Det begynner å bli en tid siden Englands nye kaptein Wayne Rooney sprudlet på landslaget. I kveld møter han og resten av en skadeskutt tropp Sveits på bortebane i den første kampen i EM-kvaliken.
Det begynner å bli en tid siden Englands nye kaptein Wayne Rooney sprudlet på landslaget. I kveld møter han og resten av en skadeskutt tropp Sveits på bortebane i den første kampen i EM-kvaliken. Foto: Rex/ben Queenborough/bpi (AllOverPress)

- England med marerittstart i EM-kvaliken

Engelskmennene åpner med verst tenkelig motstand i kveld.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
US Open:
  Siste sjanse til å vinne tennispenger
V64 Mantorp:  Millionjackpot i kveld
V65 Leangen: Amanda må bære ansvaret
V4/V5 Rättvik: 
Jager mer suksess i Sverige

Suksessen fortsetter for Sportspills hovedtipper Thomas Gulbrandsen. Forrige uke ble det treff på fire av seks oddstips og en tilbakebetalingsprosent på 156.

Etter sommerferien har tilbakebetalingsprosenten hans vært 136 på 35 tips, mens det for 2014 er blitt en tilbakebetalingsprosent på snaut 107 på 174 ordinære oddstips.

Mandag spilles det flere åpningskamper i EM-kvalifiseringen, men legg også merke til finalen i US Open, der vi krysser fingrene for at tipsflyten til tennisekspert Rolf Lerum skal fortsette.

Dagens oddstips

Sveits - England HSveits imponerte stort i Norge VM-gruppe og gikk gjennom kvalifiseringen uten tap (7-3-0). Hadde et varierende VM, der det ble seier over Honduras og Ecuador, men stortap for Frankrike. Gjorde en god figur mot finalist Argentina i åttedelsfinalen, men måtte gi tapt etter ekstraomganger.

Dette er landslagssjefdebuten til Vladimir Petkovic, som er fra hentet fra Lazio for å fylle de store skoene til Ottmar Hitzfeld. 51-åringen er svært språkmektig og har både sveitsisk, bosnisk og kroatisk pass.

Petcovic har innført et strengt regime, der mobiltelefoner, forsentkomming og slett bekledning er bannlyst når spillerne er samlet. Han har også stengt treningene for publikum for å unngår spionering.

Nassim Ben Khalfa og Mario Gavranovic er ute med skader, men de n offensive duoen hadde uansett trolig ikke startet i kveld. Landet har ikke spilt privatkamper etter Brasil.

Englands landslagssjef Roy Hodgson er ikke spesielt populær i hjemlandet etter VM-fiaskoen og den slappe innsatsen i 1-0-seieren over Norge på Wembley onsdag.

Engelskmennene skapte svært lite, og måtte ha straffe for å tukte Norge. Forsvaret ble også tidvis avslørt på manglende fart de gangene Joshua King fikk muligheten til å utfordre.

Hodgson sliter med en rekke fravær til kveldens viktige kamp.

Daniel Sturridge, Kyle Walker, Ross Barkley, Theo Walcott, Glen Johnson, Luke Shaw, Michael Carrick, Jon Flanagan, Adam Lallana, Chris Smalling, Jay Rodriguez, Ben Foster, Jack Colback og Andy Carroll er ute med skader, mens Steven Gerrard, Ashley Young og Frank Lampard har gitt seg på landslaget.

Jordan Henderson pådro seg en ankelskade på trening forrige uke og betegnes som usikker. Skulle ikke Liverpools løpsmaskin bli klar, kommer trolig James Milner inn. Danny Welbeck erstatter Sturridge.

De øvrige lagene i Gruppe E er Estland, Lituaen, San Marino og Slovenia, og kveldens motstandere er naturlig nok store favoritter til å gå videre til mesterskapet i Frankrike. Slikt sett vil nok uavgjort være et resultat både England og Sveits være brukbart fornøyd med.

Vi lar oss likevel lokke av hjemmeoddsen på 2,50. Sveits er et meget godt hjemmelag og kommer til å bli løftet frem av et entusiastisk publikum som vil elske å se landet banke England. Det er lenge siden vi så en kamp der vi lot oss imponerende av det engelske landslaget, og Hodgson stiller med en klart svekket tropp.

Johnsons fravær fører til at forsvaret sliter enda mer tempomessig, mens Sturridge har vært lagets beste spiss en tid nå. Welbeck er minner mye om Sturridge i spillestilen og kan ha fått en opptur etter overgangen til Arsenal, men han har ikke den samme målteften som Liverpool-spilleren. På midtbanen har Hodgson få alternativer grunnet skadene til Walcott, Barkley og Lallana (og muligens Henderson) og pensjonisttilværelsen til Gerrard, Young og Lampard.

Kampen vises på MAX klokken 20.45.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus