Foto: GIUSEPPE CACACE (Afp)

Mandagsdobbel til 3,89

Vi dropper Rosenborg og spiller Lyngby og Degerfors i mandagens oddstips.

Kommersielt

Etter en begivenhetsrik helg er det noe roligere på langoddsen i dag, med Oddsen-Liga, finsk, svensk, dansk og islandsk fotball, og enkelte oppgjør fra Italia, Frankrike, Tyskland, Irland og Polen. Høydepunktet for mange blir Stabæk - Rosenborg i Tippeligaen. Den spanske mandagskampen mellom Real Betis og Atletico Madrid er utsatt.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
110. Union Berlin - Hertha Berlin H 2,75

Vi har sjelden problemer med å gå for lillebror Union i Berlin-derbyet. Tabellen forteller at begge lag har startet sesongen ganske svakt, men som vanlig er tabellen til liten nytte, for derbiene lever sitt eget liv. Det blir fullpakket på Stadion og Union kan aldri avskrives mot Hertha. Det ble 1-1 her i fjor, 2-1 til Union på Olympiastadion. 2,75 for hjemmeseier er det beste langskuddet i dag, slik vi ser det.

Dagens avslag
107. Öster - IFK Värnamo (0-1) H 1,72

Det er noe med dette spillet som ikke frister, men det er ikke lett å forklare det utfra tabellen. Öster topper, har 9-1-0 hjemme og en råsterk målforskjell. Värnamo har en fot nede på tredje nivå og de er ligaens svakeste bortelag. Det ser nesten for opplagt ut at hjemmelaget skal vinne dette med 3-0 eller deromkring. Men 1,72 for at så skjer, er ikke verdt risikoen, mener vi: Öster har vunnet med to mål eller mer kun én gang på de seks siste rundene, Värnamo har ikke tapt med to mål eller mer på de ni siste rundene. De slo Trelleborg 3-0 forrige uke og kjemper desperat for overlevelse. Den opplagte, klare hjemmeseier er slett ikke så opplagt, tror vi og står over.

Dagens spill
Vi finner dagens største fristlese i Danmark, der de to nedrykkerne fra forrige sesongs Superliga kjemper i hver sin ende av tabellen. Rosenborg var oppe til vurdering som kombinasjonsobjekt, men 1,42 på trønderne er lite fristende, selv om "alle" slår Stabæk og det bør RBK også gjøre. Vi velger dristigere, fra Superettan.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

101. HB Køge - Lyngby
Dansk 1. divisjon. Både Lyngby og Køge spilte i Superligaen forrige sesong, men endte henholdsvis sist og nest sist. Begge klubbene har tatt heisen opp og ned mellom danmarks to høyeste nivåer en del ganger på 2000-tallet, og etter nedrykket var det ventet at begge igjen skulle kjempe i toppen av 1. divisjon. Slik har det foreløpig ikke gått.

HB Køge stoppet på 4-7-22 i Superligaen sist, der de viste en del positivt fremover på banen, men hadde et lekk forsvar. Nå er de jumbo på nivået under med 0-4-2 på de seks første. Etter nedrykket har de naturlig nok mistet flere av profilene fra forrige sesong. Kapteinen Thomas G. Christensen har reist til Hammarby, Martin Christensen (m/a) er solgt til Åtvidaberg, Adeola Runsewe (a) gikk til Silkeborg, Lasse Kronborg til Vejle. Dette er bare fire av en rekke utskiftninger, og erstatterne er i stor grad unge og uerfarne, eksempelvis er to tenåringer leid inn fra FCKs rekruttlag. "Dette vil ta tid", er beskjeden fra assistenttrener Per Frandsen.

Fire mann er på skadelisten: Fabinho, Bo Storm, Anders Kaagh (lagets toppscorer) og Marcel Rømer. Andreas Sørensen (f) er tilbake i troppen etter en måneds skadefravær. Tre spillere fra Køges U19-lag er også med i troppen denne gangen.

Lyngby tok 11 poeng mer enn enn Køge i Superligaen forrige sesong, men det var ikke nok. Også Lyngby har måtte se et par profiler pakke kofferten, blant annet Emil Larsen, Anders Christiansen og Rajko Lekic. Samtidig har de vært flinke til å finne habile erstattere, og siste mann inn er vingen Lasse Fosgaard, fra Brønshøj. Lyngby har 4-1-1 på sine seks første, og med seier i dag vil de toppe tabellen.

Ingen nye skader eller suspensjoner hos bortelaget. Vi tar med troppen, for de spesielt interesserte. Fosgaard får ganske sikkert sin debut i Herfølge:

Højlund, Rasmussen, Johnson Laursen, Tauber, Nielsen, Krabbe, Bech, Karlsen, Fosgaard, Aabech, Mortensen, Fernandes, Poulsen, Henriksen, Brandrup, Boysen, Helstrup, Green.

Hjemmelaget driver med talentutvikling, bortelaget går for opprykk, for å sette det på spissen. Hurtigheten og rutinen er det utvilsomt bortelaget som har denne gangen, slik tilfellet også var da de vant 4-1 her nede i Superligaen sist, da mot et sterkere Køge-lag enn dagens. Vi tror på en ny seier til Lyngby på SEAS NVE Park i Herfølge og bruker B til 1,90.

104. Degerfors - Falkenberg
Superettan. Begge lag står med 6-6-9 totalt og kjemper for å holde nedrykk på avstand.

Degerfors er habile på eget gress, de står med 5-2-3 totalt. De er uten tap i sine seks siste, og forrige hjemmekamp ga 4-2 i nøkkelkampen mot Assyriska, som nå ligger poenget bak, på kvalikplass for nedrykk. I dag venter en ny, viktig kamp mot et lag man vil ha bak seg for å unngå den nervepirrende nedrykkskvaliken.

Flere spillere ventes tilbake fra skader og suspensjoner. Alexander Hjärpe, Jonas Bohlin, Pontus Jakobsson, Christopher Brandeborn og Peter Samuelsson skal være tilbake her. Sistnevnte får trolig ikke spille mer enn noen minutter mot slutten. Jesper Karlsson og Daniel Henriksson er stadig ute.

Falkenberg er som Degerfors klart best på eget gress. På bortebane har de 1-3-6 totalt. Formen er ikke spesielt god, med tap i de to siste bortekampene mot ordinære lag som Landskrona og Umeå, og tap 1-3 hjemme for Hammarby forrige runde.

Også Falkenberg får tilbake spillere: Emil Jensen og Anton Lans fra skade, den nye lånespilleren Calle Wede fra sykdom og Christoffer Carlsson fra suspensjon.

Falkenbergs vant sesongens omvendte oppgjør hele 4-1, etter at Degerfors fikk utvist målvakten sin i kampens 7. minutt.

Degerfors viser gode takter, de scorer mange mål for tiden og vinner de "riktige" kampene, mot lagene på nedre halvdel. De er ute etter å hevne 1-4-tapet fra juni, og med spillere tilbake skal de ha gode sjanser hjemme på Stora Valla. 2,05 for hjemmeseieren gir oss en dobbel til 3,89. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.55.

101. HB Køge - Lyngby 2,65 2,90 1,90
104. Degerfors - Falkenberg 2,05 3,05 2,75

Total odds 3,89

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus