Foto: Scanpix

Nå må det være dags for Trelleborg

Trelleborg ligger utsatt til, men må ha en flott sjanse mot et klart svekket Ljungskile søndag. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 2: EM-finale i 120

Tippetips: Klasseforskjell på tippekupongen
V64 Forus: Hamre må være statist

Søndagens langoddsprogram består av 61 spilleobjekter der drømmefinalen i EM mellom Spania og Italia naturligvis er det store høydepunktet. I tillegg er Tour De France-dueller, det er dueller fra EM i friidrett og en del kamper fra norsk 2. og norsk 3. divisjon. For øvrig er det et par kamper fra Sverige og natt til mandag finnes det også noen kamper fra Brasil.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd:
Spania - Italia - Vinner EM
De som har fulgt våre EM-tips har gjort svært gode penger i kvartfinalene og i semifinalene. En innsats på 100 kroner på hver av de kampene har gitt en tilbakebetalingsprosent på 260 og ble toppet med vårt forslag om å spille Italia mot Tyskland. Finalen synes vi dog er vanskelig å vurdere, men vi har svært god tro på at det blir ekstraomganger. Dette spillet dreier seg om hvem som står igjen som sluttvinner. 1,45 på Spania synes fryktelig lavt, og selv om det var i semifinalen det virkelig var verdi å spille i Italia, synes vi 2,35 på at det er Italia som går seirende ut av dette Europamesterskapet (etter evt straffespark) er helt klart verd noen kroner som et langskudd.

Randaberg - Vidar
2. divisjon avdeling 3. Tabelljumbo Randaberg tapte helt fortjent 3-4 hjemme mot Egersund sist helg og er fortsatt sist med sine 8 poeng, men det er kun fire poeng opp til sikker plass. Kun ett poeng er hanket inn på de fem siste kampene og hjemmetallene viser 2-0-4. Vidar er på femteplass med sine 19 poeng og således med i opprykkskampen for fullt. Er som vanlig sterkest hjemme i Stavanger (3-1-0), borte er det blitt 2-3-1. Det eneste tapet er kommet borte mot Nest Sotra (1-2). Dette ser jevnt ut, og da lar vi oss friste av oddsen på hjemmelaget. 2,45 på Randaberg-seier ser ut som et spennende langskudd.

Dagens avslag
Herd - Sunndal
Til tross for 3-0-2 på de fem siste seriekampene er herd i føringen i denne jevne avdelingen med sine 25 poeng. Men kommer fra to strake seire med sifrene 5-0 (Surnadal) og 5-1 (Hareid), det er de to bunnlagene. Sliter med en rekke fravær om dagen. Hjemme er det blitt 5-0-1 og sterke 24-2 i målforskjell. To poeng bak Herd ligger Sunndal som har fine 3-1-0 på sine fire siste, men skuffet med kun å klare 3-3 hjemme mot middelhavsfarer Volda sist helg. 4-0-2 er tallene på bortebane. Sterke 7-1-1 på de ni siste seriekampene. Toppoppgjør dette altså og hjemmelaget har fortsatt betydningsfulle fravær. Her vil ingen utfall overraske og 1,40 på hjemmeseier blant søndagens aller dårligste tilbud fra Norsk Tipping.

Dagens spill
Trelleborg - Ljungskile

Svensk superettan. Det har mildt sagt ikke godt på skinner for Trelleborg etter nedrykket fra Allsvenskan i fjor høst og etter meget moderate 2-3-8 på de 13 første seriekampene er laget tredje sist og på kvalifiseringsplass. Superettan består av 16 lag. De to nederste rykker direkte ned, mens lag nummer tre og fire må spille kvalik for å berge plassen. Med fattige ni poeng hittil er det sju poeng opp til Brage på sikker plass, men Trelleborg har en kamp tilgode på de fleste lagene og to kamper til gode på noen. Da er det ikke vanskelig å forstå at seier er det eneste som teller i ettermiddag for laget som ble trent av den gamle Viking-kjenningen Tom Prahl inntil i fjor høst.

Noe mer behagelig til ligger Ljungskile som har fått med seg 20 poeng hittil. Det holder til en foreløpig til 7.plass. Tolv av disse poengene er tatt hjemme (3-3-1). Borte går det litt tråere (2-2-3). De fem siste har gitt 2-1-2, men måtte tåle 1-3 borte mot Ängelhom sist. Sliter med skader og fra kampen sist mangler både Rikard Nilsson (f) og Kenny Pavey (mb) som ble skadd mot Ängelholm, i tillegg soner Riki Cakic (mb) karantene.

Trelleborg på sin side må unnvære Johan Nilsson-Guiomar som også må sone karantene. Fredrik Jensen har slitt med skade denne uken, men er med i troppen til trener Anders Grimberg og da ser det i all hovedsak bra ut med mannskapet til Trelleborg som står med 2-2-3 hjemme og tok en svært viktig seier i forrige hjemmekamp mot Hammarby (2-1).

Hjemmelaget er pisket til å vinne og kan stille med tilnærmet toppet mannskap. Det kan ikke Ljungskile som mangler seks mann. Forutsetningene kan nesten ikke bli bedre for Trelleborg i ettermiddag og da må vi prøve hjemmeseieren her til flott odds. Oddsen for hjemmeseier er 2,40 og kampen kan gledelig nok spilles som singel.

Vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 1 søndag (spillefrist kl 16.55):
Kamp 17. Trelleborg - Ljungskile SK 2,40 2,90 2,40
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus