*Nettavisen* Sportspill.

- Brann ikke bra nok for Tippeligaen

Det var ikke mulig å se noe nivåforskjell på Brann og Mjøndalen i 1-1-kampen i Bergen, og Mjøndalen har fått et flott utgangspunkt før returkampen i kveld. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Vi tror Brann taper skjebnekampen mot Mjøndalen.

26.11.14 13:42

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Dagens langskudd:
- Ny nedtur for Liverpool
Tippetips: Malmö kan overraske mot Juventus
Oddstips 2:
Takknemlig oppgave for Arsenal
V76 Bjerke:
Superonsdag med kjempepott

Onsdagens oddsprogram er av det flotte slaget. Vi kan blant annet spille på Champions League, kvalikkampen mellom Mjøndalen og Brann, dansk cup og SHL.

HTML EMBED

Dagens oddstips

Mjøndalen - Brann H
HTML EMBED


Brann har hatt en meget tung sesong, men viste vinnermentalitet ved å ta full pott i skjebnekampene mot Sogndal og Haugesund de to siste serierundene. Vi spådde derfor at bergenserne skulle sikre seg et godt utgangspunkt på Stadion søndag.

Brann skuffet imidlertid fansen nok en gang, og ut fra prestasjonene var det ingenting som skulle tilsi at er var divisjonsforskjell på lagene. Hjemmelaget skapte overraskende lite, og spillerne la ikke igjen nok innsats til å klare å kjempe Mjøndalen i stykker.

Bruntrøyene kom heller ikke til noe sjanserush, men spillerne leverte en sterkt arbeidsinnsats gjennom 90 minutter. Forsvarsspillet var meget patent til tross for at kaptein Ulrik Arneberg pådro seg en strekk under oppvarmingen. Erstatteren Rhett Bernstein, som har fått ødelagt de siste sesongene grunnet skader, kom inn og leverte en strålende kamp som oppasser på Marcus Pedersen.

Det var også imponerende at Mjøndalen-spillerne ikke lot seg affisere av at Brann gikk opp til 1-1 tidlig i andre omgang. Et svakere lag kunne fort ha fått nerver, men Mjøndalen hadde flere god perioder den siste halvtimen og kunne med litt flaks ha avgjort kampen i sluttminuttene.

Sett fra Branns ståsted var det skremmende å se at laget ikke klarte å etablere et skikkelig og varig press på Mjøndalen etter utlikningen. I første del av sesongen var det flere matcher der Brann dominerte stort og skapte bøttevis av sjanser på hjemmebane, men tapte poeng grunnet dårlig uttelling. Mot Mjøndalen var det ikke sjansesløseri som var problemet. Branns offensive spill var planløst og litt oppfinnsomt, og spillernes fysikk og kondisjon var på ingen måte noe bedre enn motstanderens.

Hjemmelagets Christan Gauseth (sju seriemål) ble utvist mot Bærum og soner karantene også i kveld. Arneberg rekker heller ikke kampen.

Hos Brann er skadeproblemene langt verre. Keeper Piotr Leciejewski, Vadim Demidov, Jonas Grønner, Markus Jonsson, Eirik Birkelund , Kristoffer Barmen og Jakob Orlov er definitivt ute i kveld.

I tillegg er det høyst tvilsomt om Andreas Vindheim og Daniel Mojsov rekker kampen. En småskadet Azar Karadas er aktuell i forsvaret, men han må testes før kampstart.

Disse 16 spillerne utgjør kveldens tropp: Øystein Øvretveit, Ådne Nissestad, Erdin Demir, Erlend Hanstveit, Fredrik Heggland, Azar Karadas, Birkir Már Sævarsson, Stéphane Badji, Hassan El Fakiri, Fredrik Haugen, Kasper Skaanes, Håkon Lorentzen, Amin Askar, Ibrahima Dramé, Erik Huseklepp og Marcus Pedersen, ifølge BA.

Mjøndalen er vanskelig å slå på Mjøndalen stadion, og laget har en fordel av bortemålet som ble scoret i Bergen. Brann er nemlig ute dersom de ikke scorer minst ett mål. Dermed er presset på Brann, og bergenserne er nødt til å satse offensivt.

Dette blir trolig et jevnt oppgjør, men vi sitter med en følelse av at Mjøndalen klarer å kjempe seg til tippeligakontrakt. H spilles til 2,55.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.