Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal vi vinne

Fredagens langoddsmeny innbyr til storsatsing i begge våre naboland.

Sportspills meny fredag:
V65 Biri: Fortsatt opptur for Mikkelborg
V4 Romme: Persson har bankeren
V5 Øvrevoll: Frisk banker direkte

Langoddsen kan igjen friste med ligafotball fra øverste nivå i Europa, samt ishockey fra Sverige. Vi finner Rosenborg - Sandnes Ulf fra Tippeligaen, Bordeaux - Lille i Frankrike, og lag som Hoffenheim, Leeds og Anderlecht skal også i aksjon.

Dagens langskudd
24. Bordeaux - Lille U 2,90

Det er duket for storkamp i Ligue 1 i kveld, mellom to lag som sliter med å avgjøre kamper. Bordeaux har ennå ikke tapt, men 3-5-0 på de åtte første holder bare til en 6. plass. 2-2 mot Ajaccio og 1-1 mot Nice i de to siste hjemme. Lille har hatt mye spill og dominert flere av kampene sine, men halvparten har endt uavgjort, de står med 2-4-2 totalt. Lille vant hjemme mot Ajaccio før landslagsoppholdet, men å vinne i Bordeaux blir vanskeligere. Tre ganger på rad har Lille spilt 1-1 her, hvis vi tar med vennskapskampen i fjor. Vi mener uavgjort i Bordeaux er mer sannsynlig enn Norsk Tippings 2,90 skulle tilsi, og dette langskuddet er helt klart verdt en liten innsats.

Dagens avslag
23. Sheffield Wednesday - Leeds

Er det nå, etter 14 dagers pause, at Sheffield Wednesday skal slå tilbake med seier? Med 0-1-6 på de syv siste er, eller var, formen mildt sagt dårlig. Leeds viser gode takter og de vant for en gangs skyld derbyet mot Barnsley, for to uker siden. Likevel er det lite fristende å gå for Leeds til 2,70 i dag, for Leeds svinger i prestasjonene og hvem vet hvordan det står til etter 14 dagers pause. Dette objektet får ingen innsatser fra oss.

Dagens spill
Vi ser to hjemmelag med gode muligheter i kveld. Det ene er Rosenborg, som er besatt med svært lav odds. Det andre er FC Nordsjælland, som er langt bedre betalt. Kombinasjonsobjektet blir en godbit fra Sverige.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

6. FC Nordsjælland - Silkeborg
Dansk Superliga. Det var en fryd å se FC Nordsjælland mot Chelsea i Champions League. Danskene hadde mye spill og ballbesittelse, og kampen levde helt til det gjensto et kvarter. Da hadde Nordsjælland et skudd i stolpen på stillingen 0-1, før de raknet mot slutten og røk 0-4. Deretter tapte de 0-3 i Odense i Superligaen, men også der var de mer med på notene enn resultatet skulle tilsi. Uansett passet det nok bra med et 14 dagers landslagsopphold for en av de minste klubbene i CL-gruppespillet. Fire FCN-spillere har i mellomtiden vært i aksjon for landslaget: Mtiliga (f), Lorentzen (m) og Stokholm (m), men ingen av dem spilte både mot Bulgaria og Italia. Christiansen (a) var i aksjon for U21-landslaget. FC Nordsjælland har 3-3-0 på hjemmebane og en målforskjell på 15-4.

Beckmann (a) er suspendert, ellers ser det bra ut. Dette er hjemmelagets tropp:

Hansen, Okore, Kildentoft, Christiansen, Adu, Stokholm, Mtiliga, Nordstrand, John, Villadsen, Christensen, Parkhurst, Gundelach, Lorentzen, Runje, Laudrup, Ticinovic, Issah, Henriksen, Petry.

Silkeborg har ikke sett gode ut denne sesongen, og etter seieren i Esbjerg i premieren gikk de syv runder uten å vinne. I de to siste før landslagsoppholdet klarte de å slå AaB 2-1 hjemme og fikk med seg et 1-1-resultat hjemme mot Horsens. Dermed er de bare tredje sist, poenget foran Esbjerg på nedrykk og tre poeng foran Brøndby. Vi mener likevel at det laget har vist hittil, tyder på at det vil bli bunnstrid hele sesongen. Det er for lite kvalitet jevnt over.

Trener Bordingaard sier han forventer seg en tøff kamp. Han har to viktige spillere suspendert, defensive Jesper Mikkelsen (f/m) og toppscorer Marvin Pourié (a). Holst Rasmussen (f) er ute med en akillesskade. Rutinerte Jesper Bech (a) meldes også ute. Dessuten er annenkeeper Josip Solic nylig operert og ute resten av sesongen og tredjekeeper Christian Schultz har vært skadet lenge. Keeper på juniorlaget, tenåringen Nicolai Flø, er reserve i dag.

FCN har 5-0-0 på de fem siste innbyrdes. Det har ofte vært knepne seire, men i den siste i august vant de 6-1.

FC Nordsjælland er et ballbesittende og hurtigspillende lag. Nå har de fått trent i fred og hvilt seg, og de gleder seg til denne hjemmekampen før Champions League-sirkuset fortsetter hjemme mot Juventus tirsdag. Silkeborg er ikke spesielt gode fra før og nå stiller de med betydelige fravær. Dette skal ende med hjemmeseier og 1,45 er for så vidt grei odds, men denne gangen må vi prøve handicap-varianteten, til 2,35. Silkeborg røk 1-6 her for to måneder siden og de stiller svakere nå. Objektet må kombineres.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

17. Luleå HF - Färjestads BK
Elitserien. Det er bare to dager siden Luleå var dagens spill hos oss, og de overbeviste med 3-2 hjemme mot sterke MODO. Luleå spilte sitt eget spill og hadde matchen i sitt spor, stort sett, og ledet både 2-0 og 3-1. I våre øyne var dette en solid prestasjon, selv om sluttresultatet ble en knepen seier. MODO stilte med klassespilleren Steen fra NHL og den brennhete nordmannen Per Åge Skrøder, men det holdt ikke. Luleå vant 4-1 mot Växjö i hjemmekampen før dette og har på sine seks matcher oppe i nord vunnet hele fem i ordinær tid, og bare tapt én, 0-1 for Brynäs.

Viktige Toni Koivisto ble skadet på onsdag, har har stått for mye bra offensivt hos Luleå. Beleilig nok returnerer Sami Sandell fra skade til kveldens oppgjør og går inn på Koivistos plass. Anton Hedman og Fredrik Svensson sto over sist, og vi vet ikke om de er klare her.

Färjestads har tapt 3-4 borte mot HV 71 etter at de røk 1-2 i spilleforlengelse hjemme mot Skellefteå. Borte mot Växjö røk de på straffer. Formen er middels, og som bortelag har de 2-2-3 på syv forsøk, når vi ser på resultater etter tre perioder. Ett tap og en seier i spilleforlengelse.

Oscar Klefbom er ute med skade i flere uker fremover. I forgårs var Christian Berglund ute grunnet sykdom.

Luleå har et 0-1-tap i Karlstad å hevne fra sesongens første møte. Forrige sesong endte alle fem oppgjør i grunnserien med hjemmeseier i ordinær tid. Sesongen før endte også alle fem oppgjør med hjemmeseier, men da trengte Luleå spilleforlengelse ved én anledning.

Begge lag er inne i et heftig kampprogram, men ingen har fått hvilt mer eller mindre enn den andre, så det skal gå ut på ett. Luleå var gode på onsdag og vi tror hjemmebanefordelen blir avgjørende nok en gang. 2,00 for denne hjemmeseieren ser bra ut og gir oss en frisk dobbel til 4,70. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.25.

6. FC Nordsjælland - Silkeborg (0-1) 2,35 3,40 2,20
17. Luleå HF - Färjestads BK 2,00 3,65 2,50

Total odds 4,70

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill