SLÅTT UT, MEN VIDERE: Nir Bitton, Ronny Deila og Celtic møter slovenske Maribor i playoffen i Champions League etter å ha gått videre fra forrige runde grunnet administrativt rot hos Henning Bergs Legia.
SLÅTT UT, MEN VIDERE: Nir Bitton, Ronny Deila og Celtic møter slovenske Maribor i playoffen i Champions League etter å ha gått videre fra forrige runde grunnet administrativt rot hos Henning Bergs Legia. Foto: Jeff Holmes (Pa Photos)

- Ny CL-nedtur for Deila

Celtic ble knust i Champions League-kvaliken, men har på mirakuløst vis fått en ny sjanse.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Tippetips: 
Europa-fest på kupongen
Singeltips:
På tide å reise seg, McCormarck
Dagens dobbel: 
Ingen målfest
V75-Solvalla:
I kveld kan du vinne millioner
V65 Bjerke:
En vidunderlig banker
V4 Jägersro:
Nettavisens galoppsuksess

Onsdag er det Champions League-playoff, Championship og VM-kvalik for kvinner på langoddsmenyen. Vi kan også levere midtukekupong i Tipping og spille om hele 92 millioner kroner i Viking Lotto.

Det er også store penger i trav i kveld. Solvalla arrangerer ekstra V75 med 40 mill. i potten, og vi nordmenn er invitert med på moroa. Her kan du lese Sportspills V75-tips og spille til løpet.

Vi starter oddsdagen med et langskudd fra Champions League.

Dagens langskudd

Maribor - Celtic HMaribor er regjerende mester i Slovenia og har tatt seg til playoffen i Champions League ved å beseire Maccabi Tel Aviv forrige runde og bosniske Zrinjski Mostar runden før . Hadde fordel av at bortekampen mot Tel Avis ble spilt på nøytral grunn på Kypros.

Vant de tre første kampene i den hjemlige serien, men gikk på et 1-3-tap borte for Celje forrige runde. Spilte med ti mann i store deler av den matchen.

Den dyktige kantspilleren Agim Ibraimi, som Celtic og en rekke andre klubber har vist interesse for, har skrevet under en ny kontrakt med klubben og spiller i dag.

Trener Ante Simundza kan glede seg over skadefri tropp.

Celtic ble som kjent knust av Henning Bergs Legia forrige runde, men havnet i playoffspillet ettersom polakkene benyttet en innbytter som ikke var berettiget for spill. Har slått til med to storseiere i den hjemlige ligaen den siste uken, noe som har gitt Ronny Deila ro til å konsentrere seg om kveldens kamp.

Nordmannen må klare seg uten kantspilleren James Forrest og forsvareren Adam Matthews, som begge har kommet på skadelisten den siste tiden. Kaptein Scott Brown er fortsatt ute.

Maribor er ingen europeisk storhet, men klubben er den beste i Slovenia, og kvaliteten på laget skal ikke være så mye svakere enn det Legia-mannskapet som ydmyket Celtic med 6-1 sammenlagt.

Celtic-spillerne er i bedre fysisk form og mer samspilte enn de var da de møtte Legia, men dette er på ingen måte den sterkeste Celtic-utgaven vi har sett. Deila har garantert tatt lærdom av den fæle 1-4-kampen i Polen og kommer trolig til å spille gjerrig fotball i kveld - i håp om å få med seg et ok resultat før hjemmekampen neste uke.

Celtic til 2,30 i odds er ikke spesielt forlokkende, og vi setter heller pengene på hjemmeseier til 2,85.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus