Foto: Hesteguiden.com

Milliondryss i V75

21 millioner kroner venter en eventuell alenevinner på Jarlsberg på lørdag, og vi har bankerne klare!

Kommersielt

Jarlsberg travbane i Vestfold byr på en feiende flott V75-omgang på lørdag, og det er Jarlsberg GP for de 4-årige hoppene som er dagens hovedoppslag, med hele 250 000 kroner til vinneren. I tillegg har vi et herlig 3-årsløp for kaldblodshester å se frem til hvor vinneren kan hente seg en seierssjekk på 75 000 kroner, og alle de beste i årgangen så langt, er på plass i det løpet.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Vår hovedbanker for dagen finner vi et superfint varmblodsløp i den nest høyeste klassen i den sjette avdelingen, og da snakker vi om en flyvende danske som kommer til Vestfold med full form. Vi sikter da til 4 More Than Enough, og vi tror favoritten legger dette feltet på rygg til slutt. Vi ble mektig imponert av 8-åringen ved triumfen på sterke 13.0 full vei sist, og han går en lav 12-tid på lørdag.

Han satt langt bak innledningsvis i det siste løpet, men i god tid før mål hadde kusk Jeppe Juel full kontroll. Vi synes hesten så nærmest ukjørt ut ved den anledningen, og med et par løp i kroppen etter lang pause, er han neppe noe dårligere til lørdagens dyst. Han vant på 13.3 full vei under OGP-helgen i fjor, og den gangen trillet han ball i hatt med tilsvarende motstand som dagens, og det i fra "dødens"

Innleveringsfrister Jarlsberg lørdag!
V5 kl. 14.10
V75 kl. 15.00
V4 kl. 16.06
DD kl. 16.48

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Best i klassen?
I et herlig 3-årsløp for kaldblodshester i Jørgen Jahres Pokalløp med 75 000 kroner til vinneren i V75-4 dukker 9 Art Vinterfari opp etter litt pause, og vi tror 3-åringen viser seg å være best igjen. Han imponerte voldsomt ved triumfen på 27.8 full vei i den nest siste starten, og vi tror han er klart best i årgangen.

Formen etter litt pause er litt uviss, men undertegnede hadde kusk Gunnar Austevoll på tlf fredag formiddag, og han kunne fortelle at trener Jan I. Johansen hadde vært veldig fornøyd med hesten i trening nå på slutten. Han mente hesten hadde utviklet seg en del siden 27-løpet på Bjerke, og det er nok for oss.

Da ser vi ikke helt bort i fra at favoritten viser frem 26-tallet på lørdag, og da skal de øvrige konkurrentene få litt å bite i. En tøff konkurrent er 10 Tin Balder, men vi føler at vår andre banker for dagen er et langt større talent. Tjomsland-traveren vant på fine 28.3 full vei sist, men vi tror han blir et nummer for liten.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Herlig finale!
Ja, i Jarlsberg GP for de 4-årige hoppene i V75-3 med 250 000 kroner til vinneren ser vi frem til et rivende oppgjør, og her skulle alt ligge til rette for at det kan bli en skikelig fartsfest. Dette er et sprintløp, og disse hoppene kan flytte på beina. Vi ser for oss en tøff kamp om teten, og da finner vi en joker i leken.

Piler av gårde bak bilen gjør både 1 Seaborn Simona og 2 Beverly B.R., og den av de to som sitter i føringen ut av den første svingen, sitter med de beste kortene på hånden. Førstnevnte var en bunnsolid vinner på 13.4 i fra "dødens" i sitt kvalifiseringsløp, og hun virker til å ha prikket toppformen i rett tid.

Sistnevnte så helt lysende fin (brennkvikk i vei) ut ved triumfen på 14.6 i sitt kvalifiseringsløp, og 4-årshoppa som er ubeseiret på seks forsøk i år, kommer ut skoløs for første gang i år på lørdag. Hun får trolig et ekstra gir da, og uansett posisjon underveis, må Westergård-traveren tilmåles solide vinnersjanser.

Det ligger an til en luftig startside her, og da kan Gunnar Austevoll dukke opp til slutt bak 3 Chocolatique. Vi synes sistnvente burde avgjort løpet til sin fordel til slutt etter en kremreise sist (sølv på 13.5), men kusken melder om at hun muligens blir utstyrt med draskylapper for første gang (svært spennende det!)

Annonse:Grøstad byr på en ellevill 15-oddser i V75-1 på Jarlsberg på lørdag!

Ufordrer favoritten?
I et sprintløp for kaldblodshester i V75-2 blir 9 Viktor K. klar favoritt, og det er det ikke noe å si på. 5-åringen har fått en helt voldsom formtopp nå på slutten, og triumfen på råsterke 23.4 sist, var av den voldsomt imponerende sorten. Topp vinnersjanse feilfritt, men helt stø på beina er ikke storfavoritten.

Da sikrer vi oss med 14 Erga Odin på våre to største spilleforslag, og den hesten er voldsomt lite spilt med kun 8 % på av innsatsene på seg. Han er matchet i tøffe lag hele veien i det siste (fast nest sist, og "dødens" sist), og vi synes det er litt enklere i mot for ham på lørdag. Kjapp i vei, og han går en lav 24-tid.

Dagens underspilte!
I et vidåpent løp for varmblodsheter i V75-1, hvor den stallansatte skal i aksjon mener vi 2 Kilkenny er fryktelig bortglemt med kun 4 % av innsatsene på seg. Vi tror han er på vei mot full form, og på lørdag står har perfekt til. Vi har fortsatt friskt i minne innsatsen til tredje i Derby i fjor, og han må vurderes tidlig.

Han gikk et helt greit løp uten å få premie på 15.5 full vei sist, men da var ikke lett å hente noe til slutt i det løpet, når de kjørte 12.5 den siste runden i front. I et litt åpent stayerløp for varmblodshester i V75-5 blir 6 Face Of Power storfavoritt, men vi mener han er kraftig overspilt på lørdag (vunnet i enkle omgivelser).

I fra et litt bedre spor hadde vi bankerspilt 4 Thai Monroe, men det er galopprisiko i fra dette sporet. Klarer dog kusk Thor Borg å lose henne feilfritt ut, tror vi hun blåser rundt denne gjengen til slutt. Hun var flyvende til slutt ved tredjeplassen på 16.5 full vei sist, og hun har kun 10 % av innsatsene på seg.

Et herlig kaldblodsløp avslutter denne V75-rebusen, og vinnerkandidatene er mange. En overspilt favoritt er 3 Rognfaks snakk om (ikke imponert i billige lag), og spennende med 13 % av innsatsene på seg er 2 A.B. Lom`n. Han gikk et strålende løp til tredje på 24.0 full vei sist, og han kan sitte tidlig i tet.

Vi tror nemlig kusk Vidar Hop er først frem for å få overta i fra 4 Friskus som trolig dundrer til tet, og da skal i så fall Bø-traveren tilmåles solide vinnersjanser. Han viser en voldsom formstigning med et par løp i kroppen etter litt pause om dagen, og vi synes Lome Elden-sønnen må krysses på alle bonger på lørdag!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus