*Nettavisen* Sportspill.

Napoli truer Juventus

Foto: gettyimages

Det er fyr i Maradona-byen nå og Palermo skaper ikke trøbbel for Napoli som spilles sammen med en fransk godbit i søndagens andre oddstips.

13.01.13 11:12

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Arsenal søndagens beste spill

Tippetips: Ingen grunn til å tro på Liverpool
V75 lørdag: Nettavisens lesere fikk med seg en halv million
Dobbel V5 Sørlandet: Hamre sikrer nye gevinster

Søndagens langoddsprogram består av to høyinteressante oppgjør i Premier League og ingen tvil om at det er prestisjeoppgjøret mellom Manchester United og Liverpool som er den store godbiten, men heller ikke Arsenal mot Manchester City høres ille ut. Ellers skal Barcelona i sving i en tøff bortekamp mot Malaga og i Italia skal Juventus reise kjerringa borte mot Parma. Det er naturligvis også en rekke vintersportdueller, i tillegg til både ishockey og håndball.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Russland innfridde vårt ene langskudd lørdag til pene 2,50 i odds da de banket et svekket Island i åpningskampen i håndball-VM lørdag kveld. Søndagens langoddsprogram er dessverre nesten kjemisk fritt for spennende langskudd og vi nøyer oss med et ordentlig langskudd fra den lunefulle Hockeyallsvenskan denne søndagen.

Västerås - Asplöven B 4,70
Hockeyallsvenskan der hjemmelaget til de grader merker at de har mistet sine to NHL-profiler Berglund og Backlund. Står med tre strake tap nå og er i ferd med å miste kontakten med de tre lagene på direkte kvalik. Asplöven reiste 55 mil med buss en vei til bortekampen mot Mora sist og knuste Mora sensasjonelt 6-2. Västerås er satt til 1,35 i odds i kveld, det er naturligvis på gamle meritter. Forskjellen på disse lagene er betydelig mindre nå som Västerås ikke lenger kan benytte sine svært toneangivende NHL-spillere. Vi synes 4,70 på bortelaget ser svært høyt ut her og må anbefale et langskudd.

Dagens vintersport
Tora Berger - Darya Domracheva H 1,85
Fellesstart skiskyting Ruhpolding. Verdenscupleder Tora Berger blir stadig undervurdert i disse duellene med den lynraske hviterussiske jenta. At Tora Berger i likhet med omtrent alle andre hadde det strevsomt på standplass i Oberhof sist uke, legger vi liten vekt på. De norske skiskytterjentene både skjøt på seg og gikk på seg selvtillit under onsdagens overlegne stafettseier her i Ruhpolding. Greit nok at Darya Domracheva er raskere enn Tora i sporet, men skytemessig har Tora vært bedre denne sesongen. Har Tora heng ut fra siste stående, så er hun rå på sisterunden. 1,85 på at Tora vinner denne duellen er slik vi ser det, dagens mest interessante vintersportduell.

Dagens avslag
Real Sociedad - Deportivo La Coruna H 1,67

Etter flotte 4-3-0 før nyttår åpnet real Sociedad det nye året med 3-4 tap borte for Real Madrid sist helg. Det er det ikke noe å si på, men Sociedad ga Real kamp til døra. Er oppe på en flott 5. plass med sine 25 poeng og har som vanlig levert bra på hjemmebane (5-2-2). Hjemmelaget må faktisk unnvære tre av de fire som starter i forsvarsfireren mot Real Madrid sist helg. Mikel Gonzalez (18 kamper fra start), Inigo Martinez (15 kamper fra start) og Dani Estrada (10 seriekamper fra start) må alle sone karantene søndag.Deportivo tok en livsviktig trepoenger hjemme mot Malaga sist helg og avanserte dermed bort fra bunnplassen. Det er kun ett poeng opp til sikker plass for Coruna nå. Står med begredelige 0-4-5 på bortebane. Midtbaneanker Aguilar (14 seriekamper fra start) må sone karantene etter å ha fått sitt femte gul kort sist helg. Paulo Assunçao (eks Atletico Madrid og Sao Paulo) er ankommet etter juleferien. Det står riktignok 3-1-0 på de fire siste tilsvarende, men med tanke på at hjemmelaget må bytte ut nesten hele forsvarsfireren kan vi ikke anbefale spill på hjemmelaget her til begredelige 1,67 i odds.

Dagens spill
Nice - Valenciennes
Etter tre ukers julepause starter Ligue 1 opp igjen denne helgen. Nice stod med 6-2-0 på sine åtte siste seriekamper, før det endte med 0-3 tap borte for Lyon i siste seriekamp før juleferien. Er oppe på en flott 9. plass på tabellen med sine 29 poeng og har for en gangs skyld meget god klaring ned til bunnstriden. Få problemer med mannskapet for hjemmelaget.

Valenciennes har gjort det enda bedre og er oppe på en sterk 6. plass, også de med 29 poeng. Som vanlig er laget meget sterke hjemme (6-3-1), borte går det tråere (2-2-5). Hadde ikke bedre enn 1-1-2 på sine fire siste seriekamper før jul. Gregory Pujol (a), Gael Danic (m) er begge skadet, mens toppscorer Foued Kadir er solgt til Marseille. Nevnte Kadir og skadede Pujol har stått for 11 ligascoringer for Valenciennes denne sesongen.

Det står sterke 5-1-0 i favør Nice i de seks siste tilsvarende innbyrdes og vi har svært god tro på hjemmelaget her, ikke minst siden bortelaget har vesentlige fravær. Oddsen for hjemmeseier er fine 2,00 og denne blir med på vårt andre oddstips søndag. Dessverre kan ikke kampen spilles som singel, så vi må kombinere.

Napoli - Palermo
Edinson Cavani (hvem ellers) senket nærmest Roma på egenhånd sist helg da Napoli kjørte over Roma og vant 4-1 hjemme. Det sendte Napoli opp på tredjeplass på tabellen med sine 37 poeng og det er kun to poeng opp til Lazio på andreplass. Sterke 7-2-1 på hjemmebane, men variable 2-0-2 på de fire siste seriekampene. Forsvarssjef Paolo Cannavaro har vært ute i noen kamper nå, og spiller heller ikke søndag. Det er samtidig den eneste spilleren som er på skadelisten hos Napoli.

Palermo hadde ett poeng i lomma i bortemøtet mot Parma sist helg, men Amauris overtidsscoring ga en ny nedtur for Palermo. Er dermed fortsatt nest sist med sine 15 poeng, men det er kun to poeng opp til sikker plass. Begredelige 0-3-7 på bortebane. Meget viktige Josip licic (m) soner karantene søndag, mens midtbanekollega Massimo Donati er skadet. I følge Gazzetta er det heller ingen Miccoli i startoppstillingen og da ser dette tungt ut.

Det står 3-1-0 på de fire siste tilsvarende og det er svært vanskelig å se for seg at Napoli sløser vekk poeng her. 1,22 er oddsen for ren hjemmeseier. Napoli vant tilsvarende kamp 2-0 i fjor og et svekket og bortesvakt Palermo må få trøbbel her. Vi hekter på Napoli her selv om oddsen er laber, men hovedspillet her er jo Nice og da må få vi dobbelen i land.

Oddsen på denne dobbelen er 2,44 og vår innsats som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 2 søndag (spillestopp kl 14.55):
Kamp 171 Napoli - Palermo 1,22 4,35 7,95
Kamp 202 Nice - Valenciennes 2,00 2,85 3,10
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.