Foto: Patrick Stollarz (AFP)

Ny suksess for Solbakken

Etter 4-0 mot Freiburg lørdag, tror vi på ny hjemmeseier for Köln mot Mainz. Sjekk dagens oddstips.

Kommersielt

Tirsdagens oddsprogram domineres av NHL og spansk cup. Også i England og Italia spilles det cup, og vi finner i tillegg ishockey og enkelte andre fotballkamper på programmet.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
29. Mirandes - Villarreal H 3,60
I den spanske cupen ser vi gang på gang at de store favorittene fra La Liga sliter borte mot lag fra lavere divisjoner. Grunnen er så enkel som at de store klubbene ofte sender B-laget og krysser fingrene for at det skal holde, og ryker de er det ikke så farlig, for de kan stille sterkere og vinne returkampen, hvis det trengs. De små klubbene får alltid hjemmebanefordel i de tidlige rundene, og det spilles returkamper fra 16-delsfinalene og til og med semifinalene. Finalen spilles på nøytral bane.

Sist torsdag slo Albacete storklubben Atletico Madrid 2-1 til 5,30 i odds, mens AC Bilbao og Barcelona nøyde seg med 1-0 over henholdsvis Oviedo og Le'Hospitalet. Det er håpløst å sette penger på at bortelagene skal vinne stort i denne runden, ikke gjør det, prøv heller langskudd på knepne favorittseire eller som vi prøver her, favorittfall. Villarreal er ikke noe storlag denne sesongen, og 3,60 på Mirandes blir dagens langskudd.

Dagens avslag
5. Ponferradina - Real Madrid (2-0) B 1,85
7. Cadiz - Valencia (1-0) B 2,10
32. San Roque - Sevilla (1-0) B 2,05
Dette blir to sider av samme sak, men aldri i verden om vi setter penger på at klubbene fra La Liga skal knuse motstanderne sine i denne runden av Copa Del Rey. Favorittene stiller med mye rart og er fornøyd så lenge de vinner 1-0 eller spiller uavgjort, det har historien vist og vi tror den gjentar seg i kveld. Selv ikke Real Madrids sterke B-lag kan vi stole på at skal vinne med tre måls margin.

Dagens spill
Vi gjør ikke noe mer med cup eller ishockey i dag, og står igjen med tre aktuelle seriekamper i fotball. Genoa - Inter er vrien, all den tid Inters stjerner enten er skadet eller leverer variabelt. St. Johnstone skal ha gode muligheter hjemme mot Aberdeen, og vi vurderte å bruke dem i en dobbel, før vi bestemte oss for å gjøre det enkelt og kjøre FC Köln som singel.

8. FC Köln - Mainz 05
Bundesliga. Solbakkens FC Köln er ofte involvert i målrike kamper, og både tap og seire har en tendens til å bli store. Et sterkt angrep kombinert med et variabelt forsvar kan være noe av grunnen. På lørdag gikk det Solbakkens vei, Köln knuste Freiburg 4-0 etter to mål av Christian Clemens og to mål av byens favoritt Lukas Podolski. Med det har Köln 2-1-2 på sine fem siste og brukbare 4-1-3 på hjemmebane.

Ifølge det tyske sportsnettstedet Kicker er Andrezinho (f), Petit (m), Chihi (a) og Novakovic (a) ute med skader. Ingen av disse deltok i 4-0-seieren over Freiburg, og Solbakken kan stille likt hvis han vil. Novakovic er en klassespiller, men det er Podolski som er toppscorer og han er i form nå. Dette er Kickers bud på startellever:

Rensing - Brecko, Geromel, Jemal, Sereno - Clemens, Lanig, Riether, Peszko - Jajalo - Podolski.

Mainz er inne i en god periode. De er uten tap på sine fire siste, og har slått Stuttgart og Bayern München hjemme, før det ble 2-2 i Wolfsburg og 0-0 hjemme mot Hamburg. Med 1-4-1 på bortebane er Mainz per i dag det laget som har tapt færrest bortekamper i Bundesliga. Men de har også spilt færrest bortekamper (6), og det spørs vel om denne gode statistikken står seg, vi tror ikke det.

Kicker.de melder at Ivanschitz (m), som er lagets toppscorer med 5 mål og startet forrige kamp, er ute med skade, sammen med Gopko (f), Noveski (f), Risse (m), Gavranovic (a) og Szalai (a). Slik kan bortelaget stille:

Wetklo - Pospech, Bungert, Svensson, Fathi - Kirchhoff - Caligiuri, Soto - Malli - Choupo-Moting, N. Müller.

Siden 2005/06-sesongen har lagene møtt hverandre ni ganger, noe som har resultert i like mange hjemmeseire. Köln har vunnet 4-2, 1-0, 2-0 og 1-0, og hver gang har man fått over 2 i odds for hjemmeseieren.

Vi mener det er gode muligheter for at hjemmelaget følger opp den fine prestasjonen fra lørdag, og det er godt å se at Solbakken kan stille et sterkt lag med Podolski på topp. Bortelaget mangler toppscoreren sin og de lykkes ytterst sjeldent på RheinEnergieStadion. 2,30 for hjemmeseieren er mer enn godt nok i vår bok. Vi setter 100 kroner, spillefristen er klokken 20.25.

8. Köln - Mainz 2,30 2,80 2,60

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus