Foto: EPA/Scanpix

Norwich til Premier League

Med seier i Portsmouth kan de være tilbake i verdens tøffeste liga. Her er dagens oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny mandag:
Trav Leangen: Kuskebytte gjør susen
Lesertips: Lesernes oddstips mandag
Trav Drammen: Storfavoritten innfrir?

Langoddsen byr på en del fotballobjekter, flest fra svensk og engelsk fotball, samt ishockey-VM. Vi har funnet frem til en dobbel vi gir gode sjanser.

Portsmouth - Norwich
Portsmouth er så ferdigspilt som det går an å bli når to kamper gjenstår, og de har naturlig nok sluttet å vinne. 0-3-3 på de seks siste spiller ingen rolle, man har snart lagt en ganske tung sesong bak seg, og starter med blanke ark til høsten. Man har 8-9-5 på hjemmebane og spilte 0-0 mot Swansea i forrige hjemmekamp. Kveldens kamp er sesongens siste hjemmekamp, man avslutter med en betydningsløs bortekamp i Scunthorpe.

Liam Lawrence (m) har stått over to kamper med skade og er ute igjen. Dave Kitson (a) er ute med skade i ribbeina. Ritchie de Laet (f) og Joel Ward (m) er usikre. Ricardo Rocha (f) er suspendert i denne og neste kamp.

Med seier i dag kan Norwich rykke direkte opp til Premier League. Det fordrer at Cardiff ikke vinner sin kamp tidligere på dagen. Det er veldig spennende om det blir Norwich, Cardiff eller eventuelt Swansea som kaprer den siste direkte opprykksplassen bak QPR. At QPR skal bli trukket i poeng har vi liten tro på at faktisk skjer, men det er en annen sak. Norwich har 80 poeng, Cardiff 79 før dagens kamper. Norwich sesongavslutter hjemme mot Coventry, Cardiff har en noe mer vrien oppgave borte mot Burnley. Uansett så har Norwich alt å spille for i innspurten, de har tatt Championship med storm etter opprykket fra League One og de har sterke 9-9-4 på bortebane totalt. De har tre strake seire, blant annet 5-1 borte mot rivalen Ipswich, og formen er strålende.

Manager Paul Lambert vil teste Zak Whitbread (f) nærmere kampstart, han sliter med en skade i hoften. Han erstattes eventuelt av Blackpool-lånet Rob Edwards. Chris Martin (a) henvises til benken igjen og Norwich starter med kapteinen Grant Holt og giftige Simeon Jackson på topp. Holt snitter over én scoring per kamp, men overgås på det seneste av unge Jackson som har gjort to hat-trick på de seks siste kampene. Leon Barnett (f) og Aaron Wilbraham (a) er fortsatt ute, men disse er ikke viktige fravær.

Portsmouth har mange trofaste fans og vil sikkert ønske å vise seg fra sin beste side i sesongens siste hjemmekamp. Men det er også det eneste argumentet vi finner for hjemmeseieren. Klubben er ribbet for spillere og økonomien er fortsatt så dårlig at man ikke kan kjøpe inn gode erstattere, formen er dårlig og man rykker hverken opp eller ned. Norwich scorer mål så det hagler og kan rykke direkte opp i Premier League hvis de vinner denne. De er ligaens nest beste bortelag og 1,80 for borteseieren må prøves. Denne kan spilles alene, men vi skal opp i en total odds over 2,00 og bruker denne i en dobbel.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Ängelholms FF - Qviding FIF
Superettan. Ängelholms har åpnet meget bra denne gangen, og topper tabellen med 9 poeng etter de tre første rundene. 4-1 over Brage og 2-1 over Västerås i bortekampene og 3-2 hjemmeseier over Brommapojkarna har det blitt. Selv om man har sluppet inn mål i alle kampene, har man vært det førende laget og hatt rimelig god kontroll, selv om vinnermålet borte mot Västerås først kom mot slutten og etter at man brant en straffe. Midtbanespiller Martin Andersen er i storform og skaper mange sjanser, Sebastian Andersson og Mikael Dahlgren scoret sist. En ellers fyldig kamprapport fra forrige runde rapporterer ikke om skader, så da tror vi hjemmelaget stiller likt eller nesten likt. Vi har ikke sett noen offisiell tropp.

Qviding rykket ned etter 2009-sesongen, men kom på 2. plass i en jevn Division 1 Södra og rykket rett opp igjen. De hadde 6-4-3 på bortebane i opprykkssesongen og 2-6-7 i nedrykkssesongen, og har ikke vært noen stor trussel på bortebaner de siste årene. Etter tre runder av årets Superettan står de med 0-1-2 og målscore 1-6. Dette kan bli tøft, igjen. I den ene spilte bortekampen røk de 0-4 for Åtvidaberg. Det er lite skader i laget, men heller ikke her har vi funnet noen tropp.

Hjemmelaget er i siget og det er god stemning i troppen. Ängelholms kjører et høyere tempo, skaper mer og er hvassere i avslutningsøyeblikkene enn bortelaget for tiden. Uansett om Qviding stiller toppet lag på Änglavallen skal dette bli vanskelig. Vi tror på en klar hjemmeseier, men tilbys kun spill på HUB. Hjemmeseier til 1,45 blir et naturlig kombinasjonsobjekt fra dagens meny. Vi får en dobbel til 2,61 og setter 100 kroner. Spillefristen er klokken 18.55.

101. Ängelholms FF - Qviding FIF 1,45 3,20 4,05
111. Portsmouth - Norwich 3,40 3,05 1,80

Total odds 2,61

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus