Foto: Roberto Salomone / AFP

Napoli jakter på seriegull

Napolis tre superstjerner fikser tre poeng mot et svekket Udinese i kveld. Sjekk våre oddstips.

Kommersielt

Onsdagens langoddsprogram består av 83 spilleobjekter og er et av de beste vi har sett på lang tid.

Det vrimler av interessante objekter fra seriefotball i Italia og Spania og ligacupen i England. Det spilles også cup i både Frankrike, Tyskland og Belgia. I Trondheim tar Rosenborg imot Fredrikstad til en hengekamp i Tippeligaen. I tillegg det håndball her hjemme.

I dagens første oddstips tar vi for oss en interessant kamp i fjerde runde i ligacupen, men først dagens langskudd og avslag.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Les dagens første oddstips: Ny nedtur for Chelsea
Tippetipsene finner du her: Manchester City fosser videre

Dagens langskudd
23. Borås - Mora H 2,30

Ifølge våre gode, svenske kontakter hadde Borås minst fortjent ett poeng borte mot Malmö sist lørdag. Borås vant 4-1 hjemme mot Troja/Ljungby i forrige hjemmekamp i Hockeyallsvenskan (nest høyeste nivå i Sverige). Mora får det aldeles ikke til å stemme og står med tre strake tap.

Mora er gjort til favoritt i denne kampen (1,90), men hjemmeseier til Borås til 2,30 i odds ser ut som et spennende langskudd i dag.

Dagens avslag
9 Rosenborg - Fredrikstad 1,40 3,65 6,20
Vi hadde opprinnelig tenkt å anbefale handikapseier til et Fredrikstad-lag som er pisket til å vinne for å holde Start bak seg, som et av dagens spill. Men onsdag morgen har vi fått bekreftet at meget viktige Tarik Elyounoussi trolig er ute grunnet sykdom, og at Joachim Thomassen helt sikker ikke stiller. Fra før er Lasse Staw, Kevin Dure, Etzaz Hussain, Alex Valencia, Dino Mulac og Dave Myrie ute. Dermed er det likevel ikke fristende å sette innsatsen på RBK-fiasko, til tross for at hjemmelaget stiller sterkt svekket. 1,40 på formsvake trønderne som er ute av gullkampen, frister heller ikke. Rosenborg må unnvære toppscorer Rade Prica og Borek Dockal som soner karatene. 1,40 på Rosenborg synes aldeles ikke som et godt spill i kveld.

Lazio - Catania H 1,55
Hjemmelaget er sterkt svekket på midtbanen i denne kampen. Dyktige Stefano Mauri har vært ute en stund, og nå er også meget viktige Anderson Hernanes skadet. I tillegg er to andre midtbanespillere uaktuelle: Matuzalem og Alvaro Rafael Gonzalez. Den solide midtstopperen Andre Dias er suspendert. Catania spilte en meget god kamp borte mot Fiorentina lørdag, og kunne fort tatt tre poeng i stedet for ett. Står med 10 poeng så langt. Har vist seg som et vanskelig lag å slå og er bare blitt påført ett tap (2-4-1). Lazio har ikke bedre enn 1-1-1 på hjemmebane hittil og tynges altså av fravær i kveld. Lave 1,55 på Lazio-seier er det bare å glemme.

Dagens spill
Vi kommer med to spilleforslag denne onsdagen, og utover de tre lagene som vi lanserer spill på (vårt andre spilleforslag er en dobbel), hadde vi også Malaga, Levante, Genoa og Blackburn oppe til vurdering. Det første tipset finner du her: Ny nedtur for Chelsea

61 Napoli - Udinese H 2,00
Toppkamp i Serie A. Napoli ligger på femteplass med 11 poeng på 7 kamper, mens Udinese overraskende ligger på andreplass med 15 poeng (kan ta tilbake ledelsen fra Juventus i kveld).

Napoli har sakket litt akterut etter 0-0 borte mot Cagliari sist og 1-2 hjemme for Parma runden før. Bortelaget har kun sluppet inn ett mål (10-1) og har ennå ikke tapt en kamp til tross for salget av Alexis Sanchez til Barcelona. Hadde få problemer med å beseire lille Novara 3-0 hjemme i helgen.

Det er tett kampprogram i Italia om dagen, men Napoli har sine tre ess tilbake i startoppstillingen onsdag (Cavani, Hamsik, Lavezzi). Forøvrig er Miguel Britos (forsvar), Walter Gargano (midtbane), Goran Pandev (spiss) og Marco Donadel (midtbane) på skadelisten. Gargano har startet i seks av sju kamper denne sesongen, men erstattes av den meget solide sveitsiske landslagsspilleren Gökhan Inler så det skal ikke bety allverden.

Hos Udinese er det dukket opp to svært sentrale fravær. Den chilenske midtbanespilleren Mauricio Isla (seks kamper fra start) og den notoriske goalgetteren Antonio Di Natale er begge uaktuelle i kveld. Di Natale senket Novara på egenhånd. Fjorårets toppscorer i Serie A, har allerede scoret seks ligamål denne sesongen og blir savnet i kveld. Floro Flores erstatter Di Natale i kveld, men han holder ikke samme nivå.

Med disse forutsetningene synes vi svært mye peker mot Napoli-seier i kveld. Napoli er ofte best mot de antatt beste lagene, men har en lei evne til å rote seg bort mot antatt svakere motstand. Eksemplifisert ved at de tapte 1-2 hjemme mot Parma, men gjorde en praktkamp da de slo Milan 3-1 hjemme. Skal laget henge seg på serieleder Juventus (som vant 2-1 hjemme over Fiorentina tirsdag) må denne kampen vinnes. Før kveldens kamp har Napoli fem poeng opp til Juventus.

Vi tror Napoli kommer tilbake på vinnersporet i kveld og påfører Udinese sesongens første nederlag. Oddsen for hjemmeseier er 2,00. Veddemålsbørsen Betfair er nede i 1,95 på denne kampen i formiddagstimene onsdag. Kampen kan spilles som singel og vi nøyer oss med singelspill på denne, selv om vi lenge vurderte å kombinere med Birmingham-seier hjemme mot Leeds.

Spilleforslag 2 onsdag
Kamp 61 Napoli - Udinese 2,00 2,90 3,00
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus