(Hesteguiden.com)

Nosey stikker nesa først

Nosey Parker har et gaveløp under torsdagens lunsjtrav og bør vinne. Sjekk våre lunsjtips til Bjerke.

Kommersielt

Det ble levert strålende tips av Håkon til onsdagens V65 på Bjerke og de to største forslagene ga begge tre femmere. Hver femmer var verd kr 3 282 kroner og i tillegg ble det fullklaff i Dagens Dobbel-spillet. Totalt innspilt ble dermed kr 21 417 og den gode tipsflyten til Sportspill-redaksjonen er intakt.

Bjerke travbane er som vanlig arrangør av torsdagens lunsjtrav og vanskelighetsgraden er skyhøy denne torsdagen. Hele tre av de fem V5-løpene er utskrevet for hester som har mindre enn 300 startpoeng og da er det som kjent svært mye formløse hester på farten.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Vi finner vår banker i V5-3 der den lovende fireårsvallaken 2 Nosey Parker jakter sin andre seier i karrieren i det fjerde forsøket. Vi ble imponert over hesten i debutløpet på Biri for en drøy måned siden, da hesten til tross for et offensivt opplegg kom alene til mål. Nosey Parker har galoppert fra start i sine to påfølgende starter, men ved begge tilfellene reparert flott til tredjeplass. Torsdag møter vallaken syltynn motstand og selv om det er en viss galopprisiko, tror vi Nosey Parker som vår alenestrek torsdag. Fra andrespor bak bilen bærer det nesten garantert til tet og derfra taper neppe Super Arnie-sønnen dette. Vi prøvde oss på et helfrekt bankertips på Geir Vegard Gundersen også tirsdag, da bak en svak Freestone. Vi gir Geir Vegard Gundersen fornyet tillit her og mener Nosey Parker er torsdagens beste bankerbud.
Rangering V5-3: A: 2 B: 3-11 C: 7-8-9-1-10-6-5-12-4

V5-1 - Varmblodshester 2100 meter autostart. Grunnlag under 175 000 kroner.
Det starter med en svært uoversiktlig poengjakt der det er liten tvil om at 12 Samuraj November innehar den største kapasiteten, men Kolnes-traveren er ikke akurrat kjent for å gjøre det lett for seg selv og er fortsatt svært galopplysten. Var på langtur sist til Leangen, men Magne Olsen behersket ikke den vanskelige Love With You-sønnen. Nå setter Eirik Høitomt seg opp, det er en klar fordel og har Samuraj November noenlunde kontakt ut mot oppløpet er han trolig vinneren.

2 Cyr On ser ut som tethesten i dette løpet og til tross for uviss form, er det en kjempefordel å komme seg foran i slike løp. Cyr On vant på Bjerke i fjor og i disse enkle omgivelsene kan årets første seier være innen rekkevidde for svenskegjesten. 3 Corazza vant et lunsjløp for noen måneder siden, men har utrettet lite av verdi etter det seiersløpet. Står fint inne i dette løpet og på en god dag, kan hun vinne. 7 Trans Amber har levert brukbare saker i Sverige sammen med Pål Oddvar Guthu. Middels kusk og vrient startspor er sjelden optimale betingelser i travløp, men Trans Amber er i form.

1 Icora Wapiti sjokkvant til over 100 ganger pengene i et V65-løp tidligere i høst mot mye bedre hester enn dette, men formen har ikke vært på topp i det siste. Førstespor bak bilen trekker uansett opp.
Rangering V5-1: A: 12 B: 2-3-7 C: 1-4-9-11-8-6-5-10

Annonse: Øivind Grøstad har en klar ide i V5-1 som avsluttet strålende i kulissene sist

V5-2 - Varmblodshester 2100 meter autostart. Grunnlag under 175 000 kroner.
Den andre avdelingen har altså helt likelydende forutsetninger som den første avdelingen, og her er det åpent. Den fartsfylte femårshoppa, 5 Ashleigh's Legacy er nok sine konkurrenter helt overlegen på kapasitet. Windsong's Legacy-datteren konkurrerte i regi Bo Westergaard i fjor og tok tre seire på kun fem starter. I år har det stort sett bare blitt rot og galopper, så også i debuten for Anders Pedersen i Billund sist og denne hoppa er naturligvis ikke til å stole på, men førstevalg mot denne skrøpelige gjengen skal hun være.

Kapasitet finnes også i 6 Fast Brown Talk, men med tre strake disk og påfølgende galopp også i prøveløpet, er heller ikke dette noen stabil krabat. Treningsrapportene er uansett positive og han skal tidlig med. 12 Super Tomin har trukket et vanskelig spor, men er i fin form og får hesten litt flyt på veien herfra skal han være blant de bedre her. 3 Zantana Transs R. kommer tilbake etter pause og i ny regi. Har vist fint lite dette året, men hadde en bra sesong i fjor og kan være seiersaktuell direkte. Bak disse er det svært mye formløst på farten, men med svake favoritter på farten her, ser løpet helskummelt ut på forhånd.
Rangering V5-2: A: 5 B: 6-12-3 C: 8-9-10-1-2-4-7-11

V5-4 - Varmblodshester 1609 meter autostart. Grunnlag under 75 000 kroner.
1 Princess Peach sitter foran hvis kusken vil, men Kai Johansen varsler ryggløp med hoppa. Fra spor og med tet eller lederrygg blir det korteste veien til mål, og selv om ikke hoppa har sprudlet den siste tiden skal hun regnes her og hun får et knepent vinnertips av oss, rett og slett i mangel av bedre alternativer.

8 Kvill Gitana hadde vi trolig satt først fra et bedre startspor, men herfra blir det sjanseartet. Burde kanskje vunnet sist, men angrepet ebbet litt ut mot mål. 3 Energitj er ikke så aller verst på sitt beste og har trukket et spennende spor sammen med Olav Mikkelborg. 9 Seaborn Scottt viste talent og evner på Leangen i regi Bjørn Garberg, men har ikke vist mye foreløpig i regi Trond Anderssen. Vallaken får en sjanse til av oss mot middels motstand.
Rangering V5-4: A: 1 B: 8-3 C: 9-12-6-4-7-5-11 D: 2

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-5 - Varmblodshester 1609 meter autostart. Grunnlag under 550 000 kroner.
Så er det over til mellomklassen for varmblodshester og her er det ikke mange hester som vil til mål lenger, selv på en kjapp sprint. Vi råsjanser og setter 11 Image Crown først. Hammersborg-traveren har vært forfulgt av utur og havnet i dårlige rygger eller i dødens. Får Image Crown ryggløpet sitt her, tror vi det er bra sjanse for at han speeder ned denne gjengen nedover oppløpet og han blir ikke mye spilt.

Det har ikke klaffet for 1 Vinyard A.L den siste tiden, men forsvarer han innersporet her, er det ikke mange som kan trykke opp farten. Kanskje er det også en fordel med sindige Ole Johan Østre opp istendenfor offensive Tom Erik Solberg. Fra tet uten hasardkjøring skal det være en bra sjanse for at Vinyard A.L. holder koken helt hjem. Normalt er det jo dette et skreddersydd løp for 6 Kastor Håbegård, men også der i gården er det helt formløst nå for tiden. Nå møter han så billig motstand at han kan vinne selv uten å være i toppform.

10 Handy Face kan spurte fort med riktig ryggløp og det kan hun få her. 5 Yankee Rapida varslet gryende storform nest sist, men var et sørgelig skue sist. 4 Dream Sugar Boy er kjapp i vei, men veik tilslutt. 3 Uri F. Boko er bedre enn raden, mens 12 Sharm El Sheik holder litt form. Det kan være nok her. Som dere forstår, dette løpet krever garderinger.
Rangering V5-5: A: 11 B: 1-6-10-5-4 C: 12-3-9-8-7-2

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus