Foto: SCANPIX/REUTERS/Wolfgang Rattay

Mer suksess for Håvard Nordtveit

Stjerneskuddet Marco Reus returnerer etter skade for Mönchengladbach og da tror vi på seier. Sjekk våre oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag
Oddstips 1: Vi tror på Bardal
Tippetips: City vinner toppkampen

Søndagens langoddsprogram inneholder 92 objekter og det er mange svært interessante oppgjør på menyen. Topplagene i England skal alle i akson minus Chelsea som spilte lørdag. Det er VM-finale i håndball mellom Norge og Frankrike og selvsagt også noen vintersportdueller.

Dagens langskudd
Parma - Lecce
Sebastian Giovinco har nærmest på egenhånd bært Parma denne høsten. Søndag er imidlertid Parmas stjernespiller ute med skade og det skader laget voldsomt. I tillegg har laget gått på en formsvikt nå. Bunnlaget Lecce står med fire strake tap, men har faktisk vist tegn til spillemessig bedring den siste tiden. Har vunnet to bortekamper denne sesongen og vant tilsvarende oppgjør i fjor. 4,75 for borteseier er et spennende langskudd her.

Heerenveen - PSV Eindhoven
Hjemmelaget moste serieleder AZ Alkmaar med sensasjonelle 5-1 i sin forrige hjemmekamp og fulgte opp med 5-0 borte over Excelsior sist helg. Laget fra skøytebyen er med andre ord i knallform og tar søndag imot PSV Eindhoven som ikke er like sterke denne sesongen som tidligere. PSV tapte 0-2 borte for Feyenoord sist de var på reise. 3,00 for at Heerenveen tar en ny storskalp denne søndagen må nesten prøves som et langskudd.

Dagens avslag
QPR - Manchester United
Undertegnede har slett ikke noe mot Manchester United, men 1,38 i odds for at United vinner borte mot kapable Queens Park Rangers. Det er det vanskelig å forsvare noe spill på. Vi styrer meget glatt unna.

Aston Villa - Liverpool
Liverpool til 1,90 borte mot Aston Villa, det er nei takk. Liverpool har tapt tre av sju bortekamper denne sesongen og Aston Villa er naturligvis i stand til å skape trøbbel for Liverpool hjemme på Villa Park.

Lazio - Udinese
toppkamp i Serie A søndag kveld mellom to svært jevnbyrdige lag. Nå begeistrer ikke Udinese spesielt mye på fremmed gress, men heller ikke Lazio sprudler hjemme på Stadio Olimpico. Denne kampen duger svært godt som TV-underholdning søndag kveld uten innsatser.

Dagens spill
Borussia Mönchengladbach - Mainz
Stortalentet Marco Reus har mistet de to siste kampenee for hjemmelaget og dermed har Borussia kun tatt ett poeng på de to siste. Søndag er det nye tyske vidunderbarnet tilbake og det er naturligvis svært gledelig for hjemmelaget. Den godeste Reus har scoret ti ligamål allerede. heller ikke vår egen Håvard Nordtveit var med sist, men han er tilbake i startoppstillingen søndag. Med ett poeng på de to siste er Borussia Mönchengladbach falt nede til fjerdeplass, men det er kun ett poeng opp til Dortmund på andreplass før denne serierunden. Hjemme er laget ubeseiret med 5-3-0.

Mainz leverte en bra bortekamp mot Köln tirsdag og tok ett fortjent bortepoeng. Ligger på tolvteplass med sine 18 poeng og har vist seg vanskelig å slå på bortebane (1-5-1). Men har ikke levert spesielt bra hjemme (3-1-5). Har ingen sentrale fravær.

Det står 1-1-2 på de fire siste tilsvarende, men årets utgave av Borussia Mönchengladbach er nok av et annet kaliber. Med svært viktige og sentrale Marco Reus tilbake, tror vi hjemmelaget slår tilbake nå. Hjemmeseieren betales med 1,75 og det holder akkurat for spill. Kampen kan spilles som singel, men oddsen er såpass lav at vi må kombinere.

Paris Saint Germain - Lille
Meget ambisiøse PSG ligger som nummer to, ett poeng bak serieleder Montpellier som tapte sist helg og kun klarte uavgjort hjemme mot Toulouse lørdag kveld. Vinner PSG i kveld, så overtar de serieledelsen i Frankrike. PSG har ikke uventet variert litt i prestasjonene med så mange nye spillere, men det vil nok bedre seg etterhvert og laget er jo naturligvis i strålende posisjon for å ta ligagullet. Røk ut av Europa League torsdag, men den turneringen var aldri proritert. Etter to strake tap i hjemlig liga, er de to siste vunnet. Hjemme i Paris står laget med 7-0-2. Dyrekjøpte Javier Pastore har ikke levert varene den siste tiden, men det jo typisk de beste å våkne i slike storkamper.

Lille hadde muligheten til å avansere til sluttspillet i Champions League, men måtte nøye seg med 0-0 hjemme mot tyrkiske Trabzonspor i siste gruppespillkamp og dermed glapp avansementet. Ligger på tredjeplass i Ligue 1, kun to poeng bak lederlagene. Har foreløpig ikke tapt på bortebane (4-4-0). Har faktisk femten kamper på rad uten tap i serien nå og ser ut til å klare seg utmerker uten Gervinho. Moussa Sow og belgieren Eden Hazard har storspilt også denne sesongen.

Det står 3-2-0 på de fem siste tilsvarende. Vi tror hjemmelaget har den største kapasiteten og lar oss lokke av 2,00 i hjemmeodds og kombinerer denne med Borussia. Vi får dermed en dobbel til 3,50 i odds og vår innsats er 100 kroner.

Spilleforslag 2 søndag (spillestopp kl 17.25)
Kamp 62 Borussia Mönchengladbach - Mainz 1,75 3,10 3,55
Kamp 86 Paris Saint-Germain - Lille 2,00 2,95 2,95
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus