Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Molde kan bli knust igjen

Etter 1-5 for Haugesund blir det skummelt i dag også, mot et Rosenborg i form.

Kommersielt

Sportspills meny 2. Pinsedag
V4 Tingsryd: Espen byr på en danske
V65 Mantorp: Vinner allerede i årsdebuten?
Tippeligaen: Skader og karantener
Tippeligaen: Laget VIF aldri har tapt for
Premier League: Så feil tok vi
Oddstips 1: Brann gjør det enkelt

Tippetips: Det gnistrer av Haugesund

Langoddsen 2. Pinsedag byr på full runde i Tippeligaen, Adeccoligaen og avslutningsrunden i dansk superliga, og mye fra Toppserien, Oddsen-ligaen og 3. divisjon også. Primera Division og Allsvenskan er også representert.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
213. Eidsvold Turn - KFUM Oslo H 2,80

Oddsen-Ligaen avdeling 4. Eidsvold Turn har bare vunnet én av sine fem første, men det var den vriene bortekampen mot Tromsdalen. At de tapte 2-3 hjemme for Grorud sist, var rett og slett fordi Grorud spilte veldig bra. Klubben forteller at erfarne Arnar Førsund kan debutere fra start her, etter innhopp i de to siste. KFUM er gode denne sesongen, og de har fått typer som Jonvik fra Sarpsborg og Andersen Aase fra Stabæk inn i en spillerstall som var god fra før. Strømberg og Valøy var tilbake fra skader og fikk spilletid i 5-1-seieren mot Tromsø 2 sist mandag, og vi kan ikke se at laget er spesielt svekket nå. Men til tross for at KFUM er spådd en lysende sesong, har de allerede vist at de ikke er uslåelige. Det har blitt tap 1-4 mot Tromsdalen og bare 0-0 mot Nardo mellom seire mot Levanger, Skedsmo og TIL 2. Dagens kamp er visstnok den eneste ligakampen KFUM skal spille på gress i år, og vi synes oddsen er for skjev. Hjemmeseier til 2,80 må testes.

PS. Lørdag og søndag er det klart for Nordens i særklasse største travweekend når Solvalla byr på Elitloppet og en drøss av andre storløp. Solvalla arrangerer V75 både lørdag og søndag. Allerede nå kan du kjøpe andeler i lørdagens V75 som uten tvil er årets mest interessante V75-omgang hittil der det kryr av kanongode spilleobjekter.

Kjøp en andel i et av våre andelslag til Solvallas V75 lørdag ved å klikke på denne lenken

Dagens avslag
86. Sandefjord - Vard Haugesund (0-1) H 1,62

Dette blir galt i våre øyne, se på Sandefjords hjemmekamper: 2-1 mot Glimt, 0-1 for Ranheim, 3-2 mot HamKam og 2-1 mot Follo. Ikke én gang har de vunnet med mer enn det ene målet. Vards bortekamper har gitt 1-2 for Ranheim, 2-1-seier mot KBK, 0-2 for Ull/Kisa og 2-3 for Strømmen. Så selv om Sandefjord må forventes å vinne denne kampen, er det langtfra utenkelig at de vinner med ett måls margin, det hadde nesten vært litt typisk. 1,62 på utklassingen er uansett lavt, helt uaktuelt for oss.

Dagens spill
Det blir naturlig å se på den norske fotballen, det er mange fristelser og vi kommer med to dobler i dag. Men vi skal også ha med oss toppkampen fra Allsvenskan.

Norsk Tipping

212. Stabæk - Ull/Kisa
Adeccoligaen. Stabæk måtte vente fem runder på sesongens første seier i ligaen, men dro med seg poeng med 0-4-1 på de fem første. Deretter slo de Follo 3-2 borte og Mjøndalen 2-0 i den forrige på Nadderud. Sist torsdag gikk de på en real smell i Plankebyen da de røk 0-4 for Fredrikstad, Stabæk virket litt slitne og mistet piffen da motstander gikk opp til 2-0. Dermed forventer vi en topp motivert og revansjesugen gjeng på Nadderud, for Stabæk kan bedre enn det de viste sist.

Trener Belsvik mønstrer samme tropp som sist. Da manglet Haidar (m), og det virker som om tidligere VIF-trener og landslagsspiller Andresen (m) fortsatt er et stykke unna kampform.

Ull/Kisa gjorde en flott sesong i fjor, og det kan de fortsatt gjenta i år, men 1-2-5 på de åtte første rundene lover ikke så godt. Nå har de spilt to hjemmekamper på rad og tapt begge, 0-1 for Elverum og meget uheldige 1-4 for Kristiansund BK sist torsdag, i en kamp som var jevnere enn resultatet indikerer. På bortebane har de tatt ett poeng på tre spilte, det kom med 2-2 i Fredrikstad.

Trener Johansen hadde Andresen (f) tilbake fra skade sist torsdag. Aas (m) debuterte på midtbanen. Suleiman (m/a) fikk sitt tredje gule kort og må stå over her, men ellers skal det være få fravær.

Her kommer begge lag fra stortap og er ute etter å reise seg. Stabæk har hjemmebanefordelen og i våre øyne et noe sterkere mannskap enn Ull/Kisa, og vi tror bæringene tar sesongens tredje seier her. 1,65 er grei odds, vi bruker den i en dobbel.

Rosenborg - Molde, over 3,5 mål
Tippeligaen. Rosenborg har sett friske ut i sine tre siste, Tromsø er slått 2-1, Hønefoss 2-1 og på torsdag ble Sarpsborg 08 slått 4-2. Trønderne har hanglet litt innledningsvis, men nå vinner de hvertfall kampene sine, og spesielt Elyounoussi og Bille Nielsen finner på mye bra fremover. Dansken scoret hat-trick mot Sarpsborg. Rosenborg er oppe på 2. plass bak Godset.

Trener Per Joar Hansen har bortimot skadefritt mannskap, Brede Moe er eneste fravær. Hansen har plukket denne troppen:

Örlund, Gamboa, Dorsin, Reginiussen, Rønning, Jensen, Dockal, Bille, Chibuike, Mikkelsen, Lund Hansen, Høiland, Elyounoussi, Berntsen, Selnæs, Svensson, Strandberg, Mix

Molde viste tegn til bedring da de slo Aalesund 4-1 hjemme på Kristi himmelfartsdag, og selv om det bare ble 0-0 borte mot Sandnes Ulf runden etter, var de ganske store favoritter hjemme mot Haugesund sist torsdag. Men der stemte ingenting, det ble tap 1-5 og spillerne måtte beklage årsverste innsats etter kampen. Når man ser Haugesunds scoringer i reprise, er det det utrolig så god tid motstanderne får foran Moldes mål denne sesongen, og mysteriet er hvordan et lag som har vunnet seiren to år på rad kan falle så mange hakk ned. 1-3-6 på de ti første rundene gir sisteplass.

Børre Steenslid, Joona Toivo og målvakten Espen Bugge Pettersen er ute.

Spiller Rosenborg og Molde noenlunde likt som sist torsdag, kan Molde gå på stjernesmell nummer to i løpet av få dager. Et skadefritt Rosenborg i form har potensialet til å putte like mange på Molde som Haugesund gjorde, og her er Norsk Tipping på banen med 2,50 for minst fire mål i kampen. Siden Molde også kan score mål, har vi god tro på at vi kan få store sifre her. Vi får en dobbel til friske 4,13 og setter 100 kroner. Spillefrist klokken 15.25.

212. Stabæk - Ull/Kisa 1,65 3,40 4,30
Rosenborg - Molde o/u 3,5 mål 2,50 1,35

Total odds 4,13

Klikk her for å levere dette spillet
(Over/under-objektet må legges til inne på Norsk Tippings nettsider)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus