Gå til sidens hovedinnhold

Ny vår for Magne

Magne Olsen er både transportør, hestehandler og travtrener og opplever sin beste sesong.

Sportspills meny mandag:
V65 Axevalla: Fortsetter suksessen i Sverige
Lunsjtrav Biri: En løve som ikke blir favoritt
Oddstips: Norges unggutter kan nå EM

Etter en heidundrende helg på Bjerke der vi har fått se en rekke topprestasjoner er det tilbake til hverdagen mandag. Biri er først ut med lunsjtrav før Leangen overtar med dobbel V5 og Axevalla med V65.

Det er altså dobbel V5 på Leangen og som vanlig svært fine spilleløp på banen i Trondheim. Det er ikke ofte Magne Olsen får bankertillit med to hester på en Leangen-kjøring, men mandag er det tilfelle. Magne Olsen har vunnet 15 løp hittil i år og nærmer seg 600 000 innkjørt. I 2006 tok han 20 seire og i 2001 tok han 23 seire, men de siste fem årene har resultatene vært på det jevne. Sist onsdag fikk vi se stallhesten Saxo imponerte stort fra dødens i V65 på Bjerke sammen med Kai Johansen og det er full form på stallen.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

I V5A-spillet er det 3 Winter Weather som får vår tillit. Den fireårige vallaken etter Dream Vacation har vunnet fire løp allerede i år, og vi har bankerspilt hesten i to av disse løpene. Sist på Leangen ble det helenkel seier og motstanden mandag er ikke tøffere, snarere tvertimot. Nå kan det være at en optimistisk Jomar Blekkan velger å sitte foran med 2 Cabana Boy, men hesten var iskald fra samme posisjon nest sist, og da må vi tro at Blekkan velger å slippe til 3 Winter Weather. Da skal vinnersjansen vært stor for hesten og i en svært vrien V5A-omgang setter vi våre penger på Magne Olsen og Winther Weather.
Rangering V5-2A: A: 3 B: 6-2 C: 4-7-8-1-5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Tar årets sjette?
Enda bedre sesong har 3 Rico Lundager hatt som passerte 100 000 kroner innkjørt i år med fjerdeplassen i V65 på Bjerke onsdag. Da satt hesten fast i lederryggen med tilsynelatende krefter spart mot gode hester. Rico Lundager har vunnet seks ganger på elleve forsøk i år og er en riktig så fin allrounder. God fra start, sterk og uøm for distanser. Fra spor tre ligger det an til direkte tetkjenning mandag og selv om han støter på et bra brukbare svensker har vi svært god tro på at Magne Olsen og Rico Lundager styrer begivenhetene i V5-4B fra start til mål.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 3 B: 2-1 C: 5-11-10-9-6-8-4 D: 7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V5-1 - Kaldblodshester. Treåringer. 2140 meter voltestart.
9 Gikling Lomeo galopperte fra seg en mulig plass i Kriteriet da han galopperte 400 meter fra mål i et av kvalifiseringsløpene på Bjerke for to uker siden. Lome Elden-sønnen har vunnet tre av seks starter og vist at det er en fin traver. Står på lengste tillegg mandag i et bra treårsfelt, men må bli favoritten.

8 Hongslojerven hadde tøffe betingelser i et treårsløp i sin siste start (lengste tillegg), men Åsajerven-sønnen var både sterk og god vinner den dagen. Første motbud. 10 Spikra er ei veldig fin hoppe som ble toer i det svenske Hoppekriteriet etter en flott spurt. Galopperte seg bort som storfavoritt i et kvalifiseringsløpene til det norske Hoppekriteriet på Bjerke for to uker siden, men mon tro om ikke det løpet kom for tett på.

11 Sterkar galopperte seg borte i det svenske Kriteriet (åpen klasse) etter å ha gjort et fint kvalifiseringsløp. 6 Røyns Kasper står faktisk 60 meter bedre til kontra 10 Spikra enn da de møttes 25. juni og står således fint til her. Se opp, Fremstad-hesten er garantert moden for en real rekordforbedring. 4 Åsarappen har farten og 2 Alm Sumitra viser stadig fremgang.
Rangering V5-1: A: 9 B: 8-10-11-6 C: 4-2-5-7-1-3

HTML EMBED

V5-3A - Kaldblodshester. 1640 meter voltestart. Monteløp.
Det er ingen tvil om at det lønnsomt å spille de beste rytterne i disse monteløpene og vi er i ferd med å få en liten eksklusiv elite her i Norge nå. En av dem som hører med i denne gruppen er Liv Pedersen som atter tar turen til Leangen mandag, blant annet for å ri 8 Pave Eldvira som var god vinner i monte på Biri i sin siste start. Møter enkel motstand mandag og må ha en topp vinnersjanse påny.

I billige omgivelser synes vi også svenskegjesten 5 Rutan skal tidlig på. Linda Fastesson har gjester Leangen med suksess før. 6 Lauvås Prinsen var god tredje i sitt siste monteløp og skal også med på bongen. 10 Kolnes Germa var veldig bra i fjor, men har slitt mer i år. Garderingsaktuell sammen med 3 Alsaker Spenter som trolig er den beste strekhesten.
Rangering V5-3A: A: 8 B: 5-6-10-3 C: 2-7-11-1-9-4

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 2640 meter autostart.
2 Macholine har innledet sin karriere på flott vis. Vi fikk gode signaler fra Atle Solhus forut for debutløpet tredje sist og lanserte da Super News-sønnen som et strålende fjerdevalg. Fra tet ble det enkel seier. Nest sist ble alt feil fra tillegg, mens fireåringen atter viste talent sojm vinner for en måned siden etter en flott spurt. Vinnerhest dette altså og trolig tidlig tet her, så får vi om hesten orker 2600 meter.

10 Madonna Rags kommer fra Noralf Brækkens lille, men svært kvalitetsfylte stall. To hester hadde Brækken med til Bergsåker fredag og begge vant. Denne treårshoppa er under utvikling og vi betaler tidlig, selv om hun fikk maks som femte på Bjerke sist (Kriteriekval). 4 Abby Tutterø står endelig fint til og liker distansen. 1 M.S. Capisce var sjanseløs mot en god Opening Day på Bjerke sist, men avsluttet flott til sølv. Fra førstespor bak bilen kan det ikke bli feil her for Gunnar Bergem.

9 Sunny Boy var seig fra dødens i sin siste start og kan få et veldig fint løp herfra. 3 Midnight Spirit har skuffet oss litt i det siste, men er også garderingsaktuell.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 2 B: 10-4-1 C: 3-6-5-7-8

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Etter et flott seiersløp fra tet 25. juni i sin femte siste start har det gått på tverke for Bjørn Garbergs 4 Hammer Stjernar. Men mandag er det kun fire strekhester og da skal det være bra muligheter for tidlig tetkjenning og mon tro om ikke hesten yter mye bedre derfra. Står i tillegg 20 meter bedre til kontra favoritten Melling Svarten og da setter vi Hammer Stjernar først.

Nevnte 5 Melling Svarten var sjanseløs mot en steingod Husankongen sist på Leangen, men fortsetter den fine utviklingen og er nok med å gjøre opp om seieren her uten galopp. 8 Mankell kan være en luring. Walsøe-hesten har gått fine løp i kulissene på slutten og møter klart overkommelig motstand her. Bak disse florerer det av minioutsidere, men vi synes vår favorittrio skiller seg litt ut.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 4 B: 5-8 C: 10-1-6-7-11-12-14-15-3-2-13-9

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

HTML EMBED

V5-3B - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart. Ungdomskusker.
Fireårige 2 Yr Sokken har ikke tjent ei krone på fire forsøk som fireåring i 2012, etter en lovende treårssesong. Nå kommer Yr Sokken ut etter tre måneders pause og mot svært overkommelig motstand gir vi hesten et sjanseartet tips sammen med Brit Dregelid. Trondheimsjenta er fortsatt seiersløs, men har på ni kjørte løp i år kun stått til under 10 i vinnerodds en gang.

6 Snonsøy Tinjar blir spillefavoritten ettersom vallaken har vist fin form i lengre tid. Eneste seieren er dog kommet i et billig løp på Nossum og noen vinnerhest er det ikke snakk om. Hoppene 9 Mai Elena og 10 Durgloma er i samme kategori, men de er begge travsikre og får de litt hjelp på veien skal de duge godt her.

11 Røstadspretten viste flotte tendenser i fjor (vant tre løp på ni forsøk), men sliter med å finne tilbake til de taktene. sammen med lovende Amanda Robertsen skal han krysses. 3 Millionfaksa er ingen stjerne, men bedre betingelser enn dette har ikke hoppa hatt på lenge.
Rangering V5-3B: A: 2 B: 6-9-10-11 C: 3-5-4-1-8-12-7

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Springspor og Jomar Blekkan, det pleier å gå bra det. Ergo er det naturlig å sette 7 Crazy News først i dette såkalte eliteløpet, der det er en haug med formløse hester på farten. Nå skal det sies at Crazy News var ute i Jarlsberg Grand Prix femte sist og fjerde sist og i tøffe omgivelser på Bjerke nest sist og sist. Tilbake i hjemlige omgivelser må det være en stor vinnerjanse.

6 Rock You er hovedutfordreren. Sveneksgjesten gjør stort sett gode løp på Leangen hver gang og årets eneste seier er tatt nettopp her i Trondheim. Her kan det bli tet/lederrygg. Kanonform er det definitivt på 10 Ebbes Igor l.J. som avsluttet strålende til andre i Østersund sist. Tillegg på et par gode strekhester her gjør oppgaven vanskelig, men ikke umulig.

8 Vacation Kosmos klarte ikke å fullføre angrepet sist mandag og hoppa er nok ikke i samme toppform som hun hadde tidligere i år. Dog er hun selvsagt aktuell på gardering.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 7 B: 6-10-8 C: 4-3-2-1-11-9-5