Foto: Reuters/Scanpix

Nå våkner Lyon

Den franske storklubben får tilbake flere profiler i dag. Sjekk dagens andre oddstips.

Kommersielt

Mer fra Sportspill.no:
Tippetips: Tre hjemmetap på rad for Arsenal?
Oddstips 1: Viktig dag for Chelsea og United
Skaderapporter: Tippeligaen og PL
Nyttig:
Ukens TV-sendte kamper
Eksperten: Bli med i jakten på 21 millioner

Det er full rulle i alle de store ligaene i dag, så lørdagens langoddsprogram er tjukt og innholdsrikt.

Vi kommer i dag med to oddsdobler og tippetips. Merk at spillstopp for dobbelen i denne artikkelen er kl 13.40.

Dagens langskudd
Klepp – Amazon Grimstad B 3,60
Meget viktig kamp i siste serierunde i Toppserien. Klepp ligger på sikker plass, tre poeng over dagens motstander, som ligger på kvalikplass. Grimstad har best målforskjell, og lagene vil bytte plass dersom det skulle bli borteseier.

Grimstad kommer fra to livsviktige seiere. Først 1-0 borte mot sølvvinner LSK Kvinner, et resultat som må betegnes som overraskende selv om LSK nok hadde mest fokus på oppgjøret mot Malmö tre dager senere. Deretter sikret man minimum kvalik ved å sende Sandviken ned i 1. divisjon med 2-0 på hjemmebane.

Klepp hadde bare trengt ett poeng borte mot Trondheims Ørn forrige runde for å sikre fornyet kontrakt, men oppgjøret endte med 0-2-tap.

Grimstad kommer til Jæren med masse selvtillit og null innslupne mål på de siste to rundene. Laget vant også det første innbyrdes oppgjøret denne sesongen, og vi fristes klart mest av borteoddsen på 3,60.

Dagens avslag
Milan – Fiorentina H 1,95
Denne Milan-utgaven fremstår som den svakeste på svært mange sesonger. Etter 10 serierunder ligger den gamle storheten på 11. plass med 12 poeng. Spilte 1-1 hjemme mot Lazio sist og tapte borte for Parma runden før.

Fiorentina tapte 1-2 hjemme for Napoli sist, men kunne fort tatt både ett og tre poeng dersom Christian Maggio hadde fått tildelt straffespark i stedet for rødt kort for filming ti minutter før slutt. En mye debattert dommeravgjørelse som påvirket resultatet. Fiorentina leverte en lang rekke med kamper uten tap før oppgjøret mot Napoli og ligger på sjetteplass med 18 poeng.

Milan har ikke vunnet noen av de fire siste innbyrdes, og vi styrer lett unna H-oddsen på 1,95.

Lyon – Guingamp H 1,77
Det er vanskelig å bestemme seg for hva som er mest sjokkerende: At nyopprykkede Guingamp ligger på femteplass i Ligue 1, eller at fjorårets bronsevinner Lyon er helt nede på 14. plass, fem poeng bak dagens motstander. Det er altså fasiten etter 11 serierunder i Frankrike, men vi tror tilstanden snart kommer til å normalisere seg.

Selv om Lyon måtte reise tomhendt hjem fra Rivieraen i bortemøtet med Monaco sist, spilte man en av sesongens beste matcher. Slo Rijeka i Europa League for halvannen uke siden.

Til denne kampen får man tilbake spillere som Alexandre Lacazette (kantspillere med to landskamper i år), keeper Anthony Lopes, forsvareren Samuel Umtiti og Gaël Danic (midtbane). Yoann Gourcuff er også klar, men han skal spille en reservekamp for å spisse matchformen.

Guingamp stilte med et alternativt mannskap i 1-2-tapet i cupen for Evian på hjemmebane i midtuken. Tok tre strake trepoengere i serien før det, men motstanderne var ikke all verden.

Det er ikke uvanlig at et av de nyopprykkede lagene overrasker med gode resultater i høstsesongen, men det er sjelden det holder en hel sesong når man ikke har økonomiske muskler på nivå med Monaco. En nedtur kan komme når som helst for Guingamp.

Lyon hadde spillefri i midtuken og får tilbake flere profiler etter skadeavbrekk. Bare tre poeng er godt nok her, og vi tror storklubben endelig innfrir.

Reims – BastiaH 2,05
Reims stilte med et b-preget mannskap i cupseieren over Monaco i midtuken og slo til med en meget sterk borteseier over Marseille forrige helg. Formen er det altså ingenting å si på, og laget ligger på 10. plass med 15 poeng og 11-10 i målforskjell på 11 kamper.

Spissen Odaïr Fortes og forsvareren Antoine Devaux stod over med karantene mot Marseille, men begge er tilbake her.

Bastia har tatt like mange poeng som dagens motstander, men har fire mål svakere målforskjell. Har i likhet med dagens motstander spilt cup tidligere i cupen. Erkerivalen Ajaccio ble slått 1-0 i en kamp der spissen Claudiu Keserü endte på sykehus. Hendelsen viste seg imidlertid ikke å være verre enn at rumeren er med i dagens tropp. Angrepskollega Gianni Bruno må stå over med karantene.

Bastia er kjent for å spille best hjemme på Korsika, og på bortebane har ikke laget bedre enn 0-2-4 og 3-13 i målforskjell. Forrige sesong ble fasiten 4-5-10 og 20-40. Bastias bortekompleks og det faktum at Reims har vist god form i høst, gjør at vi setter pengene på hjemmeseier til 2,05.

Dagens dobbel 2
Lyon – Guingamp 1,77 - 3,10 - 4,00
Reims – Bastia 2,05 - 3,00 - 3,20
Samlet odds: 3,63
Klikk her for å levere dette spillet

Dagens dobbel 1
Newcastle – Chelsea 4,95 - 3,75 - 1,55
Fulham - Manchester United 5,75 - 3,65 - 1,50
Samlet odds: 2,32
Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus