Gå til sidens hovedinnhold

Norsk landslagsspiller står i fare for å rykke ned

36 år gamle Rune Almenning Jarstein er i samtaler om ny kontrakt med Hertha Berlin, men han kan ende opp med å spille på nivå to i Tyskland.

Almenning Jarstein er ifølge den tyske avisen Kicker i dialog med Hertha Berlin om en forlengelse av kontrakten. Landslagskeeperens nåværende avtale utløper til sommeren.

Kicker hevder at den nye avtalen er på to år, og at det i tillegg har blitt diskutert en jobb i klubben etter karrieren.

Jarstein har vært ute av spill i halvannen måned etter å ha blitt smittet med koronaviruset. Skiensmannen spilte den siste kampen for Hertha mot Leverkusen 21. mars. Han spilte ikke de to siste kampene til Hertha mot Union Berlin (1-1) og M'gladbach (2-2). Nordmannen spiller heller ikke mandagens kamp mot Mainz. Det betyr at Alexander Schwolow vokter buret til den tyske hovedstadsklubben i bortekampen mot Mainz mandag.

Ifølge Bundesliga.com stiller Hertha med dette laget: Schwolow - Klünter, Stark (c), M. Dardai - Zeefuik, Tousart, Khedira, Mittelstädt - Cunha - Cordoba, Piatek.

1. FSV Mainz 05 - Hertha Berlin 2,35 - 3,05 - 2,80 H (spillestopp mandag kl.17.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Mainz flyr høyt under Bo Svenssons ledelse. Gamleklubben til Jürgen Klopp og Thomas Tuchel har tatt 28 poeng av 48 mulige etter dansken tok over.

Mainz styrket sjansene for å overleve i Bundesliga da tok en overraskende 2-1-seier mot Bayern Munchen i forrige serierunde. De har nå kun tapt én av de siste elleve kampene, og de vil med seier over Hertha Berlin skaffe seg en luke på åtte poeng ned til FC Köln som ligger på nedrykkskvalikplassen.

Covid-19-utbrudd i Hertha-laget

Jonathan Burkardt scoret det første målet mot Bayern allerede etter tre minutter, og Robin Quaison økte til 2-0 i det 37. minutt. Den svenske landslagsspissen ligger an til å beholde plassen i Mainz-angrepet, hvor han vil spille sammen med Karim Onisiwo eller Adam Szalai. Stefan Bell kan være tilbake i Mainz-forsvaret istedenfor Alexander Hack, i tillegg kjemper Jean-Paul Boetius for en plass på midtbanen.

Hertha var kun to poeng bak Mainz på tabellen, da hele laget ble plassert i isolasjon av de lokale helsemyndighetene på grunn av et covid-19-utbrudd i klubben.

Rune Almenning Jarstein og lagkameratene ligger nå nede på 17.-plass, nest sisteplass. De har tre poeng opp til FC Köln som er på nedrykkskvalik og de har fire poeng opp til Arminia Bielefeld og Werder Bremen som innehar plassene over nedrykksstreken.

Beintøft kampprogram

Hertha Berlin har riktignok tre kamper til gode på de tre lagene over dem på tabellen, men de har et beintøft kampprogram de neste ukene.

Pal Dardais menn skal spille de siste seks kampene av 2020-2021-sesongen i løpet av 19 dager.

Krzysztof Piatek vil antakeligvis få sjansen på topp siden Dodi Lukebakio fortsatt ikke er i trening. Piatek har gått målløs av banen i de fire siste kampene han har spilt. Sami Khedira og Vladimir Darida er begge aktuelle på midtbanen.

Rune Jarstein spiller

Mainz har vært en mareritt-motstander for Hertha. De har vunnet tre av de fire siste kampene mot hovedstadslaget.

Hertha har også vært fryktelig svake på bortebane. De står uten seier i de ti siste bortekampene, og de har vært målløse i fire av de siste syv bortematchene. Statistikken på Opel Arena er heller ikke noe å skryte over. Hertha har heller ikke vunnet noen av de fem siste bortekampene der, og vi tror heller ikke at de vinner mandagens kamp. 2,35 i odds på Mainz er absolutt et interessant spill på denne matchen.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset