*Nettavisen* Sportspill.

Mer hodebry for Milan

Foto: Fabio Muzzi / AFP / NTB scanpix

Milan kan glede seg over sluttspillplass i Champions League, men i Serie A opplever Mario Balotelli og co. tunge tider.

16.12.13 15:04

Sportspills meny mandag:
V5 Romne:Daniel fikser lunsjkronene

Mandagens langoddsprogram inneholder kamper fra blant annet Primera Division, Serie A, 2. Bundesliga, Ligue 2, Get-ligaen, Hockey Allsvenskan og NHL.

Dagens langskudd av Hockey Pelle
Ottawa (4–4–2) - St Louis (7–3–0)

NHL. St. Louis Blues gjør det fortsatt riktig bra. Har et velsmurt lag, hvor alle spillerne kjenner sin rolle. Viser svært få brister. Men måtte dog slite hardt for seieren mot Columbus sist, og det kan godt bli like vanskelig i natt. Jaroslav Halak voktet buret mot Blue Jackets, men Brian Elliott tar over i natt. Vladimir Sobotka, center i tredjerekken, skadet seg sist og betegnes som usikker.

Ottawa har til tider spilt veldig bra hockey i det siste, men ikke fått uttelling. Ineffektivitet og vaklende keeperspill har rotet det til. Craig Anderson har ikke vært god siden han kom tilbake fra skade. Ble byttet ut i tapet mot LA Kings sist og de meste tyder på at han stiller som bås-åpner kveld. Noe som ville bety at Robin Lehner, som ser stabil ut, får sjansen. Jared Cowen er tilbake etter en to-kampers karantene. Stor, defensivt pluss.

Møtet er en litt mer åpen enn oddsen indikerer. Senators har vunnet fem av de seks siste hjemmekampene mot Blues.

2,75 på Ottowa kan testes med mindre innsats.

Dagens spill
AC Milan - Roma

AC Milan halter videre i Serie A hvor de for lengst har meldt seg ut av medaljekampen. Ligger nede på en svært skuffende tolvteplass med 18 poeng fra 15 kamper. Imponerte ingen med spillet sitt mot bunnlaget Livorno (18.) forrige helg, men fikk med seg ett poeng takket være en sen scoring av Mario Balotelli. Har dermed tatt poeng i fire på rad i serien, men når kun én av de syv siste (1-4-2) har endt med full pott er det lite grunn til å juble. Et av få lyspunkter denne sesongen har vært Champions League, hvor de kunne pustet lettet ut etter hjemmeoppgjøret mot Ajax forrige uke. Spilte store deler av kampen i undertall etter Montolivo ble utvist etter tjue minutter, og var også nære ved å gå på et forsmedelig tap, men sluttspillplassen ble reddet med 0-0. Står med middelmådige 3-2-2 på San Siro, hvor de delte poeng med Genoa sist. Tapene kom mot Fiorentina og Napoli.

Vertene sliter fremdeles med skader på angrepsduoen El Shaarawy og Robinho, samt Birsa, Silvestre og Amelia.

Roma kom seg tilbake på vinnersporet med 2-1-seieren over Fiorentina forrige helg. Hovedstadslaget føk som skjent ut av startblokkene i årets serie og tronet lenge på topp etter ti strake seiere, men etter il capitano Totti ble skadet i oktober stoppet rekka opp med fire poengdelinger på rad. Kan likefult fremdeles skryte av å være serienes eneste ubeseirede lag med 11-4-0 totalt. Ligger på 2.plass og har én kamp til gode på Juventus seks poeng foran. Defensivt har laget forbedret seg kraftig etter manager Garcias inntreden i sommer, og fem baklengs på femten kamper er svært imponerende når serielederen står oppført med dobbelt så mange. Delt poeng i de to siste på tur, mot Torino og Atalanta, og har 5-2-0 på fremmed gress.

Får i dag tilbake en av lagets bærebjelker med Totti endelig spilleklar igjen - teknikeren forventes tilbake i startoppstillingen - noe som kommer godt med siden midtbanemannen Pjanic er suspendert. I tillegg må Borriello og Balzaretti stå over med skader.

Årets Milan-utgave er milevis unna sin normale standard og det er lite som tyder på at resultatene kommer til å snu med det første. Roma har vist langt mer enn vertene og med kaptein Totti tilbake prøver vi oss på borteseieren til godkjente 2.85 i odds.

AC Milan - Roma 2.10 3.15 2.85

Klikk her for å levere dette spillet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.