Gå til sidens hovedinnhold

Mannen med venstreslegga har vendt hjem

Sinisa Mihajlovic skal redde gamleklubben Sampdoria. I kveld kommer den første seieren.

Øvrig meny fra Sportspill torsdag:
Hockey-Pelle:- Flere lag på jakt etter revansje
V65 Bergen:Herman på vei hjem?
V5 Jarlsberg:Bankerfri lunsj
V4 Örebro:Nye delikatesser fra Sverige?
Eksperten:Spill Nettavisens populære andelslag

Det ble en strålende onsdag for Sportspills odds- og tippetips. Begge singeltipsene gikk inn, og på tippekupongen var vi en hårsbredd fra å prikke inn 12 rette. Den eneste bommen kom i United – Everton, der vi hadde krysset av for HU. Evertons sene scoring sørget for at det endte med to 11-ere og 16 10-ere og en utbetaling på 760 kroner.

I dag er ikke spilltilbudet like innbydende, men vi klinker til med et par friske tips.

Dagens langskudd
Lyon – Toulouse B 4,50
Toulouse lagde hakkemat av bunnlaget Sochaux forrige runde og ligger på 14. plass med 19 poeng før kveldens hengekamp. Lyon så ut til å være på rett spor etter en trøstesløs start på sesongen, men har skuffet med 1-1 hjemme mot Valenciennes nest sist og ble knust 0-4 av PSG i helgen. Dermed ligger den gamle storklubben likt med kveldens motstander.

Hos hjemmelaget er keeper Anthony Lopes ute med skade. Det samme er midtstopperen Mouhamadou Dabo, angriperen Jimmy Briand og spissen Abdelkader Ghezzal. Bortelaget har backen Serge Aurier (karantene) og kantspilleren Mihai Roman (skadet) ute.

Denne Lyon-utgaven er den svakeste på mange år, og det kan være slitasje i troppen som en følge av at laget har spilt to kamper i uken i store deler av høstsesongen. Toulouse er ikke noe stort lag, men toppnivået er ganske høyt, og humøret er garantert på topp etter helgens 5-1-seier. Oddsprogrammet er tynt i dag, og 4,50 på B-oddsen er langskuddet som ser mest spennende ut.

Dagens avslag
Lillehammer – Stjernen H 1,15
Etter fire tap på rad, der tre av dem var med kun ett mål, tok Stjernen en kjærkommen og sterk seier over Storhamar sist. Fikk dermed en slags kontakt med tabellnabo Rosenborg og er nå fem poeng fra sikker plass.

Lillehammer hadde vunnet tre på rad før det ble bråstopp og 2-6 mot Stavanger i helgen. Ligger på fjerdeplass, ti poeng bak suverene Vålerenga.

Lillehammer er med rette favoritt i kveld, men oddsen på 1,15 er det bare å takke nei til. Så sent som 31. oktober ble laget knust 6-0 av dagens motstander, og Stjernen kan ha noe på gang etter en trist start på sesongen.

Dagens spill

Sampdoria - Verona H 2,25
Italiensk cup og fjerde runde der det ikke spilles retur. Noen ganger det bare slik at man har følelsen eller det engelske uttrykket (hunch) på en fotballkamp. Og i denne kampen har vi den følelsen.

Velrenommerte Sampdoria har hatt en fæl sesongstart, og 12. november måtte trener Delio Rossi si takk for seg. Inn dørene kom etterhvert velkjente Sinisa Mihajlovic, og 21. november ble han presentert som Sampdoria nye trener. Den gamle storspilleren med den vanvittige venstreslegga har bak seg trenerkarrierer i både Catania og Fiorentina i Italia og har siden 2012 vært serbisk landslagssjef. Da tilbudet fra klubben han også hadde slik suksess som spiller i perioden 1994-1998 kom, valgte Sinisa å si ja til denne.

Sampdoria ligger nest sist på tabellen med 11 poeng etter 14 spilte kamper, men de to kampene som er spilt under Mihajlovic ledelse har vært positive. Til tross for at Sampdoria måtte spille hele andre omgang med en mindre i trenerdebuten hjemme mot Lazio (24/11) fikk Sampdoria med seg ett poeng. Sist helg tok laget et svært kjærkomment og viktig bortepoeng mot Inter da innbytter Renan utlignet i sluttminuttene.

Nyopprykkede Verona har vi anbefalt spill på flere ganger ettersom laget har hatt en flott sesong hittil, ikke minst hjemme på Stadio Marc'Antonio Bentegodi i Verona (6-0-1). På reise er nyopprykkerne vesentlig mer overkommelige (1-1-5). I tillegg er nok den verste opprykksrusen lagt seg nå da de tre siste seriekampene alle er tapt.

Det er altså cup som er saken i denne kampen, og det er ventet endringer i begge lagene. Sampdoria må naturligvis ha fokus på serien, all den tid laget ligger så utsatt til. Samtidig er det så viktig for laget å få en seier nå at de må også prioritere denne kampen. Sampdoria har vist klar fremgang under Sinisa Mihajlovic, og hjemme på Stadio Luigi Ferraris skal det være bra sjanse for hjemmelaget. Verona kommer ikke med toppet lag i kveld og har en sørgelig bortestatistikk i Serie A.

2,25 på at Sampdoria tar sin første seier under Mihajlovic er flott odds, og kampen kan også spilles som singel. Vi setter vår hundrelapp på hjemmeseier i Genoa kveld.

Sampdoria - Verona 2,25 - 2,95 - 2,55
Klikk her for å levere dette spillet på nett

Klikk her for å levere dette spillet på mobilen

Kommentarer til denne saken