(Hesteguiden.com)

Ny tillit til Rune Wiig

Det er fin flyt for Rune Wiig om dagen og tirsdag tror vi på ny seier for Kolberg Kim. Sjekk våre travtips.

Kommersielt

Tirsdag kveld er det trav både på Momarken travbane og på Forus travbane, og det innebærer som kjent enkel V5 på begge banene.

Klikk her for å se våre V5-tips til Forus

På Forus er det en svært spennende V5 som står for tur og det kan ligge flotte penger i luften. Vi finner vår banker allerede i V5-1 der vi tror formtoppede 3 Kolberg Kim tar sin tredje seier på de fire siste startene. Vallaken etter Pål Even har funnet en voldsom formtopp nå på senhøsten, og til tross for at det tilsynelatende er skjerpet motstand i kveld, tror vi på topp vinnersjanse. Pengemessig ser ihvertfall løpet tøffere enn ut enn i de foregående seiersløpene, men det handler om svært mye formløs motstand og når Kolberg Kim heller ikke blir favoritt (ser ut til å bli 5 Sjerpen), blir vår motivasjon for bankerspillet enda større. Fra tredjespor i volta er det svært gode muligheter for tetkjenning direkte, og der trives Kolberg Kim utmerket. Vi spiller Rune Wiig og Kolberg Kim i V5-innledningen på Forus.
Rangering V5-1: A: 3 B: 5-2 C: 1-4-10-12-6-8-9 D: 7-13-11

V5-2 - Varmblodshester 2040 meter autostart
Vi var lenge inne på å spille 9 Lord Pridem banker denne tirsdagen. Andrevalget i spillet var strålende toer bak den gode treåringen Bugatti M. på Bergen travpark i sin siste start, til tross for et tøft løp. Har ypperlige rygger fra start her (rygg på startraske 2 Lukin For Credit) og kan sitte flott til direkte. Imidlertid er Lord Pridem fortsatt usikker og galopprisikoen er der, derfor nøyer vi oss med et klart førstevalg. Vi tror Åsbjørn Tengsareid sitter bak den beste hesten.

Treårige 1 Express Salt setter vi nærmest. Amatøren Jørn Bjaanes har en riktig fin hest og skulle han trampe avgårde i riktig gangart er Express It-sønnen god nok til å vinne dette. 10 Thymian blir spillernes favoritt, til tross for at hesten skuffet sist. Fikk da et perfekt løp underveis, men ble kraftig frakjørt nedover oppløpet. Kun en outsider for oss her. 7 Peter Plys er mildt sagt variabel og var fryktelig svak sist, etter en svært oppløftende innsats nest sist. Friskusen Herman Tvedt knaller trolig til her far start og kan være tethesten ut av den første svingen.

3 Navy Boy var oppsiktsvekkende bra vinner fra tet på Sørlandet tredje sist (gode Mr. Jubal kunne ikke utfordre), men har vist lite både før det løpet og etter det løpet. Her er motstanden overkommelig. 2 Lukin For Credit blir endel betrodd, men dette er en enkel hest, som ikke har vist fighteregenskaper.
Rangering V5-2: A: 9 B: 1-10-7 C: 3-2-11-5-6-8-12-4

V5-3 - Varmblodshester 2550 meter autostart
Geir Mikkelsen har en fin hest i 2 No Matter What . Skuffet muligens litt i Bergen sist, der hesten var sjanseløs til å gå i nærkamp med Perfect Globe. I kveld er startsporet bedre og dermed skal det være en fin vinnersjanse for vallaken etter Viking Kronos og motstanden er ikke den tøffeste. Vi ble dog litt betenkt etter innsatsen sist og sprer på med en del garderinger.

11 Harbour L. kunne ikke stå imot gode Yankee Showboat og Valnes Alice sist, men gjorde uansett et flott løp til tredje fra tet. Klart enklere imot i kveld og 2550 meter en neppe noe minus for Hegdal-traveren. Klart seiersaktuell her. 5 Sugar Alcore er Åsbjørn Tengsareids valg i dette løpet. Hesten ble bortkjørt etter alle kunstens regler av Lars Kristian Løkken sist, og holder nok mye bedre form enn de raden inidkerer. Med sjefen sjøl i vogna i kveld, synes vi sjuendevalget er svært spennende. 10 Come Pete og 1 Onlymede holder nok ikke klassen til vår favorittrio, men de er travsikre og i form, og det kompenserer mye. 7 Fidilo kom flott tilbake etter galopp sist, og hadde fin fart over mål. Men vi skulle gjerne hatt Tengsareid som kusk for å sette hesten høyere på rangeringen. 4 Tamaran var uheldig sist, og skal kanskje ikke glemmes helt.
Rangering V5-3: A: 2 B: 11-5 C: 10-1-7-4-9-3-12 D: 8-6

V5-4 - Varmblodshester 2040 meter autostart
Kveldens største V5-favoritt dukker opp i den fjerde avdelingen, det handler om 8 Dominus. Fireåringen til Øystein Tjomsland var ute i løp så sent som sist lørdag i et V75-løp på Klosterskogen. Mot knallhard motstand (løpet som ble vunnet av vår V75-banker Kejser K.D.) avsluttet Tjomsland-traveren flott til femte. Åttendespor i kveld bak bilen og løpet fra lørdag kan sitte i beina. Dominus er uten tvil beste hesten i dette feltet, men dårlig startspor og tette startspor gjør at vi værer favorittfall.

Vi starter med 4 Peter Lugar som nå gjør sitt andre løp etter lang pause. Kunne ikke helt følge i et speedoppgjør sist, men holdt farten fint til femte. I kveld kan det bli tet og løp i kroppen har garantert gjort godt. Første motbud. 1 Conway Holl satte vi først som et herlig tredjevalg på Bergen travpark sist og hesten avgjorde flott til seier da. Full vei er muligens et lite minus, men løpet sist har helt sikkert hjulpet på og fra et flott startspor er Conway Holl seiersaktuell. 2 Lomak Crown J. vinner ikke ofte, men i kveld har tiåringen flotte betingelser og formen er på topp. 11 Gigant Nico er ujevn, men veldig bra de dagene det stemmer som best og bra på sterk tid på Sørlandet nest sist, men kveldens startspor er begredelig.
Rangering V5-4: A: 8 B: 4-1-11 C: 2-7-5-6 D: 10-9-3

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Forus

V5-5 - Varmblodshester 2040 meter autostart
Sportslig og spillemessig er V5-finalen på Forus i kveld en perle, og her er det bra kvalitet. Vi setter Svein Ove Wassberg og 1 Gann Golden først, da de har vunnet sportrekningen. Gann Golden kunne ikke rå på en svært opplagt Valnes Alice i sin siste start, men gjorde et fint løp. Avsluttet flott til andre bak Leon West i et V75-løp på Bergen travpark nest sist, og tok to enkle seire før det. Er nok litt sårbar dersom Svein Ove velger å sitte foran, og liker ikke hardkjør underveis.

Solid form er det også på 4 Bullmeister. Ikke utenkelig at Åsbjørn Tengsareid vil prøve seg på teten her, og det øker vinnersjansene. Men det er også en viss fare for dødens. 3 Maldini Di Quattro lignet en vinner både nest sist og sist, men har litt overraskende gitt seg litt mot mål i begge disse løpene. Således er det litt usikkerhet rundt den absolutte toppformen, men Mikkelsen-traveren må selvsagt krysses.

7 Zico H. Limburgia var helt under båten i Bergen sist, etter et flott seiersløp i starten før. Har fått noen ukers pause etter løpet sist, og er utvilsomt god nok på sitt beste. 10 Safir vant på den dårlig dag nest sist og galoppert seg bort sist. Bakspor er et minus og motstanden er tøff. Det er den også for 2 Yrneo Boko, men fra et flott andrespor bak bilen kan det likevel gå.
Rangering V5-5: A: 1 B: 4-3-7 C: 10-2-5-6 D: 11-9-12-8

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus