*Nettavisen* Sportspill.

Nederland i fritt fall

FORTVILET: Wesley Sneijder og Nederland har ikke hatt mye å juble for i det siste. Foto: Emmanuel Dunand (Afp)

Den tradisjonsrike fotballnasjonen Nederland skuffet stort i EM-kvalifiseringen. Det blir mer skuffelse når Wales står på motsatt banehalvdel.

13.11.15 09:35

Det er duket for en rekke spennende oppgjør på fredagens langoddsprogram. Bosnia spiller mot Irland i EM-kvalifisering, mens Frankrike - Tyskland, Spania - England og Belgia - Italia er blant privatlandskampene. I tillegg spilles den utsatte kampen mellom Argentina og Brasil, samt en rekke hockeykamper rundt om.

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Oddstips 1:
Dzeko sender Irland i avgrunnen
Oddstips 2:
England taper til slutt
Oddstips 3:
Argentina taper for Brasil
Oddstips 4:
MODO og Skrøder får ny tillit

Eurojackpot: Vinn 296 mill. på fredag den 13.

Skal vi danse: Holder du med Adelen eller Staysman?
TV-kampene:
Slik ser du Norges skjebnekamper på TV

V65 Solvalla: Ny strålende V65-omgang

Dagens langskudd, innleveringsfrist klokken 20.40.
Wales - Nederland, H 3,70.

Wales sin manager Chris Coleman uttalte at han ønsker seg sterk motstand i de kommende privatlandskampene for å forberede sine beste menn så godt som mulig til EM i Frankrike neste sommer. Når Italia takket nei, ble Nederland motstanderen.

De walisiske spillerne kommer til denne kampen med masse selvtillit etter å ha gjennomført en fantastisk kvalifisering. Wales kapret 2. plassen i gruppen etter å ha sanket 21 poeng på ti kamper, med Belgia bare to poeng foran seg. Det er svært imponerende bare det, men kanskje litt ekstra imponerende med at Belgia i skrivende stund er rangert som verdens beste landslag.

Wales avsluttet gruppespillet med en statistikk på 6-3-1, og selv om de bare scoret elleve mål, slapp de samtidig bare inn fire. Hele syv av de scorede målene kan de takke sin superstjerne Gareth Bale for. Den eksplosive vingen, som til daglig holder til i Real Madrid, terroriserte de forsvarsspillerne i gruppe B. Dessverre for Wales er nasjonens desidert beste spiller på treningssenteret i Madrid og jobber med å komme seg tilbake etter en skade. Det samme gjelder midtbane-general Aaron Ramsey

På tross av skader på ett par nøkkelspillere, er Wales som ett kollektiv svært solide. Selv når de mangler en matchvinner i verdensklasse som Bale på kanten, og en god midtbanespiller i Aaron Ramsey ute til dette oppgjøret stiller dagens hjemmelag med en sterk tropp. I tillegg til å de to nevnte spillerne, har Wales Joe Allen, Ben Davies og Ashley Williams, og blir et svært spennende lag å følge fremover.

Et fotballandslag i oppløsning
Nederland var svært gode i VM i Brasil sommeren 2014, og endte opp med å ta 3. plassen. Louis van Gaal gikk av som trener for nederlenderne, og først tok Guus Hiddink over, før det var Danny Blind som fikk sjansen. Nederland fikk en gruppe som så relativt enkel ut på papiret, men "Oranje" skuffet stort.

Danny Blinds utvalgte havnet bak gruppevinner Tsjekkia, Island og nasjonen som ble kvalifiseringens beste treer, Tyrkia. Det stjernespekkede landslaget sanket bare 13 poeng på ti kamper, og med sitt offensive arsenal hadde de bare en positiv målforskjell på + 3.

Man skulle tro at med spillere som Arjen Robben, Robin van Persie, Wesley Sneijder og Memphis Depay at gruppe A ikke skulle by på store problemer. Men selv med fantastiske indiviuelle spillere på laget sitt, sanket de bare seks poeng på bortebane, og syv på Amsterdam Arena. Når hollenderne tar turen til Wales, kan de trøste seg med å ha hatt god kontroll på laget som står på motsatt banehalvdel. I de to siste møtene, i 2008 og i 2014 har Nederland vunnet begge kampene 2-0.

Selv om Nederland har hatt god kontroll på Wales i foregående oppgjør, er det to viktige faktorer som kan svekke det argumentet. Nederland har sjeldent sett så dårlige ut, og Wales har aldri sett så gode ut.

Vi har stor tro på Wales i dagens kamp, og med en veldig fin odds på 3,70, tar vi på oss Wales-drakten å jubler for flere scoringer mot et Nederland i oppløsning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.