*Nettavisen* Sportspill.

Marerittstart for United?

Foto: Getty Images / All over Press

Alex Fergusons arvtager har ingen lett oppgave i sesongpremieren. Sjekk vårt tippetips.

17.08.13 10:42

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Kamma er Hedmarks beste lag

Oddstips 2: Sunderland-spiss i full fyr
V75 Sørlandet: To klokkeklare bankere
Andelslag: Nettavisens eksperter i toppform


lørdagskupongen finner vi Rosenborg - Vålerenga og 11 kamper fra Premier League og Championship.

Vi har som alltid satt opp to spillforslag som kan leveres nederst i artikkelen.

1. Rosenborg – Vålerenga
Rosenborg beholdt serieledelsen takket være en noe heldig poengdeling i toppkampen mot Strømsgodset i Drammen sist. Topper også formtabellen med 4-2-0 på de siste seks kampene.

Fredrik Midtsjø (kne) og Per Werner Rønning (hæl) er langtidsskadet, ellers ingen fravær.

Vålerenga stod med fine 3-2-0 på de siste fem før det ble meget skuffende 1-3 hjemme mot bunnlaget Start. Sørlendingene hadde sågar tre sentrale spillere ute med karantene. Falt ned til 8. plass.

Christian Grindheim og Lars Hirschfeld er usikre til kveldens kamp, mens Joachim Thomassen står over grunnet sykdom.

Rosenborg vant 3-0 over VIF på Lerkendal forrige sesong, mens det ble trøndersk 2-1-seier på Ullevaal i mai.

2. Swansea - Manchester United
Swansea startet forrykende forrige sesong og endte til slutt på en flott 9. plass. Har forsterket laget med flere spennende spillere, deriblant spissen Wilfried Bony som scoret 37 mål på 36 kamper for Vitesse og har puttet 8 på 20 landskamper for Elfenbenskysten. Michael Laudrups disipler har vært bunnsolide i de siste treningskampene, og når man tar EL-kvalikoppgjørene mot Malmö, står laget med 4-1-0 og 14-0 i målforskjell på de siste fem kampene.

Jonathan De Guzman er eneste fravær hos hjemmelaget.

Tittelforsvarer United går inn i en ny tidsalder med David Moyes ved roret. Har gjort lite på overgangsmarkedet så langt i sommer, og forsvareren Guillermo Varela er den eneste nykommeren. Leverte en overbevisende forestilling i 2-0-seieren over Wigan i Community Shield forrige søndag. Tapte 1-3 for Sevilla to dager før det.

Hos United er definitivt Raphael (karantene), Darren Fletcher og William Keane ute. I tillegg er det usikkerhet rundt en rekke spillere: Michael Carrick, Javier Hernandez, Nani, Nick Powell og Ashley Young. Det har vært mange spekulasjoner rundt Wayne Rooneys fremtid i klubben, og det er ikke sikkert han spiller fra start i dag.

Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 1-1, og vi tror Swansea gjør en god figur mot United også denne sesongen. HUB.

3. Arsenal - Aston Villa
Arsenal kapret den viktige fjerdeplassen forrige sesong, men fansen var ikke fornøyd etter enda et år uten pokaler. Arsene Wenger har hatt tidenes storrengjøring i sommer, og 19 spillere er solgt, frigitt eller lånt ut. Så langt er den unge spissen Yaya Sanogo (11 mål på 21 kamper for Auxerre) eneste nykommer.

Kaptein Thomas Vermaelen, Mikel Arteta, Diaby, Ryo Miyaichi og Nacho Monreal er ute med skader. I tillegg betegnes viktige Santi Cazorla om usikker ettersom han har vært på en lang landslagsreise til Ecuador. Disse fraværene er dårlig nytt for et lag som for tiden har en liten stall.

Villa kjempet lenge under nedrykksstreken forrige sesong, men reddet plassen takket være en brukbar avslutning. Har forsterket stallen med en del spennende spillere, som bulgareren Aleksander Tonev, danskene Nicklas Helenius og Jores Okore, nederlenderen Leoandro Bacuna og spanjolen Antonio Luna. Spissen Christian Benteke ble bare bedre og bedre forrige sesong og har fortsatt scoringsshowet i sommeren treningskamper. Belgieren kan bli nøkkelspilleren i et lag som vi tror vil gjøre det langt bedre enn forrige sesong.

Charles N'Zogbia er ute, og det er også tvilomt om Sylla Yacouba og Chris Herd rekker kampen.

Tilsvarende kamp forrige sesong endte 2-1 til Arsenal, men vi er ikke overbevist om at alle poengene blir igjen i London denne gangen. HB.

4. Norwich – Everton
Norwich varierte en del i prestasjonene forrige sesong, men endte til slutt på en flott 11. plass. Har vært aktiv på overgangsmarkedet, og det knyttes store forventninger til de nye spissene Ricky van Wolfswinkel og Gary Hooper.

Nykommeren Leroy Fer (midtbane) pådro seg to gule kort i sin siste kamp for Twente og soner derfor karantene i det som skulle vært hans første kamp for Norwich. Sebastien Bassong, Gary Cooper, Luciano Becchio og Anthony Pilkington er usikre.

Everton tok en sterk 6. plass forrige sesong og spilte flere meget gode kamper. Likevel ble det ingen pokaler i skapet denne sesongen heller. David Moyes er blitt erstattet av Roberto Martinez, og det blir interessant å se om han klarer å legge om til en mer kontinental og ballbesittende spillestil.

Martinez har tatt med seg angriperen Arouna Kone og forsvareren Antolin Alcaraz fra Wigan. Førstnevnte scoret 11 mål og hadde 5 assists forrige sesong, og kan være den målgaranti-spissen Everton har manglet. 19-åringen Gerard Deulofeu, som er på lån fra Barcelona, er også en spennende tilvekst i angrepet.

Nevnte Alcaraz er skadet. Det er også Tony Hibbert og Magaye Gueye, mens Darron Gibson er usikker.

Det ble 2-1 til Norwich i tilsvarende kamp forrige sesong, og vi må tilbake til en treningskamp i 2010 for å finne siste Everton-seier. Vi tror på mer suksess for Norwich. HU.

5. West Bromwich – Southampton
West Bromwich imponerte tidvis forrige sesong og endte på en strålende 8. plass. Er svekket i angrepet av at kraftpakken Romelu Lukaku er hentet tilbake til Chelsea. Man håper at nykommerne Nicolas Anelka og Matej Vydra skal fylle hans sko. Førstnevnte har scoret sju mål i sommerens treningskamper.

Den uruguayansk landslagsstopperen Diego Lugano er en annen spennende overgang. Den fjerde og siste nykommeren er kantspilleren Goran Popov (på lån fra Dynamo Kiev).

George Thorne og Zoltan Gera er fortsatt ikke tilbake etter skadene de pådro seg i januar, ellers ser det bra ut.

Southampton vant bare 9 kamper forrige sesong, men reddet likevel plassen med fem poengs margin ned til Wigan. Har bare gjort to kjøp i sommer, men de har vært store: midtbanespilleren Victor Wanyama fra Celtic for 12,5 millioner pund og forsvareren Dejan Lovren fra Lyon (ca 8,5 millioner pund).

De faste forsvarsspillerne Luke Shaw og Nathaniel Clyne er usikre. Gaston Ramirez og Maya Yoshida har vært på lange landslagssreiser, og det er ikke sikkert de starter.

West Bromwich vant 3-0 og 2-0 mot dagens motstander forrige sesong.

Southampton klarte bare å vinne tre bortekamper forrige sesong, og H bør holde.

6. Sunderland – Fulham
Sunderland var bare én plass og tre poeng fra nedrykk forrige sesong. Slapp inn langt færre mål enn de andre bunnlagene, men kun Stoke og QPR scoret færre enn Sunderlands 41. Amerikaneren Jozy Altidore (31 mål på 41 kamper for AZ forrige sesong) er hentet inn for å øke scoringsfrekvensen. Simon Mignolet er blitt erstattet av Vito Mannone, noe som må anses som en svekkelse på keeperplassen. På midtbanen er det kommet en spennende tilvekst i Emanuele Giaccherini (hentet fra Juventus).

Craig Gardner og David Vaughan soner karantene, mens Phillip Bardsley og West Brown er skadet. Viktige Steven Fletcher er på bedringens vei, men rekker nok ikke serieåpningen.

Fulham hadde ingen stor sesong sist og endte på 12. plass. Den nederlandske kjempen Maarten Stekelenburg er hentet inn som ny førstekeeper fra Roma, ellers har det ikke vært noen storsigneringer i sommer.

Skademessig ser det veldig bra ut; Alexander Kacaniklic er eneste usikkerhetsmoment.

Tilsvarende kamp forrige sesong endte 3-1 til Sunderland, mens det ble 2-2 i London.

Vi tror mest på hjemmelaget. H.

7. West Ham – Cardiff
West Ham slet i starten forrige sesong, men kom etter i hvert i siget og endte på en fin 10. plass. Har hentet Andy Carroll på permanent basis og Stewart Downing fra Liverpool. Razvan Rat er en rutinert venstreback som kommer fra Shakhtar, mens Adrian er kjøpt fra Betis for å kjempe om keeperplassen.

Andy Carroll, James Collins, og George McCartney betegnes som usikre.

Cardiff leverte en flott sesong i Championship og vant til slutt med god margin. Har forsterket laget med spennende spillere i alle lagdeler, som Andreas Cornelius (FC København, 8 m. pund), Steven Caulker (Tottenham, 8,3 m. pund), og Gary Medel (Sevilla, 11 mill. pund).

Andrew Taylor står over med karantene, mens nevnte Cornelius er usikker.

West Ham var vanskelig å slå på bortebane forrige sesong, og vi tror Cardiff debuterer i Premier League uten å ta poeng. H.

8. Reading – Watford
De siste fem kampene er hentet fra Championship.

Reading rykket ned fra Premier League med klar margin forrige sesong, men er tippet å kjempe i toppen av Championship i år. Hele 15 spillere har forsvunnet fra klubben, men manager Nigel Adkins har beholdt stammen fra forrige sesong. Inn har kommet Wayne Bridges og Royston Drenthe, som begge debuterte i 2-1-seieren over Ipswich i åpningsrunden. Fulgte opp med 1-1 borte mot Bolton.

Kantspilleren Jimmy Kebe rekker ikke oppgjøret. Midtbanespillerne Mikele Leigertwood og Jason Roberts er fortsatt ute. Nyron Nosworthy og Tommie Hoban er langtidsskadet.

Watford endte på 3. plass forrige sesong, men tapte playoff-finalen for Crystal Palace. Manager Gianfranco Zola har vært særdeles aktiv i sommer. Hele 16 nye spillere er signert, hvorav ni kommer fra Udinese. Har startet med 1-0 borte mot Birmingham og 6-1 hjemme mot Bournemouth. Er også videre i ligacupen etter 3-1 borte mot Bristol Rovers.

Åpen kamp mellom to av topplagene. HUB

9. Queens Park Rangers – Ipswich
Queens Park Rangers leverte en svak innsatts i Premier League forrige sesong, og havnet sist i serien med begredelige 4-13-21. Manager Harry Redknapp har mistet en rekke store navn; Ji Sung-Park, Adel Taarabt, Loic Remy og Jose Bosingwa er noen av dem som har forlatt klubben. Charlie Austin, Richard Dunne og Karl Henry er hentet inn, og sammen med profiler som Esteban Granero, Shaun Wright-Phillips og Joey Barton bør de kunne kjempe om opprykk. Har åpnet med 2-1 seier over Sheffield Wednesday hjemme og 1-1 borte mot Huddersfield.

Midtbanespilleren Alejandro Faurlin testes inn mot kampstart. Armand Traore er trolig ute nok en gang.

Ipswich-manager Mick McCarthy har vært travel i sommer og har hentet inn åtte nye spillere til klubben. Endte som nummer 14 med 6-7-10 borte. Tapte 1-2 borte for Reading i åpningsrunden, fulgte opp med å tape 0-2 for Leage One-laget Stevenage i ligacupen, før det ble en stor opptur med 3-0 over Millwall forrige helg.

Anthony Wordsworth er tilbake, men Cole Skuse og Dean Gerken er usikre. Tyrone Mings er fortsatt ikke klar.

Hjemmelaget får tillit. H.

10. Derby – Leicester
Manager Nigel Clough ledet Derby til 10. plass forrige sesong, klubbens beste plassering siden han tok over i 2009. Så lenge ut til å ta tre ufortjente poeng mot Blackburn i åpningsrunden, men oppgjøret til slutt med poengdeling. Fulgte opp med 2-1 borte mot Brighton forrige runde. Er videre i ligacupen etter 1-0 over Oldham på bortebane.

Dersom alle landslagsspillerne som var i aksjon i midtuken blir klare er forsvarerne Mark O'Brien og Shaun Barker de eneste fraværene.

Leicester knep den siste playoff-plassen forrige sesong, men nådde ikke opp i sluttspillet. Har åpnet med 2-1 borte over Middlesbrough og 0-0 hjemme mot Leeds. Er videre i ligacupen etter 2-1 borte over Wycombe.

Sean St Ledger ser ut til å bli eneste skadefravær.

Lagene vant hver sin hjemmekamp forrige sesong, og vi ser på dette som et åpnet oppgjør. HUB.

11. Bournemouth - Wigan
Nyopprykkede Bournemouth startet sesong med seier over Charlton hjemme, noe som gjorde styreformann Eddie Mitchell såpass begeistret at han utalte at Premier League var neste mål. Han gjentok ikke det sitatet etter 1-6 borte mot Watford runden etter.

Viktige Tommy Elphick (kaptein) og Mohamed Coulibaly samt backen Charlie Daniels betegnes som usikre. Angriperne Matt Ritchie og Josh McQuoid er tilbake i trening, men denne kampen kommer nok for tidlig. Bortelaget stiller så godt som skadefritt.

Wigan vant FA-cupen forrige sesong, men rykket ned fra Premier League. Tidligere manager Roberto Martinez har tatt med seg angriperen Arouna Kone og forsvareren Antolin Alcaraz til Everton. Startet årets sesong med flotte 4-0 borte mot Barnsley. Deretter ble det 0-2-tap for Manchester United i Community Shield.

Bournemouth må nok stole på hjemmepoeng for å beholde plassen, men vi tror ikke de er i stand til å beseire en av opprykksfavorittene. UB.

12. Nottingham – Bolton
Tross mye uro innad i klubben, kjempet Forrest om playoff-plass forrige sesong. Ble forbigått av Leicester med ett poeng grunnet tap i siste runde. I år er det håp om at manager Billy Davies skal lede laget til opprykk. Sesongen har i alle fall startet bra, med seier over Huddersfield og Blackburn og avansement i ligacupen.

Simon Cox og Djamel Abdoun er ute for hjemmelaget.

Bolton har hentet inn ni nye spillere i sommer, deriblant Jay Spearing som i fjor var på lån fra Liverpool. Forrige sesong endte med en skuffende 7. plass. Laget lå lenge godt an til å kapre en playoff-plass, men ble forbigått av Leicester på målforskjell i siste serierunde. Har åpnet sesongen med 1-1 mot Burnley og Reading og 3-1 borte mot

Shrewsbury i ligacupen.

Playmaker Chris Eagles stod over sist, og det er uvisst om han blir klar. Andre Moritz og Stuart Holden er helt sikkert ute.

Åpen kamp, men vi satser på at HU holder.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:
1. Rosenborg – Vålerenga H

2. Swansea - Manchester United HU

3. Arsenal - Aston Villa HB

4. Norwich – Everton HU

5. West Bromwich – Southampton H

6. Sunderland – Fulham H

7. West Ham – Cardiff H

8. Reading – Watford HB

9. Queens Park Rangers – Ipswich H

10. Derby – Leicester HUB

11. Bournemouth - Wigan UB

12. Nottingham – Bolton H

432-rekker:
1. Rosenborg – Vålerenga H

2. Swansea - Manchester United HUB

3. Arsenal - Aston Villa HB

4. Norwich – Everton HU

5. West Bromwich – Southampton H

6. Sunderland – Fulham H

7. West Ham – Cardiff H

8. Reading – Watford HUB

9. Queens Park Rangers – Ipswich H

10. Derby – Leicester HUB

11. Bournemouth - Wigan UB

12. Nottingham – Bolton HU

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag