget spesielle 2-6-1 på hjemmebane.

Sochaux har ikke hatt noen god start på sesongen og kanskje ble det for mye fokus på Europacupspill tidligere i høst. Er nede på 14. plass og det er kun tre poeng ned til Nancy som ligger tredje sist. Formen er ikke mye å rope hurra for med 1-3-4 på de siste åtte. Seieren kom snodig nok hjemme mot sterke Lyon. Er som vanlig ikke noe stort bortelag (1-4-3).

5-1-1 på de sju siste tilsvarende oppgjørene, men vi registrerer at Sochaux vant 4-0 sist sesong. Bordeaux taper som kjent svært sjelden hjemme og viser klart bedre form enn bortelaget. U-faren er imidlertid tilstede. HU.

10. Paris Saint Germain - Lille
Meget ambisiøse PSG ligger som nummer to, a poeng med serieleder Montpellier som tapte sist helg. Har ikke uventet variert litt i prestasjonene med så mange nye spillere, men det vil nok bedre seg etterhvert og laget er jo naturligvis i strålende posisjon for å ta ligagullet. Røk ut av Europa League torsdag, men den turneringen var aldri proritert. Etter to strake tap i hjemlig liga, er de to siste vunnet. Hjemme i Paris står laget med 7-0-2. Dyrekjøpte Javier Pastore har ikke levert varene den siste tiden, men det jo typisk de beste å våkne i slike storkamper.

Lille hadde muligheten til å avansere til sluttspillet i Champions League, men måtte nøye seg med 0-0 hjemme mot tyrkiske Trabzonspor i siste gruppespillkamp og dermed glapp avansementet. Ligger på tredjeplass i Ligue 1, kun to poeng bak lederlagene. Har foreløpig ikke tapt på bortebane (4-4-0). Har faktisk femten kamper på rad uten tap i serien nå.

Det står 3-2-0 på de fem siste tilsvarende. Vi tror hjemmelaget har størst kapasitet og at de vinner denne toppkampen. H.

11. Lazio - Udinese
Serie A og toppkamp mellom nummer fire og nummer to. Lazio avanserte torsdag i Europa League med 2-0 seier hjemme over Sporting Lisboa, men spørs om italienerne egentlig ville videre. Meget solide 7-2-1 på de ti siste i ligakampene, tapet kom hjemme for serieleder Juventus. Hjemme på Olympiastadion i Roma står laget med 3-2-2. Den gode stopperen Dias er endelig friskmeldt igjen, men starter trolig på benken. Brocchi og Mauri er fremdeles på skadelisten og Rocchi blir trolig spissmakker til Klose påny på bekostning av en formløs Djibril Cisse.

Udinese gjorde jobben hjemme mot Chievo sist helg (2-1 seier) og gjorde også jobben hjemme mot Celtic i Europa League torsdag (1-1) og sikret avansementet der. Ligger a poeng med serieleder Juventus med sine 30 poeng. Men har tatt 21 av sine 30 poeng hjemme i udine. Borte er ikke tallene bedre enn 2-3-2. Ingen sentrale fravær forstyrrer.

Det står 3-0-2 i de fem siste tilsvarende. Dette ser åpent ut og uavgjort blir helt naturlig utgangstegn. U.

12. Napoli - Roma
Tippekupongen avsluttes med et høyinteressant oppgjør i Napoli. Hjemmelaget har til tross for et svært krevende gruppespill og avansement i Champions League, holdt koken bra i hjemlig liga. Men har tapt terreng til tetlagene og med sine 21 poeng på femteplass er det ni poeng opp til serieleder Juventus. Er som vanlig sterke hjemme med 3-3-1. Har faktisk ingen spillere på skadelisten og kan stille med helt toppet lag her.

Roma gjorde en bra hjemmekamp mot Juventus sist lørdag til tross for flere vesentlige fravær. Gjestestopper Daniele De Rossi gjorde en strålende kamp og Totti brente straffe på stillingen 1-1 en snau halvtime før slutt. Summa summarum var det likevel greit med poengdeling. Søndag returnerer både Bojan, Gago og Rosi etter karantene. Kun sistnevnte tar plass i startoppstillingen. Her må midtbaneeleganten Pjanic sone for gule kort. Gago er skadet. Det samme er Burdisso, Cassetti og Kjær, men alle disse tre har vært ute en periode nå. Simplicio og Pizarro ser ut til å få startplass denne helgen, mens De Rossi trolig fortsetter som midtstopper.

1-2-4 på de sju siste tilsvarende oppgjørene, men hjemmeseieren kom forrige sesong. Napoli har variert en del denne sesongen, Roma har helt klart bedre kapasitet enn tabellposisjonen indikerer. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 18.12.2011 16:55
1. Manchester City - Arsenal H
2. Valencia - Malaga H U
3. Racing Santande - Real Sociedad H U
4. Osasuna - Villarreal H U
5. Almería - Sabadell U
6. Fenerbahce - Trabzonspor H
7. Borussia Mönche - Mainz 05 H
8. AC Ajaccio - Rennes H U B
9. Bordeaux - Sochaux H U
10. Paris Saint-Ger - Lille H
11. Lazio - Udinese U
12. Napoli - Roma H U

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 18.12.2011 16:55
1. Manchester City - Arsenal H
2. Valencia - Malaga H U
3. Racing Santande - Real Sociedad H U B
4. Osasuna - Villarreal H U
5. Almería - Sabadell U
6. Fenerbahce - Trabzonspor H U
7. Borussia Mönche - Mainz 05 H
8. AC Ajaccio - Rennes H U B
9. Bordeaux - Sochaux H U
10. Paris Saint-Ger - Lille H
11. Lazio - Udinese U
12. Napoli - Roma H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus