Norsk Tippings oddssettere tror Alexander Søderlund kan skyte Rosenborg til seriegull i år.
Norsk Tippings oddssettere tror Alexander Søderlund kan skyte Rosenborg til seriegull i år.

- Derfor er Rosenborg favoritt

Norsk Tippings oddssettere har RBK som favoritt til både serie- og toppscorertittelen.

Kommersielt


Her finner du Nettavisens tabelltips for Tippeligaen 2014.

Fredag braker Tippeligaen løs med Molde – Vålerenga på TV 2 Zebra. Norsk Tipping har satt opp oddsspill på samtlige kamper i første runde, men man kan også spille på en rekke sesongspill, slik som vinner av Tippeligaen og toppscorer.

2,55 i odds på RBK
Rosenborg er spillselskapets gullfavoritt og står i 2,55 i odds, mens Molde og tittelforsvarer Strømsgodset betaler tilbake henholdsvis 3,50 og 3,65 ganger pengene. Sogndal og Stabæk har minst tillit, med en odds på 250.

- Rosenborg, Molde og Strømsgodset peker seg klart ut som de tre beste lagene, og vi tviler på om noen av de andre klubbene er med i gullkampen i høst, sier oddssetter Ole Johnny Sundt i Norsk Tipping.

Han trekker frem flere årsaker til at RBK har lavest odds.

- For det første er det en del usikkerhet rundt Molde og Strømsgodet: Hvor mye av æren for de gode resultatene de siste sesongene hadde Ole Gunnar Solskjær? Har Godset det som skal til for å forsvare et seriemesterskap? Har klubbene klart å erstatte spillerne de har mistet? Ingen av dem har heller imponert voldsomt i treningskampene i vinter, understreker Sundt, som har følgende å si om Rosenborg anno 2014:

- Rosenborg er forsterket fra i fjor, og vi kommer til å få se Alexander Søderlund i favorittposisjonen som midtspiss – en hel sesong. Laget er solid i alle ledd og har en klar spillefilosofi. På papiret er troppen den bredeste og beste, sier Sundt.


Søderlund toppscorerfavoritt
I kampen om toppscorertittelen er det heller ingen favoritter som peker seg soleklart ut.

Nevnte Søderlund står i 6,5 i odds, mens fjorårets toppscorer Frode Johnsen og Bjørn Bergmann Sigurdarsson betaler 7 ganger pengene tilbake. Christian Grytkjær følger rett bak med 7,5 i odds.

- Å spille midtspiss for Rosenborg er alltid et godt utgangspunkt for å bli toppscorer i Tippeligaen. Det er en av årsakene til at Søderlund er favoritt. Frode Johnsen er blitt 40 år, men han meldes å være i bedre form enn da han ble toppscorer i fjor, og Odd virker også sterkere i år, sier Sundt.

Norsk Tipping kommer til å øke antall objekter pr kamp denne sesongen, og målscorer-spill vil det bli mer av.

- Vi kommer til å ha 20-25 objekter pr kamp. I Premier League og store kamper i andre ligaer og turneringer har vi merket stadig økende interesse for spill på om enkeltspillere scorer mål. Dette er noe vi kommer til å satse på for fullt i Tippeligaen i år, avslutter oddssetter Sundt.

Molde er satt opp som stor favoritt mot serieåpningen mot VIF fredag, og hjemmeseier betales med 1,67 ganger pengene.

Slik spiller du på Tippeligaen
Du finner spillene på første runde og sesongspillene ved å gå inn på langoddsprogrammet, klikke Fotball > NOR Tippeligaen i venstremargen og deretter Alle i menyen over programmet.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus