Gå til sidens hovedinnhold

Mbappé før storfinalen: - Dette er grunnen til at jeg kom til PSG

Den franske superstjernen forteller om tanken bak det upopulære valget han tok for tre år siden.

I timene før Champions League-finalen mellom Paris Saint-Germain og Bayern München er de to finalistenes sterke angrep i sentrum for mye av oppmerksomheten.

Begge klubber vant sine semifinaler overbevisende. PSG sendte RB Leipzig ut med 3-0, Bayern vant med samme sifre mot Lyon.

En av de store finaleprofilene ventes å bli Kylian Mbappé (21). Den lynraske angriperen legger ikke skjul på at han og PSG nå endelig har nådd kampen de drømmer om.

Les også: Ødegaard-opplegg spikret: Strengt regime og bare internkamper for ligastarten

- Det er nøyaktig dette som grunnen til at jeg kom til klubben. Jeg har alltid ønsket å skrive historie for fransk fotball. Jeg får en ny mulighet til det nå, sa Mbappé på lørdagens pressekonferanse foran årets største kamp.

Den unge superstjernen var ønsket av stort sett alle de store fotballklubbene i 2017, da han som Monaco-spiller var med på å snyte nettopp PSG for tittelen i Ligue 1.

Deretter ventet en mye omtalt overgang, som overhodet ikke gikk godt hjem hos mange franske fotballfans. Mbappé ble den dyreste tenåringen i fotballhistorien da han valgte å skrive under for styrtrike Paris Saint-Germain.

Rad med skuffelser

Og siden har ikke det franske hovedstadslaget vært til å hamle opp med i hjemlig liga. PSG har vunnet de tre siste sesongene med henholdsvis 13, 16 og 13 poengs margin til neste lag på tabellen.

Les også: Søndagens Premier League-rykter

I Champions League-sammenheng derimot, har Mbappé og lagkameratene røket ut skuffende tidlig i samme periode.

- Siden jeg kom til PSG i 2017 har vi opplevd en rekke skuffelser. Nå er vi i finalen, og det viser at verken jeg eller laget ga opp. Det ville vært en skikkelig belønning om vi vinner turneringen med et fransk lag. Det var oppdraget mitt da jeg kom til klubben, tilføyde Mbappé.

Mens Paris Saint-Germain aldri har vunnet den gjeveste europacupen, går motstander Bayern München for sin sjette tittel. Etter omleggingen fra den tidligere Serievinnercupen til Champions League har Bayern sikret seg to triumfer, i 2000-01 og 2012-13.

Müller: - Ingenting er likt

Nøkkelspilller Thomas Müller (30) spiller sin tredje CL-finale og har både vært med på å tape og vinne én gang. Den rutinerte Bayern München-angriperen ofrer ikke de tidligere finalene sine mange tanker.

- Jeg kan hjelpe laget først og fremst med å spille som jeg har gjort de siste månedene, og å holde oss sammen som lag. 2012 og 2013 har ingenting til felles med nå. Dette er helt andre lag i ulike omstendigheter, påpeker Müller i et intervju med UEFAs nettsted.

- I fotball endrer miljøet seg alltid raskt. Det eneste vi kan ta lærdom av fra tidligere erfaringer vi har samlet, særlig i så store kamper som dette, er at alt er mulig i fotball til alle tider, fortsetter den 30-årige klubbveteranen.

Følg Champions League-finalen direkte her fra 21.00!

Kommentarer til denne saken