*Nettavisen* Sportspill.

OB avslutter med stil

Foto: DRESLING JENS (Ap)

Espen Ruuds klubb har mislykkes i Superligaen, men slår nedrykker Køge i siste runde. Her er onsdagens oddstips.

22.05.12 23:48

Sportspills meny onsdag
Tippeligaen: Skader og karantener
Oddstips: OB viser at de kan
Tippetips: Slik skal vi få 12 rette

I dag er det en langt mer interessant meny på langoddsen enn i går. Det er midtukerunde i Tippeligaen, Allsvenskan og dansk Superliga, og vi finner også et utsatt oppgjør i Adeccoligaen. Ellers litt ymse fotball fra Tyrkia, Spania og Island.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
44. IFK Norrköping - Åtvidaberg B 3,15

IFK Norrköping har tatt et par store skalper på hjemmebane og de står med fine 3-1-1 hjemme. Formen har fått en knekk, og vi ser to negative ting ved Norrköping: Forsvaret henger ikke med på tempoet og har blitt fraløpt i de to siste kampene, som har endt 0-6 for Häcken og 2-5 for AIK. For det andre har luften gått veldig fort ut av Norrköping i det siste. De var gode mot AIK i en halvtime og ledet 2-0. Så slapp de inn fem tette og måtte bare gi opp. Derfor øyner vi en aldri så liten sjanse for at Åtvidaberg, som kjører på tempo og kontringer i bortekampene sine, også kan klare å løpe fra Norrköping. Formen er god, med seire over Syrianska og Kalmar i de to siste. 3,15 for borteseieren er et spennende langskudd.

Dagens avslag
39. Viking - Stabæk (0-1) H 1,72

Viking bør som alle andre i Tippeligaen klare å slå Stabæk. Men vi frykter for Vikings del at dette kan bli en tøff kamp. Viking har slitt med å finne veien til mål ved flere anledninger, og Stabæk viste bedring hjemme mot Haugesund. Anier og Ørnskov er suspendert for Viking, Stabæk stiller skadefritt. Vi har ikke vanskeligheter med å se for oss Viking slite seg til 1-0 i denne kampen, og vi synes 1,72 på storseier i Stavanger er lite aktuelt. Oddsen er ikke så gal sammenlignet med andre bookmakeres odds, men vi har begrenset tro på Viking for tiden.

Dagens spill
Det er mye spennende i Tippeligaen, og vi er på nippet til å foreslå hjemmeseier både på Brann, Strømsgodset og Sogndal. Men det er mange fravær hos Tippeliga-klubbene denne runden, noe du kan lese mer om Sportspills skaderapport, og det hele blir mer usikkert. Vi ser bedre muligheter i Adeccoligaen og Superligaen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

22. Mjøndalen - Bærum
Vi hadde liten tro på Mjøndalen hjemme mot Start på søndag, men der tok undertegnede grundig feil. Etter en jevn 1. omgang kjørte bruntrøyene over Start i 2. omgang og vant 3-0. Imponerende rett og slett, for Start stilte sterkt og var i form, og det er ikke snakk om tre kontringer mot spillets gang, det var Mjøndalen som kjørte kampen. Med dette resultatet er Mjøndalen fortsatt ubeseirede hjemme på sin nye stadion, og de har klatret over nedrykksstreken. Forrige hjemmekamp slo de Hødd 2-1. Kampen mot Bærum skulle vært spilt tidligere, men ble til Bærums irritasjon utsatt grunnet uferdige byggearbeider på Mjøndalens nye stadion.

Rhett Bernstein (f) og Benjamin Stokke (a) returnerer fra suspensjon. Om de starter kampen er uvisst, da deres erstattere sist, Martin Strange og Aziz Idris, gjorde en god kamp og scoret ett mål hver. Adrian Paul (a) har stått over de to siste kampene med strekk og kan være ute igjen.

Bærum har spilt seks kamper, der høydepunktene var 3-3- mot Glimt og 3-3 mot Alta i de to første. Siden har det blitt tap for Ull/Kisa, Tromsdalen, Bryne og HamKam. Dette gir bunnplassering på tabellen og det synes ganske åpenbart at Bærums defensiv har et problem med Adecco-nivået.

Thomas Finstad er stadig ute. Terje Sanne returnerer fra suspensjon og det er lite skader.

Det har vært mye motgang for det unge Bærum-mannskapet. De trenger sårt en opptur for å få tilbake trua, men vi tror ikke den kommer på bortebane. Mjøndalen flyr høyt etter den gode kampen mot Start, men ikke så høyt at de misbruker denne ideelle sjansen til å få bunnstriden på avstand. Vi skulle gjerne sett 1,50 for hjemmeseieren, men bruker 1,48 i en dobbel.

65. HB Køge - OB
Dansk Superliga, siste spillerunde (runde 33). Køge har vært klare for nedrykk en stund og forbereder seg på nok en sesong i 1. divisjon, der de normalt vinner og rykker rett opp igjen. Men å lykkes i Superligaen får de bare ikke til. Det ble en klar jumboplass med 4-6-22 totalt. 2-3-10 hjemme. Spillemessig har de vært enkelte oppturer, spesielt etter vinterpausen da man tok litt poeng etter at Madsen ble omskolert til spiss. Men det varte ikke lenge nok til at det ble spennende å være Køge-supporter. Nå teller vi 1-1-8 på de ti siste og 0-1 i Ålborg på søndag var det fjerde strake tapet.

Hansen (f) er suspendert. Et sentralt fravær i det defensive.

OB er en annen, trist historie fra årets Superliga. Klubben, som spilte i Europa forrige sesong, hadde ambisjoner om medaljer og mer spill i Europa, men selv med en sterk stall feilet de totalt og endte langt nede på tabellen. Heldigvis har Køge og Lyngby vært så svake at det aldri ble direkte dramatisk, bare trist. Treneren ble sparket og klubbens sportssjef Poul Hansen overtok, uten at det hjalp. Nå er plassen berget, og plutselig begynner OB å vise klare tegn til bedring. De tre siste spilte har gitt 1-1 mot de to topplagene FCK og Nordsjælland, og på søndag ble det 4-0 hjemme mot Lyngby. Nå handler det om å avslutte sesongen med stil for Espen Ruud og OB. De har mye å bevise.

Kasper Larsen har sluttet seg til Danmarks U19-lag, men ellers er de fleste på plass:

Ruud, Møller Christensen, Falk, Johansson, Skoubo, Schoop, Traoré, Djemba-Djemba, Johansen, Gislason, Mendy, Larsen, Kadrii, Sørensen, Høegh, Krog, Wessels.

Årets to innbyrdes, begge spilt i Odense, har gitt 2-1 og 2-4. Køges 4-2-seier kom i mars, da OB var helt ute av det.

Null motivasjon for begge når det gjelder poeng og tabell, men en del motivasjon for hjemmelaget i å avslutte med stil foran sine egne, og stor motivasjon for OB i å vise at de tross alt er et godt lag. De skal også hevne 2-4-tapet fra mars. OBs tropp er totalt overlegen Køges spiller for spiller, og nå som OB har vist bedring tror vi de tar hjem seieren i en målrik affære. 1,70 på det vi mener er det klart beste laget kompletterer dagens dobbel. Vi får 2,52 i samlet odds og setter 100 kroner på spill. Spillefristen er klokken 17.55.

22. Mjøndalen - Bærum 1,48 3,75 4,85
65. HB Køge - OB 3,70 3,15 1,70

Total odds 2,52

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.