Ukens midtukekupong består av andre kamp i ligacupsemifinalen mellom Manchester United og Nottingham Forest, en kamp fra League One, en kamp fra La Liga, fem kamper fra skotsk Premiership og avsluttes med tre kamper fra midtukerunden i Ligue 1. Bonuspotten er på ca 900 000 kr. Innleveringsfristen er onsdag kl 20.40.

1. Manchester United - Nottingham Forest
Nottingham Forest skal forsøke å gjøre et vanvittig comeback når de møter Manchester United i den andre semifinalen i ligacupen på Old Trafford. De røde djevlene har allerede en fot i finalen etter at de slo Forest 3-0 i den første kampen på City Ground i forrige uke.

Siden United har spilt elleve kamper på litt over fem uker kan det hende Ten Hag vil hvile noen av sine nøkkelspillere i onsdagens kamp. Marcus Rashford, som fikk annullert et mål i helgens kamp i FA-cupen, vil trolig ikke starte kampen, og Christian Eriksen er skadet. Den danske midtbanespilleren forlot Old Trafford på krykker etter at han ble stygt taklet av Liverpool-floppen Andy Carroll i FA-cupkampen mot Reading i helgen.

For Forest er Chris Wood utilgjengelig. Han har spilt i ligacupen for Newcastle, og dermed får han ikke lov å spille for Forest. Keeper Dean Henderson er ute med skade, og det betyr at Wayne Hennessey starter i mål. Det blir interessant å se hvilke lag Steve Cooper starter med i denne kampen. Siden de ligger under 0-3 kan det hende at han vil hvile noen spillere til helgens kamp i Premier League.

Ved siden av Celtic er Manchester United den største favoritten på midtukekupongen. H.

2. Oxford - Barnsley
Det er en kamp fra engelsk League One på ukens midtukekupong. Det er totalt 24 lag i denne divisjonen og det gjenstår en drøy tredjedel av sesongen.

Oxford ligger på 14. plass med 35 poeng og har åtte poeng opp til playoff og ti poeng ned til Accrington Stanley under streken. Etter en flott 2-1 seier hjemme mot Ipswich forrige lørdag, kommer Oxford nå fra to strake 0-2 tap på bortebane. Ustabile 5-3-5 på 13 spilte hjemmekamper.

Barnsley spilte faktisk playoff til Premier League for to sesonger siden, men endte helt sist i Championship forrige sesong og rykket ned til League One. Henger med i playoffkampen på sin sjetteplass (lagene fra 3 til 6. plass spiller playoff) med sine 43 poeng, men har hele sju poeng opp til Bolton på femteplass. Det skal tillegges at Barnsley har både to, tre og fire kamper tilgode på de fem lagene de har over seg. Variable 3-1-2 på de seks siste seriekampene, men 5-3-4 på tolv spilte bortekamper må sies å være godkjent.

Vrien kamp dette. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

3. Real Betis - Barcelona
Hengekamp i La Liga dette. 16 av de 20 lagene har spilt 19 kamper, mens Betis, Barcelona, Real Madrid og Valencia har spilt 18.

Real Betis henger brukbart med på sin sjetteplass med 31 poeng og det er kun tre poeng opp til Atletico Madrid på fjerdeplass. Vist ok form etter VM-pausen med 2-1-1 på fire spilte kamper og står med solide 5-2-1 hjemme i Sevilla.

Barcelona med fem poengs luke ned til Real Madrid på andreplass og står faktisk med tre strake 1-0 seier. Borte mot Atletico Madrid tredje sist, deretter hjemme mot Getafe og sist lørdag med 1-0 seier borte mot Girona. Har tapt 1-3 borte mot Real Madrid, de åtte øvrige bortekampene er alle vunnet.

Barcelona har vunnet borte mot Betis de fire foregående sesongene. Vi gir Betis en viss poengsjanse i kveld. UB.

4. Mainz - Bayern München
Åttedelsfinale i den tyske cupen, også kjent som DFB Pokal.

Mainz med sesongens andre hjemmeseier (2-4-3) de vant 5-2 over svakt plasserte Bochum lørdag. Ligger på ellevteplass i Bundesliga med 23 poeng og har sju poeng ned til Bochum under streken.

Bayern München har oppsiktsvekkende nok tre strake 1-1 kamper i sine kamper etter VM-pausen og vinteroppholdet. 1-1 borte mot Leipzig tredje sist var i og for seg greit nok, men skuffende med kun 1-1 hjemme mot henholdsvis FC Köln og Eintracht Frankfurt i de to siste. Topper fortsatt Bundesliga, men det er kun ett poeng ned til Union Berlin på andreplass.

Verd å merke seg er at de Mainz har vunnet hjemme mot Bayern München i Bundesliga de to foregående sesongene. Bayern München har ikke vært som best i det siste. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

5. Aberdeen - St. Mirren
Det spilles fem kamper i skotsk Premiership onsdag kveld og samtlige er på midtukekupongen. Det er totalt 12 lag på øverste nivå i Skottland og Celtic troner ensom på toppen med 58 poeng på 23 spilte kamper. Rangers på andreplass med likt antall kamper spilt er ni poeng bak. Nederst ligger Motherwell, Dundee United og Kilmarnock og Ross County alle med 20 poeng.

Aberdeen på sjuendeplass med 29 poeng og har ti poeng opp til Hearts på tredjeplass. Hele 22 av de poengene er tatt hjemme i Aberdeen (7-1-3), borte er det kun blitt to seire og hele ni tap på tolv kamper (2-1-9). 0-5 tap borte mot Hearts nest sist og 0-6 tap borte mot Hibernian sist lørdag, men vant 2-0 hjemme mot St. Johnstone tredje sist.

St. Mirren på en fin 6. plass med 30 poeng har kun to poeng opp til Livingstone på fjerdeplass. Etter to strake bortetap mot hhv Hearts (0-1) og serieleder Celtic (0-4), slo St. Mirren tilbake med 1-0 seier hjemme mot Motherwell Vært klart best på hjemmebane hittil (6-4-1), borte er det kun blitt en seier (1-2-7).'¨

Aberdeen hjemme og borte er som natt og dag og vi tror mye på hjemmeseier i kveld. H.

6. Celtic - Livingston
Celtic med smått fenomenale 11-0-0 på hjemmebane og kruttsterke 10-1-1 på bortebane. Alt tyder på at Celtic tar seriegull også denne sesongen, med tanke på de nesten ikke avgir poeng og har ni poeng ned til Rangers på andreplass.

Livingston på en flott fjerdeplass med sine 32 poeng, men det er hele 23 poeng opp til Rangers på andreplass. Opp til Hearts på tredjeplass er det dog ikke mer enn sju poeng og Livingston har en kamp mindre spilt enn Hearts. Fine 2-3-0 på de fem siste seriekampene.

Ikke noe å spekulere her. H.

7. Hearts - Rangers
Det er som kjent Celtic og Rangers som totaldominerer i skotsk fotball, mens Hearts er laget som kommer nærmest. Hearts på tredjeplass med 39 poeng, men er likevel 15 poeng bak Rangers på andreplass. Ubeseiret på sine ni siste seriekamper (5-4-0) og de fire siste hjemmekampene er alle vunnet.

Til tross for at Rangers står med solide 17-4-2 på sine 23 første seriekamper, er de hele ni poeng bak serieleder Celtic. Formen er uansett solid med 7-1-0 på de åtte siste seriekampene. Totalt 7-2-2 på bortebane.

Det endte 0-4 når lagene møttes i Hearts tidligere i sesongen. Vi spiller UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

8. Kilmarnock - Dundee United
Fire lag utgjør bunnstriden i skotsk Premiership og de står alle med 20 poeng og både Kilmarnock og Dundee United er blant disse.

Tabelljumbo Kilmarnock har tatt 18 av sine totalt 20 poeng på hjemmebane (5-3-3) og er det klart svakeste bortelaget i serien med 0-2-10 på elleve kamper. Gikk ubeseiret i tre kamper rundt nyttår, men har nå tre strake tap og røk hele 0-3 borte mot Ross County lørdag.

Dundee United ligger tredje sist med kun 20 poeng og kun en borteseier på de ti første bortekampene (1-4-5). Vist formstigning i det siste med 3-2-3 på de sju siste seriekampene og tatt fire poeng på de to siste bortekampene.

Kilmarnock tar kun poengene sine på hjemmebane og bør unngå tap i kveld. HU.

9. Motherwell - St. Johnstone
Fire lag utgjør bunnstriden i skotsk Premiership og de står alle med 20 poeng og Motherwell ligger best an av disse med best målforskjell. Pussig nok har de vunnet fire bortekamper, mens de kun har vunnet en hjemmekamp (1-3-6). Er uten seier på de åtte siste seriekampene (0-4-4).

St. Johnstone ligger på plassen foran de fire nederste lagene med sine 24 poeng, men det er altså kun fire poeng ned til denne kvartetten. Slo Ross County 2-1 på bortebane uken før julaften, men har deretter gått på seks strake tap. Beskjedne 4-1-7 på bortebane.

Lagene møttes i Motherwell i andre serierunde, da vant St. Johnstone 2-1. HB.

10. Lens - Nice
Nettavisen/Amedia har rettighetene til franske Ligue 1 og du kan se alle kampene på www.direktesport.no. Det er full midtukerunde i franske Ligue 1 og tre av kampene er med på midtukekupongen. Det er 20 lag i Ligue og det er spilt 20 serierunder. PSG topper med 48 poeng, mens Lens på andreplass har 45 poeng og Marseille på tredjeplass har 43 poeng. De fire nederste rykker direkte ned og de fire er Strasbourg og Ajaccio på 15 poeng, Auxerre på 13 poeng og Angers med kun åtte poeng.

Lens med sin sjette poengdeling på bortebane da det ble 1-1 mot Troyes lørdag. Kun ett tap på bortebane hittil (3-6-1), men hjemme står Lens med smått sensasjonelle 10-0-0 og har altså ikke avgitt ett eneste poeng. Det er kun tre poeng opp til serieleder Paris Saint-Germain.

Nice hadde ambisjoner foran sesongen, men fikk en svak start. Har kviknet til etterhvert og etter at Lucien Favre fikk sparken har Nice tatt sju poeng på tre kamper. Ligger på 10. plass med 28 poeng og har hele 15 poeng opp til Marseille på tredjeplass. Variable 3-4-3 på ti spilte bortekamper.

Det endte 3-0 til Lens i tilsvarende kamp i Ligue 1 forrige sesong. Lens forblir ubeseirede på hjemmebane etter kveldens kamp, tror vi. H.

11. Lyon - Brest
Nettavisen/Amedia har rettighetene til franske Ligue 1 og du kan se alle kampene på www.direktesport.no. Lyon endte på en svært skuffende åttendeplass forrige sesong og de ligger på en svært skuffende niendeplass nå når sesongen er vel halvspilt. Med sine 28 poeng er det hele 15 poeng opp til Marseille på tredjeplass. Står faktisk med kun ett poeng på sine tre siste hjemmekamper, men vant i det minste 2-0 borte mot Ajaccio søndag.

Brest har stort landet på nedre halvdel de siste sesongene og denne sesongen er ikke noe unntak. Ligger femte sist med 18 poeng og har kun tre poeng ned til Strasbourg under streken. Innledet etter VM-pausen med to strake tap, men er nå ubeseiret på de tre siste (1-2-0). Men står med svake 2-2-6 på sine ti første bortekamper.

Vi merker oss at tilsvarende kamp de to foregående sesongene har endt med poengdeling. HU.

12. Montpellier - PSG
Nettavisen/Amedia har rettighetene til franske Ligue 1 og du kan se alle kampene på www.direktesport.no. Montpellier har ikke fått noe særlig sving på sakene denne sesongen og ligger på 14. plass med kun 20 poeng. Identiske 3-1-6 både på hjemmebane og bortebane. Etter tre strake tap, ble det en viktig 2-0 seier borte mot nestjumbo Auxerre i sist helg.

PSG har ikke fått sving på sakene etter VM-pausen og står faktisk med kun fire poeng på de fire siste seriekampene. Tapte 1-3 borte mot Lens første nyttårsdag, og fulgte riktignok opp med 2-0 seier hjemme mot tabelljumbo Angers uken etter. Men så ble det nytt tap borte mot Rennes (0-1) og søndag ble det skuffende 1-1 hjemme mot svakt plasserte Reims. Topper fortsatt Ligue 1 med tre poeng ned til Lens. Marco Veratti ble utvist mot Reims og soner karantene her.

1-3, 1-3 og 0-4 i tilsvarende kamp de tre foregående sesongene. B.

96-rekker:
1. Manchester United - Nottingham Forest H

2. Oxford - Barnsley U

3. Real Betis - Barcelona UB

4. Mainz - Bayern München HUB

5. Aberdeen - St. Mirren H

6. Celtic - Livingston H

7. Hearts - Rangers UB

8. Kilmarnock - Dundee United HU

9. Motherwell - St. Johnstone HB

10. Lens - Nice H

11. Lyon - Brest HU

12. Montpellier - Paris Saint-Germain B

432-rekker:
1. Manchester United - Nottingham Forest H

2. Oxford - Barnsley HUB

3. Real Betis - Barcelona UB

4. Mainz - Bayern München HUB

5. Aberdeen - St. Mirren H

6. Celtic - Livingston H

7. Hearts - Rangers HUB

8. Kilmarnock - Dundee United HU

9. Motherwell - St. Johnstone HB

10. Lens - Nice H

11. Lyon - Brest HU

12. Montpellier - Paris Saint-Germain B