Foto: AFP/Scanpix

Ny opptur for Newcastle

Newcastle har hatt en sensasjonelt god sesongstart og vinner igjen lørdag. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: En vinner fra Berlin
Tippetips: Liverpool gjør jobben
Premier League: Oversikt over skader og karantener
V75 Bergen: 38 millioner til alenevinner

Lørdagens langoddsprogram er meget innholdsrikt og består av 91 objekter. Det spilles fotball over det meste av fotball-Europa, i tillegg til norsk og svensk ishockey og det finnes en god del spennende objekter.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Blackpool - Nottingham Forest

Variable Blackpool (2-2-2 på siste seks) måtte helt ned i kjelleren for å avgjøre hjemme mot Doncaster tirsdag og er gjort til store favoritter hjemme mot Nottingham Forest, som tok en flott hjemmeseier mot ubeseirede Middlesbrough tirsdag (2-0). Ingen tvil om at Nottingham Forest er bedre enn det tabellposisjonen indikerer, og den nye manageren Steve Cotteril kommer til å løfte laget. 3,40 på borteseieren bør testes lørdag.

Reading - Southampton
Seks kamper på rad for hjemmelaget uten tap nå og det gir en foreløpig fjortendeplass på tabellen. I kveld returnerer flere viktige spillere i hjemmemøtet med Southampton. Likevel er bortelaget gjort til favoritter her. Greit nok at Southampton har levert varene til nå, men borte er de langt mer menneslige (2-2-2). Vi synes hjemmelaget skulle vært snau favoritt her og 2,55 på Reading-seier er verd noen kroner.

Dagens avslag
Cardiff - Barnsley

Hvorfor hjemmelaget er satt til skrøpelige 1,55 i odds her er ikke lett å begripe. Ett poeng på de tre siste kampene og tirsdag ble 3-2 ledelse kvarteret før slutt snudd tull til 3-4 tap borte mot Peterborough. Barnsley tok en fin seier hjemme mot Burnley tirsdag (2-0) og har kun tapt en av seks bortekamper (1-4-1). 1,55 er det bare å glemme i denne kampen.

Malaga - Real Madrid
Ambisiøse Malaga fikk så hatten passet og vel så det borte mot sensasjonen Levante sist søndag (0-3). En utvisning var med på å ødelegge den kampen. Gode Baptista er fremdeles ute, men likefullt er det plenty av kvalitet i dette Malaga-laget. Real Madrid har ikke bedre enn 2-1-1 på bortebane, og selv om de veldig sterke ut i øyeblikket er det ikke mulig å forsvare spill på Real Madrid borte til fryktelige 1,32.

Dagens spill
Det er flere lag som ikke er på våre offisielle forslag denne lørdagen som kunne vært aktuelle. Skarbøvik (fra Aalesund) møter Træff (fra Molde) til ren opprykkskamp i 3. divisjon avd 9. Skarbøvik har et klart tak på Træff i innbyrdes oppgjør og står med råsterke 10-2-0 hjemme på Skarbøvik stadion. 1,95 på Skarbøvik var nærmt. I Trøndelag fjerner bydelsklubben fra Trondheim, Nardo, all tvil om videre eksistens i 2.divisjon med seier over opprykksklare Ullensaker/Kisa. Dessverre var 1,80 på Nardo-seier litt snaut.

Newcastle - Wigan
Hjemmelaget ligger på en sensasjonell fjerdeplass og etter åtte ligakamper har fortsatt ikke The Magpies tapt en ligakamp denne sesongen. Ingen hadde forventninger til Newcastle denne sesongen, men det er åpenbart at manager Alan Pardew har gjort en solid jobb. Mannskapsmessig ser det tilnærmet perfekt ut nå som franske Hatem Ben Arfa også er tilbake for fullt. Forsvarsspilleren Mike Williamson er faktisk eneste spiller på skadelisten. 2-2-0 er tallene for Newcastle hjemme.

Wigan er spådd en strevsom sesong og ligger nest sist etter åtte serierunder, og har således "innfridd". 1-3 tap hjemme for formløse Bolton sist helg, bar ikke bud om bedring for Wigan. Lørdag returnerer i det minste svært viktige Hugo Rodallega etter skadefravær, men en svale gjør som kjent ingen sommer. Heller ikke Wigan sliter med nevneverdige fravær.

3-2-0 på de fem siste tilsvarende. Formsterke Newcastle får trolig en reaksjon straks. Men at den skal komme mot svake Wigan har vi liten tro på. Med gode Ben-Arfa også tilbake, har Alan Pardew enda flere strenger å spille på. Oddsen for hjemmeseier er ikke mer enn 1,50, men inntil det motsatte er bevist spiller vi Newcastle. Som singelspill er det selvsagt for lav odds og vi kombinerer med en godt betalt hjemmeseier fra Championship.

Coventry - Burnley
Hjemmelaget har kommet seg opp i knestående etter en svak start på sesongen og 1-4-1 på de siste seks ligakampene er godkjent. Det gir en foreløpig nittendeplass med elleve poeng. Hjemme i Coventry har laget 2-3-0 på sine fem siste kamper. En utligning på overtid sikret ett sterkt poeng borte mot Leeds tirsdag. Spissen Cody McDonald som ankom fra Norwich før sesongen er endelig friskmeldt. Gode Gary McSheffrey er også aktuell.

Burnley har etter to strake seire, måttet tåle null poeng i sine to siste og reiser til Coventry med en tropp på bare seksten spillere. Stallen er tynn og forsøkene på lånemarkedet har foreløpig ikke ført frem. Fire-fem spillere er fortsatt på skadelisten. Svak kamp borte mot Barnsley tirsdag og fortjent 0-2 tap. Totalen ellers viser 3-3-5 og bortetallene er svake (0-3-4).

Snodige 4-0-5 på de ni siste tilsvarende oppgjørene. Lørdag har vi svært god tro at formsterke Coventry tar seg av et slitent Burnley. Oddsen for hjemmeseier er forlokkende 2,35 og vi biter på.

I lørdagens andre oddstips får vi da en dobbel til 3,53 i odds og vår innsats er kr 100

Spilleforslag 2 lørdag
Kamp 46 Newcastle - Wigan 1,50 3,50 5,05
Kamp 59 Coventry - Burnley 2,35 2,80 2,55
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus