Barcelona har kun tapt to av de 39 kampene de har spilt mot engelske lag hjemme på Camp Nou. Begge tapene har kommet mot samme klubb. Barcelona har to ganger tapt hjemme mot Liverpool (0-1 i 1976 og 1-2 i 2007).

2,65 i odds på at Barcelona vinner mot Manchester United på denne måten

Katalanerne er sterke på hjemmebane, og det vet Manchester United veldig godt. De har spilt fem ganger mot Barcelona på Camp Nou. Fasiten er dyster lesning. De står med tre tap og to uavgjorte.

United har i det hele tatt en dårlig statistikk mot spanske lag i utslagsrundene i Europa.

Siden Manchester United vant Europa League i 2017 mot Ajax, har De røde djevlene blitt slått ut av Europa av spanske lag hvert år. I 2018 ble United slått ut av Sevilla i 16-delsfinalen i Champions League. Et år senere, i 2019, var det Barça som avsluttet Uniteds europeiske eventyr i kvartfinalen i Champions League. Sevilla ødela for dem i Europa League-semifinalen i 2020, og Villarreal slo dem i 2021. Det var kanskje det mest smertefulle nederlaget, ettersom de tapte på straffer i finalen. Sist sesong skjedde det igjen. Atletico Madrid slo United ut av 16-delsfinalen i Champions League.

United slo Real Sociedad og Granada i Europa League i 2020-2021-sesongen, men de spanske toppklubbene pleier å lage problemer for United. Det gjør de også i torsdagens kamp.

Barcelona - Manchester United

Odds: Barcelona vinner og over 2,5 mål i kampen - 2,60 i odds

Kampstart torsdag 16. februar kl. 18.45

Spillestopp kl 18.44

Camp Nou

Kampen kan sees på Vsport1 Skaff deg tilgang her

Vi tror at Barcelona vinner og over 2,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 2,65 i odds

Torsdag starter 16.-delsfinalene i Europa League med en skikkelig godbit. Da møtes Barcelona og Manchester United på Camp Nou.

Det var en tid da Barcelona vs Man United var en kamp som var forbeholdt Champions League-kvelder.

Manageravganger, dårlig ledelse på overgangsmarkedet og uhell både på og utenfor banen har etterlatt Manchester United og Barcelona i en evig tilstand av gjenoppbygging. Men for første gang på lenge føles det som om begge lag har funnet managere i Xavi og Erik ten Hag som kan bringe vedvarende suksess til klubbene sine.

Barcelona er i kjempeform. De har vunnet åtte kamper på rad i alle turneringer, og katalanerne er ubeseiret i 16 kamper på rad siden de tapte mot Bayern München i Champions League tilbake i oktober i fjor.

0-3-tapet på Camp Nou var også den siste gangen de gikk av banen uten å score. Det har bare vært scoret begge veier i syv av de siste 16 kampene til Xavis mannskap. Det viser at Barcelona har et lag som er sterkt defensivt. Iallfall hjemme i Spania.

I Europa har de ikke vært like tette bakover. De klarte kun å holde nullen i én av de seks kampene i gruppespillet i Champions League, og torsdag møter de et av formlagene i Europa.

Erik ten Hag har virkelig fått sving på Manchester United-laget. De røde djevlene har vunnet tolv av 15 kamper etter VM-pausen.

Det som gir grunn til litt bekymring hos United-fansen er at det eneste tapet i denne perioden kom borte mot Arsenal. Det gjør at det går an å stille spørsmål ved hvor god Manchester United er når de møter toppklubber på bortebane.

Manchester United har vært solide offensivt. De har scoret minst to mål i seks kamper på rad. Det er god grunn til å tro at de også skal klare å score på Camp Nou. Marcus Rashford er i fantastisk form, og selv om han har scoret flest mål hjemme på Old Trafford, vil han være en konstant trussel for Barcelona-forsvaret. Casemiro vil også være tilbake og patruljere foran forsvaret.

Barcelona på sin side må klare seg uten to nøkkelspillere i kampen mot United. Ousmane Dembélé, som kanskje har vært den beste Barca-spilleren denne sesongen, er ute i flere uker, og han spiller ikke torsdagens kamp. Også kaptein Sergio Busquets er ute hos spanjolene.

Men Xavi har flust erstattere, og etter å ha sett flere Barcelona-kamper denne sesongen, tror jeg katalanerne skal ha et sterkt nok lag til å vinne hjemme mot Manchester United.

Lewandowski scorer sitt første mål mot United

Robert Lewandowski var svak i søndagens kamp mot Villarreal, men den poslke superspissen hadde vært suspendert i tre kamper før den på grunn av et rødt kort mot Osasuna. Han har kun scoret ett mål på de seks siste kampene i La Liga.

Men polakken elsker europeisk fotball. Lewandowski har scoret 45 mål på sine siste 37 kamper i Europa, og han trives veldig godt mot engelske lag. Statistikken viser at han har vært direkte involvert i ni mål på de tre siste kampene mot engelske klubber: To mål mot Tottenham Hotspur i oktober 2019, ett mål og to assist mot Chelsea i februar 2020 og enda to mål og to assist mot Chelsea i august 2020.

Torsdag blir første gang han spiller mot Manchester United, og vi tror han scorer Barcelonas 1. mål på Camp Nou.

Vi tror Robert Lewandowski scorer mot Manchester United. Det spiller du på her til 2,60 i odds