Foto: Getty Images/All over Press

Nytt rekord-år for Messi?

Den lille magikeren er på plass når Barcelona spiller derby mot Espanyol på søndagskupongen.

Kommersielt

Sportspills meny søndag
V64 Solvalla: To spenstige!
V5 Harstad: Bjerring har kontroll!
Oddstips 1: Arsenal til flott odds
Oddstips 2: VIF reiser kjerringa

FA-cup: 100 fakta om 3. runde
FA-cup: De ti største bombene

søndagskupongen finner vi kamper fra 3. runde i FA-Cupen, oppstart i Primera Division og Segunda Division etter juleferien, samt to oppgjør fra gresk superliga.

Når dette tipset publiseres har ikke Norsk Tipping lagt ut den nøyaktige summen på bonuspotten. Men den var 740.000 i går og gikk ikke da, så la oss si oppunder 1.000.000 i dag. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Merk tidlig leveringsfrist på søndagskupongen, klokken 14.25.

1. Swansea City - Arsenal
FA-Cup, 3. runde. Begge disse Premier League-klubbene kommer inn i denne runden. Swansea kom seg velberget og ubeseiret gjennom det heftige juleprogrammet i ligaen, med uavgjort mot Manchester United, Reading og Aston Villa og borteseier mot Fulham. Det er godkjent og 9. plassen i ligaen fullt fortjent. Swansea skal spille semifinale i ligacupen, allerede på onsdag spiller de borte mot Chelsea, det første av to oppgjør. Dermed har de vist at de tar cup seriøst, men på den annen side kan de mistenkes for å satse mer på turneringen der de allerede er kommet langt.

Michu og Rangel sliter med noen mindre skader, ikke verre enn at de spilte første nyttårsdag, men her blir de trolig hvilt.

Arsenal spilte én kamp mindre enn de fleste andre i løpet av julen, og tok syv av ni mulige poeng mot Wigan, Newcastle og Southampton. Etter 7-3 mot Newcastle var det en liten nedtur at det bare ble 1-1 i Southampton. Arsenal har vært noe ujevne i prestasjonene denne høsten, de er ute av ligacupen etter straffe-tap mot Bradford og det er vanskelig å stole på dem for tiden.

Det er ingen nye skader hos Arsenal, som kan stille sterkt og ikke har kamp før om en uke. Reservekeeper Mannone er syk, så selv om dette er en kamp han typisk kunne spilt, skjer det neppe. Diaby og Santos er det også lite trolig at vi får se.

Lagene er jevne på en normal dag. Det som trekker oss mot borteseieren er at Swansea har den viktige kampen mot Chelsea i bakhodet, samt at Arsenal nylig fikk en cup-lekse av Bradford og ellers burde kunne stille sterkt. B i kamp 1.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

2. Mansfield Town - Liverpool
FA-Cup, 3 runde. Mansfield kvalifiserte seg til cupen ved å slå Workington 2-1 borte. Laget møtte så Slough Town fra åttende nivå, og trengte straffer i omkampen for å gå videre. I andre runde møtte laget Lincoln City (3-3 borte, og 2-1 i omkampen hjemme). Mansfield ligger på en 9. plass i Conference, femte nivå i England. De har gode 7-3-2 på hjemmebane, og i dag gir lilleputten alt hva remmer og tøy kan holde for å lage cup-fest mot selveste Liverpool.

Det er ventet at manager Paul Cox sender utpå sitt absolutt sterkeste tilgjengelige mannskap.

Liverpool har hatt en god jul. De tapte riktignok 1-3 i Stoke på Boxing Day, men viste ellers mye bra med 4-0 mot Fulham, 3-0 mot QPR og 3-0 mot Sunderland. 3-4-3 på bortebane i Premier League er ikke blant de aller beste, men det er positivt at Suarez bøtter inn mål og at det er mye morsommere å så på Liverpool nå i tidligere i høst. I Ligacupen ble det stopp i 1/8-finalen mot Swansea.

Manager Rodgers varsler flere endringer. Den mest spennende er nok at nykommer Daniel Sturridge (a) trolig får sin debut. Det er ventet at Daniel Agger, Steven Gerrard og Martin Skrtel får hvile, mens det er mer uklart om Luis Suarez (a) hviles eller ei. Andre sannsynlige startere er Coates, Assaidi og Carragher, og muligens Suso, Shelvey og Sahin.

Det er ingen tvil om at Liverpool er det sterkeste laget og bør vinne dette. Starter Sturridge, bør han score minst ett mål mot en forsvarsfirer fra femte nivå. Men fotballen er rund og Liverpool er i våre øyne en kandidat til å plundre litt her, med nykomponert lag for anledningen. Borteseier har 65 prosent på folkerekka i skrivende stund, og da blir markeringen UB i kamp 2.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

3. Mallorca - Atletico Madrid
Primera Division. Mallorca så fortapte ut, men klarte å vinne den siste kampen før jul. 2-1 borte mot Betis var overraskende, men satte en stopper for den grusomme rekken på 0-2-9 som tok klubben ned på nedrykk. Klubben fra ferieøya har virkelig tapt seg, etter at de flere sesonger var svært sterke på eget gress og kjempet på øvre halvdel. Nå gir de oss noe av den kjedeligste fotballen som er å finne på øverste nivå i Spania, og 3-1-4 på hjemmebane er lite å skryte av.

Baptista (m) er stadig ute, det er ikke noe nytt, men ellers ser det bra ut. Det ligger an til toppet lag, og slik kan Mallorca starte:

Aouate - Nsue, Nunes, Conceicao, Bigas - Pina, Marquez - Arizmendi, Alfaro, Giovani - Hemed

Atletico Madrid tapte for både Real Madrid og Barcelona i desember, sesongens to antatt vanskeligste bortekamper. Likevel fikk toppscorer Falcao nok en gang vist verdensklasse da han ga Atletico ledelsen på Camp Nou, før Barcelona tok over og vant 4-1 til slutt. Samen med tapet i Valencia har Atletico nå tapt tre av sesongens 17 første. 13-1-3 totalt gir 40 poeng og en overraskende klar 2. plass. Nå handler det om å holde koken og holde Real Madrid og Malaga bak seg, da blir det Champions League neste sesong.

Suspensjoner svekker Atletico i dag, spesielt offensivt, der den suverent mest målfarlige, Falcao, og også Arda Turan, soner karantene. I tillegg er den faste forsvarsspilleren Miranda suspendert.

Slik kan bortelaget starte, og her får antagelig Adrian en god sjanse til å vise at han kan score mål han også. Det viste han for så vidt i den siste før jul der han ble matchvinner mot Celta Vigo med et utsøkt langskudd:

Courtois - Cisma, Godin, Diaz, Juanfran - C. Rodriguez, Gabi, M. Suarez, Koke - D. Costa, Adrian

Vi hadde ikke vært i tvil om borteseieren dersom Falcao og Arda Turan var med. Det er de ikke, men vi tror ikke det betyr at Mallorca har spesielt gode sjanser likevel. Laget er for svakt, de vil få problemer med å score på Atletico. Resultat 0-1, målscorer Adrian og B i kamp 3.

4. Barcelona - Espanyol
Primera Division. 2013 innledes med derby i Barcelona, et høydepunkt for begge klubbene. Hvor spennende det blir denne gangen gjenstår å se, for Barcelona har vært helt suverene hittil denne sesongen og topper tabellen klart med 16-1-0 totalt. De to avgitte poengene kom på dagens bane, da Real Madrid klarte 2-2 her. Forrige sesong vant Barcelona derbyet med klar margin, Espanyol ble slått 4-0.

Det er lite skader hos Barcelona, og slik tror spanske Marca at de starter:

Valdes - Alves, Pique, Puyol, Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Alexis

Espanyol har vært en av ligaens store skuffelser så langt, de ligger på nedrykk med 3-6-8 totalt. Den siste før juleferien ble vunnet 2-0 hjemme mot jumboen Deportivo La Coruna. Forrige bortekamp sjokkerte man med 2-2 borte mot Real Madrid, man pirket inn 2-2-scoringen helt på tampen, da Real-forsvaret var sjeldent uoppmerksomme. Dermed er Espanyol ubeseirede i sine fire siste, laget har utvilsomt fått nytt drivstoff på tanken etter at Javier Aguirre overtok som manager.

Det ser ut til at førstevalget i mål, Cristian Álvarez, og Mubàrak Wakaso, er ute. Dette er troppen:

Raúl Rodríguez, Víctor Sánchez, Forlín, Baena, Stuani, Sergio García, Verdú, Kiko Casilla, Héctor Moreno, Javi López, Albín, Capdevila, Colotto, Simao, Cristian Gómez, Christian Alfonso, Víctor Álvarez

Det ligger i menneskets natur å heie på David mot Goliat, og Espanyols oppsving under Aguirre gir god grobunn for spekulasjon til alle som håper på en overraskelse her. Det hadde vært gøy for ligaen om Barcelona avga litt poeng i ny og ne, det hadde vært fint for størrelsen på tippegevinstene også, men grunnen til at det ikke skjer er at Barcelona er suverent best, og de vinner trolig dette derbyet også. H i kamp 4.

5. Real Madrid - Real Sociedad
Primera Division. Real Madrid spilte 2-2 mot Espanyol og tapte 2-3 i Malaga i de to siste før jul. Dermed ser det helt kjørt ut for gullet, det er 16 poeng opp til Barcelona og det er også syv poeng opp til rivalen fra egen by, Atletico. Dette er dårlig nytt for Real og trener Mourinho, som snart ikke kan avgi flere poeng før Champions League neste sesong står i fare. 6-2-0 hjemme på Santiago Bernabeu. Kveldens kamp må vinnes.

Pepe (f) er operert og ute noen uker. Han er uansett suspendert i denne kampen, det er også Sergio Ramos (f), så her får vi se et annerledes Real-forsvar. Fra før er Albiol (f) og Marcelo (f) ute. Marca tror trener Mourinho gir Casillas tillit i mål igjen og at hjemmelaget stiller slik:

Casillas - Essien, Varane, Carvalho, Arbeloa - Khedira, Alonso - Di Maria, Özil, Ronaldo - Benzema

Real Sociedad er oppe på 7. plass etter strålende form i november og desember. 4-3-0 på de syv siste rundene inkluderer sterke borteseire i Malaga og Valencia. Disse var også sesongens første borteseire, man har ikke bedre enn 2-2-4 på reise. Real Madrid er et lag de har slitt enormt mot de siste sesongene, de har ikke bedre enn 0-2-8 på de ti siste innbyrdes.

llarramendi (m) er tilbake, mens Bergara (m), Gorka Elustondo (m) og Cadamuro (f) er ute, ser det ut til. Mulig startoppstilling:

Bravo - La Bella, Martinez, Gonzalez, Estrada - Pardo, Illarramendi - Griezmann, Prieto, Carlos Vela - Ifran

Bortelaget har vist mye positivt den siste tiden, men å ta poeng i Madrid er alltid vanskelig. Men siden Real Madrid ser litt svakere ut denne sesongen, de har en del skader i forsvaret og det er første kamp etter ferien, frister det å ta høyde for en overraskelse her. Folkerekka viser 70-17-13 prosentfordeling på H, U og B i øyeblikket, og vi markerer HU i kamp 5, i håp om store premier.

6. Elche - CE Sabadell FC
Segunda Division. Elche er det suverene topplaget i divisjonen, med ti poengs klaring ned til neste lag som kan snyte dem for direkte opprykk. Dermed ligger det an til at vi får se Elche i La Liga til høsten, dersom de holder koken i siste halvdel av sesongen. 9-0-0 og en målforskjell på 20-4 på hjemmebane er mesterlig. Man er også divisjonens sterkeste bortelag og vi finner lite som tyder på at formen skal svikte. Elche har ikke scoret mer enn ett mål i noen av de ti siste spilte, men så lenge de slipper inn 0 er det greit.

Sabadell er også på øvre halvdel, men på en mer beskjeden 9. plass. Formen var ikke spesielt god opp mot juleferien og man står med 3-2-4 borte totalt.

Lagene spilte 0-0- og 1-1 forrige sesong. Denne gangen ser Elche sterkest ut. H i kamp 6.

7. Numancia - Las Palmas
Segunda Division. Numancia rundet av før jul med 3-1-borteseier mot bunnlaget Hercules, og klatret til midten av tabellen. Laget har vært vanskelig å tippe denne høsten, og står med 4-3-2 på eget gress etter halvspilt serie. De er vriene å score på her på Los Pajaritos, bare fire baklengs hittil.

Las Palmas viste solid form i oktober, november og desember, og med 7-3-0 på de ti siste rundene ligger de nå som nummer 7. Defensiven er kraftig skjerpet og det har etter hvert blitt meget vanskelig å score mot Las Palmas. Nå handler det om å sikre en topp 6-plassering utover vinteren.

Vi heller mot at bortelaget får til noe, men er ikke tryggere enn at helgarderingen havner her. HUB i kamp 7.

8. Mirandes - CF Córdoba
Segunda Division. Mirandes sliter i bunnen og er ett av fire lag på nedrykk. De vant sin siste hjemmekamp før jul, 3-2 mot jumboen Hercules. Men dette var bare sesongens tredje seier, og 2-4-3 på eget gress er blant de svakeste. Men vi noterer at Mirandes har 2-3-0 på sine fem siste hjemmekamper.

Cordoba ligger midt på tabellen og formen var ikke den helt store opp mot juleferien. De står med 2-3-4 på bortebane etter at de slo svake Huesca 3-1 på forrige reise. Ellers hadde de tungt for å finne veien til mål før jul.

Hjemmelaget har én oppgave i siste halvdel av sesongen: berge plassen. Mirandes viste positive tendenser før jul og vi tror de har gode muligheter her hvis de er skjerpet, noe de bør være. HU i kamp 8.

9. Xerez - Huesca
Segunda Division. Xerez har en luke på 5 poeng ned til streken når sesongen er halvspilt. Formen var svak før jul, bare 2 scoringer og 0-2-3 på de fem siste rundene. Laget fra Jerez de la Frontera har ikke vunnet siden 4. november. I dag møter man et av få lag man har bak seg på tabellen, så her skal og bør seieren komme, noe annet vil være et stort skritt i feil retning. Men da må de score minst ett, noe de har slitt voldsomt med i det siste.

Huesca viste svak form før jul og klarte bare 1-1 hjemme mot jumboen Hercules i starten av desember. Fire andre kamper er tapt siden de slo Guadalajara 2-1 på dagens bane i november. På bortebane har man vært håpløse lenge og tapt fem på rad. Dette lukter nedrykk.

Det er alltid skummelt å tippe første runde etter en ferie, men slik vi ser det har hjemmelaget mest å by på og de skal ha gode sjanser i denne viktige kampen. Her kan vi få se mange harde taklinger og få scoringer. H i kamp 9.

10. CD Lugo - CD Guadalajara
Segunda Division. Lugo er et nytt bekjentskap for undertegnede, klubben har bare én gang tidligere vært oppe i Segunda (1992/92) og aldri spilt på høyeste nivå. Opprykkeren har klart seg bra, 7-5-7 totalt og 12. plass til jul må være godkjent, spesielt siden man rundet av med tre strake seire. 5-1-3 hjemme.

Guadalajara innehar plassen rett over nedrykk, og lever farlig med sin svake uttelling på reise (1-3-5 totalt). De vant imidlertid sin forrige bortekamp 1-0 mot Murcia, og spilte 0-0 borte mot Mirandes før det. 3-2-0 på de fem siste før jul tyder på et kraftig oppsving i formen, og så blir spørsmålet om den forsvant med juleribba eller om fortsettelsen følger her.

Denne er vrien og det blir litt mer magefølelse-tipping enn vanlig når det er Segunda på kupongen. Bortelaget har fått til lite på reise hittil og borteseier har bare 24 prosent på folkerekka. Nettopp derfor skal borteseier med på kupongen, for laget med et lange mexikanske navnet leverte mye bedre oppunder jul enn tidligere i høst. HB i kamp 10.

11. Panthrakikos - PAOK Thessaloniki
Gresk superliga. Panthrakikos viste storform i november og desember og 2-0 borte mot Kerkyra 15. desember gjør at klubben fra Komotini står med 4-2-0 på de seks siste. De tok juleferie på 8. plass. Panthrakikos er en spennende klubb som satser, men erfaringen på toppnivå er liten, det er bare ti år siden de spilte på sjette nivå i Hellas etter totalhavari sportslig og økonomisk i 2001.

PAOK har bare tapt to av sesongens 15 første, og er oppe på 2. plass. Når serien nå starter opp etter jul har de åtte poeng opp til Olympiakos, og syv poeng ned til lag nummer 3. Asteras Tripolis. De to siste før jul ble vunnet og PAOK er nest beste bortelag med sine 3-3-2 totalt.

Målvakten Panagiotis tråkket over på trening, står det å lese på klubbens nettside, og derfor skal Giakoumis vokte buret i denne bortekampen.

PAOK blir favoritter i nesten alle kampene de spiller, også her, men hjemmelaget viste meget gode takter før jul og PAOK er ikke bedre som bortelag enn at vi må gardere her. UB i kamp 11.

12. Olympiakos Piraeus - Veria FC
Gresk superliga. Olympiakos er rimelig suverene så langt. De ringet julen inn med 2-1 borte mot Panionios og topper klart med 12-3-0 totalt. Hjemme i Pireus er de utilnærmelige og har innfridd som enorme favoritter i syv av syv spilte. I Europa League møter de Levante i sluttspillet, men det er først i slutten av februar.

En rapport på klubbens hjemmeside forteller at David Fuster (m) skadet seg på trening nylig og ikke kan spille. Roy Carroll (k) har blitt bra etter ryggproblemer, mens Dimitris Siovas (f) og Djamel Abdoun (m) ikke er klare ennå.

Veria kjemper for å unngå nedrykk, de har foreløpig 15 poeng og tre lag bak seg. De vant 3-0 hjemme mot Panathinaikos i den siste før jul, en stor opptur som tok dem opp på trygg grunn. 1-3-0 på de fire siste er bra for et lag som Veria, men kveldens bortekamp er sesongens klart tøffeste og her tror bare de største optimistene på poeng.

Olympiakos vant det omvendte oppgjøret 2-1. I dag bør seieren bli klarere. H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 06.01.2013 14:25
1. Swansea City - Arsenal B
2. Mansfield Town - Liverpool U B
3. Mallorca - Atletico Madrid B
4. Barcelona - Espanyol H
5. Real Madrid - Real Sociedad H U
6. Elche - CE Sabadell FC H
7. Numancia - Las Palmas H U B
8. Mirandes - CF Córdoba H U
9. Xerez - Huesca H
10. CD Lugo - CD Guadalajara H B
11. Panthrakikos - PAOK Thessaloniki U B
12. Olympiakos Piraeus - Veria FC H

-

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 06.01.2013 14:25
1. Swansea City - Arsenal B
2. Mansfield Town - Liverpool U B
3. Mallorca - Atletico Madrid U B
4. Barcelona - Espanyol H
5. Real Madrid - Real Sociedad H U
6. Elche - CE Sabadell FC H
7. Numancia - Las Palmas H U B
8. Mirandes - CF Córdoba H U B
9. Xerez - Huesca H
10. CD Lugo - CD Guadalajara H U B
11. Panthrakikos - PAOK Thessaloniki U B
12. Olympiakos Piraeus - Veria FC H

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus