Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det over for Hellas

Vi har ingen tro på at Hellas tar poeng fra Russland lørdag kveld. Sjekk våre tippetips.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Øystese best på Sotra
Oddstips 2: Polen til himmels
V75 Leangen: 24 millioner i potten

Lørdagens tippekupong består av de de første EM-kampene i den tredje og avsluttende runden av gruppespillet og suppleres med kamper fra norsk 2, divisjon og norsk 3. divisjon. Bonuspotten vokser igjen og er lørdag på ca 850 000 kroner til en eventuell alenevinner ved full tid.

1. Tsjekkia - Polen
Tsjekkia reiste seg mesterlig etter 1-4 i åpningskampen mot Russland og slo Hellas 2-1 slik vi trodde. Allerede etter seks minutter stod det 2-0 i den kampen, men det vil være en overdrivelse å si at tsjekkerne imponerte. Trolig ble laget for opptatt av å forsvare ledelsen, spesielt andreomgangen var svak fra tsjekkernes side. Med uavgjort eller seier i denne er tsjekkerne klare for kvartfinale.

Polen så ut som en rund million den første halvtimen i sin åpningskamp mot Hellas, men tok mer eller mindre kvelden da på stilllingen 1-0. Etter en meget svak andreomgang berget laget ett poeng. Kom svært bra tilbake mot Russland, og etter en førsteomgang der Russland var best, var Polen best i den andre. Men med to uavgjort kamper, må vertslandet vinne her.

Både Tomas Rosicky og Petr Cech er usikre for Tsjekkia til kveldens kamp, mens Perquis, Dudka and Polanski alle er usikre for Polen. Uansett så har vi klart mest tro på polsk seier her. B.

2. Hellas - Russland
Hellas må vinne denne for å ha håp om kvartfinale ettersom laget kun står med ett poeng etter de to første gruppespillkampene. Gjorde en svært positiv andreomgang mot POlen i åpningskampen og fikk med seg et velfortjent poeng fra den kampen. Kom seg også brukbart til hektene etter 0-2 åpningen mot Tsjekkia, men skaper lite fremover og sliter med angrepsspillet sitt.

En feiende flott forestilling mot Tsjekkia i sin åpningskamp og 4-1 seier, ble etterfulgt av en flott førsteomgang av Russland, men russerne falt betenkelig av i den andre. Russland er videre til kvartfinale med seier eller uavgjort i denne og som gruppevinner vil de trolig da slippe å møte Tyskland i kvartfinalen. Det skulle være motivasjon nok.

Sokratis Papastathoupoulos er tilbake etter karantene, men førstekeeper Chalkias og forsvarsspiller Papadoupoulous begge er skadet. For Russland skal det ikke være noen problemer. Dette vinner Russland. B.

3. Gjøvik FF - Ørn Horten
Vi starter de norske kampene i 2. divisjon avdeling 1der hjemmelaget har slått tilbake med to seire etter 1-3-3 på de sju foregående kampene. Dog er seirene kommet mot andrelagene til Strømsgodset og Vålerenga og ingen av disse lagene har hatt noe spesielt god start på sesongen. Uansett er Gjøvik kommet seg opp på tolv poeng og har sju poeng ned til Lillehammer under streken. Hjemme på Gjøvik er tallene 2-1-1.

Opprykkskandidat Ørn-Horten har fått en forferdelig start på sesongen og har kun kapret åtte poeng på de ni første seriekampene. Dermed ligger laget på 11.plass og har hele tolv poeng opp til serieleder Nybergsund allerede. Ørn-Horten burde riktignok vunnet hjemme mot Raufoss sist lørdag, men måtte nøye seg med 0-0. Borte har det grått for Ørn, 1-0-3 er det ikke opprykkstakter over.

Dette ser vidåpent ut all den tid hjemmelaget er i bedring og bortelaget ikke innfrir. HUB.

4. Pors Grenland - Egersund
Åtte poeng skiller serieleder Flekkerøy og tabellbunn Randaberg i den rekordjevne avdeling tre, der alle slå alle. Pors ligger nest nederst etter sitt bortetap mot Randaberg sist helg og har kun tatt tre poeng på fremmed gress denne sesongen. Hjemme i Porsgrunn går det litt bedre, der er det blitt to seire og to tap. Men skal ha for at de nesten hentet opp Randabergs tidlige 3-0 ledelse sist helg (endte 2-3). Christoffer Riis fikk sin debut i den kampen.

Egersund hadde inntatt tabelltoppen dersom laget hadde vunnet hjemmekampen mot Ålgård sist helg, men måtte tåle 0-1 tap. 4-2-3 totalt gir 14 poeng og en foreløpig femteplass, men kun to poeng bak ledende Flekkerøy. Borte er tallene 2-0-2.

Pors med 2-0-2 hjemme og Egersund med 2-0-2 borte. Da nøyer vi med halvgardering. HB.

5. Ålgård - Jerv
Ålgård innledet med fem poeng på de seks første seriekampene, men har fått opp dampen i det siste og står med sju poeng i de tre siste inkludert den sterke borteseieren mot Egersund sist helg. Har dermed avansert til niendeplass på tabellen, kun fire poeng bak ledende Flekkerøy. Hjemme på Jæren står laget fortsatt uten seier (0-2-2).

Sørlandslaget Jerv var i Bergen så sent som tirsdag, men måtte der se seg slått 2-3 av Åsane. Men lå under 0-3 i den kampen og gjorde i det minste en flott opphenting. Ligger på plassen bak Ålgård, med ett poeng mindre. 1-0-3 på reise.

Før eller siden vinner Ålgård på hjemmebane og et formodentlig slitent Jerv-lag kan få det tøft her. HB.

6. Holmlia - Korsvoll
Så er det over til 3. divisjon avdeling 1. Hjemmelaget står med kun to trepoengere etter ti serierunder og seirene er kommet mot to lag på nederste halvdel. Holmlia ligger på over streken, men har kun to poeng ned til Nordstrand under streken.

Litt bedre går det med Korsvoll som har tretten poeng og en foreløpig 8. plass. Har ikke tapt hjemme (2-3-0), borte går det verre (1-1-3). Korsvoll åpnet med 0-4-2 på de seks første seriekampene, men har fine 3-0-1 på de fire siste.

Heller ikke dette er en enkel kamp å forutse utfallet av og vi må ty til garderinger. HUB.

7. Nordstrand - Drøbak/Frogn
Hjemmelaget ligger tredje sist etter sju tap på de ti første seriekampene, men det er kun to poeng opp til sikker plass. I følge rapportene leverte laget årsbeste mandag mot Nesodden 2, men måtte likevel bokføre sitt fjerde tap på de fem siste kampene. Hjemme på Nordstrand står laget med 1-0-4.

DrøbakIFrogn er på andreplass, kun ett poeng bak lederlaget Sarspsborg 08 2. Hjemme i feriebyen går det stort sett på skinner (4-1-0), borte er det blitt to tap og tre seire.

Her er det neppe tvil om saken. Et bortelag på opprykksjakt får tillit. B.

8. Eidsvold Turn - Sander
3. divisjon avdeling 4. Kjempestart for Eidsvold Turn som har inntatt tabelltoppen etter råsterke 9-1-0 på de ti første seriekampene. Har fått fire poengs forsprang til Stjørdals-Blink på andreplass og hele åtte poeng ned til Tiller på tredje. Hjemme er det blitt seks strake seire og 21-4 i målforskjell.

Motstander Sander er tolv poeng bak på sin sjetteplass. Forunderlig nok har Sander spilt åtte av sine ti første seriekamper borte og har klart seg bra (5-1-2). Hjemme er begge kampene tapt.

Til tross for at Sander kommer fra tre strake seire (seirene har kommet mot bunnlag) så ser vi liten grunn til å gardere det sterke hjemmelaget her. H.

9. Sotra - Øystese
3. divisjon avdeling 8. Sotra lå under tre ganger mot Stryn sist lørdag, men kom tilbake hver gang og berget 3-3 og ett poeng. Det var faktisk lagets første bortepoeng (de fem foregående var alle tapt). Mye bedre går det hjemme på Sotra, der er tre av fire kamper vunnet. Med totalt ti poeng holder Sotra plassen over streken, men det er kun tre poeng ned til trøbbel. Vi skal også merke oss at de tre hjemmeseirene er kommet mot de tre bunnlagene, mot gode Florø ble det tap.

Øystese med Brann-profilen Cato Guntveit i rekkene skulle være et av lagene som skulle kjempe om opprykk, men dengang ei. Med kun 13 poeng er det tolv poeng opp til Førde på toppen. Borte har Øystese tapt fire av fem kamper, men laget har kun møtt lag fra øvre halvdel. De tre siste hjemmekampene er vunnet med en samlet målscore på 19-2, mens det ble bortetap mot Fyllingsdalen 2 i siste bortekamp (1-2).

Det er ingen tvil om at det er bortelaget som har den største kapasiteten her og vi garderer ikke. B.

10. Tornado Måløy - Førde
Det nærmer seg krise i Måløy når kystbyens lag står med fem strake tap og begge beina solid plantet i nedrykksstriden. Tre av fire kamper er tapt på eget gress og det ligger an til en kamp for å overleve.

Avdelingsfavoritt Førde har innfridd etter nedrykket og sønnen til den tidligere Sogndal-profilen Lasse Opseth ved navn Kristian Fardal Opseth gjør som faren gjorde i sin tid, pøser inn mål. Sist helg ble det hattrick i nedsablingen av Fyllingsdalen 2 (seier 7-1). med 25 poeng er det likevel kun ett poeng ned til Voss på andreplass. 3-1-1 på fremmed gress.

Tornado Måløy har vært et historisk godt hjemmelag, men har ikke bedre enn 1-0-3 hjemme i Måløy denne sesongen. Normalt fikser Førde dette greit, men vi merker oss at Førde måtte nøye seg med 1-1 mot Eid sist laget besøkte Nordfjord. UB.

11. Verdal - KIL Hemne
3. divisjon avdeling 10. Etter 0-3-1 på fire kamper slo hjemmelaget tilbake med 2-0 seier borte mot Tangmoen sist fredag. Men til tross for fine 5-3-2 på de ti første seriekampene og 18 poeng er det allerede 12 poeng opp til serieleder Strindheim (står med full pott) og ti poeng opp til KIL-Hemne på andreplass. Hjemme i Verdal står laget med 3-1-1, poengtapene er kommet mot Ranheim 2 og Rosenborg 3.

KIL/Hemne åpnet sesongen med 1-1 hjemme mot Tynset, men etter det har det blitt ni strake seire. Det betyr full pott (5-0-0) og 15-5 i målforskjell på bortebane. Men selv med 9-1-0 på de ti første seriekampene, er laget nummer to på tabellen all den tid Strindheim har tatt full pott.

Tilsvarende oppgjør sist sesong endte med 1-0 seier til bortelaget. På en god dag kan nok Verdal ta poeng, men utgangstipset må nesten gå til bortelaget. HUB.

12. Skarp - Bossekop
3. divisjon avdeling 12. Store forskjeller i denne avdelingen der tre lag har skilt seg ut i toppen (Bossekop er et av dem). Skarp står med fattige seks poeng etter sju spilte kamper og poengene er tatt hjemme (2-0-1). Borte gikk laget på sesongens fjerde strak tap da det ble 3-4 for Fløya sist helg. Har ikke møtt noen av topplagene hjemme.

Bossekop har inntatt tabelltoppen etter åtte strake seiren og har to poeng ned til både Lyngen/Karnes og Fløya, men har også en kamp tilgode på begge disse. Kun tre av de åtte kampene er spilt borte.

Selv om hjemmebanefordel aldri skal undervurderes ser dette ut som en grei borteseier. Likevel tar vi med en U, før eller siden ryker Bossekop på poengtap. UB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 16.06.2012 15:55
1. Tsjekkia - Polen B
2. Hellas - Russland B
3. Gjøvik FF - Ørn Horten H U B
4. Pors Grenland - Egersund H B
5. Ålgård - Jerv H
6. Holmlia - Korsvoll H U
7. Nordstrand - Drøbak/Frogn B
8. Eidsvold Turn - Sander H
9. Sotra - Øystese B
10. Tornado Måløy F - Førde U B
11. Verdal - KIL/Hemne U B
12. Skarp - Bossekop U B

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 16.06.2012 15:55
1. Tsjekkia - Polen B
2. Hellas - Russland B
3. Gjøvik FF - Ørn Horten H U B
4. Pors Grenland - Egersund H B
5. Ålgård - Jerv H B
6. Holmlia - Korsvoll H U B
7. Nordstrand - Drøbak/Frogn B
8. Eidsvold Turn - Sander H
9. Sotra - Øystese B
10. Tornado Måløy F - Førde U B
11. Verdal - KIL/Hemne H U B
12. Skarp - Bossekop U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill