Foto: Hesteguiden.com

Mer jubel for Tengsareid

Hjemmetrener Åsbjørn Tengsareid har flotte vinnermuligheter på Forus tirsdag.

Kommersielt

Sportspills meny tirsdag:
V65 Jägersro: Runaway viser Takter
Oddstips 1: Hockeydobbel til 3,70

Oddstips: Wigan bryr seg ikke

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

Tirsdag er det altså Leangen travbane i Trondheim som er vertskap for lunjstravet, mens Forus travbane har dobbel V5 tirsdag kveld. I Sverige er det Jägersro i Malmö som er vertskap for tirsdagens V65-omgang.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

På Forus ser det forholdsvis greit ut i V5A-spillet, mens vanskelighetsgraden er større i B-spillet. Bo Westergaard har engasjert Tom Erik Solberg til å kjøre sine stallhester og det er nettopp denne duoen som er nøkkelen i begge V5-spillene. Aller best mulighet tror vi 3 Barifant har i V5-3A. Det er voldsom kapasitet i denne And Arifant-sønnen, som vant veldig kontrollert på Momarken nest sist mot en god Sanner Sid. Sist på Forus var det stallmann Jeppe Rask som håndterte tømmene på utmerket vis og Barifant vant såre enkelt på god tid. Det var på sprint, i kveld er det full vei og det er ikke noe minus. Motstanderne holder ikke høy klasse og vi ser nesten bare galopp imot for vår V5A-banker.
Rangering V5-3A: A: 3 B: 1-11-6 C: 7-8-10-2-4-12-9

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Jager sin fjerde strake
Vi elsker ikke å bankerspille hester fra spor tolv i autostartløp for varmblodshester, men 12 Black Credit er en vinnermaskin. Vallaken jager sin fjerde strake seier på Forus tirsdag og tåler som kjent å gjøre en bit selv. I et løp helt uten de store profilene, der det står mange urutinerte kusker i første rekke, lukter det tempo underveis. Velkjørende og taktisk gode Åsbjørn Tengsareid vet hvor målstreken er på Forus og vet når han skal time angrepene sine. Det er bra kapasitet i 10 Appleton, men denne fungerer svært sjelden. Vi tror Foruschampion Åsbjørn Tengsareid sitter bak den beste hesten i V5-5B, og bankerspiller i B-spillet.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 12 B: 10-2-4 C: 3-1-9-6-7-11-8 D: 5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-1A - Kaldblodshester. 1600 meter autostart.
Det er mange store favoritter på farten i A-spillet og det starter med 7 Doktor Jaros i V5-1A. Geir Gudmestads flotte Mørtvedt Jerkeld-sønn har rasket med seg nesten 230 000 kroner i år og har full form. Kunne ikke rå på svært gode Ulsrud Tea sist i V75, men var god toer. I kveld er det sprint og startspor langt ute. Begge trekker ned for Doktor Jaros og her skal det garderes.

4 Flyti holder koken bemerkelsesverdig bra i en alder av ni år, men hoppa har ikke vunnet siden 21.desember 2010. I kveld setter Tom Erik Solberg seg opp, og da setter vi varsellampene på og garderer tidlig med denne. 1 Lomepia var helt under båten i Bergen nest sist og ga seg da allerede 600 meter fra mål. Klart forbedret igjen sist og satt fast i mål da. Sprint er ikke noe minus og startsporet ypperlig. 6 Kap Viktoria skuffet som betrodd sist, men holdt fint fra dødens nest sist.

10 Freddi blir som vanlig ikke rørt av spillerne og er nede som enprosenter. Vi gir Freddi sjansen igjen, selv om det er dyrt å spille denne hesten. Kapasiteten er slett ikke verst. 5 Baytor har normalt ingen fordel av sprint, men plukker trolig mange i sisterunden dersom galoppen unngås. Vi går etter favorittfall i V5-1A.
Rangering V5-1A: A: 7 B: 4-1-6 C: 10-5-8-9-2-11-3

V5-2A - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
Neppe noen tvil om at 12 Paparazzi Please er den beste hesten i V5-2A. Han har riktignok sviktet som storfavoritt i sine to siste løp her til lands, men kom fryktelig tilbake til andreplass etter galopp på Bjerke sist. Kjører Tom Erik Solberg feilfritt her, er det trolig vinneren. Soleklart førstevalg.

11 Muscle Va Bene er en fin treåring i regi Rune Wiig. Fikk med seg 50 000 kroner for seieren sist og har jevnt over levert gode løp. Vi tror ikke han har kapasiteten til favoritten, men hesten er travsikker og stødig og nærmeste utfordrer. 4 Why Not Lucky spurtet formidabelt til andre sist bak gode J.T's Gold i V75 og holder toppform. Fra et fint startspor kan vallaken overraske.

2 Aqua Impression så ut som en vinner ut mot oppløpet sist på Sørlandet tross dødens underveis, men ble speedet ned. Fireprosenteren og sjuendevalget er en morsom garderingshest i kveld. 6 Precious Boy er kjapp i vei og kan være tethesten, men er nok avhengig av at noen av de største favorittene roter seg bort for å vinne dette.
Rangering V5-2A: A: 12 B: 11-4-2-6 C: 9-5-1-10-8 D: 3-7

Annonse: Øivind Grøstad i knallform og tok 121 465 kroner på Färjestad lørdag med banker på Francais Du Gull

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
Klart førstevalg for oss blir 9 East Edition i et svakt felt. Solid avslutning til fjerde fra en vanskelig utgangsposisjon i V75 sist og flott rygg på startraske 2 Thierry News fra start borger for et fint løp underveis og East Edition tåler å gjøre litt selv i tillegg.

2 Thierry News viste lovende takter som treåring i 2010, men har ikke fulgt opp. Nå er det imidlertid ting som tyder på at vallaken har funnet en ny veksel. Spurtet meget friskt til helenkel seier nest sist i en poengjakt og fulgte opp med en flott tredjeplass sist på bra tid. Thierry News har vunnet sportrekningen i kveld og skal tidlig på.

10 Nikita gikk i veggen i en Hoppederbykvalifisering tredje sist på Bjerke. Fem dager etterpå spurtet hoppa som en vind til seier på Sørlandet. Den supervariable hoppa settes inn som tredjevalg. Bak disse er det åpent, men tre hester kan være nok.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 9 B: 2-10 C: 11-1-6-4-7-8-5-3

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
Et meget uoversiktlig kaldblodsløp der det starter hester fra tre distanser. Men toppform er det definitivt på 6 Baiasen som imponerte med seier tross startgalopp sist på Jarlsberg etter en strålende styring av Gunnar Austevoll. Kristine Kvasnes har kjørt hesten med suksess før.

Overraskende nok velger Åsbjørn Tengsareid 1 Torpa Kari fremfor 9 Mintillar. Torpa Kari var radikalt forbedret tredje sist på Sørlandet og er ikke ueffen feilfritt. 14 Røvaren vant såre enkelt i et sjuhesters-felt i Bergen sist, tross galopp inn i den siste svingen. Nå er det femten hester i feltet, det er ikke noe pluss. 12 Ull Vilde er veldig galopplysten, men duger de dagene hun går feilfritt. 9 Mintillar er tilbake etter fire måneders pause og får nestor Wassberg i sulkyen.

4 Sjefsanna skuffet stort fra tet i Bergen sist, og møter skjerpet motstand i kveld. 10 Verdals Ulfia tok en råsterk V75-seier sist og holder kanonform. 3 Mai Vilde er ujevn, men er samtidig Geir Mikkelsens valg i løpet.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 6 B: 1-14-12-9-4-10 C: 3-11-13-2-5-8-7-15

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5-3B - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
3 Super Fest Boy er tilbake hos sin eier Martin Svennes i Lars Sponheims hjembygd Ulvik, etter et lukrativt opphold hos Kjetil Helgestad på Toten. Super Fest Boy er en flott traver og vi setter ham først på bekostning av storfavoritten 8 Federer. Super Fest Boy har noen råsterke avslutninger og er svært spennende med Åsbjørn tengsareid i sulkyen i kveld.

8 Federer blir altså stor favoritt, for stor etter vår mening. Det har gått veldig opp og ned for Federer de to siste sesongene og hesten er sparsomt startet og holder usikker form. 5 Whatwouldtheysay kunne ikke true Taran og Boztheman i V75 sist på Forus, men avsluttet flott til tredje og løp i kroppen har garantert hjulpet på.

1 Outstanding Shadow står flott til i sitt første løp etter lang pause og kan være en fidus direkte.
Rangering V5-3B: A: 3 B: 8-5 C: 1-2-7-6 D: 4

V5-4B - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
Svein Ove Wassberg opp bak meget kapable 9 Nimo her og da iler vi til med førstevalget. Nimo avsluttet storveis i Bergen sist til tredje etter sen åpning og varslet storform direkte i sitt første løp etter tre måneders pause. En feilfri Nimo duger svært godt i dette løpet.

14 Wessel Odin dukker opp i ny regi. Moe Odin-sønnen var som kjent tredje i derby i fjor, men er avhengig av å få det litt servert og det skal klaffe med ryggene underveis fra tillegg. Blir klar favoritt hos spillerne, vi er ikke enig. 6 Lykkje Kristin var bra firer i tøft selskap på Sørlandet sist og står fint til på strek i kveld. Lykkes Kjetil Djøseland med å kjøre feilfritt er hoppa god nok.

11 Knell har vunnet 10 ganger på 16 starter i år, men fikk aldeles melkesyre i Bergen sist og har ikke startet siden. Formen er med andre ord usikker nå, men vinnerhester skal ikke kagges. 8 Stuve Vinn har ikke startet på fem måneder, men kapasiteten er som kjent stor og Solberg svært spennende gjestekusk.
Rangering V5-4B: A: 9 B: 14-6-11-8 C: 2-7-5-13-3 D: 4-1-12-10sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus