Foto: Afp/Scanpix

Nedtur for norske Brügge

Vi tror det blir tøft for Høgli og Bakengas Club Brugge i kveld. Her er dagens oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag:
Lunsjtrav Bjerke: Har ikke vunnet siden 2010
Trav Bergen: Jager sin femte strake

Langoddsen torsdag byr på fire oppgjør fra Allsvenskan og tre oppgjør fra Primera Division. I tillegg finner vi ishockey fra NHL, samt belgisk, tyrkisk og nederlandsk fotball.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
102. Villarreal - Malaga B 2,60
Malaga har fått ferten av 3. plassen i La Liga og direkte kvalifisering til Champions League. De har ikke vunnet mange bortekamper hittil, men på El Madrigal kommer de til å kjempe alt de kan. Hjemmelaget trenger poeng for å holde nedrykksstreken på avstand, men de lykkes bare glimtvis i å gjenskape den flotte fotballen de viste forrige sesong. For mange fravær og for dårlig form hos Villarreal gjør det fristende å sette noen kroner på Malaga til 2,60. Her har bortelaget all verdens motivasjon og ganske god sjanse.

Dagens avslag
88. Häcken - Mjällby H 1,50
Mjällby har åpnet med 0-0 både mot AIK og Örebro, og vi ser ikke hvorfor Häcken skal være så store favoritter til å bli det første laget som scorer på Mjällby og vinne kampen. Häcken knuste Malmö 5-0 på dagens bane for fem dager siden, men det er ingen automatikk i at de vinner igjen, tvert imot, dersom du spør Drillo. 1,50 er litt for lavt i våre øyne, da uavgjortfaren er tilstede.

Dagens spill
Mange av oppgjørene på programmet bør kunne bli jevne og vi blir ikke overrasket om flere lag står igjen med ett poeng i dag. Vi lar de svenske kampene ligge denne gangen, og ser på Tom Høglis og Mushaga Bakengas Club Brugge, samt det vi tror kan bli en sjeldent kjedelig affære i Spania.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

105. Standard Liege - Club Brugge
Runde 3 i det belgiske sluttspillet i fotball. Vi traff på Club Brugges hjemmeseier mot Genk i første runde, og vi repterer litt om sluttspillet fra det tipset: 30 serierunder er unnagjort i Belgisk Jupiler League, og systemet er blant annet slik at de seks beste møtes i et eget sluttspill. Lagene møtes to ganger, hjemme og borte, og legg også merke til lagene har med seg poeng fra seriespillet. Lagenes poengsum etter endt seriespill deles på to, og eventuelle halve poeng rundes opp. Laget som vinner dette sluttspillet, er belgisk seriemester.

Standard gikk inn i sluttspillet som fjerde beste lag, med 26 poeng, og det skal mye til om de tar gullet. De åpnet med å tape 0-3 borte for Gent, før de holdt laget med flest poeng, Anderlecht, til 0-0 hjemme. Her dominerte de og var farlig frempå ved flere anledninger.

Lite kort og ingen skader sist, og vi regner med få eller ingen endringer i startellever hos hjemmelaget.

Club Brügge startet sluttspillet med 2-0 hjemme mot Genk, men så gikk det galt i kamp nummer to da det ble tap 1-3 borte for Kortrijk. Her var Brugge favoritter, men det tok bare 6 minutter før de lå under og til pause ledet Kortrijk 2-0. En kamp langt under pari, der det ble for mye fiksfakseri og for lite kjemping. Hverken Høgli eller Bakenga fikk spilletid der. Dermed fikk man et tilbakeslag akkurat når det så ut som man kunne snyte Anderlecht for gullet. Club Brugge startet sluttspillet med 31 poeng, tre færre enn Anderlecht.

Carlos Bacca (a) og Björn Vleminckx (a) var tilbake sist og fikk spille en drøy halvtime hver. Bacca kan fort få fornyet tillit selv om det ikke ble scoring umiddelbart. Ellers er skadesituasjonen ganske lik som sist: Zimling (m), Deschilde (m) og Stenman (f) er skadet. Donk, Blondel og Almebäck trente individuelt i går grunnet mindre skader, men alle kan rekke kveldens kamp.

Innbyrdes oppgjør viser at laget som har bortekamp ytterst sjelden vinner. Unntaket er Standards to borteseire i 2008. Siden står det 4-5-0 fordel hjemmelaget. Standard har vunnet 2-1 og 1-0 i de to siste tilsvarende.

Utfra det lagene viste i hver sin kamp sist, heller vi klart mot hjemmeseieren. Det er blanke ark her, men Standard hadde en postiviv kamp mot Anderlecht mens Club Brugge feilet. Vi tror bortelaget kan la seg stresse til å tape igjen, for Standard tar ganske sikkert kommandoen fra start på Stade Maurice Dufrasne. 2,25 for denne hjemmeseieren er godt nok til en plass på dagens bong.

108. Racing Santander-Mallorca
Primera Division. Racing styrer mot nedrykk. De tar knapt poeng lenger og er klar jumbo på formtabellen med 0-1-5 på de seks siste. Det er 5 poeng opp til Villarreal på trygg plass, men vi ser ingen tegn til sluttspurt fra Racing. Ser vi nærmere på de fem siste resultatene, finner vi klare tap Espanyol, Sevilla og Malaga, lag som kjemper om viktige plasseringer i toppen av tabellen. Vi finner også 1-1 borte mot Betis, som ligger rundt midten, og 0-1 mot Granada, som ligger femte sist. Racing scorer få mål, bare 9 mål på 16 hjemmekamper, de klarer ikke sette motstander skikkelig under press. Alvaro Cervera tok over som manager 11. mars, uten at det førte til noe mirakel.

Francis (m) er suspendert etter rødt kort sist.

Mallorca tok et langt skritt mot ny kontrakt med seirene over Atletico Madrid og Sporting Gijon for noen uker siden. De tre spilte etter dette har gitt tap for Barcelona, Sevilla og 0-0 mot Granada. Mallorca ligger som nummer 15, og med syv runder igjen og ni poeng ned til streken, skal det mye til om de rykker ned. De har 3-5-7 på bortebane. Vi mistenker at de vil være ganske fornøyd med å unngå tap i kveld. Som midtbanespiller Sergio Tejera sier til Marca.com: "Vi skal gå for seier mot Racing, men hvis vi ikke kan få alle tre poengene vil ett også være viktig. En uavgjort vil være bra for oss".

Mot slutten av sesongen blir det fristende å spekulere i at lag som ligger litt kjedelig til er fornøyd så lenge de opprettholder avstanden til lagene under. Mallorca er et slikt lag. De er også det beste laget her, men vi tror ikke de går spesielt hardt ut. Hjemmelaget er vaksinert mot å score, men plikter å gjøre et forsøk når de spiller foran sine egne. 0-0 til pause vil ikke overraske, og siden Norsk Tipping tilbyr pausespill på flere av dagens kamper, benytter vi anledningen og bruker 1,90 på at kampen står uavgjort til pause. Dagens dobbel gir 4,27 i samlet odds. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 2025.

105. Standard Liege - Club Brugge 2,25 2,95 2,65
108. Racing Santander-Mallorca - (pause) 3,00 1,90 3,15

Total odds 4,27

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus