Sprinten for kvinnene ble avlyst grunnet tåke fredag, og ny start er lørdag kl 15.00


Lørdag 18. mars

Verdenscup sprint kvinner Holmenkollen kl 15.00

Løpet ser du på TV2 og TV2 Play.

Slik gikk verdenscupsprinten for kvinner i Holmenkollen i mars 2022

1. Tiril Eckhoff

2. Lisa Theresa Hauser + 7,0

3. Marte Olsbu Røiseland + 9,4

Klikk på denne lenken for å levere vinnerspill på Marte Olsbu Røiseland

Kollen byr på verdenscupavslutning i skiskyting

Oslo og Holmenkollern er vertskap for avslutningshelgen i verdenscupen i skiskyting. Det er sprint for gutta torsdag, sprint for jentene på fredag, jaktstart for både menn og kvinner lørdag og fellesstarter for både menn og kvinner søndag som står på "menyen". Johannes Thingnes Bø har allerede vunnet verdenscupen for menn, og alt tyder på at Julia Simon vinner verdenscupen for jentene.

Holmenkollen arrangerte ikke verdenscuprenn verken i 2020 eller 2021, men hadde avslutningshelgen i verdenscupen også forrige sesong. Det var identisk program da. Tiril Eckhoff vant både sprinten og jakstarten da, mens Justin Braisaz-Bouchet vant fellesstarten.

Flere av de største profilene legger opp etter årets sesong

Denne uken kom beskjeden om at både Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff legger opp, det samme gjør Denise Herrman Wick og Anais Chevalier-Bouchet. Eckhoff som ikke har gått ett eneste verdenscuprenn denne sesongen, de tre andre er alle på plass i Kollen.

Vi lanserte Marte Olsbu Røiseland som vinner av av sprinten i Nove Mesto for 14 dager siden og Froland-jenta innfridde til fulle var drøye 20 sekunder foran Ingrid Landmark Tandrevold på andreplass. Marte betalte tilbake ti ganger pengene i vinnerspillet. Olsbu Røiseland var naturlig nok også favoritt på lørdagens jaktstart, og avgjorde da på sisterunden mot Ingrid Landmark Tandrevold.

Sist torsdag lanserte vi vinnerspill på Marte Olsbu Røiseland på normaldistansen i Østersund, en distanse hun aldri har vunnet i verdenscupen tidligere. Det gikk veldig dårlig, Olsbu Røiseland pådro seg fem tilleggsminutter og endte helt nede på 55. plass. Gjorde en veldig mye bedre prestasjon i søndagens fellesstart der hun med en strafferunde endte på fjerdeplass, 40 sekunder bak den feilfrie vinneren Dorothea Wierer.

Olsbu Røiseland ingen individuell verdenscupseier i Holmenkollen


Marte Olsbu Røiseland har aldri vunnet en verdenscupseier i Holmenkollen, men har stafettgull fra VM i Holmenkollen fra 2016. Marte har åtte av sine sytten verdenscupseire på jaktstart, hun har sju seire på sprint og to seire i fellesstart. Sprint er således en av de øvelsene hun behersker aller best. I langrennssporet har det vært veldig variable takter av Marte etter at hun kom tilbake etter langt fravær denne sesongen. I noen løp har hun vært blant de aller raskeste og da spesielt i verdenscuphelgen i Nove Mesto for 14 dager siden. Den farten var ikke like bra i Østersund forrige helg.

Marte Olsbu Røiseland er blant vinnerkandidatene på fredagens sprint og til sju ganger pengene, er det vel verd en innsats.

Klikk på denne lenken for å levere vinnerspill på Marte Olsbu Røiseland