Gå til sidens hovedinnhold

Norgesmesterskapet i fotball fyller lørdagskupongen

Cupen står for tur, og denne lørdagskupongen er fylt av spennende kamper fra nord til sør.

Denne uken får vi en lørdagskupong dekket av kamper fra Norgesmesterskapet i Fotball. Bonuspotten er på ca. 400.000 kr. Innleveringsfristen er klokken 14.55.

Det er 14 millioner i Lotto-potten denne helgen! Legg din kupong her.

1. Elverum -Kongsvinger
Vi står ovenfor en tippekupong fylt av spennende og sjarmerende cupkamper fra vårt landstrakte land. Vi starter ferden i Elverum der de tar i mot Kongsvinger til kamp. Elverum var oppe i OBOS-ligaen for ikke mange år siden, men etter den tid har det gått trått. De rykket helt ned til 3.divisjon i 2019, og siden den tid har tiden stått stille. Nå er de klare for ny sesong, og årets eneste kamp endte med 1-0 over Toten i en treningskamp forrige uke.

Kongsvinger er mye mer i kampmodus. De topper nemlig PostNord-ligaen avd. 1 etter en flott start og 7-0-1 og 21 poeng på åtte kamper. Sist ble det 3-2 hjemme mot Alta og de står med full pott med fire seire av fire mulige hjemme på Gjemselund. Disse lagene har møttes flere ganger de siste fem-seks årene, og Kongsvinger har som regel gått seirende ut. Likevel er det greit å nevne at disse lagene møttes i treningskamp i fjor, og da vant faktisk Elverum 3-1.

Kongsvinger har vært overlegne denne sesongen, og må få et klart utgangstips her. Vi dobler likevel opp med UB.

2. Mandalskameratene - Arendal
Mandalskameratene ble nummer to i sin avdeling i 3.divisjon for to år siden, men var nesten 20 poeng bak Flekkerøy som rykket opp. Det er kjent status før de tar fatt på en ny sesong som åpner med denne cupkampen før det blir serieåpning mot Express om to uker. Med 30 av 39 mulige hjemmepoeng i deres siste sesong viser tallene iallfall at de ikke blir noen kasteball på hjemmebane.

Her møter de dog en av sesongens store positive overraskelser i Arendal. Arendal startet krutt i PostNord-ligaen avd. 2 med seks strake seire, men så har de begynt å hangle litt nå på slutten. 2-2 hjemme mot Nardo var skuffende, før de ble banket hele 0-3 borte mot Egersund sist. Likevel leder de tabellen med 19 poeng, men ledelsen ned til Skeid er skrumpet inn til bare ett poeng.

Arendal har startet utrolig bra denne sesongen, og skal være klar favoritt her. Likevel har de trøblet litt i de siste kampene så vi spiller UB.

3. Hinna - Bryne
Hinna rykket opp fra 4.divisjon i 2019 etter å ha vunnet avdelingen tre poeng foran Eiger. Nå er klubben endelig klar for å ta fatt på en ny sesong og de begynner ganske så brått med å ta i mot Bryne her i cupen. De møtte Viking i cupen sist i 2019 (tap 1-4) etter at de slo ut Sola i tilsvarende runde da. I år har de ingen spilte kamper, men i fjor spilte de to treningskamper som begge endte med store tap mot Vidar og Egersund.

Bryne er trygt plassert i OBOS-ligaen etter opprykket sist sesong, og de startet ganske så bra med fem seire på de ni første. Etter det har det blitt bom stopp, og nå kommer de hit med fire strake tap og kun to scorede mål. Sist ble det et skuffende hjemmetap 0-1 mot Sandnes Ulf, men en 8.plass på tabellen er uansett mer enn godkjent for gutta fra Jæren.

Hinna rykket opp sist sesong, men Bryne skal uansett være klart bedre her. B.

4. Vardeneset - Djerv 1919
Etter å ha rykket ned fra 3.divisjon må Vardeneset derfor starte denne sesongen i 4.divisjon. De havnet nederst på tabellen, og med elleve poeng opp til Donn var de aldri særlig nære å beholde plassen. En seier på de seksten siste kampene var langt unna noe å juble for, så denne kampen kan bli en real opptur hvis de får med seg noe etter 90 min.

Skal de klare det må de klare å komme seg forbi Djerv 1919 som hadde en fin sesong i 3.divisjon sist. De kom såpass høyt som en 3.plass, selv om de var tolv poeng bak suverene Vard Haugesund. Kun to poeng på de fire siste kampene var nok et signal på at sesongen allerede var over, men denne sesongen har de nok et håp om å havne i toppen igjen selv om Vidar bør være klare favoritter.

En vanskelig kamp her. Ingen av lagene har spilt noe særlig fotball de siste årene. Vi prøver UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

5. Fana - Sotra
Fana endte til slutt som nummer fem i 3.divisjonsavdelingen der Vard Haugesund rykket opp, men med 76 scorede mål har de i hvertfall vist at de vet hvor målet står. På hjemmebane var de det tredje beste laget med 28 poeng på tretten kamper, kun slått av Vard Haugesund og Lysekloster.

Sotra på sin side gjorde en fin figur etter opprykket til PostNord-ligaen, og tok seg faktisk til sluttspillet. Der ble det fem strake tap, men det ble uansett en flott sesong for trener Renate Blindheim. Denne sesongen har de slitt mer, og etter åtte kamper har de 2-1-5 og en 12.plass. Det kan dermed virke som den største bølgen har gitt seg, og det kan bli en tøff kamp for tilværelsen dette året.

Denne er faktisk litt vrien. Fana har vært gode hjemme, mens Sotra sliter mer denne sesongen. Vi prøver å dekke opp med HUB.

6. NTNUI - Stjørdals-Blink
NTNUI er studentlaget i Trondheim, og hvordan det står til der midt i sommerferien er neimen ikke godt å si. De vant 4.div i 2019, og de gjør seg nå klare for en ny divisjon i 3.div. De har ettersigende ikke hatt fellestreninger på nærmere to måneder, og det skal bli spennende å se hvilke utslag det gir mot OBOS-motstand. De spilte et par treningskamper i fjor, og da endte det 1-1 mot Byåsen og 0-3 mot Rosenborg 2.

Men nå kommer Stjørdals-Blink kommer på besøk til Koteng Arena, og det er et nivå eller tre over. De har hatt en småtøff (men forventet?) innledning i OBOS-ligaen, og ligger akkurat nå under streken med tretten poeng. Det er dog meget jevnt og kun fire poeng skiller opp til playoff! Formen er faktisk ikke så verst med 3-1-2 på de seks siste, og selv om det ble 1-4 i siste bortekamp mot Start skal NTNUI være lett match.

Kupongens sikreste. Skal være en grei B.

7. Skjervøy - Alta
Midt i haugen. Slik kan man oppsummere Skjervøy sin siste sesong i 3.divisjon etter at de endte på en sikker 8.plass langt unna både opp og nedrykk tilbake i 2019. Da møtte de også Tromsdalen i cupen, og det endte hele 0-6. Noe smalere resultat kan det bli i år, men et tap blir det sannsynligvis denne gangen og.

For Alta er motstander denne gangen, og de har vært ganske så gode denne sesongen. Årets første tap i PostNord-ligaen for deres del kom i forrige kamp når serieleder Kongsvinger til slutt ble for sterke og vant 3-2, Likevel kjempet Alta iherdig, og både ledet 1-0 og holdt 2-2 til det gjensto tre minutter av kampen. 4-3-1 gir en 4.plass, men det vises tydelig at Alta har noen veteraner som gir litt ekstra erfaring når det trengs.

Alta viser styrke denne sesongen. Tror de viser erfaringen sin her og vinner. B.

8. Gjelleråsen - Eidsvold Turn
Gjelleråsen endte som nummer tre i 3.divisjon avd.6 forrige sesong. Det var en merkelig sesong for Gjelleråsen der de faktisk var mye bedre på bortebane enn hjemme på eget gress. De var utrolig nok kun det tiende beste hjemmelaget, men pga den sterke borteformen endte de til slutt som nummer tre. I cupen møtte de Lillestrøm, og selv om de hang noenlunde med endte det tilslutt med tap 1-3.

Eidsvold Turn holder til divisjonen over i PostNord-ligaen. Der har de hatt en helt stabil innledning på denne sesongen med tolv poeng på åtte kamper. Det gir en 6.plass, og med 4-0-4 er det ofte enten-eller når de spiller. Sist tok de en ser 2-1 seier hjemme over Senja, og det gir 3-0-1 på hjemmebane hittil i år. Borte har de tapt tre av de fire siste, men her går de ned et nivå eller to.

Gjelleråsen overraskende svake på eget gress. Det er divisjonsforskjell, og det bør Eidsvold Turn utnytte selv om de er svakere borte. B.

9. Gjøvik-Lyn - Toten
Gjøvik-Lyn ble til slutt nummer tre i 3.div avd. 5 sist, men hang godt med i både spill og tabellplassering lenge. Endte tilslutt med tre strake tap, men det hadde ingenting spesielt å si for plasseringen foruten at de kunne blitt nummer to. Det var også med i cupen der de røk ut knepent 2-3 for Ull/Kisa. Gjøvik-Lyn er en av få lag nede i divisjonene som faktisk har spilt litt fotball de siste årene, for de har spilt et par treningskamper både i 2020 og 2021. I fjor endte de med to tap for HamKam og Raufoss, men nå i sommer har de spilt to kamper mot Raufoss 2 som har endt med 1-1 og 2-0.

Toten er klare for spill i 3.divisjon, etter de rykket opp fra 4.divisjon for to år siden. De har faktisk spilt en del treningskamper denne sommeren, der de slo Reinsvoll 2-0, før det ble tap mot Raufoss 2 (1-4) og Elverum (0-1). Litt vrient å vite hvordan de ligger an i løypa, men de har det med å gjøre livet litt surt for favorittene av og til. I forrige cupkamp tilbake i 2019 holdt de Raufoss til 2-2 her etter at de utlignet helt på slutten. De tapte dog etter ekstraomgangene, men det viste at man ikke bør avskrive de.

Gjøvik-Lyn bør vinne denne, selv om Toten har bjeffet litt tidligere år. H.

10. Vindbjart - Flekkerøy
Vindbjart gjorde en fin figur i 3.divisjon avd 3 tilbake i 2019, og ble til slutt nummer fire. Det var dog nesten 30 poeng under dagens motstander Flekkerøy som rykket opp til PostNord-ligaen. Siden den tid har de kun spilt to treningskamper i fjor og det endte med 0-4 og 1-4 mot sterk motstand i Jerv og Arendal.

Flekkerøy var altså i samme avdeling som Vindbjart tilbake i 2019, men rykket opp etter en fullstendig overlegen innsats. De hadde så en god sesong i PostNord-ligaen i fjor der de endte som nummer seks. Etter den innsatsen har de mistet store deler av laget, og tilværelsen denne sesongen er ganske så hard. Etter de åtte første kampene har de nemlig fortsatt ikke vunnet, og står med 0-4-4 og fire poeng i bunnen av tabellen. Likevel har de ikke blitt utspilt i noen av kampene, og 2-2 hjemme mot Vard-Haugesund sist var positivt.

Flekkerøy har spilt bedre enn hva tabellen tilsier. De skal være favoritter her, og får utgangstipset. B på 96-rekkeren og UB på 432-rekkeren.

11. Årdal - Florø
Årdal er nyopprykket til 3.div foran denne sesongen, og det skal bli spennende å se hva de kan utrette på det nivået etter flere år lenger nede i systemet. Ingen kamper har dog blitt spilt de siste årene, så får man se hvor det bærer til slutt denne sesongen for opprykkerne. En liten cupfest får de uansett på lørdag.

For her har de en spennende oppgave foran seg når de møter Florø som virkelig har slitt i det siste. For etter at forrige sesong endte med en 10.plass i PostNord-ligaen har laget raknet ganske brutalt. Mange har dratt, og denne sesongen er et stort mørkt kapittel med kun ett poeng på åtte kamper. 4-22 er en stygg målforskjell, og her kan det fort komme en cupbombe.

Florø har vært fryktelig denne sesongen, mens Årdal er vanskelig å vurdere nå. UB på 96-rekkeren, mens vi prøver å dekke opp med HUB på 432-rekkeren.

12. Lokomotiv Oslo - Kjelsås
Lokomotiv Oslo berget seg så vidt unna nedrykk til 4.div sist sesong når de havnet på 10.plass kun ett poeng foran Grei som måtte ta den tunge veien ned. Det klarte de selv med tre tap på de fire siste, og nå venter altså en ny sesong på vårt fjerde høyeste nivå for lokomotivet fra Oslo. Men først kommer storebror Kjelsås på besøk, og det kan by på et artig lite derby. En treningskamp har de rukket å spille før denne, og det endte med flatterende 0-3 for byrival Frigg.

Det er altså Kjelsås som tar turen hit denne lørdagen, og de har vel hatt det som kalles en helt ok start på årets sesong i PostNord-ligaen. 9.plass med 10 poeng etter åtte kamper er helt "ok", men uansett har de en stor fordel av å ha spilt kamper over tid. Minusen er at de langt ifra er noe særlig på bortebane, og denne sesongen viser statistikken svake 0-1-4 med svake 2-10 i målforskjell.

Kan vi ane en liten bombe her da? Vi dobler opp med UB.

Sportspills 96-rekker:
1. Elverum -Kongsvinger UB

2. Mandalskameratene - Arendal UB

3. Hinna - Bryne B

4. Vardeneset - Djerv 1919 UB

5. Fana - Sotra HUB

6. NTNUI - Stjørdals-Blink B

7. Skjervøy - Alta B

8. Gjelleråsen - Eidsvold Turn B

9. Gjøvik-Lyn - Toten H

10. Vindbjart - Flekkerøy B

11. Årdal - Florø UB

12. Lokomotiv Oslo - Kjelsås UB

Sportspills 432-rekker:
1. Elverum -Kongsvinger UB

2. Mandalskameratene - Arendal UB

3. Hinna - Bryne B

4. Vardeneset - Djerv 1919 HUB

5. Fana - Sotra HUB

6. NTNUI - Stjørdals-Blink B

7. Skjervøy - Alta B

8. Gjelleråsen - Eidsvold Turn B

9. Gjøvik-Lyn - Toten H

10. Vindbjart - Flekkerøy UB

11. Årdal - Florø HUB

12. Lokomotiv Oslo - Kjelsås UB