Foto: Hesteguiden.com

Nytt stortalent fra Rune Wiig

Rune Wiig har presentert ungheststjerner i en mannsalder. Torsdag viser han frem treårige Why Lane i Bergen. Sjekk våre travtips.

Kommersielt

Det ble levert strålende tips av Håkon til onsdagens V65 på Bjerke og de to største forslagene ga begge tre femmere. Hver femmer var verd kr 3 282 kroner og i tillegg ble det fullklaff i Dagens Dobbel-spillet. Totalt innspilt ble dermed kr 21 417 og den gode tipsflyten til Sportspill-redaksjonen er intakt.

Bergen travpark og Øvrevoll galoppbane står på menyen torsdag kveld for travspillerne. I Bergen skal det som vanlig kjøres dobbel V5 og sist torsdag ble det altså fullklaff i V5A-spillet og drøye 21 000 kroner tilbake for de som fulgte vårt største forslag.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Bergen travpark

Bankeren vår denne torsdagen starter i det femte løpet som er V5-4A/V5-1B og hesten blir følgelig vår banker i begge V5-spillene. Det dreier seg om treårige 8 Why Lane som jakter 50 000 kroner i førstepremie i et løp som inngår i DNT's unghestserie. Rune Wiigs stortalent har startet to ganger og gjort et fremragende inntrykk ved begge tilfellene og vunnet lett. I debuten ble en så god hest som Penetta regelrett frakjørt nedover oppløpet og sist sporet Why Lane hele veien og vant tilsynelatende uanstrengt på fine 16.9/2040v. Han møter billig motstand torsdag, og selv om han han trukket innersporet i volten på 20 meter tillegg, har treåringen sett stabil og fin ut i løpsbanen foreløpig. Vi tror Why Lane er overlegen på kapasitet i dette løpet og spekulerer ikke.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 8 B: 10-1-3 C: 11-9-7-12-4-5-13 D: 14-5-2

Klikk her for å se våre V5B-tips til Bergen travpark

V5-1A - Varmblodshester 1600 meter autostart
Eliteløp i Bergen for en sliten gjeng varmblodshester og vi setter 3 Conway Holl først. Vallaken har stått en periode hos Tengsareid nå, og selv om han skuffet første gang ut, tror vi på en klart bedre utgave av Conway Holl her. Sprint passer godt og her kan det bli tidlig tetkjenning. Mot en gjeng som ikke orker å gjøre så mye selv lenger, kan det holde helt hjem.

2 Montana F.H. var en slager i Bergen i fjor med ti seire på 22 forsøk. I år har det gått vesentlig tråere og kun blitt en seier på 20 forsøk. Montana F.H. vil nok gjøre et forsøk på å svare ut Conway Holl i kamp om føringen her og da kan det bli ledelse hele veien. 12 Victor Palema var knallsterk vinner som vår banker nest sist i Bergen til tross for dødens. Nå skal han i gang fra tolvtespor, og det blir et tøft opplegg igjen. Men han tåler hardkjør underveis. Vi synes vel disse tre skiller seg klart ut, selv om 7 Nokien fortsatt holder fin form og 5 Knödden Aubiose trolig er litt bedre enn raden.
Rangering V5-1A: A: 3 B: 2-12 C: 7-5-10-11 D: 1-9-4-6-8

V5-2A - Kaldblodshester 1600 meter voltestart
Hele femten kaldblodshester i lavt grunnlag på farten her, men det er neppe mange vinnerkandidater. Odd Storetvedt har ei flott fireårshoppe i form av 13 Todina og seiersløpet sist var trolig karrierebeste. Hun holdt fart og stil helt hjem og fikk meg seg 30 000 kroner for det. Todina har bakspor på tillegg her, men i et felt der det er stor kvalitetsforskjell på hestene betyr det trolig mindre og med noenlunde klaff på veien, skal det være topp vinnersjanse påny.

9 Dag Viktoria kjørte seg fast i seiersløpet til Todina sist og var veldig flink i seiersløpet nest sist. Kommer hoppa seg fint avgårde her, er hun klart seiersaktuell og førsteutfordrer til Todina. Treårige 14 Rapptina galopperte på vei i angrep på siste bortre i sin siste start. Litt vanskelig å få øye på hvor sprek Rapptina var på det tidspunktet, men hun har fart som matcher favorittene. 3 Spikdrøm er garantert tethesten å fange fra strek. Sprint er en klar fordel, men vi tviler vel egentlig på om hun klarer å å holde unna for vår favorittrio fra tillegg. 4 Min Blesen og 2 Gosengutt er begge i fremgang, men foreløpig neppe seiersaktuelle mot disse til tross for fine utgangsposisjoner.
Rangering V5-2A: A: 13 B: 9-14-3 C: 4-2-8-11 D: 15-6-7-10-12-1-5

V5-3A - Kaldblodshester. Monteløp. 1600 meter voltestart.
Så er det dessverre tilbake til monteløp innenfor V5-veddemålet med både ustabile hester og ryttere. Liv Pedersen tar turen til Bergen for å ri meget formsterke 7 Heffalompen som var solid toer bak Samina Ø.K. i det eneste monteløpet vallaken har gjort i år og med rutinerte Liv Pedersen som rytter tror vi på flott vinnersjanse.

Toppform er det også på 6 Nøkle Pål som står 20 meter bedre inne i dette løpet kontra 10 Høgda Svarten, men var ikke langt bak denne sist de møttes i monte. Nøkle Pål bekreftet form i travløp sist torsdag og kan få en etterlengtet seier her. 10 Høgda Svarten står med to strake seire i monte, men har tøffe betingelser her. Uansett seiersaktuell. 12 Gilborken viser ikke toppform om dagen, det gjør heller ikke stallkompis 3 Gil Rau Jo, men de har tidligere vist at de duger godt når de er slag. 11 Tangen Mari har vist lite i regi Ove Kenneth Karlsen, kanskje er det monte som får hoppa tilbake i løpsform.
Rangering V5-3A: A: 7 B: 6-10 C: 12-3-11-5-9-1-2-4-8

Annonse: Klokkene viste 25.2/1000m sist og denne er bra i monte. Rolf Lerum på en herlig vinner i V5-3A på Bergen travpark

V5-5A/V5-1B - Varmblodshester 2600 meter autostart
5 Ønas William har hatt en kanonsesong, men sist ble det meste feil. Lars Tore Hauge sendte formhesten i angrep 1400 meter fra mål, men ble svart opp og hengende i sporene og Hauge valgte å bakke seg ned igjen. Avsluttet likevel flott i kulissene og møter klart billigere motstand her, og distansen er i tillegg et pluss kontra mange av konkurrentene og Ønas William er uten tvil et bankeralternativ denne torsdagen.

9 Digital Program takket for et perfekt løpsopplegg med å speede inn til enkel seier sist i det løpet der Ønas William kom feil på det sist torsdag. Tengsareid-traveren har en fin sjanse til å gjenta her. På vei opp i form er det ingen tvil om at 3 Quantum Midnight her og skulle det endelig bli litt klaff med løpsopplegget synes vi hoppa er tidlig aktuell her sammen med Johan Sundgren. 10 Noah Cæsar har definitivt fordel av distansen og gikk fint i kulissene sist. 12 Wilson Star gjorde et kanonløp sist, men 2600 meter kan bli i lengste laget for vallaken som lett blir i overkant stri underveis. 4 Nice Like A Rose har vært i form i lang tid nå og er kun en liten outsider her mot bra motstand.
Rangering V5-5A/V5-1B: A: 5 B: 9-3-10 C: 12-4-2-11 D: 8-6-1-7

V5-3B - Kaldblodshester 2100 meter voltestart
Nytt løp med femten kaldblodshester i lavt grunnlag og i enda lavere grunnlag enn i V5-2B. Toppstammede 4 Eldjerva debuterer i totoløp etter et prøveløp på 37.6 og trener og kusk Lars Tore Hauge tror hun kan rundt 35.0. Hun har en fartsfylt avstamning og holder hun seg på beina, kan hun bli lei å fange for hestene på 40 meter tillegg som tilsynelatende står best til her.

13 Ve Blesa fungerte overhodet ikke i sin siste start, men kjempet jevnt med Todina nest sist og Steggsjura tredje sist og var nede på 31-tallet i begge de startene. Gjentar hun noe slikt her, blåser hun trolig rundt dette feltet, men innsatsen sist var betenkelig svak. 11 Sogna Jentao har både fart og styrke, men opptrer foreløpig svært usikkert. Vi tror Sogna Jentao har en solid rekordforbedring inne og hun er en klar outsider her. 7 Feseth Kari vant sist som et niendevalg etter tet hele veien. Tet blir det ikke nå, da hoppa står på tillegg, men hun var flink i seiersløpet sist.
Rangering V5-3B: A: 4 B: 13-11 C: 7-10-14-3-2-5-9-8-12-1 D: 15-6

V5-4A - Varmblodshester 2100 meter autostart
6 Bugatti M. har vært bra i to strake seiersløp nå, men blir tøft matchert og hadde neppe mye spart sist. Tette starter altså og nå skal urutinerte Vegard Lundstrøm Wolden bekle et svært tungt favorittstempel. Det kjøper ikke vi og her spekulerer vi all den tiden unge Wolden foreløpig har vist mye rart som kusk.

11 Yor de Landerije har vært glitrende god i to strake seiersløp og parkerte en så god hest som Northern Casino i sitt siste seiersløp. Bakspor betyr lite for vallaken som tåler masse hardkjør underveis og han kan helt klart utfordre den store favoritten sammen med flinke Camilla Sund. Det er nok rimelig langsøkt å gå etter andre vinnere her, men 8 Zilver As (klart forbedret i sine to siste starter), 5 Faxi Quick F. (stadig i fremgang) og 3 Nighttrain Shadow (satt fast sist og svært lovende kusk) er garderingsaktuelle for de som jakter de store kronene.
Rangering V5-4A: A: 6 B: 11 C: 3-8-5 D: 2-1-4-10-9-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen

V5-5B - Kaldblodshester 1600 meter autostart
7 Tyri Best er tilbake i Bergen etter et suksessrikt opphold hos Eirik Høitomt og fra sjuendespor bak bilen skal det være bra sjanser for at Tyri Best kan innta sin favorittposisjon i tet på et tidlig tidspunkt her. Tyri Best har vist at han trives fortreffelig i tet og sprint passer i tillegg utmerket. Åsbjørn Tengsareid får sjansen bak den kapable Pål Even-sønnen torsdag og vi synes vinnertipset er berettiget.

Spesielt med tanke på at 1 Sagina fikk det sporet trener og kusk Øyvind Austevoll helt sikkert var det siste han ønsket seg. Fra førstespor bak bilen øker galoppfaren for usikre Sagina og vi tror det er svært stor sjanse for at hoppa forsvinner i dundrende galopp. 8 Tekno Viktor imponerte i sin første start i regi Anita Wergeland og til tross for åttendespor bak bilen, synes vi Tekno Viktor skal tidlig på her.

3 Dalsjento ledet i det lengste sist, men stummet litt oppunder mål. Sprint passer trolig enda bedre. 5 Hæve Alma mistet formen utover våren og sommeren etter en strålende vinter og kommer nå tilbake etter to måneders pause. Har nå havnet på stallen til Odd Storetvedt igjen og skulle hun være tilbake i slag har hun vist at hun matcher disse hestene.
Rangering V5-5B: A: 7 B: 1-8 C: 3-5-9-4-6 D: 2-12-10-11

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus