*Nettavisen* Sportspill.

- Martin rykker og vinner

Martin Johnsrud Sundby er den største favoritten i dagens 25 kilometer i Tour de Ski. Foto: Christof Stache (Afp)

Martin Johnsrud Sundby må trolig riste av seg Petter Northug før innspurten for å ta seieren i dagens 25 kilometer.

08.01.15 10:55

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Tour de Ski:
Dyrhaug på palljakt
Oddstips:
Luton er kraftig forsterket
Oddstips 2:
Fikk endelig begravet bortespøkelset
V4 Axevalla:
Spennende lunsj fra Sverige
V5 Bjerke: Tengsareid fikser lunsjkronene
V64 Bollnäs: Vi lanserer en frekk banker

Vi har en ny herlig Tour de Ski-dag foran oss der gutta skal gå 25 km fri jaktstart i friteknikk og jentene skal gå 15 km jaktstart i friteknikk i Toblach. I tillegg er det skiskyting stafett for gutta og Oberhof og ellers er det mye ishockey på torsdagens langoddsprogram.

Onsdag ble det bare nesten for våre oddsforslag blant gutta, men Heidi Weng innfridde som vår duellvinner mot Justyna Kowalczyk. I dag konsentrerer vi oss kun om gutta og lanserer to singelspill.

HTML EMBED

Tour de Ski, 25 km

Vinner Johnsrud Sundby? ja
HTML EMBED


Onsdag lanserte vi et vinnerspill på Martin Johnsrud Sundby til 2,70 i odds, og det var nære på all den tid Martin endte på 3. plass, kun 4,2 sekunder bak vinneren Alexej Poltoranin. Vi gir ikke opp og går på et nytt vinnerspill på Martin i dag.

I går var det intervallstart, mens det i dag altså er jaktstart. Det betyr at Petter Northug starter først ut, fattige 1,5 sekunder foran Martin. Russiske Evgenij Belov går ut som tredjemann, 6,4 sekunder bak Petter. Og som fjerdemann ut er svenske Calle Halfvarsson, 13,6 sekunder bak. Trolig er det en av disse fire som kommer til å ha ledertrøya etter dagens etappe.

Det er ikke lett å forutse hvordan løpsutviklingen blir i et slikt renn, men kjenner vi Martin Johnsrud Sundby rett, vil han trolig prøve å rykke underveis. Det er fordi han tross en fantastisk sprintkonkurranse i Val Mustar tirsdag, nesten garantert vil tape en spurtduell mot Petter.

Og så er det dette med oddser igjen da. 1,65 på at Petter går først over mål i dag, kontra 2,40 på Martin. Det er for skjevt og selv om verken russeren Belov (som det utrolig nok ikke er vinnerodds på) og svenske Halfvarsson (6 i odds) er sjanseløse til å lede Touren etter dagens etappe, har vi tro på at en nordmann er i ledelsen etter dagens etappe.

For tredje gang i denne Tour'en lanserer vi derfor et spill på Martin Johnsrud Sundby til klart godkjente 2,45 i odds. Og bare for å presisere, det er ikke nok at han er foran Petter i mål, dette er et vinnerspill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag