Gå til sidens hovedinnhold

Nytt Wigan-sjokk for United?

Wigan slo ihvertfall Manchester United sist sesong og vi utelukker ikke en ny smell for United i ettermiddag.

Sportspills meny tirsdag:
Oddstips 1: Helt natta for Birmingham
Oddstips 2: Ingen tror på Hull
V64 Eskilstuna: Vi byr på en macho vinner
Dobbel V5 Forus: Forus ønsker velkommen
Premier League: Oversikt over skader og karantener

Det er som vanlig full fyr i fotball-England første nyttårsdag og full runde i de fire øverste ligaene på balløya. Med fire kamper på elleve dager, er det ingen tvil om at det tærer på slitne spillere nå og det er ikke overraskende dersom det kommer store overraskelser når 2013 innledes. Tirsdagens tippekupong består av seks kamper fra Premier League, og seks kamper fra Championship og innleveringsfristen er kl 15.55. Bonuspotten er på ca 330 000 kroner på årets første dag og utløses som kjent til en eventuell alenevinner på fulltidskupongen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Southampton - Arsenal
Klar bedring for Southampton på slutten med 1-3-2 på de siste seks. Dog er det kostbart med poengdelinger og all den tid Wigan (som var vårt superobjekt borte mot Aston Villa lørdag) vant sin kamp, ramlet Southampton under streken igjen etter sin sterke 3-3 kamp borte mot Stoke. Med 17 poeng hittil er det dog kun ett poeng opp til Wigan og Aston Villa på sikker plass. Hjemme på St. Marys står laget med 3-3-4. Kaptein Adam Lallana er trolig ute fortsatt, ellers er det ingen nye skader eller karantener for Nigel Adkins lag.

Arsenal var lenge i trøbbel hjemme mot Newcastle, men fire scoringer det siste kvarteret ga laget en komfortabel 7-3 seier til slutt. Arsenal er dermed på 5. plass, kun tre poeng bak erkerival Tottenham på 4. plass og har også en kamp til gode. Fire strake seire for Arsenal i desember, men motstanden har ikke vært den tøffeste. 4-4-2 på bortebane. Normalt skaderammede Arsenal har faktisk kun Andre Santos og Abou Diaby på skadelisten nå.

Arsenal har gang på gang vist at de ikke er til å stole på borte, men dette er helst mot lag med sterke defensive fibre. Det kan ikke Southampton beskyldes for å ha, kun Aston Villa har flere baklengsmål hittil. Vi utelukker ikke at Soton kan få med seg poeng her, men tror ikke Arsenal taper. UB.

2. Wigan - Manchester United
Strålende prestasjon av Wigan lørdag og til storfine 2,90 i odds innfridde laget vårt singelspill borte mot Aston Villa med stil. Det var svært fortjent. Wigan har ikke hatt marginene med seg på slutten. Lørdagens seier sendte også laget opp på 16. plass på tabellen, dog er det kun ett poeng ned til Southampton under streken. Hadde ikke bedre enn 0-1-5 på de seks foregående før Villa-kampen, de siste tre tapene alle med ett mål. Antonio Lopez, Antolin Alcaraz, Ben Watson, Ryo Miyaichi og Albert Crusat er fortsatt ute for Wigan. Men både Ivan Ramis og Franco Di Santo var tilbake etter skader mot Aston Villa lørdag.

Manchester United fortsetter å ikke imponere spillemessig, men poengfangsten imponerer fortsatt. Til tross for at lørdagens motstander WBA hadde gjort flere endringer, kunne United tapt poeng i den kampen. Men i sedvanlig stil kom det mål i sluttminuttene i Uniteds favør. Leder fortsatt ligaen med sju poeng og står med 7-1-2 borte. Forsvarerne Phil Jones og Rafael er begge friskmeldte til tirsdagens kamp. Det er fortsatt usikkert med Wayne Rooney.

De av oss som husker godt erindrer at Manchester United tapte tilsvarende kamp i fjor 0-1. Det var i den sjette siste serierunden og en av grunnene til at United mistet seriemesterskapet nesten på overtid. Wigan kan overraske igjen og før eller siden må marginene gå mot United. HUB.

3. Manchester City - Stoke
Bykollega Manchester City hangler også videre og slet seg inn til 4-3 seier borte mot Norwich lørdag, etter sitt forsmedelige 0-1 tap borte for Sunderland 2. juledag. Måtte ha overtid til hjelp i forrige hjemmekamp mot Reading (vant 1-0) og imponerer lite for tiden. 7-2-1 er tallene hjemme på Etihad stadium. Samir Nasri må sone karantene etter lørdagens utvisning mot Norwich. Heller ikke Mario Balotelli, Aleksander Kolarov, Maicon, Micah Richards eller Jack Rodwell er aktuelle.

Undertegnede undervurderte at Ryan Shawcross and Geoff Cameron begge sonet karantene for Stoke lørdag. Med to av forsvarsklippene ute, var det ellers så stødige Stoke-forsvaret ikke til å kjenne igjen og slapp inn tre baklengs i den første omgangen. Men selv med en mann mindre de siste 20 minuttene (Nzonzi utvist etter 71 minutter), maktet Stoke å utligne til 3-3. Dermed er Stoke ubeseiret på de ti siste seriekampene (5-5-0) og selv om laget ikke vinner ofte borte, taper de heller ikke ofte (1-6-3). Nzonzi må ikke sone tirsdag da Stoke har appellert utvisningen.

Det står 5-1-0 på de seks siste tilsvarende og det ligger en bra prestasjon av City i luften nå, mens Stoke nærmer seg ett tap. H.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

4. Tottenham - Reading
6-1-1 på de åtte siste nå for Tottenham og ingen tvil om at Andre Villas-Boas har fått sving på dette begavede mannskapet. Bunnsolid bortekamp mot Aston Villa 2. juledag (vant 4-0) og råsterk og fortjent 2-1 seier borte mot Sunderland lørdag. Tottenham er på 4. plass og har kun to poeng opp til Chelsea på 3. plass (riktignok med en kamp mer spilt). Har vært litt opp og ned hjemme på White Hart Lane denne sesongen (5-3-2). Meget viktige Gareth Bale soner karantene her.

Vi varslet kraftig for Reading i våre tippetips lørdag og den etterlengtede seieren kom. Er dermed oppe i 13 poeng og kun fem poeng opp til sikker plass nå for Reading som tok sesongens andre seier lørdag. Borte har ikke Reading skremt mange etter opprykket, selv om laget holdt Manchester City til 0-0 langt inn på overtiden i siste bortekamp. 0-2-8 totalt på bortebane lukter det nedrykk av. Ingen nye fravær eller karantener for Reading.

Tottenham er naturligvis store favoritter her og selv om Bale savnes er det rikelig med annen offensiv styrke for London-laget også og vi ser ikke skrellen komme her. H.

5. Swansea - Aston Villa
Selv uten sin toppcorer Michu vant Swansea bortekampen mot Fulham lørdag og avanserte dermed til 10. plass på tabellen med sine 28 poeng. Etter kun to poeng på de fire foregående gjorde nok det godt for Michael Laudrup og hans lag. Har faktisk ikke bedre enn 3-5-2 hjemme i Wales. Michu er usikker også til tirsdagens kamp, men kan bli klar. Swansea gjorde sju forandringer til lørdagens kamp mot Fulham, men har ingen nye fravær.

Aston Villa er i fritt fall og med store skadeproblemer på de rutinerte spillerne, er det ikke bedring i sikte. Kun ett poeng foran Southampton på nedrykksplass nå etter tre strake tap og 0-15 i målprotokollen. Hvordan dette laget kunne slå Liverpool borte fjerde sist er fortsatt en gåte. Fabian Delph returnerer etter karantene tirsdag, men ellers er skadesituasjonen uforandret. 2-2-6 er tallene på bortebane. Darren Bent, Gabriel Agbonlahor, Charles N'Zogbia, Ron Vlaar, Nathan Baker og Richard Dunne er alle fortsatt skadet.

Et noenlunde skjerpet Swansea-lag skal normalt fikse dette, men Swansea har spilt over halvparten av sine hjemmekamper uavgjort og da advarer vi litt. HU.

6. West Ham - Norwich
Etter den bejublede hjemmeseieren over Chelsea 1. desember har resten av desember vært en svært lite innbringende måned for London-laget som står med 0-1-3 på de fire siste. Nå skal det tillegges at motstanden har vært bra i flere av disse kampene. Lørdag ble det 0-1 borte for nestjumbo Reading etter en svak kamp. Hjemme på Upton Park leverer West Ham brukbart (4-3-3). Kaptein Kevin Nolan er suspendert etter å ha pådratt seg sitt femte gule kort for sesongen mot Reading lørdag, og også midtstopper James Collins må sone karantene tirsdag. Andy Carroll og Mohamed Diame er begge fortsatt skadet.

Etter strålende 6-4-0 på ti kamper, har Norwich gått på tre strake tap nå. Vi skal dog merke oss at tapene har kommet mot lag som ligger topp seks på tabellen, så noen grunn til å tro på formsvikt er det neppe. Norwich holder fortsatt en flott 11. plass med sine 25 poeng og har hele åtte poeng ned til Southampton under streken. Borte har det gått trått foreløpig (1-5-4). Midtbanespiller Bradley Johnson soner karantene tirsdag, mens spissene Steve Morison og Grant Holt begge er tvilsomme.

To lag som ikke har tatt poeng i jula dette altså og da er det ikke noe valg hos oss. Vi må dekke fullt ut. HUB.

7. Birmingham - Cardiff
Hederskronte Birmingham henger i tauene og er i ferd med å havne i alvorlig trøbbel. Vi hadde ingen tro på laget i bortemøtet med Bolton lørdag og selv om laget tok en tidlig 1-0 ledelse endte det med 1-3 tap. Er dermed helt nede på 20. plass i Championship med sine 29 poeng, men det er fortsatt sju poeng ned til nedrykksstreken. Skadeproblemene er fortsatt omfattende og i dag må i tillegg Nicola Zigic sone karantene. 2-3-4 på de åtte siste og 4-4-4 totalt på hjemmebane. Marlon King, Peter Lövenkrands, Akwasi Asante, Papa Bouba Diop og Darren Ambrose er alle uaktuelle.

Cardiff står med fem seire på de seks siste og etter det meget overraskende hjemmetapet for Peterborough fjerde sist, har det nå blitt tre strake seire. Leder fortsatt Championship og har 53 poeng foreløpig og fem poeng ned til Hull på andreplass. Borte står laget med variable 5-2-5 hittil, men med sterke 3-1-0 på de fire siste borte. Ingen nye skader eller karantener for serielederen Cardiff.

Hjemmelaget tynges av skader og manglende form, mens Cardiff er i knallform. Vi tror ikke serielederen taper denne kampen. B.

8. Crystal Palace - Wolverhampton
Jonathan Parr opplever voldsom suksess i Palace, mens Ståle Solbakken og Wolverhampton er i fritt fall. Men fem kamper uten seier for Crystal Palace nå, som står med 0-4-1 på sine fem siste. Ledet to ganger borte mot Nottingham Forest lørdag, men Billy Sharp utlignet for hjemmelaget på overtid. Palace er på 4. plass med sine 44 poeng, men det er kun fire poeng opp til Hull på 2. plass og direkte opprykk. Solide 7-4-1 hjemme på Selhurst Park. Damien Delaney (f) soner sin tredje av tre kampers karantene tirsdag. Kaptein Paddy McCarthy er fortsatt ute.

Det er neppe langt unna at Ståle Solbakkens dager i Wolverhampton er over. Etter 0-3-6 på ni seriekamper i oktober/november, slo Wolves tilbake med to seire i månedsskiftet november/desember. Den oppturen var kortvarig og nå er tre av de fire siste tapt. Summerer vi da opp står Wolves med 3-3-10 på sine 16 siste seriekamper. Det er tall som borger for managerskifte. Borte står laget med variable 5-0-7. Wayne Hennessey, Stephen Hunt og George Elokobi er fortsatt på skadelisten for Wolves.

Crystal Palace har ikke vunnet på fem kamper, men tre av disse har vært borte. Et formløst og tannløst Wolves kommer til å få problemer på Selhurst Park tirsdag. H.

9. Derby - Middlesbrough
Ikke lett å bli klok på hjemmelaget som står med 3-2-3 på sine åtte siste seriekamper. Nigel Cloughs lag er i øyeblikket på 11. plass med 34 poeng og har seks poeng opp til playoff. De tre spilte kampene i julen har kun gitt ett poeng. Brukbare 6-4-2 på eget gress. Jamie Ward kom inn som innbytter mot Charlton lørdag, men slo opp igjen sin gamle skade og er atter uaktuell tirsdag.

Middlesbrough holder koken og etter lørdagens seier hjemme mot Blackpool er laget på 3. plass, kun ett poeng bak Hull på 2.plass og seks poeng bak serieleder Cardiff. Men 31 av 47 poeng er tatt hjemme, borte er laget medgjørlig (5-1-6). 4-0-1 på de fem siste vitner om et lag i form. Flere spillere må testes nærmere kampstart for Middlesbrough.

1-2-4 på de sju siste tilsvarende og Derby er ikke i sin beste form i øyeblikket. Vi tror mest på formsterke gjester. HUB.

10. Blackburn - Nottingham Forest
Ut med Henning Berg og vips så vant Blackburn fotballkamper igjen. Stod med meget bedrøvelige 1-3-6 på de kampene Berg fikk lede, men borte mot Barnsley lørdag var det et helt annet lag å se og Blackburn tok en fortjent 3-1 seier. Er ikke bedre enn nummer 15 på tabellen med sine 32 poeng, men det er kun åtte poeng opp til playoff og fortsatt gjenstår 21 serierunder. 5-1-5 er tallene hjemme på Ewood Park. Ruben Rochina scoret et av målene lørdag, men er usikker til dagens kamp. "Gamlingen" Nuno Gomes gjorde et overraskende innhopp etter langvarig skadefravær lørdag, men fortsatt har Blackburn nøkkelspillere kadet.

Overraskende nok fikk Sean O'Driscoll sparken som Forest-manager i romjulen og Alex Mcleish er ny manager. Overraskende all den tid Fores er på 7. plass. Utlignet tre minutter på overtid hjemme mot Crystal Palace lørdag. Formen viser ikke bedre enn 2-2-3 på de siste sju. Borte spiller laget svært mye uavgjort (3-6-3). Forest har ingen nye fravær.

Et revitalisert Blackburn må få et klart vinnertips her og vi har god tro på at laget tar sin andre strake. H.

11. Leeds - Bolton
Meget ustabile Leeds står med 5-0-5 på de ti siste seriekampene. Etter to strake hjemmetriumfer rett før jul, er det blitt to strake bortetap nå. Ligger på 9. plass med sine 35 poeng og har fem poeng opp til playoff. Sterke hjemme på Elland Road og har solide 7-2-3 på tolv hjemmekamper. Toppscorer Luciano Becchio mistet lørdagens kamp borte mot Hull og risikerer også å miste denne. Forsvarsspilleren Aidy White pådro seg sitt femte gule kort lørdag og må sone karantene her.

Bolton vant som ventet hjemme mot et redusert Birmingham lørdag og er på 14. plass med sine 32 poeng. Det er meget skuffende for et av lagene som var ventet helt i toppen. Også Bolton er fryktelig ustabile og står med 3-4-3 på sine ti siste seriekamper. Borte har det absolutt ikke sprudlet av laget (2-4-6). David N'Gog kunne ikke spille lørdag og er usikker også til denne kampen. Ellers har Bolton sine langtidsskadde spillere, men ingen nye siden lørdag.

Meget vrien kamp dette. Leeds er knallsterke hjemme, men ustabile. Bolton er både ustabile og svake borte, men kapasiteten er uomtvistelig. HB.

12. Blackpool - Hull
Snodige 3-6-2 på de elleve siste for Blackpool som brente et straffesspark på stillingen 2-3 borte mot Middlesbrough lørdag. da gikk det som det stort sett alltid går i fotball, hjemmelaget scoret istedenfor og vant 4-2. Blackpool er dermed på 12. plass med 33 poeng og har sju poeng opp til playoff. 4-5-3 er tallene på hjemmebane. Isaiah Osbourne er tilbake etter en kamps karantene. Forsvarsspilleren Ian Evatt og flankespilleren Matt Phillips er fortsatt ute.

Hull er helt oppe på 2. plass og står med fem seire på de siste seks seriekampene. Dessverre for oss vant de 2. juledag, tross massivt press måtte Hull nøye seg med 0-0 hjemme mot Leicester (og det kostet oss en sprek dobbel på Oddsen). Hull har med 48 poeng fem poeng opp til serieleder Cardiff. Solide 7-1-4 på bortebane. Forsvarsspilleren Alex Bruce returnerer etter tre kampers karantene. Ellers er det ingen nye fravær eller karantener for Hull.

Vi spiller Hull på oddsen, men det er mest på grunn av herlig odds. Her tar vi med en halvgardering. UB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 01.01.2013 15:55
1. Southampton - Arsenal U B
2. Wigan Athletic - Manchester United H U B
3. Manchester City - Stoke City H
4. Tottenham - Reading FC H
5. Swansea City - Aston Villa H U
6. West Ham United - Norwich City U B
7. Birmingham City - Cardiff City B
8. Crystal Palace - Wolverhampton Wanderers H
9. Derby County - Middlesbrough U B
10. Blackburn Rovers - Nottingham Forest H
11. Leeds United - Bolton Wanderers H B
12. Blackpool - Hull City B

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 01.01.2013 15:55
1. Southampton - Arsenal U B
2. Wigan Athletic - Manchester United H U B
3. Manchester City - Stoke City H
4. Tottenham - Reading FC H
5. Swansea City - Aston Villa H U
6. West Ham United - Norwich City H U B
7. Birmingham City - Cardiff City B
8. Crystal Palace - Wolverhampton Wanderers H
9. Derby County - Middlesbrough H U B
10. Blackburn Rovers - Nottingham Forest H
11. Leeds United - Bolton Wanderers H B
12. Blackpool - Hull City U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillKommentarer til denne saken