Foto: hesteguiden.com

Nina fikser Miracle

53 år gamle Nina Bakken setter seg opp bak ubeseirede Miracle og Joy på Biri fredag og skal fikse den oppgaven.

Kommersielt

Denne artikkelen er tilrettelagt av Kurt Leirvåg, tips og spilleforslag er utarbeidet av Espen Edvardsen.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Vi er på vei inn i en ny helg som byr på V75 fra Forus og V65 fra Harstad lørdag, men allerede fredag er det flust av spillemuligheter. Det er Åby travbane i Gøteborg som er vertskap for fredagens V4-omgang fra Sverige og all den tid det ikke arrangeres lunsjtrav her hjemme på fredagene, er det også mulig å spille til en egen V5-omgang som starter etter at V4-løpene er ferdige. Fredag ettermiddag har grensebanen Årjäng ettermiddagstrav, mens Biri travbane er vertskap for V65-spillet her hjemme fredag kveld. Torsdagens V64-omgang fra Gävle ble svært favorittpreget og det ble ingen utbetaling for fire rette. Dermed ligger det 945 812 SEK ekstra i sekserpotten til fredagens V64-omgang på Romme.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Biri
V65 kl 18.30
V5 kl 19.41
DD kl. 20.03

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Biri travbane byr på en særdeles spennende V65-omgang denne fredagskvelden. Ubeseirede 11 Miracle of Joy blir omgangens største favoritt, og slik denne hesten har opptrådt i sine to første løp, garderer vi ikke. .

Legger på til tre?
11 Miracle Of Joy har virkelig imponert i sine to innledende starter i karrieren, og kommer til å bli klar favoritt i V65-3. Selv om dette er snakk om et dameløp hvor det er mange urutinerte kusker, føler vi at Nina Bakken skal ha en god sjanse selv fra spor 11. 53 år gamle Nina Bakken har riktignok ikke vunnet mer enn 12 løp i karrieren, men på kun sju kjørte løp i 2013 har hun fikset to seire. 7. januar i år skrellvant hun bak Katarina Ki i Drammen og 12. juni i år loset hun kapable Platino inn til seier på Bjerke. Nå har ikke Nina vært begunstiget med særlig betrodde hester i år, den laveste vinneroddsen hester hun har kusket i 2013 har gitt 66 igjen for 10, så Nina er ikke den som har fått vinnerhester å kuske.

Men det får hun altså i kveld og det er selvsagt alltid et uromoment. Miracle Of Joy er snakk om en 4-åring i rivende utvikling, og som har helt riktig innstilling i løpene. Sist på Bjerke imponerte Revenue-sønnen veldig. Han galopperte stort før bilen slapp, men travet et solid løp etter galoppen og vant etter en strålende sisterunde. Gjentar han den prestasjonen i kveld kan vi ikke se hvem som kan stå i mot Miracle Of Joy til slutt, for motstanden er mildt sagt skral. Spor elleve betyr veldig lite, her handler det om å kjøre i trav for Nina og feilfritt taper ikke 11 Miracle Of Joy V65-3 på fredag og vi bankerspiller uten særlig bekymring.
Vår rangering V65-3 A: 11 B: 10-12-6-3-9 C: 4-5-8-7-1-2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V65-1 - Varmblodshester 2140 meter voltestart.
Vi løser V65-1 på to hester på det minste forslaget. 10 Millguts er en traver trener Per Johansen forventer seg en god del av på sikt. Daguet Rapide-sønnen travet er flott debutløp på Biri i august hvor han vent helenkelt etter å ha ledet løpet hele veien. I kveld står han perfekt til i springspor, og vi tror Geir Vegard Gundersen satser framover direkte, og vi ser ikke bort i fra at han er tidlig å finne i tet. Fra den posisjonen blir 3-åringen vanskelig å slå.

11 Tarndon er første garderingshest. Adams Hall-sønnen travet et strålende løp til tredje bak kriterievinneren Papagayo E. sist. Det skal sies at 3-åringen fikk et fint løp innvendig underveis, men avslutningen til slutt var klart positiv. Han går ned en klasse til løpet i kveld og vi mener han skal med tidlig.

Bak disse to er løpet veldig vanskelig. 14 J.C. Royale er en hest Erland Holm hele tiden har hatt god tro på, men som ikke har fått ut sitt potensiale i løp. Klaffer det fra bakspor på tillegg i kveld er han helt klart aktuell i toppen. 4 Luzifer tror vi er den beste strekhesten. Dream Vacation sønnen var klart forbedret til annen i sin siste start og er garderingsaktuell. 5 Winnie H. og 8 Flirtin Superb er også garderingsaktuelle hester, begge har varslet form de siste startene.
Vår rangering V65-1: A: 10 B: 11-14 C: 4-5-8-12-7-1-2-13-3-6-15

V65-2 - Kaldblodshester. 2600 meter autostart.
Vi føler fire hester skiller seg klart ut i V65-2, som er et fint kaldblodsoppgjør. 2 Hvindjerven så veldig fin ut etter galoppen på Bjerke sist. Han galopperte ut av den første svingen, og tapte mye terreng. Opphentingen var av beste merke, og han satt faktisk fast til slutt. Fra et perfekt startspor i kveld kommer han fint til direkte, og klaffer det litt underveis har han en god sjanse i dette løpet.

1 Mjølner Komet radet opp seire tidligere i år, men har slitt med å følge opp. De to siste startene har han vært knallhardt ute mot Gylden Balder og co. I kveld står han fint til i spor 1 og distansen er en fordel. 7 Jarli Odin er en annen seiersmaskin som stort sett bare gjør gode løp. 5-åringen travet er klart godkjent løp til sjette i Sverige sist, og formen er god. Den siste hesten vi betaler for er 5 Rapp Odin, som er sterk og trives over kveldens distanse. Klaffer det med posisjonene underveis kan skrellen være et faktum.
Vår rangering V65-2: A: 2 B: 1-7-5 C: 4-8-6-3

V65-4 - Kaldblodshester 2100 meter voltestart.
2 Frøen Oda har travet to strålende løp på slutten og fortjener favorittstempelet i dette kaldblodsoppgjøret. Vidar Hop er en mester til å treffe starten i volten, og vi ser ikke bort i fra at Frøen Oda er tidlig å finne i tet. Fra den posisjonen vil hun selge seg veldig dyrt. Hun vant meget enkelt på Jarlsberg i sin siste start, etter et tøft løpsopplegg.

4 Spik Il er også spennende i dette løpet. Han har virkelig utviklet seg fint de siste startene, og innsatsen sist var klart positiv etter innlagt galopp. Her kommer Truls Desserud til å finne en fin posisjon direkte, og Spikeld sønnen er tidlig aktuell i dette løpet. 7 Tronga Gutten har travet to meget gode løp på slutten, men står på tillegg i kveld. Det skal sies at han har vist solid form på slutten og vi ser ikke bort i fra at Bokli Eld-sønnen legger på til sin tredje strake fulltreffer. De to siste hestene vi streker for er 13 Lannem Sølvi og 5 Steinrig. Begge hestene er mer enn gode nok uten galopp, men begge er ustabile og galoppen ligger på lur. Holder de seg til trav hele veien duger de godt i dette løpet.
Vår rangering V65-4/V5-1: A: 2 B: 4-7-13-5 C: 9-1-12-15-3-8-6-10-11

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V65-5/V5-2/DD-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
På det minste forslaget står vi på tre hester i dette løpet, men på de to største velger vi å gardere bredere. 10 Lady’s Legacy er en hest undertegnede har stor sans for. Denne hoppa gjør aldri et dårlig løp, og formen tror vi fremdeles er meget bra. Sist avsluttet hun klart godkjent til fjerde i løpet som ble vunnet av vår luring for dagen Shiraz J.C. Selv om sporet i kveld kunne vært bedre, møter hun helt riktig motstand, og bare det klaffer litt med posisjonene underveis kommer hun til å plukke mange den siste runden.

7 Zanzara er første utfordrer. 6-års hoppa har varslet storform de siste startene, og en seier ligger rett rundt hjørnet. Sist travet hun en solid sisterunde, men måtte se seg slått av Chiaro Di Luna som fikk et mye finere løp underveis. Kommer Zanzara inn i løpet fra spor 7 kommer hun til å bli meget farlig i dette løpet. 11 Millamie kan være et spennende bud i dette løpet. Skrellkusken Gunnar Austevoll setter seg opp i kveld, og blir det tempo på løpet kommer hun til å plukke mange i sisterunden. Formen er meget bra på 4-års hoppa.

På de større forslagene garderer vi videre med 5 Smash som gjør gode løp hele veien, og fortjener en seier snart. 9 Chiaro Di Luna står fint til i spor 9, og her ligger det an til et ryggløp i det lengste. 12 Vijaya hemmes av et dårlig spor, men formen er klart oppadgående. 3 Sassy Lane og 6 Safe Bourbon er heller ikke borte i et meget åpent løp, begge kan overraske om de har den rette dagen.
Vår rangering V65-5/V5-2/DD-1: A: 10 B: 7-11 C: 5-9-12-3-6-4-2-1

V65-6/V5-3/DD-2 - Varmblodshester. 2600 meter autostart.
Et herlig varmblodsoppgjør avslutter denne V65-omgangen på Biri. Vi setter 5 Photo Va Bene klart fremst på vår rangering. 5-åringen har en solid Biri-statistikk og vi tror på en ny topp prestasjon på Biribanen i kveld. S.J.’s Photo-sønnen møter hester han normalt skal slå, men det ligger an til at Hamre-traveren må gjøre mye av grovjobben selv i dette løpet. Innsatsen nest sist på Biri var solid da han holdt unna for gode Megamuscle til slutt.

Vi garderer dog med 1 Tobrosboy Augustinu som står perfekt til i spor 1 bak bilden. 5-åringen er veldig rask fra start, og vi tror Buller’n traveren sitter tidlig i tet. Fra den posisjonen er det hesten å slå. Gate Open-vallaken så veldig fin ut i målgangen sist på Bjerke, og det var masse krefter igjen på tanken. De kreftene får han garantert brukt for i kveld. VI låser løpet på disse to.Vår rangering V65-6/V5-3/DD-2: A: 5-1 B: 4-7-6 C: 8-11-9-2-12-10-3

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus